Beste gaming PC

De allerbeste gaming PC – Met deze top 3 de optimale gamebeleving!

Mario Kart, FIFA, PES, de SIMS, Call of Duty, Battlefield en ga zo maar door. Er zijn genoeg games te vinden wereldwijd. Je hebt vast wel eens één van de genoemde spellen gespeeld of je hebt een ander spel gekozen om te spelen. Iedereen speelt wel eens een game. Voor veel mensen is gamen een moment van ontspanning.

Zo ook voor mij. Ik kreeg op jonge leeftijd al de beschikking over een GameBoy. Deze apparaten waren destijds helemaal in en ik was er dan ook superblij mee. Vervolgens ging ik over op de Nintendo DS. Daarna volgde nog de PSP (PlayStation Portable) en de PlayStation 4. Deze apparaten brachten me een hoop plezier en ik kan zeggen dat ik er ook urenlang achter kon zitten, soms dagen achter elkaar.Ik heb ook geprobeerd om te gamen op een PC.

Hierbij kwam ik erachter dat dit nog niet zo gemakkelijk ging als ik van tevoren dacht. De PC die bij ons op zolder stond kon het allemaal niet zo makkelijk aan als ik had gehoopt. Vaak liep hij vast of het duurde erg lang voor het spel eenmaal was opgestart. Dit is natuurlijk zeer hinderlijk en ik hoorde meer mensen hierover klagen. Uiteindelijk vond ik de enige oplossing voor dit probleem. Ik heb het hier over het kopen van een gaming PC. Nu ik er eenmaal een heb wil ik ook niets anders meer. Mijn ervaring tijdens het gamen op de PC is ineens een stuk beter. Om ervoor te zorgen dat jij straks ook een leuke ervaring hebt tijdens het gamen schrijf ik dit artikel.

 

Wat is het belang van een goede gaming PC?

Zoals gezegd is voor veel mensen gamen een moment van ontspanning. Je kan even alle ellende van de dag opzij zetten en jezelf helemaal verliezen in de virtuele wereld van het spel dat je gaat spelen. Niets is zo vervelend als een PC die dan niet meewerkt. Denk aan het continu vastlopen van de PC. Je bent net ver in een bepaald level als je PC crasht. Al je voortgang is weg en je kan weer helemaal opnieuw beginnen. Als dit één keer gebeurt is dat natuurlijk al erg vervelend, maar hoe vaker het gebeurd hoe groter de frustratie zal worden. Ook de weergave kwaliteit van het spel is een belangrijke factor.

Je hebt natuurlijk niets aan een korrelig beeld als je in opperste concentratie een tegenstander wil uitschakelen. Een goede gaming PC kan al deze ellende voorkomen. Op deze manier wordt het gamen op een PC niet alleen leuker, maar is je ervaring tijdens het gamen ook nog eens een stuk beter. Dat is natuurlijk iets wat we allemaal wel graag willen.

Waar moet je op letten bij aankoop van een gaming PC?

Een gaming PC draagt dus zoals gezegd bij aan een betere ervaring tijdens het gamen. Je kan een gaming PC op de gok kopen. Gezien de kosten die een gaming PC met zich meebrengt is dit echter niet zo’n goed idee. Je moet namelijk een flink bedrag neerleggen voor zo’n apparaat. Ten eerste zul je dus goed moeten nadenken of je überhaupt zoveel geld hebt liggen. Ten tweede moet je je afvragen of je dit geld ook over hebt voor een gaming PC. Het is namelijk een flinke smak met geld die je moet neerleggen voor zo’n apparaat. Let bij de aankoop ook goed op de prestaties die het apparaat kan leveren. Denk bijvoorbeeld aan de snelheid waarmee je een spel kan spelen. In bepaalde spellen kan je reactiesnelheid namelijk een belangrijke rol spelen.

Opslagruimte is ook een cruciaal detail. Als je meerdere spellen speelt wil je natuurlijk ook dat al deze spellen opgeslagen kunnen worden. Je zit er dan niet op te wachten dat je telkens weer bepaalde dingen moet verwijderen. Het formaat is ook iets waar je rekening mee moet houden. Je kan de PC namelijk niet gewoon ergens neergooien. Je zult er daadwerkelijk een goede plek voor moeten vinden. Niet iedereen heeft evenveel ruimte ter beschikking. Ga voordat je een gaming PC gaat uitzoeken deze punten langs voor jezelf. Bepaal wat jij belangrijk vindt en wat je verwacht. Op deze manier zul je geen spijt krijgen van je aankoop.

De drie beste gaming PC’s

Het moment waarvoor je deze tekst hebt aangeklikt is dan eindelijk daar. Je bent aangekomen bij de top 3 lijst. Lees snel verder en bekijk onderstaande 3 (gaming) Pc’s. Wie weet staat binnen enkele dagen of weken na het lezen van dit artikel één van die Pc’s wel bij jou thuis.

