Op zoek naar de beste desktop PC? – Ontdek het hier!

Een jaar of 30 geleden kon niemand zich de technologie voorstellen zoals wij die nu kennen. Stel dat je terugreist in de tijd en je vertelt de mensen over de huidige techniek, zouden ze je voor gek verklaren. Het is eigenlijk onvoorstelbaar hoever we als maatschappij al zijn gekomen op het gebied van technologie. Tegenwoordig heeft bijvoorbeeld bijna iedereen wel een desktop-pc of laptop in huis. Eigenlijk is zoiets onmisbaar. Toch levert het soms ook wel irritaties op, omdat het vaak voorkomt dat mensen niet tevreden zijn over hun PC. Ze lopen dan te vaak vast of laden pagina’s veel te traag. Juist omdat deze items zo’n grote rol zijn gaan spelen in ons leven, is het van belang om een goede in huis te hebben. Daarom kijken we in dit artikel naar de beste desktop Pc’s!

[[showindex]]

Een desktop PC of een laptop?

Zelf heb ik inmiddels ook al jarenlang een PC thuis staan. Ik kan alleen maar beamen dat het hebben van een computer essentieel is in de huidige maatschappij. Daarnaast heb ik ook een laptop. De vraag welk van de twee nu beter is om te hebben is ook wel eens in mij opgekomen. Daar heb ik echter zelf nog steeds geen antwoord op kunnen vinden. Zowel een desktop PC als een laptop hebben beide vele voordelen. Een laptop is bijvoorbeeld makkelijk om mee te nemen als dat nodig is. Met een desktop PC kan dat natuurlijk niet. Daarentegen heeft een desktop-pc vaak betere specificaties, waardoor je er uiteindelijk meer mogelijkheden mee hebt. Mijn laptop gebruik ik om op te werken, terwijl ik mijn PC meer gebruik voor het spelen van games. Beide zijn dus erg handig om te hebben. Het is maar net een kwestie van persoonlijke voorkeur.

Waar moet je op letten bij het kopen van een desktop PC?

Een desktop PC koop je niet zomaar. Voor veel mensen is het veel geld wat je ervoor neer moet leggen. Daarom is het, net als bij ieder ander product, van belang om je eerst goed te verdiepen, Zo voorkom je dat jij voor onaangename verrassingen komt te staan. Daarom gaan we hieronder kijken naar een aantal dingen waar je op zou kunnen letten bij de aanschaf van een desktop PC.

Gebruik

Het eerste wat belangrijk is om te bedenken voordat je een PC aanschaft, is waarvoor je hem wilt gaan gebruiken. Wil je hem gebruiken om op te gamen, of alleen om op te internetten? Wanneer je dit duidelijk voor ogen hebt, kan je kijken naar de specificaties die nodig zijn voor houw beoogde gebruik.

RAM-geheugen

Het tweede aspect wat belangrijk is om rekening mee te houden, is het RAM-geheugen. Dit staat ook wel bekend als het werkgeheugen; met andere woorden hoeveel dingen jij tegelijk open kan hebben staan. Hiervan zijn diverse soorten. De meest bekende en nieuwste zijn de DDR3 en de DDR4. Als je een computer zoekt met een goed RAM-geheugen, wordt het ten zeerste aangeraden om te gaan voor eentje met een DDR4 geheugen. Hiermee presteert jouw PC een stuk beter. Een DDR3 volstaat ook wanneer je jouw computer wat minder gebruikt. Wanneer je graag games speelt op jouw PC, is het aan te raden om een RAM-geheugen te hebben van minimaal 16 GB. Als je hem echter gebruikt voor wat simpelere dingen, kan ‘slechts’ 4 GB ook voldoende zijn.

desktop pc

Harde schijf

Een ander belangrijk iets om naar te kijken is de harde schijf waar de PC over beschikt. Een computer met een HDD-schijf begint wel tegen het einde aan te lopen. Zo’n schijf wordt voornamelijk nog gebruikt als opslagruimte. De prijs van een PC met een HDD-drive, zal een stuk lager liggen dan eentje met een SSD. Echter is laatstgenoemde wel erg aan te raden, omdat dit enorm bevorderlijk is voor de prestaties van de PC. De computer zal bijvoorbeeld binnen enkele seconden helemaal zijn opgestart. Daarnaast zullen de laadtijden een stuk lager zijn. Daarom is het verstandig om niet te besparen op de harde schijf, en een computer die beschikt over een SSD te kopen.

