wasdroger miele

Beste wasdroger Miele – Welke kan je best kopen?

Ben je misschien op zoek naar een manier om de kleren uit de wasmachine snel te laten drogen? Of wil je graag je strijkwerk wat verlichten? Dan is een wasdroger de ideale oplossing! Na even zoeken op het internet, kom je al snel tot de conclusie dat er heel wat wasdrogers op de markt beschikbaar zijn.

In dit artikel, ga ik het hebben over Miele wasdrogers. Ik zal jullie vertellen waarom Miele de beste keuze is, wanneer je gaat voor kwaliteit. Nadien zal ik voor jullie enkele toestellen bespreken, die ik voor jullie onderzocht heb. Ik zal jullie daarbij op de hoogte stellen van alle voor- en nadelen die het toestel met zich meebrengt. Ik raad jullie zeker aan om tot het einde te lezen, want daar vind je mijn finaal antwoord op de vraag: Wat is de beste wasdroger van Miele?

Tegenwoordig zijn de meeste Miele wasdrogers die je koopt warmtepompdrogers. Warmtepompdrogers verbruiken een heel stuk minder energie dan andere systemen, zoals condens drogers of een afvoerdroger. Dit komt omdat ze jouw wasgoed laten drogen op een lage temperatuur. Aan de ene kant is dit beter voor je portemonnee, maar aan de andere kant, is dit ook veel beter voor je wasgoed zelf. Je kleren zullen veel langer meegaan. Tot slot is het drogen op een lage temperatuur, veel energie efficiënter en dus beter voor de natuur! Aangezien dit systeem zoveel voordelen heeft ten opzichte van andere systemen, heb ik voor de toestellen die ik hieronder zal bespreken, alleen maar warmtepompdrogers geselecteerd!

Waarom kiezen voor Miele?

Wel, Miele staat zowel in Nederland, als in België bekend als het kwaliteitsmerk bij uitstek. Vroeger was het voor huishoudelijke apparaten normaal dat ze 20 jaar of langer konden gebruikt worden zonder stuk te gaan. Vandaag de dag is dat helaas niet meer zo. Om meer winst te maken, zorgen fabrikanten ervoor dat je om de vijftal jaar al een nieuwe wasdroger moet kopen. Op die manier maken ze de aankoopprijs van een machine veel lager.

Als je een Miele wasdroger koopt, is het anders. Een wasdroger van Miele kost misschien dubbel, of drie keer zoveel als een andere wasdroger, maar ze gaan minstens 4 keer zo lang mee. Wanneer je een Miele wasdroger koopt, kan je er vrij zeker van zijn dat deze over 20 jaar nog werkt. Hierdoor bespaar je veel reparatiekosten, hoef je niet telkens een nieuwe wasdroger te kopen en heb je dus minder kopzorgen.

Zelfs nu je weet dat een Miele de beste optie is, is het toch nog moeilijk om te kiezen welk model je precies gaat nemen. Miele biedt namelijk een vrij uitgebreid assortiment aan. Gelukkig voor jou, heb ik onderzocht wat de beste Miele wasdrogers zijn!

Wat is de beste Miele wasdroger?

Aangezien ieders noden anders zijn, zal ik eerst enkele van de beste Miele wasdrogers voor jullie opnoemen en bespreken. Zo zullen we op het einde van het artikel tot een algemeen oordeel kunnen komen over de allerbeste wasdroger van Miele.

Miele TWR 860 WP

De eerste Miele wasdroger die we gaan bespreken, is de Miele TWR. Ben je op zoek naar een wasdroger die uiterst energiezuinig werkt? Wil je dat jouw kledij op de beste manier wordt beschermd? Wel dan is deze Miele TWR 860 WP zeker iets voor jou!

Deze wasdroger beschikt eigenlijk over alles wat je hartje kan believen. Ik zal zelfs meer zeggen, deze Miele wasdroger beschikt waarschijnlijk zelfs over functies, waarvan jij zelfs niet eens wist dat ze bestonden. Ik zal jullie kort en bondig proberen uitleggen, waartoe deze uiterst zuinige Miele, met een energieklasse A+++ in staat is.

