Bosch WTY87700NL wasdroger review

Op zoek naar de een nieuwe wasdroger? Kijk dan eens naar de Bosch WTY87700NL. Een wasdroger is in vele huishoudens niet meer weg te denken. Dit is puur te danken aan de vele voordelen die een wasdroger met zich mee brengt. Het belangrijkste voordeel is uiteraard in het gemak terug te vinden. De kleren worden op een snelle en efficiënte manier gedroogd, terwijl je daar zelf weinig tot geen omkijken naar hebt.

Als je op naar een kwalitatief hoogwaardige wasdroger bent, is de Bosch WTY87700NL absoluut aan te raden. In deze review kijken we naar de functies van deze wasdroger. Daarbij zoomen we ook nader in op de voor- en nadelen van de droger van het welbekende merk Bosch. Tot slot eindigen we dit artikel nog met een conclusie. Daarin geven we niet alleen aan of het een goede aankoop is of niet. Nee, we geven ook in welke situaties deze wasdroger juist wél goed van pas komt.

Bekijk hier de Bosch WTY87700NL wasdroger

Voor wie is de Bosch WTY87700NL wasdroger geschikt en waarom moet je het hebben?

Deze wasdroger van het merk Bosch is geschikt voor huishoudens van maximaal 3 tot 4 personen. Dit komt in de basis dus neer op een gezin met 1 á 2 kinderen. Als je een groter gezin hebt, is het verstandig om naar een andere droger uit te kijken. Een droger met een groter vulgewicht is in dat geval raadzaam.

In feite heeft deze wasdroger alles wat je maar van een wasdroger mag verwachten. Wat direct opvalt, is de hoeveelheid droogprogramma’s. We tellen twaalf verschillende droogprogramma’s. Bijzonder veel en bijzonder prettig. Ook het prijskaartje van de Bosch WTY87700NL is relatief gunstig. Daar kan je meer over lezen onder het kopje ‘De prijs’.

Wat zijn de voordelen?

We noemden het hierboven al even; de hoeveelheid aan wasprogramma’s. Je hebt namelijk 12 verschillende wasprogramma’s tot je beschikking bij deze wasdroger. Je kunt kiezen voor bijvoorbeeld dekens, kastdroog, katoen, sportkleding, strijkdroog, wol, koud, lingerie, handdoeken en extra droog. Al je kleding en overige spullen kunnen dus perfect in deze wasdroger. Selecteer het bijbehorende programma en je bent klaar. Je bent daarbij ook nog eens verzekerd van een perfect resultaat.

Een ander voordeel is het relatief lage geluidsniveau van de Bosch WTY87700NL. Deze wasdroger produceert maximaal 64 decibel. Het voordeel hiervan is evident: je kunt de wasdroger ook nog laat in de avond aan zetten. Het geluidsniveau is dusdanig laag waardoor de meeste mensen hier niet wakker van zullen worden.

Ook heeft Bosch bij de ontwikkeling van deze wasdroger aan jouw energierekening gedacht. Dankzij de SelfCleaningCondenser blijft je wasdroger namelijk energiezuinig. Hoe dit precies werkt? Dat gaan wij je uitleggen! Deze wasdroger maakt dus gebruik van de zogeheten SelfCleaningCondenser. Deze functie heeft betrekking op het schoonspoelen van de spullen tijdens het drogen. Dat gebeurt automatisch en daardoor verbruikt deze wasdroger minder energie dan vergelijkbare machines.

Bij een wasdroger heb je ook altijd te maken met het condenswater. Wat doe je daarmee? Deze wasdroger lost dat probleem zelf al op. Het condenswater wordt namelijk direct afgevoerd met behulp van een afvoerslang. Deze afvoerslang is vervolgens weer op de afvoer van je huis aangesloten, waardoor je geen last van het condenswater hebt. Dat is fijn, niet waar?

