De beste PS4 Headsets

De beste PS4 Headsets – Onze top 5!

Gamen is voor veel mensen een grote hobby. Als tijdverdrijf is het een erg populaire activiteit. Een potje FIFA, Warzone of een racespel; je kan alle soorten spellen wel spelen. Om je game-ervaring te verbeteren, is een goede headset van essentieel belang. Daarom heb ik voor jou uitgezocht welke gaming headsets volgens mij het beste zijn voor de PlayStation 4. Zo geniet je altijd van je spelervaring met goede audiokwaliteit.

Ik ben inmiddels alweer 6 jaar in bezit van een PlayStation 4. Vele uren heb ik gamend doorgebracht. Gedurende deze 6 jaar heb ik vele verschillende headsets gehad, van goed tot slecht. Naar mijn mening is niets zo irritant bij het gamen dan gebrekkige audio. De headset die ik nu gebruik staat garant voor erg goede audio en boost jouw game-ervaring. Hij gaat ook al een tijdje mee, namelijk anderhalf jaar, en hij doet het nog als nieuw.

Lang niet alle headsets zijn van goede kwaliteit en ik spreek uit ervaring. Daarom is het belangrijk dat je jezelf verdiept in wat je koopt zodat je geen spijt krijgt van jouw aankoop. Want ook een goede headset voor de PS4 koop je niet zomaar.

Waarom is een goede PS4 headset belangrijk?

Tegenwoordig gamen mensen meer dan ooit. Het is altijd lekker om bijvoorbeeld na jou werk even achter je PlayStation te kruipen voor wat ontspanning. Soms kan je het geluid van je televisie niet aanzetten omdat anderen daar dan last van hebben. In dat geval zit je dus zonder gamegeluid. Dat kan natuurlijk, maar dit is zeker niet ideaal. Om toch geluid te hebben zet je dan jouw headset op en om een goede game-ervaring te hebben is goede audio daarbij van groot belang.

Ook als je wilt communiceren met je vrienden tijdens het gamen moet je een goede microfoon hebben. Als deze van slechte kwaliteit is, is dat irritant voor de mensen met wie jij aan het gamen bent.

Waar moet je op letten bij het kopen van een PS4 headset?

Er zijn een aantal dingen waar je rekening mee moet houden bij de aanschaf van een headset voor je PS4. Veel mensen vinden dezelfde dingen belangrijk.

Ten eerste is de prijs van groot belang als je een aankoop gaat doen. Beslis voor jezelf hoeveel jij precies uit wilt geven. Een headset uit het duurdere segment is zeker niet altijd beter dan een wat goedkopere headset. Prijs/kwaliteit verhouding is dus van groot belang. Zelf heb ik ook ervaringen met dure headsets die qua kwaliteit wel wat te wensen over lieten. Daarentegen heb ik ook goedkopere headsets gehad die juist van erg goede kwaliteit waren.

Een goede microfoon en een goed geluid zijn de dingen waar het bij een headset voor het gamen om draait. Zijn deze in orde, heb je er waarschijnlijk veel plezier van.

Hoe lang de headset mee gaat is ook van belang. Je kan wel een headset kopen die er leuk uit ziet, maar als deze binnen een maand weer kapot is, heb je er natuurlijk ook niks aan.

Het laatste waar mensen wel naar kijken wanneer ze een headset willen kopen, is hoe de headset er over het algemeen uit ziet. Looks van een product trekt klanten wanneer dit een beetje in orde is. Headsets met een strak design zijn vaak erg in trek tegenover headsets die er wat goedkoper uit zien.

Er zijn ook nog wat specificaties die de doorslag kunnen geven bij jou aankoop. Denk hierbij bijvoorbeeld aan of de headset voorzien is van Bluetooth, of de microfoon vouwbaar is en hoe lang de kabellengte is.

Top-lijst headsets

Om jou te helpen bij het uitzoeken van een nieuwe headset voor jou PS4 heb ik hieronder een lijstje gemaakt. Dit omdat het zoeken naar een product die geschikt is voor jou soms lang kan duren. Bij het samenstellen van de lijst heb ik rekening gehouden met de diversiteit; de ene van het wat goedkopere segment en de andere wat duurder. Bekijk de lijst en kies jou favoriet uit!