HP Pavilion Gaming TG01-1100nd

De eerste gaming PC op deze lijst is van het zeer goede merk HP. Je hebt zelf ook vast wel eens van dit merk gehoord of er gebruik van gemaakt. Deze PC is geschikt om jouw games op de hoogste grafische instellingen te spelen. Door de videokaart en de processor waar deze PC over beschikt is hij ook zeer geschikt voor andere grafische toepassingen. De PC heeft een opslagruimte van 1512 gigabyte. Dit is ruimte voor meer dan 300.000 foto’s of voor een goede 500 uur aan beeldmateriaal. Je zult dus niet snel bang hoeven te zijn dat je opslagruimte tekortkomt.

gaming pc

 

Er is namelijk meer dan genoeg ruimte om van alles en nog wat op te slaan op deze PC. De PC is voorzien van het Windows 10 besturingssystemen. Een toetsenbord en muis zul je nog los van deze PC moeten kopen. Dat geldt overigens ook voor een DVD of Cd-speler. In deze PC is er namelijk niet eentje ingebouwd. Dat wil dus zeggen dat je gebruik zal moeten maken van een externe CD en dvd-speler. Als er onverhoopt iets kapotgaat is er nog geen man overboord. De onderdelen van de PC zijn namelijk vervangbaar.
De HP Pavilion Gaming TG01-1100nd is beschikbaar voor een prijs van € 749,99. Dit is een flinke lading geld, maar dat is de PC zeker waard.

ACER Nitro N50-610 (I8202)

We vervolgen de lijst met de ACER Nitro N50-610 (I8202). Ook deze PC is van een zeer bekend merk en van meer dan uitstekende kwaliteit. Deze PC is supersnel. Dit komt onder andere door de processor die in de PC zit. Daarnaast is het ook mogelijk om met deze PC tegelijkertijd verschillende programma’s te gebruiken. Zelfs als je meerdere programma’s open hebt staan zul je merken dat de PC zeer snel is en dat je niet lang hoeft te wachten.

gaming pc

Bovendien is er meer dan genoeg opslagruimte aanwezig op deze PC. Zo hoef je je geen zorgen te maken of je jouw voortgang wel kunt opslaan. Ook kan je documenten die je voor school nodig hebt zonder problemen opslaan op de PC, er is toch ruimte genoeg. Dankzij de grafische kaart in de PC kan je zeer intens genieten van je games. Je hebt namelijk de beschikking over zeer scherpe graphics en mooie, vloeiende bewegingen.
Deze PC is te koop voor een bedrag van € 849. Dit is weer een vrij groot bedrag, maar ook deze PC is het bedrag meer dan waard. De hoeveelheid plezier die je eruit haalt zal je het betaalde bedrag snel doen vergeten.

Lenovo IdeaCentre G5 14IMB05 90N900BFMH

We sluiten de lijst af met een PC van het merk Lenovo. Deze PC is niet alleen de laatste PC op deze lijst, maar ook nog eens de duurste. Om, maar meteen met de deur in huis te vallen: je moet een bedrag van € 999 neerleggen als je deze PC wilt kopen. Hoewel de prijs je misschien afschrikt is dat niet per se nodig. De PC doet namelijk alles wat je van een dergelijke PC mag verwachten en dat is ook zeker wel nodig als je zo’n bedrag ervoor moet betalen.

gaming pc

 

Dankzij de videokaart in deze PC kan je bijvoorbeeld een spel als Call of Duty op de hoogste instellingen spelen. Je zult zien dat dit geen enkel probleem is. De PC heeft verschillende USB-poorten. Hierdoor kan je meerdere dingen erop aansluiten. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een toetsenbord en aan een muis. Nog een groot pluspunt is dat je de hardware van de PC makkelijk kunt uitbreiden. Het spelen van spellen met een zogenaamde open wereld is niet erg geschikt voor deze PC. Deze PC heeft ook niet al te veel opslagruimte, waardoor de kans bestaat dat je op zoek moet naar extra opslag op een extern apparaat.
Toch is deze PC van Lenovo erg geschikt voor het spelen van games en zul je er ondanks de prijs die je ervoor moet betalen er een hoop plezier aan beleven.

Conclusie

Een goede gaming PC is eigenlijk wel een vereiste als je wil gamen op de PC. Je moet er wel goed op letten dat je geen slechte aankoop doet. Ondanks het vele geld dat je moet betalen, zul je veel plezier beleven aan een goede gaming PC. Ik hoop dat je iets aan dit artikel hebt gehad en dat je nog veel gaat genieten van gamen.

Vergelijkbare berichten