Op zoek naar de beste airfryer? – Je vindt ze hier!

Iedere dag zijn we bezig met onze voeding. Wat eet je voor ontbijt, lunch en wat moet je bij het avondeten nu weer op tafel zetten?

Hebben we even geen tijd, hebben we vaak de neiging om al snel wat eten te halen of een enorm eenvoudig gerechtje op tafel te zetten. Het is namelijk niet voor niks dat er zoveel snackbars zijn in Nederland. Een frikandel of een patatje speciaal gaat er bij de meesten namelijk altijd wel in. Hier kleeft alleen één groot nadeel aan vast: het is erg ongezond.

Natuurlijk kan het op zijn tijd geen kwaad, maar als het gezonder kan is dat altijd mooi meegenomen. Snacks frituren in liters vet, daar doe jij je lichaam natuurlijk geen plezier mee. Wat als ik je vertel dat dit gezonder kan? Hoe? Met een airfryer. Je kan hiermee dezelfde snacks frituren, zonder het gebruik van frituurvet! Daarom gaan we in dit artikel op zoek naar de beste airfryer!

  • Zeg vaarwel tegen frituurvet.
  • Eet je snacks gezonder dankzij een airfryer.
  • Zelfde snack, gezonder en net zo lekker.
  • Ontdek de beste airfryer voor de lekkerste snacks.
  • Niet alleen snacks, maar je kan veel meer met een airfryer.

Een airfryer is wat dat betreft een echte lifesaver wat betreft het voorkomen van wat extra calorieën. Daarnaast heb je nog veel meer mogelijkheden, en kan je een gewone pan soms vervangen door het frituur apparaat.

Het is in ieder geval duidelijk dat de airfryer populair is onder Nederlanders en dat is geen verrassing. Heb jij nog geen airfryer in huis en ben je op zoek naar eentje? Lees dan vooral verder in dit artikel. We gaan namelijk uitgebreid aandacht besteden aan airfryers en uiteindelijk gaan we kijken naar de beste airfryers die op dit moment op de markt zijn!

Heb je nou geen zin om te lezen? Luister dan naar dit bericht, of bekijk onze YouTube video!

Vergeet ook niet deze Video even een duimpje omhoog te geven en Abonneer op ons kanaal!

Wat is een airfryer?

Wanneer je het woord vertaald naar het Nederlands ben je al een heel eind. Airfryer betekent in het Nederlands namelijk luchtfrituur.

In principe is het dus een alternatief voor een ‘gewone’ frituur. Dankzij een airfryer heb je de mogelijkheid om gerechten te frituren, zonder daar vet of olie voor te hoeven gebruiken. Je gebruikt namelijk hete lucht.

De gerechten zullen ongeveer helemaal hetzelfde smaken als uit een gewone frituur, maar dan is het gezonder!

Waarom een airfryer kopen?

Zelf houd ik op zijn tijd ook wel van een lekkere snack. Echter, toen ik op mezelf ging wonen merkte ik dat het erg lastig was om iedere dag gevarieerd te eten. Vaak zocht ik dan de gemakkelijke weg en zette ik de frituur maar weer eens aan.

Op een gegeven moment merkte ik dat de kilo’s er wel heel makkelijk bij aankwamen. Om erger te voorkomen ben ik toen gaan proberen om gezonder te eten. Het nadeel was alleen dat ik mijn favoriete snackje ook moest missen, de frikandel.

Op een gegeven moment raakte ik hierover in gesprek met een vriend van mij en ik ben hem eeuwig dankbaar voor wat hij me toen zei. Hij vertelde me namelijk over de airfryer.

Opeens was het voor mij weer mogelijk om een frikandel te eten, op een gezondere manier. Ik hoefde mij dus niet heel schuldig meer te voelen wanneer ik een frikandel aan het bereiden was.

Snel ging ik dus op zoek en kocht ik een airfryer. Sindsdien ben ik verkocht. Niet alleen is het mogelijk om gezonder te eten, het bereiden ervan wordt ook een stuk makkelijker! Ik heb in ieder geval geen moment spijt gehad van deze aankoop en kan het jou ook zeker aanraden.

Voordelen van een airfryer

Een airfryer kan je verschillende voordelen bieden. Wat deze zijn? Dat lees je hieronder.

Gezonder.
Het eerste voordeel is al vaker genoemd in dit artikel. Dat is namelijk dat het bereiden van gerechten in een airfryer een stuk gezonder is. Uit onderzoek is gebleken dat je tot wel 80% minder vet kan gebruiken!

Mogelijkheden.
Het heet dan wel een airfryer, maar je kan er veel meer mee dan alleen frituren. Zo kan je er ook mee bakken, braden en grillen. Zo kan je het niet alleen zien als een alternatief voor een frituur, maar ook voor bijvoorbeeld een grillpan, wokpan en oven. Je kan er ook een heerlijk stokbroodje mee maken dus!

