De ideale Chromecast vinden: hoe doe je dit?

Een Chromecast is een klein apparaatje die je in je tv kan doen. Hij is bedoeld voor een tv die niet uit zichzelf kan streamen. Door een Chromecast te gebruiken kun je elke tv omtoveren tot een soort smart-tv.

Als je op internet rond gaat kijken, zie je direct dat er een hele hoop verschillende Chromecast zijn. Het is daardoor lastig om te bepalen welke cast voor jouw tv ideaal is. 

Door naar bepaalde eigenschappen te kijken is het makkelijker om te bepalen of het apparaat voor jouw tv geschikt is. Op die manier weet je zeker dat de cast aan je eisen voldoet. We hebben de eigenschappen voor je op een rijtje gezet inclusief enkele chromecasts die ideaal voor jou zijn. 

De Chromecast eigenschappen

Een Chromecast is een apparaat dat in veel verschillende varianten komt. Daarom is het belangrijk om naar de eigenschappen van een apparaat te kijken voordat je hem koopt. De volgende eigenschappen zijn handig om naar te kijken:

  • Werkt de Chromecast met afstandsbediening of alleen met de telefoon of tablet?
  • Is het mogelijk om het apparaat met je stem te bedienen?
  • Kun je streamen in Hd-kwaliteit?
  • Welke kleur heeft de Chromecast en past dit bij je tv?

Verschillende soorten chromecasts

Omdat er zoveel verschillende chromecasts zijn, is het moeilijk om het overzicht te bewaren. Hieronder staan enkele chromecasts die een goede aanwinst zijn voor jouw tv. De keuze is gebaseerd op bovenstaande eigenschappen. 

Google Chromecast 4K met Google tv

Deze cast staat erom bekent dat je alle films en series in Ultra-Hd kan bekijken. Dit is 4K en hij wordt geleverd met Google tv. De Google Chromecast 4K met Google tv komt met een afstandsbediening die erg makkelijk te bedienen is. 

In de afstandsbediening zit een microfoontje om de cast met je stem te kunnen bedienen. Deze cast komt in de kleur wit en is makkelijk te verbergen achter je tv door zijn formaat. 

Google Chromecast V3

Deze Google Chromecast V3 streamt in Full HD. Met deze cast kun je prima de films en series kijken, maar voor een 4K-tv is hij niet geschikt. Omdat deze cast geen afstandsbediening heeft, is hij alleen te bedienen met je streamings apparaat zoals een telefoon of tablet

De cast heeft geen ingebouwde microfoon. Hij is dus niet te bedienen met je stem. Hij komt in de kleur zwart, waardoor hij makkelijk weg te werken is achter de tv, maar ook voor de tv zie je hem bijna niet. 

Google Chromecast Ultra – Media Streamer

Ook deze cast kan in ultra-HD streamen. Voor een 4K-tv is dit zeker een goede optie. Deze Google Chromecast Ultra – Media Streamer heeft geen afstandsbediening en is daardoor alleen te bedienen via een telefoon/tablet

De cast heeft stembediening die te gebruiken is via Smart Home. Hij komt in de kleur zwart, waardoor je hem niet zo snel zal zien als hij niet achter de tv hangt.

Conclusie 

Door verschillende chromecasts met elkaar te vergelijken kom je op deze drie tegen. Met deze lijst hopen we dat we je geholpen hebben met het vinden van een goede Chromecast.