De beste digitale piano kopen

De beste digitale piano kopen – Wij helpen je zoeken

Een digitale piano is een droom van vele kinderen en van volwassenen die graag nog aan een muzikale hobby zouden beginnen. De digitale piano is een van de meest bekende muziekinstrumenten en biedt enorm veel mogelijkheden.

De digitale piano is zowat hetzelfde als de klassieke piano, maar biedt veel meer opportuniteiten door de technologie die erin verwerkt zit. Zo kan je meerdere klanken gebruiken of kan je zelfs de geluiden van andere instrumenten laten afspelen.

Een matzwarte vleugelpiano staat dan misschien wel mooi, maar die is niet zo makkelijk te verplaatsen. Wil je graag pianoles volgen? Dan is een digitaal model waarschijnlijk een stuk makkelijker. Je kan een digitale piano zowel kopen als vervanging voor een klassieke piano, of als uitbreiding op jouw gewone piano.

Beiden hebben ze andere specifieke voor- en nadelen en kunnen ze in verschillende omstandigheden worden ingezet.

Ben jij al even op zoek, maar weet je niet goed welke digitale piano je moet kiezen?

Dat is geen probleem, want in dit artikeltje ga ik jullie helpen om een weloverwogen keuze te maken. Ik zal jullie eerst enkele digitale piano’s voorstellen en zal jullie op het einde vertellen welke digitale piano echt de allerbeste is.

Waarop moet je letten bij het aankopen van een digitale piano?

Bij het aankopen van een digitale piano, kan je best even nadenken over wat je met de piano wil gaan doen. Ben je nog maar pas begonnen met piano spelen? Of volg je nog maar pas de cursus pianoles van Rene? Dan heb je waarschijnlijk niet het allerduurste model nodig.

Ben je daarentegen wel al een gevorderde pianist? Dan zal voor jou de overgang tussen een klassieke piano en een digitale piano waarschijnlijk een heel stuk groter zijn.

Daarom kan je dan best wel kiezen voor een iets hoogstaander model. Hoewel de geluiden digitaal worden geproduceerd, zit er toch nog een groot verschil in kwaliteit tussen de geluiden van een goedkope of een duurdere digitale piano.

Wat zijn de beste digitale piano’s van dit moment?

Hier zal ik voor jullie een opsomming maken van enkele kwalitatieve piano’s die je op dit moment kan kopen. Om er zeker van te zijn dat jullie het juiste model kopen, zal ik er telkens een link bij vermelden.

De link stuurt je door naar de website van Bax-shop, een gevestigd begrip in de wereld van de muziek. Door te bestellen via de officiële website van Bax-shop, ben je er zeker van dat je geniet van een uitstekende klantenservice en dat je kan genieten van een speciale 3-jarige garantie.

Voor meer info, kan je gerust even doorklikken op een van de links die zullen volgen bij de beschrijvingen van de producten.

 

Casio CDP-S100

Ben je op zoek naar een digitale piano die aanvoelt als een echte? Dan is deze piano van het merk Casio zeker iets voor jou. De toetsen zijn namelijk heel gelijkaardig aan de toetsen van een klassiek pianostel.

Dit komt doordat Casio er een gewogen hamertechniek in heeft verwerkt. Als je spreekt over digitale piano’s, is Casio een merk dat je niet kan negeren.

Casio is een gevestigd merk dat al jaren expertise heeft opgebouwd binnen de muzikale wereld. Dat is de reden waarom een Casio piano zeker een goede keuze is.

Deze Casio CDP-S100 is het ideale model voor beginnende pianisten die hun dromen achternajagen. Wil je muziek spelen als een echte pianist? Dan kan je veel op deze digitale Casio piano oefenen. Het grote voordeel van dit model is dat je ze overal mee naartoe kan nemen.

Door middel van enkele batterijen kan je de piano overal gebruiken zonder stopcontact. Ideaal dus als je ze graag wil meenemen naar de muziekschool of als je graag buiten even oefent.

Wil je niet graag pianolessen volgen, maar het wel leren spelen? Ook dan biedt deze Casio piano een handige oplossing. Door middel van een gratis te downloaden app, kan je heel wat oefenen. Je kan eenvoudige melodietjes leren spelen, of meteen proberen meespelen met een van de liedjes.

Wil je een echte toppianist worden? Dan kan je ook de pianocursus van Rene volgen. Zo ben je er zeker van dat je op de juiste manier oefent en zal je veel sneller vorderingen maken.

Tot slot is het ook belangrijk om te vermelden dat dit model erg makkelijk is in gebruik. Aangezien het een piano is voor beginners, zitten er niet overdreven veel functies op. Op die manier kan je je voor de volle honderd procent focussen op het spelen zelf. Heb je al grote vorderingen gemaakt?

Dan kan je misschien een kijkje nemen naar het laatste model dat ik ga bespreken.