Duurzaamheid

Tegenwoordig staat duurzaamheid overal hoog in het vaandel. Ook bij de aanschaf van een PC zou je hierop kunnen letten. Hoe zuiniger de computer is met de energie, hoe beter het is. Zowel voor jouzelf, als voor het milieu. Je zou er dus wel op kunnen letten, maar een energiezuinige PC gaat wel ten koste van de prestaties. Het is namelijk zo dat hoe beter de componenten van een computer zijn, hoe meer energie er verbruikt zal worden. Maak daarom deze afweging vooraf voor jouzelf en beslis wat jij belangrijk vindt.

Besturingssysteem

Waar je goed op moet letten, is dat je het nieuwste besturingssysteem hebt. Zonder dit functioneert de PC namelijk niet. Soms wordt een besturingssysteem standaard bij een computer geleverd, maar vaak is het ook zo dat je deze bij moet kopen. Dit is meestal vrij prijzig. Let hier dus goed op; aan te raden is om een computer te kopen waar standaard een besturingssysteem bij wordt geleverd.

Processor

De processor van een computer wordt gezien als het kloppende hart. Voor een groot deel wordt de snelheid en mogelijkheden bepaald door de kwaliteit van de processor. De meeste processors zijn van AMD of Intel; deze zijn dan ook het meest betrouwbaar. Een serie is vaak bedoeld voor een bepaald gebruik. Als je wil gamen op je PC, is een Intel Core i7 bijvoorbeeld aan te raden, terwijl voor werken een i3 al kan volstaan.

Videokaart

Tenslotte is het nog van belang om een blik te werpen op welke videokaart er in de computer aanwezig is. Deze zorgt er namelijk voor dat er gedetailleerd beeld wordt weergegeven. Hoe beter de videokaart, hoe mooier het beeld. Een videokaart is ingewikkeld, dus het zou verstandig zijn om hier eerst wat extra onderzoek naar te doen.

Top-lijst desktop Pc’s

Dan is het nu tijd om te gaan kijken naar de beste desktop pc’s. Dit wordt gedaan in de vorm van een top-3. Er is zoveel mogelijk rekening gehouden met de aspecten hierboven. Daarnaast hebben reviews van gebruikers een belangrijke rol gespeeld bij het samenstellen van de lijst.

Acer Aspire TC-895 I7510

De eerste PC op de lijst is deze van het merk Acer. Deze PC kan bijna alles aan door de specificaties waarover het beschikt. Dit komt vooral door de i7 processor en het RAM-geheugen van 16 GB. Hierdoor kan je bijvoorbeeld prima video’s bewerken op deze computer.

desktop pc

 

Er is maar liefst 1256 GB aan opslagruimte aanwezig, waardoor je ook erg veel tegelijkertijd geïnstalleerd kan hebben. Over geheugen hoef jij je dus geen zorgen te maken. Hij is erg snel, waardoor jij je niet hoeft te irriteren aan onnodig lang wachten. Denk jij dat deze krachtige desktop-pc iets voor jou is?

LENOVO IdTX1660 ideaCentre T540 – I5 8 GB 512 GB G

De volgende op de lijst is een desktop van het merk LENOVO. Ook deze PC kan worden gezien als zeer krachtig. Hoewel de i5 processor wat minder mogelijkheden biedt als de i7 processor van de PC hierboven, is het nog altijd erg goed voor bijna alle werkzaamheden.

desktop pc

 

 

De grafische kaart is daarentegen zeer goed, waardoor jij haarscherp beeld hebt en ook goed kunt gamen op deze computer. De harde schijf en het werkgeheugen laten ook niks te wensen over en leveren uitstekende prestaties. Zoek jij een krachtige PC, waar jij af en toe ook een game op kunt spelen? Dan kan je de computer hier vinden.

MSI MAG Infinite S 10SI-009MYS

De laatste desktop op de lijst alweer is deze van het merk MSI. Deze computer is erg gebruiksvriendelijk en hierdoor is de PC het ideale instapmodel. Een leuk extraatje aan deze PC is dat je de Ledverlichting in kan stellen naar jouw voorkeur.

desktop pc

 

Hij is perfect voor dagelijks gebruik, en levert hiervoor ook de nodige prestaties. De specificaties zijn uitstekend voor alles, dus je zou eventueel ook kunnen gamen op deze computer. De PC is over het algemeen snel. Ook deze PC heeft zijn plekje op de lijst dus zeker verdiend. Je kan de computer hier vinden.

Conclusie

Een laptop of computer is dus voor ieder huishouden eigenlijk onmisbaar. Het is wel belangrijk dat je een goede tot jouw beschikking hebt, om zo de benodigde werkzaamheden te kunnen doen. Daarom is het belangrijk om goed te kijken naar een aantal aspecten voordat jij een computer koopt. Ik hoop dat dit artikel jou heeft geholpen bij het uitkiezen van een nieuwe desktop PC!

Vergelijkbare berichten