beste-macbooks-1170x500

De beste macbook kopen? –Bekijk hier de meest verkochte top 3!

Een laptop of een computer is onmisbaar voor ieder huishouden in de huidige maatschappij. Dat wil zeggen dat bijna iedereen er wel eens gebruik van maakt. Zo kan je het gebruiken voor werk, om games op te spelen en vele andere dingen. Omdat het iets dat veel wordt gebruikt, is het een goed idee om er daadwerkelijk één te kopen die niks te wensen over laat. Over het algemeen worden macbooks van Apple door veel mensen beschouwd als beste laptops. Daarom gaan we in dit artikel kijken naar de beste macbooks!

 

Waarom een macbook in plaats van een Windows laptop?

Ook ik heb de beschikking over een laptop. Voor mij is het onmisbaar, omdat ik hem nodig heb voor mijn werk. Lange tijd maakte ik gebruik van een Windows laptop. Echter begon mij op een gegeven moment een aantal dingen te irriteren. Wat mij opviel, was dat de laptop op een gegeven moment trager en trager werd. Je zou dan kunnen zeggen dat het komt door het vele gebruik over de jaren heen, echter ben ik altijd erg zuinig met mijn spullen en doe ik er geen gekke dingen mee.

Op aanraden van een vriend ben ik toen gaan kijken naar een macbook, omdat deze erg goed schijnen te zijn. Ze zijn van het merk Apple, dat bekend staat om hun kwalitatief goede, maar ook dure producten. De prijs weerhield mij er eerst van om er één te kopen, maar omdat de irritaties bij mijn Windows laptop steeds opliepen, besloot ik toch maar om een macbook aan te schaffen. Tot op de dag van vandaag heb ik geen spijt van deze beslissing.

Het valt mij op dat een macbook een stuk gebruiksvriendelijker is. Daarnaast vind ik persoonlijk de uitstraling een stuk mooier dan van een Windows laptop. Over de snelheid heb ik ook erg weinig te klagen. Na een tijdje moest ik dus de conclusie trekken dat een macbook beter is dan een Windows, in ieder geval voor mij persoonlijk.

Voordelen macbook

Ook jij twijfelt misschien tussen een Windows laptop of een macbook. Daarnaast is het mogelijk dat je niet goed op de hoogte bent van de specificaties en mogelijkheden van beide soorten laptops. Voor een macbook betaal je over het algemeen ook meer dan voor een Windows laptop. Je vraagt je dan misschien af wat dit prijsverschil zou kunnen rechtvaardigen. Daarom zullen we hieronder een kijkje gaan nemen bij de voordelen die een macbook jou kunnen bieden.

Ontwerp

Waar de macbook zich vooral mee onderscheid is het smaakvolle ontwerp. Wanneer jij een macbook naast een Windows laptop zet, is de kans groot dat jij dit kan beamen. Het gaat bij een laptop natuurlijk niet alleen om hoe het eruit ziet, dus dit is zeker niet het enige onderscheidende vermogen van een macbook.

Reparaties

Een ander groot voordeel van het hebben van een macbook is dat je voor reparaties altijd terecht kunt bij de Apple-store. Wanneer je in het bezit bent van een Windows laptop, moet jij altijd zelf op zoek naar een goede reparateur die een goede reputatie heeft.

Besturingssysteem

Je zou er misschien over kunnen twisten, maar het besturingssysteem van de macbook is eenvoudiger, en daarmee gebruiksvriendelijker. Vaak kan het besturingssysteem van Windows wat verwarrend over komen, omdat er enorm veel functies zijn.

beste-macbooks

Het besturingssysteem van Apple op de macbook komt een stuk simpeler en overzichtelijker over. Dat wil uiteraard niet zeggen dat dit systeem per se beter is, omdat je natuurlijk ook de voorkeur kunt hebben voor het besturingssysteem van Windows. Ook dan kan je een macbook kopen, omdat het besturingssysteem van Windows ook kan worden geïnstalleerd op jouw macbook! Andersom werkt dit helaas niet.

Software

Als jij besluit om een macbook te kopen, heb je automatisch de toegang tot een groot pakket aan gratis software. Je zou dan kunnen denken aan bijvoorbeeld iMovie en Image Capture. Deze apps zijn over het algemeen een stuk beter dan de standaard applicaties van een Windows.

Makkelijke keuze

Tenslotte zijn er een stuk minder modellen beschikbaar van macbooks. Dit maakt het uitkiezen van een nieuwe laptop een stuk eenvoudiger. Zoek je een Windows laptop, ben je hier veel langer mee bezig omdat de keuze dan ongelofelijk groot is.

Waar op letten bij het kopen van een macbook?

