Beste wasmachine AEG

Beste wasmachine AEG – top 3

Is jouw huidige wasmachine aan vervanging toe? Of ben je op zoek naar een nieuwe wasmachine voor in jouw nieuwe huis? Als je op zoek naar een nieuwe wasmachine gaat, kom je voor een leuke uitdaging te staan. Het aanbod van wasmachines is namelijk zeer divers, uitgebreid en grootschalig te noemen.

Via witgoedmetkorting.nl probeer ik jou zo goed mogelijk te helpen met het uitkiezen van een nieuwe wasmachine. Dat doe ik onder meer door blogartikelen te schrijven, waarin ik je veel informatie voorleg over nieuwe wasmachines. Daarnaast geef ik per artikel ook een top 3 van de beste wasmachines, zoals ik ook in dit artikel ga doen.

In dit artikel richt ik mij volledig op de beste wasmachine van AEG. Dit merk is door de jaren heen uitgegroeid tot één van de grootste merken binnen de wereld van wasmachines. Het merk biedt veel wasmachines aan, het merk levert wasmachines van een ongekend hoge kwaliteit en de prijs-kwaliteitsverhouding is ook uiterst interessant te noemen.

Op papier voldoen de wasmachines van AEG dus eigenlijk aan alle verwachtingen. Maar, wat zijn dan de beste wasmachines van AEG die je aan kunt schaffen? En waar moet je überhaupt op letten als je het aanbod van AEG gaat bekijken? Op onder meer die twee vragen geef ik in dit artikel een uitgebreid antwoord. Een uitgebreid antwoord waarmee jij direct in staat bent om de beste wasmachine AEG aan te schaffen; ik geef je namelijk ook een top 3 van de beste wasmachines van dit merk!

Waarom een wasmachine van AEG aanschaffen?

In de afgelopen jaren zijn er behoorlijk veel ontwikkelingen geweest in de wereld van wasmachines. Verschillende soorten wasmachines zijn op de markt gebracht, terwijl de technologieën en technieken ook naar een ongekend hoog niveau gestuwd zijn. Voor een groot gedeelte komt dit op het conto van AEG: dit merk is namelijk één van de pioniers in de wereld van wasmachines.

Als je voor een wasmachine van AEG kiest, kies je eigenlijk voor een wasmachine met de nieuwste technologieën. Deze nieuwe technologieën zorgen niet alleen voor een perfect schone was, maar bijvoorbeeld ook voor een laag energieverbruik. De wasmachines van AEG zijn immers zeer zuinig te noemen, verbruiken nagenoeg geen energie en houden ook jouw witgoed in perfecte staat.

De kwaliteit van de AEG wasmachines staat – in mijn ogen – absoluut buiten kijf. Je kunt zonder enige twijfel een wasmachine van dit merk aanschaffen, aangezien het merk altijd kwaliteit weet te leveren. Deze kwaliteit merk je in het dagelijkse leven én ook op de lange termijn. Mocht je veel geld aan een nieuwe wasmachine uit gaan geven, wil je daar ongetwijfeld zo lang mogelijk van genieten. Nou, dat komt absoluut goed als je een wasmachine van AEG aanschaft. De levensduur van deze wasmachines is namelijk indrukwekkend te noemen, waardoor je jarenlang met veel plezier jouw wasjes kunt draaien.

Tot slot wil ik hier ook nog het volgende aan toevoegen; de prijzen van de AEG wasmachines zijn marktconform te noemen. Op basis van bovengenoemde voordelen had je mogelijk de verwachting dat deze wasmachines duur zouden zijn. Niets is minder waar, aangezien je de wasmachines van AEG voor zeer interessante prijzen aan kunt schaffen. Lijkt jou dat ook wel wat? Dan zit je in dit artikel dus aan het juiste adres, aangezien ik graag nader bespreek wat de beste wasmachine van AEG is.

Moraal van het verhaal; een wasmachine van AEG tovert direct een glimlach op jouw gezicht. Het doen van de was is eigenlijk nog nooit zo makkelijk, zo leuk en zo voordelig geweest. Mocht je voor één van de wasmachines van dit merk kiezen, kies je voor gemak, voor de inhoud van jouw portemonnee en voor de lange levensduur. Al met al is het dus zeer interessant om voor een wasmachine van dit merk te kiezen!

Waar moet je op letten bij het uitkiezen van een AEG wasmachine?

Als je een nieuwe wasmachine aan wilt gaan schaffen, zijn er meerdere criteria waar je goed op moet letten. Dat is het geval als je de beste voordelige wasmachine aan wilt schaffen, maar ook als je de beste wasmachine van AEG of de beste wasmachine van Bosch aan wilt schaffen. Graag informeer ik je daar uitgebreid over, zodat je uiteindelijk de juiste keuze kunt maken met betrekking tot de beste wasmachine AEG.

