Beste Windows laptop

Beste Windows laptop – Onze top 5

Windows is een besturingssysteem dat door heel veel merken wordt gebruikt. Niet alleen HP, maar ook Acer en bijvoorbeeld Samsung maken er gebruik van. Meestal is de keuze voor een bepaald besturingssysteem iets heel persoonlijk, de ene werkt graag met IOS, de andere werkt liever met Windows.

Op zich maakt het ook niet echt uit welk systeem je kiest. De besturingssystemen die vandaag de dag beschikbaar zijn, zijn zo uitgebreid dat alles mogelijk is. In dit artikel zullen we het hebben over laptops die gebruikmaken van het Windows besturingssysteem.

Een besturingssysteem heb je dus al gekozen, maar welke laptop ga je dan kiezen? In dit artikeltje ga ik jullie proberen helpen bij het kiezen van een nieuwe Windows laptop. Ik heb voor jullie een top 5 samengesteld, zodat je een mooi overzicht krijgt van de beste laptops op dit moment. Voor mijn lijstje zal ik gebruik maken van verschillende merken en zal ik computers kiezen uit verschillende prijsklassen.

Onze top 5 beste laptops die gebruik maken van Windows:

Ben je benieuwd waarom een bepaalde laptop in ons lijstje is opgenomen of waarom de laptop die op 1 staat, de gouden medaille verdient? Dan raad ik je zeker aan om tot het einde te lezen.

1.      Acer Aspire 5 A515-56-77SX

De eerste plaats heb ik toegekend aan de Acer Aspire 5. Deze snelle computer is geschikt voor al wie meerdere uren per dag bezig is op zijn laptop. Werken gaat vlot en makkelijk, maar ook om je even te amuseren is deze laptop ideaal. Was je het beu dat het laden altijd lang duurde? Of vertoonde je vorige laptop soms schokken in het beeld? Wel, al die problemen zijn meteen opgelost met deze nieuwe Acer laptop.

Dankzij zijn Intel core I7 processor, kan de laptop zelfs de meest complexe taken aan. Aangezien het een processor is van de laatste generatie, kan je ook alle nieuwe programma’s gebruiken die de komende jaren beschikbaar zullen komen. Ook programma’s om foto’s of video’s te bewerken zijn voor deze laptop ook een koud kunstje.

De laptop beschikt over een goed beeldscherm, waarop kleuren mooi en natuurlijk worden weergegeven. Daarnaast is het scherm ook ontspiegeld, wat ervoor moet zorgen dat je ook in het zonnetje of in een andere een andere lichtrijke omgeving kan werken. Ook in het donker werken zou geen enkel probleem mogen zijn. Dankzij het verlichte toetsenbord kan je nog steeds vlot verder typen.

De laptop is lekker dun en weegt ook heel erg licht, daardoor kan je hem makkelijk opbergen en overal mee naartoe nemen. De laptop start tevens heel snel op, waardoor je er meteen kan invliegen. Wat de batterij betreft, kunnen we zeggen dat we er bij normaal gebruik ongeveer de hele dag mee doorkomen. Bij het uitvoeren van zwaardere programma’s loopt de batterij natuurlijk sneller leeg.

Wat kan je met deze laptop doen?

Deze Asus laptop is uiterst geschikt voor alles wat met internetten en tekstverwerking te maken heeft. Ook het opstellen van grafieken of grafisch ontwerpen zou geen enkel probleem mogen zijn. Kijk je graag eens een film of serie via jouw computer?

Acer Aspire 5 A515-56-77SX Main Image

Dan kan je deze Acer zeker inzetten. Eigenlijk kan deze laptop alles aan, behalve om te gamen is dit misschien niet de beste keuze, omwille van de beperkte grafische videokaart.

Om deze laptop meteen te bestellen, kan je hier doorklikken naar de site van Coolblue.