Met een ruime trommel, en een laadvermogen van maar liefst 9 kilogram, droog je makkelijk alle kledij van het hele gezin. Ook het drogen van beddengoed is vrij makkelijk wanneer je beschikt over zo’n grote trommel. Het drogen van kledij, gaat iets langzamer dan bij de meeste condens drogers, maar dat komt door de lage temperatuur die gehanteerd wordt.

Miele TWR 860 WP - Warmtepompdroger - WIFIConn@ct - NL/FR

Met een volle droogtrommel, duurt het drogen ongeveer 200 minuten. Uiteindelijk is 200 minuten niet zo lang en bespaar je daardoor wel heel wat energie!

Deze Miele wasdroger maakt zeer weinig lawaai tijdens het drogen! Met zijn 62 decibel, behoort hij tot de absolute top in het stil drogen. Voor het drogen kan je kiezen uit maar liefst 9 standen! Daardoor zit er steeds een programma bij, dat aan de noden van jouw kledij voldoet.

De Miele TWR beschikt daarnaast ook nog over een handige stoomfunctie, waardoor strijken nadien veel makkelijker gaat! De stoom verwijdert de kreuken die de wasmachine eventueel zou hebben gemaakt. Ook kan je de stoomstand apart gebruiken! Zo kan je ook wasgoed dat al droog is, in de wasdroger plaatsen om met behulp van stoom de kreuken te verwijderen.

Alsof dit allemaal nog niet genoeg is, beschikt deze Miele wasdroger ook over een handige app, waarmee je de wasdroger van op afstand helemaal kan bedienen!

Wil je graag meer te weten komen over nog meer functies die deze Miele voor jou achter de hand heeft, of wil je er gelijk één gaan bestellen?

Miele TSF 643 WP EcoSpeed

In de energieklasse A+++ treffen we ook deze Miele TSF wasdroger aan. Wist je trouwens dat A+++, wat betreft wasdrogers, de zuinigste klasse is? Volgens onderzoek, zou je over de hele levensduur van de wasdroger 1000 euro aan energie uitsparen. Je zou toch voor minder een nieuwe ultrazuinige wasdroger kopen?

Dankzij Miele’s speciaal ontworpen Perfect Dry systeem, zorgt de wasdroger ervoor dat jouw kledij tijdens elke droogbeurt beschermd wordt. Zo zal jouw kledij niet langer krimpen tijdens het drogen. Bovendien draagt ook de lage droogtemperatuur bij aan de levensduur van jouw wasgoed! Op die manier moet je minder vaak nieuwe kledij aanschaffen, waardoor je ook daarop extra kan besparen.

Met een trommelinhoud van 8 kilogram, droog je eenvoudig de was van een viertal personen. Ideaal dus voor een gemiddeld gezin! In slechts twee en een half uur kan je, wanneer de trommel van 8 kilogram vol zit, de was helemaal droog maken.

Miele TSF 643 WP EcoSpeed Main Image

Dit geldt wanneer je gebruik maakt van de katoenstand, dewelke vaak als referentie wordt gebruikt.

Heb jij graag dat jouw wasgoed extra fris ruikt na het drogen? Wel, deze Miele biedt de mogelijkheid om twee geurflacons te plaatsen. Bij de start van het drogen kan je dan instellen welk geurtje je graag wil. Beide flacons gaan samen zo’n 100 droogbeurten mee, bij afwisselend gebruik. Zo ruikt je wasgoed steeds heerlijk van zodra het de machine verlaat!

Misschien voor sommigen een klein nadeel, is dat het niet mogelijk is om deze wasdroger te verbinden met je gsm. Voor mij persoonlijk is dit echter niet zo relevant, ik vind een smart wasdroger meer een gadget dan een noodzaak. Uiteraard moet je voor jezelf uitmaken of je dit belangrijk vindt. Maar weet wel dat een smart wasdroger heel wat meer kost dan een normale, en dat je ook bij een smart wasdroger zelf nog de was erin moet steken en eruit moet halen.

