De beste laptop merken

In vrijwel ieder huishouden is er wel een laptop te vinden. Tegenwoordig is het namelijk haast een onmisbaar item. Dan is het natuurlijk erg vervelend als je problemen met de laptop ondervindt. De ene laptop is namelijk de ander niet en er zitten grote verschillen in prestaties. Wil je een laptop kopen, moet je ook de keuze maken als het gaat om het merk. Daarbij helpt dit artikel jou, want we gaan hierin kijken naar de top-3 beste laptop merken.

Het hebben van een goede laptop is belangrijk. Het maken van een keuze is echter niet heel eenvoudig. De keuze voor een bepaald merk is bijvoorbeeld van belang. Over het algemeen zijn er van ieder merk goede laptops, maar Apple, Acer en HP steken er net iets bovenuit als je alles bij elkaar bekijkt.

Wat maakt een laptop goed?

Natuurlijk kunnen we heel leuk en aardig een paar laptop merken oprakelen en daarvan zeggen dat ze goed zijn, maar dat zou te simpel zijn. Daarom zullen we hieronder eerst kijken naar een aantal factoren die meewegen in wat een laptop precies goed maakt.

  • Batterijduur: hoe lang een batterij meegaat, is natuurlijk van groot belang. Niets is namelijk zo vervelend als een batterij die snel leegloopt, waardoor je de laptop alweer aan de oplader moet leggen. Deze factor weegt daarom zeker zwaar mee.
  • Besturingssysteem: het besturingssysteem van een laptop bepaalt voor een groot deel wat hij wel of niet kan. Daarom is het belangrijk om hier ook op te letten bij het aanschaffen van een laptop.
  • Werkgeheugen: als je een laptop wilt die snelle prestaties kan leveren, moet je ook zeker even kijken naar het werkgeheugen. Dit geeft namelijk aan hoeveel taken een laptop tegelijkertijd uit kan voeren. Wil je meerdere zware taken uitvoeren op hetzelfde moment, dan is het aan te raden om te kiezen voor een laptop met een zo groot mogelijk werkgeheugen.
  • Processor: de processor is ook een essentieel onderdeel van een laptop. Het is niet voor niks dat de processor ook wel het hart van een laptop wordt genoemd. Het bepaalt voor een groot deel waar de laptop allemaal geschikt voor is en hoe snel hij werkt.
  • Harde schijf: bij het kiezen van een laptop krijg je de keuze tussen een HDD en een SSD harde schijf. Wil je de beste prestaties, dan is een SSD aan te raden. Deze is namelijk sneller.

De top-3 beste laptop merken

Hieronder maak je kennis met de top-3 beste laptop merken. In het lijstje worden er ook meerdere laptops benoemd. Deze producten zijn zorgvuldig geselecteerd en er is rekening gehouden met alle bovenstaande factoren. Je maakt dus niet alleen kennis met het beste laptop merk, maar ook met de beste laptops!

Apple

Het eerste laptop merk van de lijst, is Apple. Vrijwel iedereen zal dit merk wel kennen van de iPhone, maar ook met hun laptops slaan ze de plank niet mis. Een Macbook behoort namelijk zonder twijfel tot de topcategorie.

>/center>

Toegegeven, de prijs ligt voor velen wat aan de hoge kant, maar dit krijg je dubbel en dwars terug van de laptop. De prestaties die ze kunnen leveren zijn namelijk geweldig. Dat wordt mede mogelijk gemaakt door de eigen chip die Apple in de nieuwste laptops implementeert. Eén ding is in ieder geval zeker: met een laptop van Apple zit je altijd goed.

Acer

Een ander bekend merk in de wereld van laptops en computers, is Acer. Het is een bedrijf met al tientallen jaren in de branche. De laptops van Acer zijn niet alleen gericht op kwaliteit, maar ook op functionaliteit. Het grootste deel is bijvoorbeeld zo ontworpen, dat ze overal makkelijk mee naartoe genomen kunnen worden. Met dit compacte en lichte ontwerp, onderscheiden de laptops zich van andere merken.

Mocht je op zoek zijn naar een laptop van goede kwaliteit, zit je met Acer altijd goed. Neem bijvoorbeeld deze Acer Aspire. Een betrouwbare laptop die zeker behoort tot één van de beste producten van het merk.

HP

Iedereen heeft daarnaast ook wel eens van HP gehoord. Het is een gevestigde naam en ze hebben een breed assortiment aan laptops. Denk bijvoorbeeld aan de Pavilion serie. Dat zijn laptops die je alles kunnen bieden wat jij je maar kan wensen van een laptop. Daarnaast zijn ze over het algemeen redelijk betaalbaar.

HP biedt verder laptops aan voor alle bezigheden. Zo maken ze laptops die ideaal zijn voor gebruik voor school of werk, maar ook voor de gamers onder ons zijn er hele goede laptops te vinden. Dan kan je bijvoorbeeld denken aan de Envy-reeks.