Snel klaar.
Je zou misschien verwachten dat het frituren met hete lucht lang duurt, maar het tegendeel is waar. De meeste airfryers zijn namelijk erg snel opgewarmd, waardoor de snacks snel klaar kunnen zijn.

Gemakkelijk.
Tenslotte is een airfryer erg makkelijk in gebruik. Hij is bijvoorbeeld enorm makkelijk schoon te maken en je hebt ook geen last meer van stank in huis.

Airfryer kopen: waar op letten?

Bij het kopen van een product zijn er altijd een aantal factoren waar je op zou kunnen letten, soms wel moet letten. Bij een airfryer is dit niet anders. Houd je namelijk rekening met een aantal belangrijke factoren, dan heb je meer zekerheid dat je ook daadwerkelijk tevreden zult zijn over het product.

Waarvoor ga je hem gebruiken?
Ten eerste moet jij je afvragen waar je de airfryer voor wilt gaan gebruiken. Wil je hem gebruiken om voornamelijk snacks op een gezonde manier te bereiden, kan je gaan voor een goedkoper type. Wil je er meer mee doen en verschillende gerechten erin bereiden, is het waarschijnlijk beter om voor een duurder model te kiezen.

Inhoud.
Ook de inhoud van de airfryer is van belang. Hoe groter de inhoud, hoe meer je tegelijk kunt bereiden. Voor grotere gezinnen is het daarom aan te raden om te kiezen voor een wat grotere inhoud.

Uiterlijk en prijs.
Misschien is dit een factor die wat minder zwaar meeweegt, maar ook hier kan je rekening mee houden. Heb je een airfryer met een uiterlijk die totaal niet bij je in huis past, is de kans groot dat jij je hieraan gaat irriteren. Daarnaast is de prijs van belang, omdat een duurdere niet per se beter hoeft te zijn dan een wat goedkopere.

De beste airfryer

Dan is nu het moment gekomen dat we gaan kijken naar de beste airfryer. Bij het samenstellen van deze lijst is er rekening gehouden met eerdergenoemde factoren.

1. Philips Airfryer XL Essential HD9261/90

De eerste airfryer van de lijst is afkomstig van het merk Philips. Een merk dat bekend staat om hun kwaliteit en ook met deze airfryer slaan ze de plank niet mis.

Zo is hij direct klaar voor gebruik zonder voorverwarmen. Daarnaast kan je alle uitneembare onderdelen eenvoudig schoon krijgen door ze simpelweg in de vaatwasser te doen. De airfryer beschikt over een erg handige kookfunctie, waarmee je jouw favoriete recepten op kunt slaan. De maximale bakcapaciteit is 1200 gram.

Al met al is deze airfryer een echte topper. Het is dan ook niet voor niks dat hij kan rekenen op vele positieve reviews. Ben jij de volgende tevreden klant?

2. Princess 182055 Digital Family Aerofryer XXL

Ook de volgende heeft zijn plekje op de lijst meer dan verdiend. De Princess 182055 Digital Aerofryer XXL heeft bijvoorbeeld een inhoud van maar liefst 5,2 liter. Hier kan je dus voor het hele gezin een gerecht in bereiden!

Handig aan deze airfryer is dat hij beschikt over een anti kleeflaag. Daarnaast heb je de beschikking over 8 voorgeprogrammeerde bakprogramma’s. De temperatuur kan je eenvoudig aanpassen door middel van het digitale touchscreen.

In tegenstelling tot de eerste airfryer van de lijst, zijn de onderdelen van deze niet bestendig voor de vaatwasser. Echter mag dit de pret niet drukken, want het is echt een geweldige airfryer!

3. Philips Airfryer HD9216/80

De laatste airfryer van de lijst alweer is wederom afkomstig van het merk Philips. Deze uitvoering heeft een mooie witte kleur, in tegenstelling tot de zwarte kleuren van de eerdergenoemde airfryers. Heb je toch liever zwart, dan kies je voor de zwarte uitvoering.

Genoeg over de kleur, doet hij ook wat hij moet doen? Jazeker! Zo is deze airfryer enorm makkelijk te bedienen en zul je binnen no-time heerlijke snacks op tafel hebben!

De maximale bakcapaciteit is wat kleiner, waardoor deze meer geschikt is voor wat kleinere huishoudens. Deze airfryer verdient het zeker om genoemd te worden op de lijst en je kunt hem hier vinden!

Begin nu zelf ook met airfryen!

Je bent aan het einde van het artikel gekomen. Ben jij nu ook enthousiast geworden van het frituren, braden, of wat dan ook met hete lucht? Haal dan zeker een airfryer in huis! Op zoek naar de beste airfryer? Neem dan zeker even een kijkje bij de airfryers op de eerdergenoemde lijst in dit artikel. Links van de producten vind je ook in de YouTube Beschrijving. Vergeet ook niet deze Video even een duimpje omhoog te geven en Abonneer op ons kanaal!