2.      HP 15s-eq0070nb

Wanneer we een top 5 maken van de beste laptops, die gebruik maken van het Windows besturingssysteem, dan mogen we HP natuurlijk niet vergeten. Dit toonaangevende merk is al enkele jaren marktleider op het gebied van laptops en desktops. Je zou er dan ook kunnen van uitgaan dat een HP-laptop van goede kwaliteit is.

Dankzij het scherm van meer dan 15 inch, is dit een ideale laptop om te gebruiken voor jouw werk of studie. Je kan twee tabbladen naast elkaar plaatsen, waardoor je zeker het overzicht kan bewaren. De laptop meenemen naar de campus kan iets moeilijker zijn, omwille van zijn grootte, maar het gewicht valt alvast reuze mee.

Hoewel HP heel vaak werkt met Intel processoren, bevat deze laptop een processor van het merk AMD. Vroeger was AMD een iets minder bekend merk in de sector van processoren, maar de laatste jaren hebben ze heel wat aan naamsbekendheid gewonnen door hun correcte prijs-kwaliteit verhoudingen.

HP 15s-fq2710nd - Laptop - 15.6 inch

Deze laptop beschikt over 512 gigabyte aan SSD-opslagruimte. SSD staat ervoor gekend om veel sneller te werken dan HDD. Op die manier kan je meteen na het opstarten ook al snel zware documenten openen. 512 gigabyte is normaal gezien ruim voldoende, maar mocht je toch meer willen, dan kan je ook altijd een externe harde schijf overwegen. Zo heb je meteen ook een koppie van je bestanden, voor het geval er iets met jouw laptop gebeurt.

Om deze laptop te bestellen, kan je terecht op de website van Bol.com.

3.      Lenovo Ideapad Gaming 3 15IMH05 81Y400DYMB

Ook Lenovo doet het de laatste jaren zeer goed in de computermarkt. Ze hebben duidelijk hun draai gevonden en blijven innoveren. Door hun productieprocessen te vereenvoudigen en onderdelen extern aan te schaffen, slagen ze erin om je veel waarde te leveren voor weinig geld.

Aangezien het voor sommigen belangrijk is dat ze ook kunnen gamen via hun laptop, heb ik ook deze unieke gamelaptop opgenomen in mijn top 5. Het grote voordeel van dit model, is dat de laptop zowel ideaal is om spelletjes op te spelen, als om effectief op te werken.

Dankzij zijn Intel core I7 processor heeft de laptop geen enkel probleem met complexe taken of zware programma’s. Om het gamen vlekkeloos te laten verlopen, maakt deze laptop gebruik van een hoogwaardige videokaart van het merk NVIDIA. Deze kaart zorgt voor optimale graphics, zodat het beeld praktisch geen schokken vertoond.

Lenovo IdeaPad Gaming 3 15IMH05 81Y400DYMB - Gaming Laptop - 15.6 Inch - Azerty

Het Full HD scherm zorgt voor een goede beeldkwaliteit en zorgt er bovendien ook voor dat alle kleuren op een natuurlijke wijze worden weergegeven. Ook dat is natuurlijk belangrijk bij het gamen, maar ook om series of films te kijken is dat ideaal. De combinatie van de goede processor met het IPS-paneel, zorgt ervoor dat je deze laptop ook kan inzetten voor graphical designing.

Wil je graag weten hoeveel deze laptop nu kost? Dan kan je hier meteen doorklikken naar Bol.com. Denk eraan, snel besteld is snel in huis.

4.      Lenovo Ideapad Flex 5 14IIL05 81X100CQMH

Zoals ik daarnet al aanhaalde, heeft Lenovo sterk ingezet op het aanbieden van handige features, voor een goede prijs. Vandaar dat ik ook zeker deze Lenovo Ideapad moest opnemen in onze toplijst van beste laptops. Dit toestel combineert namelijk het beste van twee werelden, een laptop en een tablet.

Het toetsenbord kan je 360 graden omvouwen, zodat je alleen het scherm van de laptop voor je ziet. Zo kan je deze laptop met een scherm van 14 inch ook gebruiken als ultragrote tablet. Het touchscreen kan gebruikt worden om snel en efficiënt te werken. Je hoeft niet meer de hele tijd je trackpad te gebruiken en ook een extra muis hoef je op deze manier niet meer mee te sleuren.