Een macbook is over het algemeen vrij prijzig. Vaak is het dan zo dat je het bedrag niet zomaar op tafel kan leggen. Om die reden wil je er wel zeker van zijn, mocht je er één besluiten te kopen, dat je een macbook aanschaft van goede kwaliteit. Er zijn dan een aantal dingen waar je op zou kunnen letten, alvorens jij daadwerkelijk een macbook aanschaft. Daar zullen we hieronder naar gaan kijken.

Afmetingen

Het eerste waar je op moet letten bij het kopen van een macbook zijn de afmetingen. Je kan de voorkeur hebben voor een klein scherm, of voor een wat groter scherm. Echter zou je, bij voorkeur voor een klein scherm, ervoor kunnen kiezen om een iPad te kopen in plaats van een macbook. De afmetingen van het scherm is dus een belangrijke afweging om te maken.

Resolutie

De tweede factor die je mee zou kunnen laten spelen bij het kopen van een macbook is de resolutie. Hoe hoger het aantal pixels van de laptop, hoe hoger de resolutie. Met een hogere resolutie is de weergave op jouw scherm beter. Als je dit belangrijk vindt, is dit ook een belangrijke factor om over na te denken.

Batterijduur

Macbooks staan over het algemeen bekend om een goede batterijduur. Dit kan echter per model wel verschillen. Als jij dus van plan bent om veelvuldig jouw laptop te gebruiken, is het van belang om ook even goed te kijken naar de batterijduur.

Opslagruimte

Het is ook niet onbelangrijk om te kijken naar de opslagruimte van de laptop. Bij veel mensen zit het interne geheugen redelijk snel vol, waardoor zij nog een extern geheugen aan moeten schaffen. Om dit te voorkomen, is het aan te raden om te kiezen voor een macbook met een zo groot mogelijke opslagruimte.

Top-lijst macbooks

Dan is nu het moment aangebroken dat we gaan kijken naar de beste macbooks die op dit moment op de markt zijn. Dit zal worden gedaan door middel van een top-3. Er is rekening gehouden met meerdere factoren bij het samenstellen van de lijst. Laten we snel beginnen.

Apple MacBook Air (November, 2020) MGN63N/A

De eerste variant van de macbook die de lijst heeft gehaald is deze. De laptop beschikt over een nieuwe chip van Apple, waardoor jij eenvoudig makkelijk grafische taken kunt draaien. Verder is de laptop erg licht, waardoor jij hem makkelijk onderweg mee kan nemen. Hij beschikt over zogeheten True Tone technologie. Hierdoor heb je de mogelijkheid om te genieten van de helderste weergave van kleuren.

beste macbooks

 

De batterij kan tot wel 18 uur mee, waardoor jij hem niet vaak op hoeft te laden. Er is genoeg privacy en veiligheid ingebouwd, dus hierover hoef jij je ook geen zorgen te maken. Uiteraard beschikt de laptop over het nieuwste besturingssysteem van Apple. De processor is speciaal ontworpen voor de macbook en hierdoor kan hij snelle en goede prestaties leveren. De kans is groot dat dit dé macbook is voor jou!

Apple MacBook Pro 13″ (2020) 16GB/512GB Apple M1 Space Gray

De volgende op de lijst is een andere variatie van de MacBook, maar daarom zeker niet minder. Ook deze laptop beschikt over dezelfde chip als de MacBook hierboven op de lijst. Hiermee kan je dus zware programma’s zonder moeite draaien.

 

beste macbooks

 

De batterij is zelfs nog iets beter en kan meegaan tot wel 20 uur. Het werkgeheugen van 16 GB zorgt er ook voor dat jij meerdere programma’s tegelijkertijd kan gebruiken. Ook deze laptop komt met dezelfde voordelen als jij gewend bent van een MacBook. Daarom is dit ook een goede keuze.

Apple MacBook Pro (2019) Touch Bar MVVK2 – 16 inch – Intel Core i9 -1 TB – Spacegrijs

De laatste op de lijst heeft ook absoluut zijn plekje verdiend. De laptop onderscheidt zich omdat je hiermee op de best mogelijke manier foto’s en video’s kunt bewerken. Het beschikt ook over een nieuw toetsenbord met verlichting.

 

beste macbooks

 

De processor is de nieuwste i9, waardoor de prestaties van de MacBook worden gemaximaliseerd. Hij beschikt ook over een Touch Bar, deze past zich aan naar het programma dat je gebruikt, waardoor jij nog sneller kunt werken. Nadeel van deze laptop is wel dat de batterij relatief kort meegaat, namelijk zo’n 8 uur.

Conclusie

Een laptop is voor iedereen onmisbaar tegenwoordig. Het merk Apple staat bekend om hun kwalitatief goede producten, zo ook hun laptops; de zogeheten macbooks. Voordat je er één aanschaft, is het van belang om rekening te houden met een aantal dingen. Eén ding is wel zeker; met een macbook ben je gegarandeerd van goede prestaties!

Vergelijkbare berichten