Ook willen we nog bestempelen dat de droogtrommel van RVS gemaakt is. Dit heeft niet alleen een lange levensduur tot gevolg, maar nog veel meer. Je hoeft door de RVS droogtrommel namelijk niet bang te zijn voor beschadigde kleding. De droogtrommel is bijzonder zacht en kan daardoor geen schade aan je kleding aan richten.

Wat zijn de nadelen?

Je hebt hierboven de verschillende voordelen van de Bosch WTY87700NL kunnen vinden. Het mag duidelijk zijn dat we behoorlijk positief over deze wasdroger van Bosch zijn. Maar, dankzij ons kritische oog hebben we toch enkele minpunten weten te ontdekken.

Het eerste minpunt heeft betrekking op het stoffilter. Verschillende gebruikers hebben hun beklag gedaan over de bouwkwaliteit van dit stoffilter. Volgens de gebruikers had dit beter gekund, zeker met het prijskaartje in ogenschouw genomen. De prijs voor deze wasdroger is bij Coolblue bijvoorbeeld € 676,00. Een behoorlijk bedrag waar je dan ook een perfecte machine voor mag verwachten.

Daarnaast is het spijtig dat er geen stoomfunctie in deze wasdroger aanwezig is. De stoomfunctie zou er voor hebben gezorgd dat het wasgoed in de trommel ook glad gestoomd zou worden. Hierdoor zou het wasgoed nóg minder kreukelig uit de wasdroger komen. Helaas is dat dus niet het geval. Mocht dit wel één van je vereisten bij een wasdroger zijn, is het beter om naar een andere wasdroger uit te kijken.

Als laatste nadeel willen we de draairichting van de wasdroger aanstippen. De draairichting van de wasdroger gaat namelijk maar naar één kant. Dit heeft tot gevolg dat de kleding wel eens in de knoop kan raken in de wasdroger. Helaas kan je daar niks aan doen; dit heeft puur met de draairichting van de wasdroger te maken.

Hoe werkt de Bosch WTY87700NL

Deze wasdroger werkt in feite zoals elke andere wasdroger. Het is een kwestie van de kleding in de droger te stoppen en vervolgens het juiste programma te kiezen. Dat laatste is wel een belangrijk punt waar je op dient te letten. Mocht je het verkeerde programma aanklikken, kan dit vervelende gevolgen hebben.

De prijs

Voor de Bosch WTY87700NL betaal je ongeveer € 676,00. In het kader van overige machines is dit iets boven de gemiddelde prijs. Toch krijg je voor dit bedrag een bijzonder uitgebreide en prettige wasdroger.
In sommige gevallen krijg je een extra korting als je een wasdroger én wasmachine tegelijkertijd aanschaft. Kijk zeker eens naar die mogelijkheid!

Conclusie

Onder aan de streep kunnen we deze wasdroger aan elk klein huishouden aanraden. Daarmee benoemen we direct iets belangrijks: mocht je een groter huishouden hebben, biedt deze wasdroger onvoldoende volume. Deze wasdroger is uitermate geschikt, maar wel voor een gezin met maximaal 4 personen. Heb jij een gezin met maximaal 4 personen? In dat geval kan je uitgaan van een perfect werkende wasdroger. Met name de hoeveelheid aan wasprogramma’s is erg prettig in het dagelijkse leven.

In dit artikel heb je de voor- en nadelen van de Bosch WTY87700NL kunnen lezen. Het mag duidelijk zijn dat wij meer voordelen dan nadelen hebben weten te ontdekken. Bovendien wegen de voordelen een stuk zwaarder dan de genoemde nadelen.

Bosch WTY87700NL

 

Ben jij overtuigd van de de Bosch WTY87700NL? Dan raad ik je aan eens een kijkje te nemen bij Coolblue. Hier is de deze wasdroger vrijwel altijd op voorraad en bezorgt Coolblue de wasmachine graag de volgende dag nog bij je thuis. 

Bekijk de de Bosch WTY87700NL bij Coolblue > 

 

Vergelijkbare berichten