SteelSeries Arctis 5 RGB Gaming Headset

De eerste die de lijst heeft gehaald is deze strakke headset van Steelseries. Dit merk heeft een goede naam en onderscheidt zich door de bijna perfecte audiokwaliteit. De headset beschikt over surround sound. Dit betekent dat je het geluid van alle kanten kunt horen komen en dus niet alleen van links en rechts. De headset beschikt over een RGB-functie. Dit houdt in dat je het licht dat de headset geeft kunt instellen op een kleur naar jouw keuze.

SteelSeries Arctis 5 RGB Gaming Headset - PC + PlayStation 5 - Zwart
Afbeelding van Bol.com

De AirWeave oorkussens zijn erg fijn en zorgen ervoor dat jouw oren tijdens het gamen koel en droog blijven. De headset zit fijn op je hoofd waardoor je geen last krijgt van hoofdpijn als jij deze te lang op houdt. Bij deze headset krijg je zeker waar voor je geld, want hij beschikt over een goede microfoon en uitstekende kwaliteit van audio. Je kan de headset kopen op bol.com.

TRUST GXT 488 Forze PS4 Gaming Headset

De volgende op de lijst is deze fraaie headset van het merk TRUST. Hij is een stukje goedkoper dan de headset die hierboven op de lijst staat, maar voor zijn prijsklasse is het een hele goede headset. Door de zachte oorkussens zit de headset fijn.

Afbeelding van Media Markt

De luidsprekers zijn van goede kwaliteit zodat je jou niet hoeft te irriteren aan slecht geluid. Ook de microfoon voldoet aan alle eisen en zo is deze headset een goede keuze als jij wat minder wilt uitgeven. Je kan hem kopen bij MediaMarkt.

Razer Blackshark V2 X Gaming Headset

De volgende op de lijst is deze headset van het merk Razer. Als je een ervaren gamer bent, ben je ongetwijfeld al eens in aanraking gekomen met dit merk en weet je dat het garant staat voor uitstekende kwaliteit.

Razer Blackshark V2 X Gaming Headset Main Image
Afbeelding van Coolblue.nl

Hij beschikt ook over noise cancelling zodat jij tijdens het gamen geen last hoeft te hebben van geluiden vanuit je omgeving. Dit zorgt voor een zeer goede ervaring tijdens het gamen. De headset is licht waardoor hij niet te zwaar op jouw hoofd zit. Al met al is dit een headset van een goed merk voor een redelijke prijs. Hij is te koop bij Coolblue.

Blueway Stereo Gaming Headset

Wanneer jij echt over een klein budget beschikt, is deze headset wellicht iets voor jou. Hij is goedkoop, maar garandeert een goede game-ervaring. Qua audio en microfoon doet hij wel iets onder voor de anderen op deze lijst, maar dat is de headset vergeven door zijn prijs/kwaliteit verhouding.

Blueway Stereo Gaming Headset - PS4 & PC - Zwart/Blauw
Afbeelding van Bol.com

Ook heeft hij niet de luxe die de rest van de lijst wel uitstraalt, maar hij doet wat hij moet doen. Hij beschikt over een lang snoer, waardoor je tijdens het gamen nog genoeg bewegingsvrijheid hebt. De headset zit fijn op je hoofd. Mocht je deze budget headset willen kopen, kan dat bij bol.com.

Kingston HyperX Cloud II

De laatste die de lijst heeft gehaald is deze headset van het merk Kingston. Ook deze headset beschikt over surround sound wat ideaal is voor je game-ervaring. Daarnaast is de microfoon van zeer goede kwaliteit. Deze beschikt namelijk over noise cancelling waardoor je altijd goed verstaanbaar bent voor jou vrienden.

Kingston HyperX Cloud II Rood Main Image
Afbeelding van Coolblue.nl

De oorschelpen op de headset zorgen er ook voor dat jij van je omgeving geen last hebt tijdens het gamen. De uitstraling die hij heeft is een leuk extraatje. Dit is tevens de headset die ik op het moment in gebruik heb en ik ben er zeer tevreden over. Wanneer jij dit een mooie headset vindt, kan je deze kopen bij Coolblue.

Conclusie

De keuze is letterlijk reuze als je op zoek bent naar een nieuwe gaming headset voor je PlayStation. Ik hoop dat ik jou met dit artikel wat tijd heb bespaard wat zoeken betreft en dat ik jou heb geholpen bij het uitkiezen van een nieuwe headset. Met één van de headsets uit deze lijst heb jij gegarandeerd een fijne game-ervaring! Overigens zijn deze Gaming headsets ook geschikt voor de PS 5 natuurlijk.

Vergelijkbare berichten