wasmachine voor 1 persoon

De beste wasmachine voor 1 persoon – De mogelijkheden!

Vroeger waren wasmachines vrij duur, waardoor slechts een relatief klein deel van de bevolking thuis een wasmachine had. Nog langer geleden, werd de was zelfs met de hand gedaan. Men deed dit ofwel buiten in een grote ton, ofwel binnen aan de wasbak. Vaak moesten ze uren schrobben tot alles proper was! Vandaag de dag is de technologie zoveel verbeterd dat wasmachines al een heel stuk betaalbaarder zijn geworden!

Wassalons zijn dus niet meer nodig, je kan beter een eigen machine in huis halen! Zelfs wanneer je alleen bent, is het vaak goedkoper en vooral een stuk makkelijker, om een wasmachine te bezitten. Je hoeft voor jou alleen ook niet per sé de grootste wastrommel aan te schaffen, waardoor je nog een heel stuk minder betaald.

Slimme technologie wordt tegenwoordig in alle huishoudelijke apparaten verwerkt, zo ook in jouw wasmachine. Daardoor is het nu makkelijker dan ooit om de was te doen wanneer het jou uitkomt en kan je er bovendien zeker van zijn dat jouw kledingstukken goed beschermd worden.

In dit artikeltje zal ik met jou enkele goede wasmachines overlopen. We zullen bekijken wat een goede machine precies inhoud en waar je ze kan vinden!

Wat bepaalt de kwaliteit van een wasmachine?

Indien je graag een goede wasmachine wil kopen, is het natuurlijk belangrijk om te weten wat een goede wasmachine is. Hoewel dit kan verschillen van persoon tot persoon, naargelang zijn of haar voorkeuren, zijn er toch enkele zaken die voor iedereen belangrijk zijn.

Ten eerste moet een wasmachine uiteraard doen waarvoor ze gemaakt is. Om vlot jouw was te kunnen verzorgen, zal het belangrijk zijn om te letten op het aantal wasprogramma’s dat de machine ondersteunt. De basisfuncties zullen steeds aanwezig zijn, zoals een kookwas en een snelwas. Maar ook bijvoorbeeld een uiterst voorzichtig programma is zeker iets wat je moet hebben. Deze stand is ideaal voor het wassen van speciale kledingstukken, of gevoelige stoffen.

Daarnaast moet een wasmachine natuurlijk ook zuinig zijn! Dit is aan de ene kant positief voor het milieu en aan de andere kant ook nog goed voor je portemonnee. Zowel het waterverbruik, als het verbruik van elektriciteit moet zoveel mogelijk worden beperkt.

Tot slot, wat voor veel mensen ook nog belangrijk is, is dat een wasmachine niet te veel lawaai maakt. Vaak is dit een storend geluid, dat op de achtergrond goed hoorbaar is tot in de woonkamer. Afhankelijk van waar jouw machine staat natuurlijk.

Waarom kiezen voor Coolblue of Bol.com?

Wel voor mij is de keuze vrij simpel. Ik wil nooit te veel betalen voor mijn elektrische toestellen, jij toch ook niet? Daarnaast wil ik er zeker van zijn dat mijn product in een perfecte staat wordt geleverd. Hoewel er toch soms zaken mislopen, wil ik me geen zorgen maken om pakjes die ik online bestel. Daarom is ook een goede klantenservice van belang!

Je mag 3 keer raden, zowel Coolblue, als Bol.com bieden al deze voordelen! Snelle zorgeloze levering aan een goede prijs! Dat is de reden waarom je best kiest voor één van deze gekende bedrijven en niet voor een discountshop die je van haar noch pluimen kent.

Bovendien bieden ze beiden de mogelijkheid om te leveren op afspraak. Zo ben je er zeker van dat jij thuis bent, wanneer je toestel wordt bezorgd. Alsof dat nog niet genoeg is, nemen beide bedrijven ook jouw oude toestel kosteloos mee. Zo hoef jij er niet mee te sleuren en kan het op een correcte manier gerecycleerd worden! Iedereen wint!

Mijn top 3 wasmachines voor één persoon:

Omdat ik weet dat jullie aan enkel theoretische uitleg niet zo veel hebben, heb ik ook een lijstje opgesteld voor jullie! Hier ga ik 3 wasmachines bespreken die ik speciaal voor jullie heb uitgezocht! De lange namen met cijfertjes en lettertjes zijn moeilijk leesbaar, maar ook daar heb ik aan gedacht! Ik zal bij de machines steeds een link vermelden, via dewelke je de wasmachines meteen kan bestellen!

1.      AEG L7FBE86W (649€)

Als eerste toestel, heb ik gekozen voor het merk AEG. AEG maakt allerlei huishoudelijke toestellen en heeft al jaren ervaring op het gebied van wasmachines. Daarnaast staat AEG bekend als de koning op het gebied van prijs-kwaliteit verhoudingen. Met een prijskaartje van 649 euro, is dit wel degelijk het duurste toestel van mijn top-lijstje, maar je krijgt er heel wat voor in de plaats!

