Bosch WAN28242NL review

Op zoek naar meer informatie over de Bosch WAN28242NL? Elk huishouden heeft er dagelijks mee te maken; het doen van de was. Voor veel Nederlanders is dit niet de allerleukste bezigheid. Integendeel zelfs. Volgens meerdere onderzoeken is het doen van de was, inclusief strijken, één van de minst favoriete bezigheden van de Nederlander. Mede daarom is het prettig als je een betrouwbare en goede wasmachine tot je beschikking hebt.

Ben jij zoekende naar een wasmachine? Wens je daarbij een wasmachine van één van de betere merken te hebben? Wellicht is de Bosch WAN28242NL iets voor jou! Lees hieronder de belangrijkste kenmerken van deze wasmachine. Tevens vind je hieronder informatie over de prijs en alle voor- en nadelen die bij deze wasmachine om de hoek komen kijken.

Bekijk hier de Bosch 4 series

 

Voor wie is de Bosch WAN28242NL geschikt en waarom moet je het hebben?

 

Deze wasmachine van Bosch is in feite geschikt voor elk klein huishouden. Daarmee stippen we direct een zeer belangrijk punt aan. De Bosch WAN28242NL is namelijk voor hoogstens 2 personen geschikt. Mocht je een groter huishouden hebben, is het beter om uit te kijken naar een wasmachine met een hoger vulgewicht.

Als je alleen of samen met je partner woont, is deze Bosch wasmachine juist uitermate geschikt. De wasmachine heeft een gunstig prijskaartje, heeft kenmerkende voordelen en ziet er ook nog een strak uit. Daarnaast is de bediening relatief simpel. Alle voor- en nadelen kan je hieronder lezen.

Wat zijn de voordelen?

Bosch hecht over het algemeen veel waarde aan energieverbruik en waterverspilling. De wasmachines van Bosch hebben dan ook innovatieve technologieën, waarmee de energie en het waterverbruik beperkt kunnen worden. In de Bosch WAN28242NL zitten bijvoorbeeld meerdere sensoren ingebouwd. Deze sensoren meten exact hoeveel kleding zich in de wastrommel bevindt. Op basis van dit gewicht past de wasmachine de hoeveelheid energie en water aan. Hoe prettig is dat? Met deze wasmachine ben je dus ook nog eens goed bezig voor het milieu en voor je eigen portemonnee.

Een ander voordeel van de Bosch WAN28242NL zijn de 14 verschillende wasprogramma’s. Door deze wasprogramma’s kan je altijd op de meest snelle en meest efficiënte manier je wasgoed laten wassen. Na het kiezen van één van de 14 wasprogramma’s kan je ook kiezen voor VarioPerfect. Het voordeel hiervan is dat de wasmachine nóg sneller gaat draaien. In de meeste gevallen is de wasmachine hierdoor zo’n 65% sneller.

De 14 verschillende wasprogramma’s zijn overigens de volgende: Fijne was, Handwas, Katoen, Korte was, Opfrissen, Synthetisch, Wol, Allergieën, Beddengoed, Donkere was, Overhemden, Sportkleding en Zijde.

Het is daarnaast ook mogelijk om handmatig nog op je energieverbruik te letten. Je kunt namelijk bij elke wasbeurt kiezen voor de Eco functie. Hiermee wordt het energieverbruik verminderd, maar zal de wasbeurt wel iets langer duren. Je bent in ieder geval behoorlijk flexibel met deze wasmachine.

Bij een wasmachine is het behoorlijk vervelend als je last van de trillingen en/of het geluid hebt. Gelukkig is daar bij deze Bosch wasmachine geen sprake van, met alle dank aan de duurzame koolborstelloze motor. Deze motor zorgt ervoor dat de trillingen zoveel mogelijk weggenomen worden en dat het geluidsniveau behoorlijk beperkt blijft. Al met al een zeer prettige motor voor elke wasmachine.

