Contactgrill nodig? Top 3 beste contactgrills!

Een lekkere tosti is in Nederland erg bekend en met een contactgrill heb je zo een tosti op tafel staan. Maar niet alleen de tosti, ook een panini of een heerlijk stuk vlees eten wij allemaal graag. Hoe handig is het als je daar een apparaat voor kan kopen?

Een contactgrill is niet alleen ideaal voor jouw lekkere boterham met kaas. De grill kan ook ideaal gebruikt worden om vlees of vis te bakken. Zelfs groente is een mogelijkheid. Daarom hebben wij hieronder de 3 beste contactgrills voor je op een rijtje gezet! 

De Tristar GR-2650 Contactgrill

De Tristar GR-2650 Contactgrill is een ideale grill voor in je keuken. Je zet hem op een eenvoudig manier weg, omdat hij van klein formaat is. Verder blijft je kaas niet overal aan vast zitten, omdat er een antiaanbaklaag aan de binnenkant van het apparaat zit. 

Deze grill schakelt zichzelf niet automatisch uit. Het is daarom wel belangrijk dat je hem zelf uit doet door de stekker eruit te trekken. De grill is gemaakt voor allerlei verschillende etenswaren omdat je hem niet hoeft te sluiten. De deksel zal dan ook altijd een klein beetje zweven. 

Je kan de temperatuur niet instellen, maar je kan wel zien of hij op temperatuur is. Dit kan je zien door het lampje die dan aangaat. Zo verbrand jij jezelf nooit! 

Tefal GC241D12

De Tefal GC241D12 is een contactgrill die wat groter is. Op die manier kan je er meer in een keer in kwijt. Zo kan je niet alleen voor jezelf, maar ook voor je partner een heerlijke panini klaar maken. Dit past dan naast elkaar, omdat de grill wat groter is.

Net als de Tristar grill zal deze zichzelf ook niet uitschakelen. Maar hij heeft wel een aan en uit schakelaar. Je hoeft dus niet per se de stekker uit het stopcontact te trekken. De deksel zweeft niet boven het apparaat. Bij deze contactgrill zal hij wel netjes sluiten. 

De temperatuur is niet te regelen. Ook een indicatie voor de temperatuur is niet aanwezig. W eten niet aankoeken, omdat er een antiaanbaklaag aanwezig is. 

Tristar GR-2846 Contactgrill

Het merk Tristar heb je hierboven ook al een keer gezien. Dit komt door het feit dat dit merk erg goede contactgrills verkoopt. Ook deze variant is wat aan de kleine kant. Je kan hem daardoor makkelijk opbergen in een keukenkastje. 

Ook deze contactgrill gaat zichzelf niet uitschakelen. Gelukkig zal je eten niet aan alle kanten vast blijven zitten in de grill. Er is namelijk netjes een aanbaklaag aanwezig. Hierdoor heb je geen boter of olie nodig om hem te kunnen gebruiken. Deze grill heeft een zwevend deksel, waardoor er meer eten onder past. 

Op deze grill zit wel een temperatuur indicator. Hierdoor weet je direct wanneer jij jouw eten in de grill kan doen. De temperatuur is altijd hetzelfde. 

Veelgestelde vragen over een contactgrill

Voordat je een contactgrill gaat kopen, wil je wel antwoord op alle vragen die je hebt. Anders kan misschien een ander apparaat een goede optie zijn. We hebben hieronder alle veelgestelde vragen voor je beantwoord: 

  • Kan elke grill in de vaatwasser?: Nee, niet elke grill kan in de vaatwasser. Het is belangrijk om in de specificaties van het product te kijken of dit wel of niet kan
  • Maakt het vermogen van een contactgrill uit: Het vermogen maakt zeker verschil. Hoe meer vermogen een grill heeft, hoe sneller jouw eten klaar is. De tijdsduur is dan korter
  • Zijn de platen van de grill altijd verwisselbaar?: Nee, niet bij elke grill zijn de platen verwisselbaar. Lees altijd eerst de gebruiksaanwijzing of productomschrijving. Hier moet dit in aangegeven staan
  • Is grillen in een grill gezonder dan in een pan?: Omdat je in een pan olie of boter verbruikt, is grillen vaak gezonder. Verder zal het vet uit bijvoorbeeld vlees, makkelijker te verwijderen zijn met een grill. Dit komt door de ribbels. 

Conclusie 

Uiteindelijk zijn er heel wat verschillende soorten contactgrills die een goede aanwinst zijn. Ik zal persoonlijk voor nummer een gaan: de Tristar GR-2650. Dit komt vooral doordat ik een niet al te grote keuken heb. Ik kan hem dan makkelijk opbergen. 

Daarnaast heeft deze grill wel de mogelijkheid om te kunnen zien wanneer het eten er in kan. Zo voorkom je met een contactgrill dat zelfs je kinderen het eten niet meer aan kunnen laten branden.