Lenovo IdeaPad Flex 5 14IIL05 81X100CQMH Main Image

De laptop beschikt over een middenklasse Intel core I5 processor, die geschikt is om de meeste taken uit te voeren. Tekstverwerking, e-mailen en internetten zijn geen enkel probleem. Voor foto- en/ of videobewerking wordt algemeen een I7 processor aangeraden, dus vandaar kies je daarvoor misschien beter een ander toestel uit ons lijstje. Met lichte programma’s, zoals Microsoft Word of Excel, hoef je je helemaal geen zorgen te maken. De processor is zelfs krachtig genoeg om te multitasken binnen deze programma’s.

Aangezien deze laptop maar anderhalve kilo weegt, kan je hem ook overal mee naartoe nemen. Zowel binnen bedrijven, als in het onderwijs is dit toestel makkelijk in te zetten en komt de tabletfunctie zeker en vast ook van pas.

Indien je deze laptop nog eens wil bekijken, of hem meteen bestellen, dan kan je terecht bij onze partner Coolblue.

5.      Asus VivoBook 15 P1504JA-EJ572T

Een laatste laptop, die ook zeker en vast nog een plaatsje verdient binnen onze top 5 van beste Windows laptops, is dit model van Asus. Asus staat vooral gekend om zijn lage prijzen. Dit betekent over het algemeen ook dat je mooie specificaties kan verwachten, voor een goede prijs.

Dit specifieke toestel van Asus, beschikt net als de vorige laptop die ik besproken heb over een Intel core I5 processor. Dit wil zeggen dat ook deze laptop geschikt is voor multitasking, zolang je maar niet te zware programma’s gebruikt. Als je kijkt naar wat anderen van dit toestel vinden, merk je al vlug op dat deze laptop snel genoeg werkt voor de gewone dagelijkse taken. Ook het opstarten van het toestel gaat vlot.

Dat brengt ons meteen ook bij het volgende puntje, bestanden opslaan en weer openen gaat vlot dankzij de SSD-opslag. Met 256 gigabyte heb je zeker genoeg voor al jouw documenten, maar mocht je ook wat grotere bestanden zoals films willen bewaren, dan zal je best meteen een externe harde schijf erbij kopen. Ook zou je zelf de interne opslagruimte makkelijk kunnen uitbreiden, door eenvoudigweg de bodemplaat even los te maken. Heb je hier geen ervaring mee? Dan is het aan te raden om even bij een gespecialiseerde elektrozaak langs te gaan.

Asus VivoBook 15 P1504JA-EJ572T voorkant

Deze laptop is makkelijk te gebruiken, aangezien het Windowssysteem voor de meeste mensen geen geheimen meer heeft. Alles wijst zichzelf meestal uit en ook online vind je heel wat informatie. Deze laptop wordt geleverd met de versie Windows 10 Home, wat op dit moment veruit de bekendste versie is van het Windows besturingssysteem.

Wil je deze laptop graag aankopen? Dan kan je terecht op de website van Coolblue.

Onze conclusie

Hoewel alle vijf de laptops die ik hier geselecteerd heb echt fantastische toestellen zijn, springt de Acer Aspire 5 A515-56-77SX, die ik op de eerste plaats heb gezet, er met kop en schouders bovenuit. Het toestel beschikt over een topklasse processor, waardoor de computer heel veel taken aankan.

Dit toestel combineert heel veel van de voordelen, waarover de andere vier laptops uit ons lijstje afzonderlijk beschikken. Dat is de reden waarom deze Acer laptop de eerste plaats heeft toegewezen gekregen.

Wil je de laptops nog eens grondig bestuderen, of wil je er graag zo snel mogelijk een in huis halen, dan kan je gebruik maken van de hyperlinks die ik onder de beschrijvingen heb gebruikt. Zo kom je meteen op de website van Bol.com of Coolblue terecht.

Vergelijkbare berichten