Wil je graag meteen jouw nieuwe Miele TSF bestellen via Coolblue? Dan kan je dat hier doen

Miele TDB 220 WP Eco

Als laatste Miele wasdroger heb ik gekozen voor de Miele TDB. Voor een klein gezin, of een koppel, is deze kleinere wasdroger ideaal! Miele heeft er ook rekening mee gehouden, dat jonge, kleine gezinnen vaak in kleinere huizen wonen. Daarom hebben ze ervoor gezorgd dat deze wasdroger niet te veel vocht uitstoot. Zo kan je hem ook in kleinere ruimtes plaatsen.

Daarnaast is deze wasdroger voor een tweetal personen ook een stukje goedkoper dan de vorige twee die ik besproken heb. Misschien is het wel een goed idee, om even aan de toekomst te denken. Want misschien zijn jullie op dit moment nog maar met z’n tweeën, maar daar zou in de toekomst wel eens verandering in kunnen komen. Als jullie een kinderwens hebben, moet je er eens over nadenken of je niet meteen een grotere droger zou kopen.

Miele TDB 220 WP Eco Main Image

Een Miele wasdroger gaat namelijk heel lang mee! Bovendien zijn de wasdrogers van Miele toch geoptimaliseerd om zelf te bepalen hoe lang ze moeten drogen. Zo zal je geen extra energie verbruiken omdat je een grotere trommel hebt, terwijl je er eigenlijk minder was insteekt dan mogelijk is.

Ook beschikt deze Miele wasdroger, net als de vorige, over de mogelijkheid om geurflacons te plaatsen voor fris ruikende kledij! Net als de duurdere varianten, beschikt deze Miele wasdroger over heel wat standen, 11 om precies te zijn. Daardoor kan je voor elk type wasgoed een andere stand selecteren, zo ben je zeker van het beste resultaat!

Wil je graag meer weten over de Miele TDB? Dan kan je deze hier vinden

Welke van deze drie is nu de beste Miele wasdroger?

Om een keuze te maken tussen deze drie wasdrogers, heb ik me vooral gefocust op de prijs-kwaliteit verhouding. Daarom is de Miele TSF 643 WP EcoSpeed, volgens mij de beste Miele wasdroger. Hij beschikt over heel wat functionaliteiten, en dit tegen een betaalbare prijs.

Ik heb deze wasdroger geselecteerd als de beste, omdat het een wasdroger is die voor de meeste gezinnen zal volstaan qua capaciteit, maar ook qua functionaliteit. Het Perfect Dry systeem beschermt onze kledij en de geurflacons zorgen voor een nog frissere geur! Bovendien is het toestel zeer energiezuinig, waardoor je over de hele levensduur van pakweg 20 jaar, een groot deel van jouw investering terugverdiend!

Zoals ik eerder aangaf, is het voor mij niet hoogstnoodzakelijk, dat ik mijn wasdroger met andere apparaten kan connecteren. Als je dit echt een must vindt, is de Miele TWR misschien beter geschikt voor jou.

Wat zeggen anderen over deze wasdroger?

Om jullie aan te tonen, dat ik niet de enige ben die deze wasdroger uiterst geschikt acht voor de meeste woonsituaties, heb ik ook de reviews van anderen even gebundeld.

Het eerste wat meteen opvalt, is dat iedereen deze wasdroger een zeer goede score geeft. Je kan op Coolblue zien, dat deze wasdroger meer dan 9 punten op tien krijgt!

Er wordt vooral vermeld dat de wasdroger uiterst stil werkt. Daarnaast is iedereen ook enorm tevreden over de droogkwaliteit! Tot slot laten anderen, die dit toestel gekocht hebben, ook weten dat ze merken dat het toestel uiterst zuinig te werk gaat.

Wil je zelf even kijken of een van deze Miele toestellen bij jou passen? Dan kan je dat makkelijk doen, via de links die ik bij de toestellen heb geplaatst!

Vergelijkbare berichten