Wil je graag deze piano meteen bestellen bij onze professionele partner Bax-shop? Dan kan je gebruik maken van onze link.

 

Yamaha NP-32 Piaggero

Naast Casio, kan je in de wereld van de digitale piano’s ook Yamaha niet negeren. Sinds de late jaren 1800, produceert en ontwikkelt Yamaha muziekinstrumenten. Eerst werden de instrumenten vooral verkocht aan de rijkere klasse die het zich kon veroorloven.

Nadien heeft het Japanse merk ervoor gezorgd dat ze instrumenten konden maken die voor iedereen betaalbaar waren.

De piano beschikt over ingebouwde speakers, waardoor je geen koptelefoon meer hoeft op te zetten. Daarnaast is het ook mogelijk om een pedaal aan te sluiten op deze Yamaha piano. Met een pedaal heb je de mogelijkheid om tonen te verlengen tijdens het spelen.

Ook heb je de mogelijkheid om via de piano jouw eigen muzikale spel op te nemen. Zo kan je het achteraf nog eens beluisteren en merk je snel waar je aan moet werken. Zoals je wel merkt, beschikt deze piano over veel uitbreidingsmogelijkheden, maar is de piano op zichzelf vrij eenvoudig.

 

Dat zorgt er ook voor dat dit model geschikt voor beginnende pianisten. Deze digitale piano is vrij goedkoop, waardoor ze voor iedereen betaalbaar zou moeten zijn. De piano beschikt over een bijgeleverde muziekstandaard, waardoor je meteen kan beginnen spelen.

Even een partituur afdrukken en je bent vertrokken. Voor zij die geen noten kunnen lezen, kan het handig zijn om eerst enkele lessen te volgen.

Bovendien is het toestel ook erg compact, waardoor je de piano makkelijk kan opbergen. Ook is het mogelijk om een standaard te gebruiken. Zo hoef je de piano niet meer op tafel te zetten.

Wil je de actuele prijs van deze piano graag eens bekijken? Dan kan je klikken op onze link richting Bax-Shop.

 

Yamaha Arius YDP-144B Black digitale piano

Heb jij al een beetje kunnen oefenen op de piano? Weet jij nu zeker dat je heel graag piano wil blijven spelen? Dan kan je investeren in deze digitale piano met onderstel. Door het onderstel is de piano geschikt om het hele jaar door te blijven staan.

Het voordeel ten opzichte van een klassieke piano, is dat deze toch nog een heel stuk compacter is.

Je kan ze makkelijk in een hoek plaatsen, of tegen de muur in de woonkamer. De piano beschikt ook nog eens over een strak ontwerp, waardoor het niet storend is dat ze in het zicht staat.

Net als de eerste digitale piano die ik besproken heb, beschikt ook dit instrument over een gewogen hamermechanisme.

Daardoor voelen de toetsen aan als die van een klassiek pianotoestel. Bij dit model zijn ook de pedalen inbegrepen, waardoor je mooie klanken kan rekken en toch jouw handen kan verplaatsen.

Ook Yamaha beschikt over een eigen app waarmee je jouw favoriete muziek kan leren spelen. De app is erg uitgebreid en biedt dus vele mogelijkheden.

Ben jij ook benieuwd wat anderen van deze piano vinden? Wel, ik heb voor jullie de belangrijkste zaken die naar boven komen uit de reviews even op een rijtje gezet. Zowat 95% van de gebruikers vermeld dat de klank van deze piano fenomenaal is.

Yamaha heeft er duidelijk zijn werk van gemaakt om de piano te laten klinken als een gewone piano.

Daarnaast lijken ook de toetsaanslagen enorm goed te lijken op die van een klassiek model. De piano heeft een mooi design en kan makkelijk in de woonkamer of slaapkamer worden geplaatst.

Wil je deze piano ook graag kopen? Dan kan je dit doen via de link naar Bax-shop.

 

Ons oordeel: welke digitale piano is de beste

Aangezien wij niet kunnen weten hoeveel jij al geoefend hebt, zou ik twee mogelijkheden willen voorstellen.

Voor beginners

Voor beginnende pianisten lijkt de Casio CDP S-100, de ideale keuze. De compacte vorm zorgt ervoor dat je de piano makkelijk kan verplaatsen en dankzij de batterijen kan je ook elders spelen. Daarnaast is de app een goed begin om met de piano te oefenen, maar dat kan je natuurlijk aanvullen met een echte cursus, zoals de pianoles van Rene.

Voor geoefende pianisten

Heb jij al een beetje kunnen oefenen op de piano? Dan ben ik er zeker van dat jij het meeste zal genieten van de Yamaha Arius. Een prachtige digitale piano, die sterk aanleunt bij een klassiek model, maar toch enkele voordelen heeft ten opzichte van zo’n klassieke. Zo is deze piano compacter en een stuk goedkoper! Wil je ze meteen bestellen? Dan kan dat via de link hierboven.

 

Vergelijkbare berichten