Allereerst is het goed om te weten dat er tegenwoordige verschillende soorten wasmachines bestaan. Deze wasmachines maken gebruik van verschillende soorten technologieën, waardoor je van verschillende voordelen kunt gaan genieten. Deze verschillende technologieën resulteren bovendien in specifieke voordelen, waar de energieklasse één van de belangrijkste voorbeelden van is.

Op het moment dat je een nieuwe wasmachine aan gaat schaffen, kom je mogelijk de volgende energieklasse tegen: A+++ -50%, A+++ 40% en A+++ 30%. Deze energieklasse geeft aan hoeveel energie je kunt gaan besparen; het percentage (bijvoorbeeld 40%) geeft aan hoeveel je op jouw energierekening kunt besparen. Als je voor een AEG wasmachine met energieklasse A+++ 40% kiest, ga je dus genieten van een kostenbesparing van 40% op jouw energierekening.

Met het oog op het milieu – en op de inhoud van jouw portemonnee – is dit één van de belangrijkste criteria geworden. Ik kan je eigenlijk alleen maar adviseren om altijd voor de meest zuinige wasmachine te kiezen, aangezien je daar dus het meeste geld mee kunt gaan besparen.

Verder wil ik je ook aanraden om heel goed naar het vulgewicht van de wasmachine te kijken. Het vulgewicht geeft aan hoeveel kilo witgoed je in de trommel van de wasmachine kwijt kunt. In de wereld van wasmachines worden daarvoor eigenlijk de volgende categorieën aangehouden: 6 kilo, 7 kilo, 8 kilo, 9 kilo en 10 kilo + meer. Woon je alleen of samen met jouw partner? Dan is een vulgewicht van 6 of 7 kilo prima. Heb je een gezin van bijvoorbeeld 3 of 4 personen? Dan is een vulgewicht van 8 of 9 kilo aan te raden. Heb je een nóg groter gezin/huishouden? Dan is een wasmachine met een vulgewicht van 9 kilo, 10 kilo of nóg groter aan te raden. Stem al met al het vulgewicht af op de grootte van jouw gezin/huishouden.

Ook is het verstandig om naar het geluidsniveau van de wasmachine te kijken. Als een wasmachine weinig geluid maakt, ben je bijvoorbeeld in staat om ook ’s avonds nog een wasje te draaien. Als jouw wasmachine juist veel lawaai maakt, hoor je dit eigenlijk overal in jouw huis. Kies dus bij voorkeur voor een zo’n stil mogelijke wasmachine.

Daarbij is het ook aan te raden om goed naar enkele handige functies te kijken. De meest interessante functies van een nieuwe wasmachine heb ik in onderstaand rijtje opgesomd:

 • Beladingssensor
 • Kleding beschermende trommel
 • Resttijdindicator
 • Startuitstel
 • Tussentijds was toevoegen
 • Automatisch uitschakelen
 • Automatische wasmiddeldosering
 • Bediening via app
 • Informatie aflezen via app
 • Stoomfunctie
 • Trommelverlichting
 • Zelfreinigende wasmiddellade

Sommige van deze functies zijn op veel wasmachines van AEG aanwezig, terwijl andere functies relatief zeldzaam zijn. Mocht je op zoek naar de beste wasmachine van AEG zijn, is het in ieder geval aan te raden om naar bovenstaande functies te kijken. Deze functies zorgen namelijk stuk voor stuk voor nóg meer gemak en een nog schonere was.

Tot slot is het ook nog verstandig om naar de afmetingen, het prijskaartje, het aantal wasprogramma’s en de bouwkwaliteit te kijken. In het assortiment van AEG vind je eigenlijk alleen maar hoogwaardige wasmachines voor zeer scherpe prijzen. Hierdoor hoef je in mindere mate naar de prijs-kwaliteitsverhouding te kijken, maar het is alsnog aan te raden om voor jezelf een maximum budget vast te stellen.

Wat is de beste AEG wasmachine?

Heb je voor jezelf alvast de keuze gemaakt? Wil je per sé een nieuwe wasmachine van het merk AEG aanschaffen? Dan heb je in mijn ogen in ieder geval al één verstandige keuze gemaakt. De wasmachines van dit merk zijn immers van een ongekend hoog niveau, zijn interessant geprijsd en leveren bovenal een perfect was resultaat.

Maar, wat is dan de beste wasmachine van AEG? Het antwoord op die vraag kan ik je geven, aangezien ik het uitgebreide aanbod van AEG aan een strenge keuring onderworpen heb. Hieronder vertel ik je graag meer over de drie beste wasmachines van dit kwalitatief hoogwaardige merk!

