Beste televisie tot 1000 euro? Dit zijn de 2 beste televisies in de prijsklasse!

Er zijn tegenwoordig al heel wat televisies te koop. Elk jaar komen fabrikanten van de populaire beeldschermen ook nog eens met nieuwe ontwikkelingen op de markt. Innovatieve projecten volgen elkaar sneller dan ooit op. Op een gegeven moment, was de 4K televisie een revolutie op het gebied van beeldkwaliteit, maar vandaag de dag is 4K ook al vrij ingeburgerd geraakt. Door innovatie daalt de prijs van eerder uitgevonden technologie steeds sneller en sneller. Zo kan je nu bijvoorbeeld ook al kiezen voor een tv met een gebogen scherm, of een tv die niet dikker is dan een kader die je aan de wand zou hangen en dit voor een zachtere prijs dan pakweg 5 jaar terug.

Aan een televisie kan je eigenlijk zo veel geld uitgeven als je zelf wil. Aan de ene kant kan je televisies vinden van slechts 200 euro, maar aan de andere kant van het spectrum, kan je ook televisies vinden van enkele tienduizenden euro’s. Op deze extreem dure modellen gaan we vandaag niet in. In dit artikeltje, zullen we de beste televisies bespreken, die minder kosten dan 1000 euro.

Voor een bedrag van 1000 euro, heb je al heel wat! Televisietoestellen in deze prijscategorie zijn vrij kwalitatief en beschikken doorgaans over een groot scherm. Bij dit soort tv’s, kan je er ook van uitgaan dat de ingebouwde speakers vrij goede audiokwaliteit leveren. Hoewel sommigen het absoluut een must vinden, is het niet altijd zo dat je een externe soundbar moet aanschaffen. Zeker niet als de ingebouwde speakers van goede kwaliteit zijn!

Eerst zullen we jou vertellen, waarop je zeker moet letten als je een nieuw televisietoestel gaat aanschaffen met een budget van maximaal 1000 euro. Vervolgens, zal ik voor jullie enkele van de beste tv’s bespreken, die ik op de betrouwbare websites van onze partners Coolblue en Bol.com heb uitgeselecteerd. Ik raad je aan om zeker tot het einde te lezen, want in de conclusie zal ik jullie vertellen, welke televisie de allerbeste is voor minder dan 1000 euro. Bovendien zal ik jullie ook vertellen, voor wie ik denk dat de televisie de meeste meerwaarde levert!

Waarop moet je letten bij het aankopen van jouw nieuwe televisie?

Enkele zaken moet je zeker in het achterhoofd houden, bij het aanschaffen van nieuwe een tv. Daarom heb ik hier voor jullie een kort overzichtje gemaakt van de belangrijkste aandachtspunten.

Slim of niet?

Of je nu slim bent, of net iets minder slim, daar gaat het hier niet over. De vraag is of je graag een smart tv wil kopen. Een smart tv kan je rechtstreeks verbinden met een wifi-netwerk. Op die manier, is het mogelijk om allerlei apps te gebruiken op jouw televisietoestel. Vroeger waren smart tv’s heel wat duurder dan een gewone tv, maar tegenwoordig is dat verschil zeer klein. De nieuwste tv’s die je kan kopen, beschikken zelfs automatisch over online toepassingen.

Beeldkwaliteit

Wil jij graag een tv waarvan het beeld gewoon scherp is? Of heb je liever een uiterst scherp beeld? Kies je met andere woorden voor full HD of voor een 4K televisie? De beeldkwaliteit van jouw televisie zal bepalen hoe scherp het beeld is, maar ook hoe levendig de kleuren zullen zijn. Bij een OLED tv-scherm, zal zwart echt zwart zijn, maar bij een LED-display, is het mogelijk dat zwart iets meer lijkt op donkergrijs. Denk er daarom goed over na, welk soort display je wil en van welke kwaliteit.

Grootte

Volgens sommigen is een grotere tv altijd beter dan een kleine televisie, maar klopt dat ook effectief? Op zich is het natuurlijk leuker om op een groot scherm naar een film te kijken, maar dan moet je er natuurlijk ook wel plaats voor hebben. Voor de gezondheid van je ogen, is het niet aan te raden om dicht bij het televisietoestel te gaan zitten. Hoe groter een televisie, hoe verder je ervan af zal moeten zitten. Woon je dus in een kleinere woning, dan zal je ook beter een kleinere tv kiezen. De vuistregel is als volgt: kan je slechts twee meter van jouw tv verwijderd zitten? Neem dan een televisie uit de kleinste categorie. Kan je drie meter afstand houden van je scherm? Dan kan je een tv kiezen uit de categorie tot 55 inch. Kan je er nog verder vanaf zitten? In dat geval kan je ook gerust een nog groter scherm in huis halen! Maar denk erom: kwantiteit is niet altijd beter dan kwaliteit! Liever een klein maar degelijk scherm, dan een groot scherm waarvan het beeld onzuiver is.

Merk

Er zijn heel wat technologiemerken die ook televisies aanbieden, maar zijn ze ook allemaal even goed? Uit mijn eigen ervaring kan ik zeggen dat je vaak beter bent met een merk dat wat bekender is. Merken als Samsung, Philips en LG maken al jaren televisies en hebben daardoor al heel wat expertise. Kleinere merken, zijn in sommige gevallen nog maar net bezig met het ontwikkelen van tv-toestellen. Daardoor kan het zijn dat hun tv’s nog enkele beginnersfoutjes vertoond. Om deze reden raad ik steeds aan om een van de merken te selecteren, die bekend staan om hun kwaliteit!