Ook voor mensen die last van allergieën hebben, is deze wasmachine uitermate geschikt. Je hebt namelijk de keus uit het zogeheten AllergyPlus programma. Dit programma zorgt ervoor dat je kleding volledig ontdaan wordt dan bijvoorbeeld pollen en dierenharen. Hoe dit werkt? De wasmachine gebruikt simpelweg een hogere temperatuur, waardoor je kleding nog beter gewassen wordt.

Wat zijn de nadelen?

Ondanks de vele voordelen hierboven hebben wij ook enkele nadelen weten te ontdekken. Het eerste nadeel heeft betrekking op de reiniging van de wasmiddellade. Bij vele wasmachines gebeurt deze reiniging automatisch, maar bij de Bosch WAN28242NL niet. Hierdoor moet je de lade voor het wasmiddel handmatig af en toe schoonmaken. Ons advies is om dit zeker te doen, omdat de lade anders behoorlijk vies kan worden.

Daarnaast hebben meerdere gebruikers kritiek gehad op het display van de wasmachine. Op dit display is bijvoorbeeld niet je keuze zichtbaar. Je weet dus niet altijd zeker of je het juiste programma geselecteerd hebt. Daarnaast zijn de letters in een nogal felrode kleur zichtbaar op het display. Hierdoor is het niet altijd makkelijk om af te lezen. Ook in het donker vallen deze letters te veel op, waardoor het ietwat pijnlijk voor je ogen kan zijn.

Hoe werkt de Bosch WAN28242NL?

Het product heeft geen ingewikkelde bediening, integendeel zelfs. Het is een kwestie van het vullen van de wastrommel en vervolgens het gewenste programma te selecteren. Voeg het wasmiddel, en eventueel de wasverzachter, toe en je bent klaar. Je kunt daarbij ook nog bepaalde instellingen instellen met betrekking tot het energie- en het waterverbruik. Meer informatie hierover kan je lezen onder het kopje ‘Wat zijn de voordelen?’.

Overigens is het wel belangrijk om te weten dat het vulgewicht van deze wasmachine maar 7 kilogram is. Dat is niet al te veel en mede daardoor is deze wasmachine enkel en alleen geschikt voor huishoudens van maximaal 2 personen.

De prijs

De Bosch WAN28242NL is te koop voor zo’n € 500,00. Het is ook mogelijk om deze wasmachine in combinatie met een bijbehorende wasdroger aan te schaffen. De totaalprijs voor deze producten bedraagt zo’n € 900,00. Je bent dan wel in één klap klaar.

De prijs voor deze wasmachine kunnen we als redelijk positief bestempelen. Het is een marktconforme prijs, waarbij je verzekerd bent van een betrouwbare, prettige en goede wasmachine.

Conclusie

De Bosch WAN28242NL is een geschikte wasmachine voor elk alleenstaand persoon. Ook voor een huishouden van 2 personen is het een perfecte wasmachine. De wasmachine doet namelijk alles wat je van een wasmachine mag verwachten. Daarnaast heb je zelf nog controle over het energie- en het waterverbruik van deze wasmachine. In de huidige tijden zijn dat absoluut gewenste opties.

Met de aanschaf van de Bosch WAN28242NL doe je hoe dan ook een verstandige aankoop. Let hierbij wel op dat je met maximaal 2 personen bent. Indien je een groter huishouden hebt, kan je beter uitkijken naar een wasmachine met een hoger vulgewicht.

 Bosch WAN28242NL

 

Ben jij overtuigd van de Bosch WAN28242NL? Dan raad ik je aan eens een kijkje te nemen bij Coolblue. Hier is de deze wasdroger vrijwel altijd op voorraad en bezorgt Coolblue de wasmachine graag de volgende dag nog bij je thuis. 

Bekijk de Bosch WAN28242NL bij Coolblue > 

 

Vergelijkbare berichten