#1. AEG L8FB86ES

Het bepalen van de beste AEG wasmachine was tamelijk lastig, aangezien het aanbod nogal divers is. Uiteindelijk heb ik als beste koop gekozen voor de AEG L8FB86ES. Deze wasmachine heeft een vulgewicht van 8 kilo, levert een perfect  was resultaat op en is ook nog eens relatief gunstig geprijsd.

Voor deze AEG wasmachine betaal je een bedrag van slechts 649 euro bij mijn partner Coolblue. Voor dit bedrag krijg je dus een wasmachine met een vulgewicht van 8 kilo én een energieklasse van A+++ 50%. Dit betekent dat je 50% op jouw energierekening gaat besparen, indien je deze wasmachine aanschaft. De investering van 650 euro heb je dus binnen de kortste keren alweer volledig terugverdiend.

AEG L8FB86ES Main Image

De kwaliteit van deze wasmachine is van een ongekend hoog niveau, de wasmachine is relatief compact en de wasmachine zorgt ervoor dat je minder hoeft te strijken. AEG heeft bij deze wasmachine namelijk gekozen voor een ProSteam stoomfunctie, waardoor de kleding min of meer in de trommel al gestoomd wordt. Dat levert voor jou alleen maar voordelen op, aangezien je daardoor een stuk minder tijd achter de strijkplank door hoeft te brengen.

Al met al is dit een geweldige wasmachine. De kwaliteit, de prijs, de inhoud, de technologie en de geleverde resultaten; alles is dik in orde bij de AEG L8FB86ES.

Deze wasmachine is te koop bij Coolblue > 

#2. AEG L8FEOKOMIX

Heb je een groot huishouden? Ben je daarom op zoek naar een AEG wasmachine met een flink vulgewicht? Dan kan je niet om de AEG L8FEOKOMIX heen; deze wasmachine heeft namelijk een vulgewicht van maar liefst 9 kilo. Deze wasmachine is daardoor op het lijf geschreven voor alle grote huishoudens en levert ook nog eens geweldige kwaliteit.

AEG heeft bij deze wasmachine gekozen voor verschillende, unieke technologieën. Zo heeft deze wasmachine de ProSteam stoomfunctie, waardoor het witgoed een stuk minder gekreukt uit de wasmachine komt. Dat scheelt jou een hoop moeite met betrekking tot strijken.

AEG L8FEOKOMIX rechterkant

Daarnaast zorgt de OKOMIX technologie ervoor dat je van een nóg schonere was geniet. Deze technologie zorgt voor een perfecte verspreiding van het wasmiddel, waardoor jouw witgoed perfect gereinigd wordt. Nadat je voor één van de 10 wasprogramma’s gekozen hebt, hoef je dus alleen nog maar af te wachten.

Deze wasmachine neemt al het werk voor jou uit handen en is ook nog eens voordelig geprijsd; slechts 699 euro bij mijn partner Coolblue. Tot slot wil ik ook nog de energieklasse en het maximale geluidsniveau aanstippen; een energieklassen van A+++ 50% en een geluidsniveau 77 dB. Ook deze specificaties zorgen ervoor dat ik zéér te spreken ben over deze AEG wasmachine!

Deze wasmachine is te koop bij Coolblue>

#3. AEG L6FBK74W

https://www.coolblue.nl/product/822371/aeg-l6fbk74w.html

Wil jij het liefst zo min mogelijk geld uitgeven aan een AEG wasmachine? Dan kan je het beste voor deze AEG L6FBK74W kiezen; deze wasmachine kost bij mijn partner Coolblue namelijk slechts 429 euro. Voor dat onwijs lage bedrag krijg je echter wel een wasmachine waar je prima mee uit de voeten kunt.

Deze wasmachine heeft een vulgewicht van 7 kilo, een energieklasse van A+++20% en een maximaal geluidsniveau van 78 dB. In vergelijking met andere wasmachines van AEG zijn dat niet de beste prestaties, maar het zijn wel perfecte prestaties met het prijskaartje in ogenschouw genomen.

AEG L6FBK74W Main Image

Bovendien geniet je van een perfect was resultaat met deze wasmachine. Dat is te danken aan verschillende technologieën waar AEG voor gekozen heeft, waardoor je onder meer minder tijd aan het strijken hoeft te besteden. Al met al een zeer interessante AEG wasmachine!

Deze wasmachine is te koop bij Coolblue >

Slotwoord

Naar welk van bovengenoemde AEG wasmachines gaat jouw voorkeur? Als je eerst jouw wensen op een rijtje zet, is het vervolgens relatief makkelijk om de beste wasmachine van AEG te vinden. De drie hierboven aangeprezen wasmachines zijn in ieder geval méér dan de moeite waard; dat is zeker het geval bij de AEG L8FB86ES. Aan de hand van mijn uitgebreide test is die wasmachine als beste naar voren gekomen!

 

 

Vergelijkbare berichten