De beste televisies voor minder dan 1000 euro

Eerst een vooral zal ik jullie twee van de beste televisies in deze prijscategorie voorstellen. Ik heb beide tv’s geselecteerd op basis van hun unieke eigenschappen. Tot slot zal ik jullie vertellen welke van deze de allerbeste is!

 

Philips The One (58PUS8505)

Philips is al jaren een bekend merk in de sector van televisies en beeldschermen. Ze leveren jaar na jaar nieuwe en innovatieve toestellen af. Philips The One is dan ook een toestel voor de echte liefhebbers.

Op het scherm van 58 inch, kijk je tv als nooit tevoren! Het lijkt of je midden in jouw film zit dankzij de realistische kleurenweergave. Het display is kwalitatief gebouwd, waardoor het goed oogt vanuit alle kijkhoeken. Bovendien heeft het scherm de mogelijkheid om extra helder te schijnen, waardoor je geen last hebt van het licht rondom jou.

Philips heeft niet enkel ingezet op de kwaliteit van het televisiekijken, ook hebben ze het design van de televisie onder handen genomen.

Philips The One (58PUS8505) - Ambilight (2020) Main Image

Daardoor is dit televisietoestel lekker dun. Om die reden, heeft hij niet heel veel plaats nodig. Bovendien is het ook mogelijk om deze televisie aan de muur te bevestigen. Het toestel beschikt over een leuke feature, genaamd Ambilight. Door middel van lampjes achter de tv, wordt ook de wand verlicht in dezelfde kleuren van het scherm. Zo is de sfeer helemaal compleet!

Het geluid dat dit toestel produceert is zeker niet slecht! Voor interne luidsprekers van een televisie, kan je zelfs zeggen dat het geluid vrij goed is. Mensen die graag wat meer bas horen in het geluid, kan ik wel aanraden om gebruik te maken van een externe soundbar. Doordat de televisie zo dun is, gaat de bas namelijk een beetje verloren.

Genoeg getwijfeld, tijd om deze televisie in huis te halen! Daarvoor kan je klikken op onze link, die je doorstuurt naar de website van Coolblue.

 

Samsung Series 6 QE43Q60T

Als tweede televisie, ben ik voor jullie op zoek gegaan naar een model met schermtype QLED. Normaal zit een QLED-televisie in de hogere prijscategorie, maar deze Samsung QLED tv valt ruim binnen ons budget! Dit toestel beschikt over een scherm van 43 inch, wat ongeveer de gemiddelde grote is. Het scherm is dan misschien wel iets kleiner dan het vorige, maar het beeld is verbluffend veel beter!

Het QLED-scherm tovert de meest intense en pure kleuren op je scherm. Voor echte binge watchers is dat zeker een must! Met deze televisie heeft Samsung zowel de schermervaring als de audiokwaliteit verbetert. Een externe soundbar is in dit geval zeker niet meer nodig, want de tv beschikt zelf over uitstekende speakers.

Ook beschikt deze Samsung televisie over een snelle processor. Daardoor worden beelden van elke bron snel verwerkt en kan je makkelijk apps gebruiken. Bij QLED draait het erom dat alle ruis uit beelden wordt weg gefilterd. Zo zie je zelfs de kleinste details haarscherp. Een snelle processor als deze, maakt het mogelijk om alles nog realistischer op beeld te brengen!

Samsung Series 6 QE43Q60T 109,2 cm (43'') 4K Ultra HD Smart TV Wi-Fi Zwart

Anderen zijn vast en zeker al overtuigd van dit model, nu jij nog! Uit de vele online reviews die over het product zijn gemaakt, blijkt dat iedereen laaiend enthousiast is over de beeldkwaliteit! Velen spreken zelfs over een bioscoopervaring in de huiskamer.

De televisie is heel eenvoudig te bedienen! Daardoor is hij ook geschikt voor oudere mensen of voor kinderen. Apps opstarten gaat makkelijk en vlot! Daarenboven zijn de meeste gebruikers ook erg enthousiast over het strakke design dat de televisie heeft meegekregen! Daardoor past hij in elk interieur!

Neem je graag een kijkje om nog meer te weten te komen over deze fantastische televisie? Dan kan je dat makkelijk doen, via onze link naar Bol.com!

Onze finale conclusie: Welke televisie is de beste onder 1000 euro?

De beste televisie voor minder dan 1000 euro is ongetwijfeld de Samsung QLED-tv, die we als tweede besproken hebben. We hebben hierboven slechts enkele van de belangrijkste kenmerken van deze televisie besproken, maar hij heeft nog zoveel meer achter de hand! Neem zeker even een kijkje door middel van onze link  en laat je verbluffen door zijn waanzinnige specificaties! Of nog beter, haal er meteen eentje in huis! Je zal zien dat hij elke euro meer dan waard is!

Voor wie is deze televisie geschikt?

Doordat de functies van dit model zo uitgebreid zijn, is het moeilijk te zeggen voor wie deze televisie eigenlijk gemaakt is. Iedereen zal er wel mee varen. Toch denken we dat deze televisie het meeste waarde zal kunnen toevoegen voor fervente serie- en filmkijkers. Dagelijkse tv-shows, worden meestal niet gefilmd in super goede kwaliteit, daardoor blijft de meerwaarde van het 4K QLED-scherm beperkt. Films en series daarentegen, worden doorgaans in betere kwaliteit gefilmd. Met deze QLED tv zal je meegesleurd worden in het verhaal, door de bijzonder realistische kleurenmix. Wil je graag het beste van het beste? Dan is de Samsung Series 6 QE43Q60T zeker iets voor jou!

Vergelijkbare berichten