Met een energieklasse van A+++ 30%, is het toestel nog een keer 30 procent zuiniger dan een toestel van de klasse A+++. Dit komt mede door de AEG ProSense technologie, die de wastijd aanpast aan het gewicht van de hoeveelheid was. Het toestel is eigenlijk geschikt om zelfs de kledij van 3 personen te wassen, maar doordat de machine zo slim en zuinig is, kan je ze ook perfect gebruiken voor één persoon. Het grote voordeel van een grotere trommel, lijkt mij dat je ook beddengoed makkelijk kan uitwassen in deze machine. Of je nu alleen bent, of met twee, een donsdeken blijft even zwaar!

AEG L7FBE86W Main Image

Met slechts 77dB, is dit een van de stilste wasmachines die beschikbaar zijn op de markt, zeker in zijn prijscategorie. Je hebt de keuze uit 10 programma’s, waardoor er steeds een programma bij zit, dan aansluit bij jouw noden. Ook kan je de programma’s afzonderlijk inkorten, zodat jouw kledij al binnen het uur schoon is!

De trommel blijft na het wassen centrifugeren, totdat jij de was uit het toestel hebt gehaald. Op deze manier, komt jouw was er veel droger uit! Wil je ook besparen op strijkwerk? Ook dan is deze machine ideaal! AEG heeft een functie ingebouwd met de naam ProSteam. Met deze handige stoomfunctie, kan je je kledij makkelijk opfrissen en zal je ook minder werk hebben tijdens het strijken! Dit komt, doordat de stoom helpt om de kreukels uit jouw wasgoed te verwijderen!

Deze wasmachine is te koop bij Coolblue 

 

 

2.      Samsung WW70TA049TH (449€)

De zilveren plaats gaat vandaag naar deze wasmachine van het merk Samsung. Deze heb ik geselecteerd, omwille van de extra voordelen die het toestel oplevert wat betreft de hygiëne. Zo meteen meer daarover, eerst wat algemene info.

Deze wasmachine is perfect geschikt voor personen die alleen wonen. Met een trommel die 7 kilogram aankan, ben je er zeker van dat je al jouw kledij kan wassen! Daarnaast beschikt de trommel over een toerental van 1400 toeren per minuut. Daardoor komt jouw was nooit meer kletsnat uit de machine.

Samsung WW70TA049TH - EcoBubble - Serie 5000 - Wasmachine

De motor van de machine is een digital inverteer motor. De technische kant laten we even achterwegen, maar het komt erop neer dat de motor is voorzien van extra sterke magneten. Deze moeten ervoor zorgen dat er minder wrijving ontstaat bij het wassen, waardoor de machine minder energie verbruikt. Daarnaast is er ook een tweede voordeel verbonden aan de magneten. Het toestel is namelijk veel stiller dan andere toestellen van deze prijscategorie.

Het grootste voordeel van deze machine, is dat ze steeds op een hygiënische manier kan wassen. Aan de ene kant, beschikt deze machine over een trommelreinigingsprogramma, aan de andere kant heb je ook de mogelijkheid om jouw kledij met extra bubbels te wassen. Op die manier krijg je ook zeer hardnekkige vlekken er weer uit!

3.      Whirlpool FFBBE7638 W F (429€)

Met deze wasmachine van Whirlpool, kan je makkelijk de was van één, maar zelfs ook van twee personen perfect doen! Het toestel beschikt over de zogenaamde zesde zintuig technologie van Whirlpool. Deze sensoren passen het programma automatisch aan, aan de was die in de trommel zit. Zo ben je er zeker van, dat wanneer je slechts kleren moet wassen van één persoon, je toch geen water of energie verspilt.

Naast dit technologische snufje, beschikt de Whirlpool wasmachine ook over een FreshCare technologie, waardoor jouw was zelfs na de wasbeurt fris wordt gehouden. Dit doet het toestel door middel van stoom. Dit extraatje kan handig zijn indien je niet thuis bent, wanneer het wassen gedaan is.

Whirlpool FFBBE 7638 W F Main Image

Het toestel heeft een vulgewicht van 7 kilogram en het toestel kan 1600 toeren per minuut maken. Optimaal dus om ook het droogproces te versnellen, zodat er geen water meer uit jouw kledij loopt! Het toestel beschikt tevens over de energieklasse A+++, waardoor het toestel extreem zuinig wast.

Met zijn prijs van 429 euro is dit toestel duidelijk het goedkoopste, binnen onze top 3. Met een prima prijs-kwaliteit verhouding, is dit zeker een aanrader! Bestellen kan bij Coolblue!

 

Conclusie

 

Persoonlijk zou ik resoluut kiezen voor de AEG-wasmachine, die ik ook op de eerste plaats heb gezet. Dit omwille van de slimme technologieën en het gebruiksgemak. Bovendien kan ik uit ervaring spreken en zeggen dat een AEG-wasmachine een lange levensduur heeft!

Toch zou ik het begrijpen dat voor sommige alleenstaanden 649€ misschien net wat te duur is, vandaar heb ik de twee andere wasmachines gekozen binnen een lagere prijscategorie. Op zich zie ik niet veel verschillen tussen beide toestellen, dus welke van de twee jij kiest, zal afhangen van jouw persoonlijke voorkeuren! De prijs is nagenoeg identiek.

Vergelijkbare berichten