Beste Laser printer

De top 5 beste laserprinters – Top resultaten!

Ben jij opzoek naar een printer die snel en veel documenten afdrukt? Dan is de laserprinter voor jou! Een laserprinter heeft namelijk een snelle afdruksnelheid. Dit is gemiddeld zo’n twintig pagina’s per minuut. Daarnaast is de kwaliteit van de uitgeprinte vellen uitstekend, omdat er met een laser precies kan worden afgedrukt.

In dit artikel bespreken we de beste printers die werken via een laser. Ander soort printers, zoals inktprinters, worden hier niet vermeld.

Waar let je op?

Er zijn enkele aspecten om in gedachten te houden bij het aanschaffen van een laserprinter:

De toner

Bij het aanschaffen van een laserprinter wordt er standaard een toner meegeleverd. Een toner is een poeder dat wordt gebruikt om een tekst of afbeelding op een vel papier te drukken. Het poeder wordt verhit en smelt samen met het papier. Dit zorgt voor een plastic afdruk op het papier. Een toner is meestal verpakt in een cartridge, maar kan bij sommige laserprinters ook worden aangeschaft als een losse fles. Daarbij komt kijken dat een toner regelmatig moet worden vervangen.

De prijs

Een laserprinter is redelijk prijzig en de toner ook. Echter is zo’n machine het geld zeker waard omdat een laserprinter lang meegaat en goed print. Wel is het zo dat je in 1 keer een hoop geld kost. Het moet daarom binnen je budget passen.

De all-in-one laserprinter

Laserprinters kunnen gebruikt worden om documenten te printen. Sommige laserprinters hebben daarnaast de opties om te scannen, te kopiëren en te faxen. Dit heet een all-in-one printer. Degenen die kunnen faxen noemen we ook wel 4-in-1 printers. Andere all-in-one printers zijn driedelig.

De LED-printer

Een laserprinter heeft ook een andere variant: de LED-printer. Deze printer werkt hetzelfde als een normale laserprinter maar gebruikt LED-lampjes. Vergeleken met een normale laserprinter is een LED-printer meer robuust. Dit komt omdat deze printer minder bewegende onderdelen heeft.

De kleur

Alle laserprinters kunnen zwart-op-wit afdrukken, maar slechts enkele laserprinters hebben daarnaast de optie om in kleur te printen.

Draadloos of bedraad

Daarnaast is het mogelijk om draadloos of bedraad een printer met jouw apparaat te verbinden. Een voorbeeld van een draadloze verbinding is Wifi, Bluetooth of NFC. Dit staat voor Near Field Communication. Net als bij Bluetooth, kun je op een bepaalde afstand direct jouw mobiel of laptop met de printer verbinden en jouw document uitprinten. Een bedrade verbinding is ook mogelijk via Wifi, maar ook via een USB-stick.

Automatisch documentinvoer en/of dubbelzijdig printen

Zo hebben sommige printers een automatisch documentinvoer (ADF). Dit houdt in dat er automatisch meerdere papiervellen achterelkaar worden gekopieerd.

Ook is het een optie om automatisch dubbelzijdig te printen. Zo gebruik jij je papier zuinig.

Invoer- en uitvoercapaciteit

De automatische invoercapaciteit van een printer bepaalt hoeveel vellen er maximaal in een keer kunnen worden geprint. De standaard invoercapaciteit bepaalt net als bij de uitvoercapaciteit hoeveel bladeren er in de lade kunnen blijven liggen.

Top 5

Hieronder lees je meer over de top 5 beste laserprinters van dit moment.

De MFC-L2730DW

Deze all-in-one printer is een zwart-op-wit LED-printer. De MFC-L2730DW is gemaakt voor grote huishoudens en kleine kantoren waar veel wordt geprint. Deze printer heeft een afdruksnelheid van vierendertig pagina’s per minuut. Deze is te bedienen via de gekleurde touchscreen. De papierlade heeft een maximale capaciteit van tweehonderdvijftig vellen en kan automatisch vijftig dubbelzijdige pagina’s printen.

Deze machine is draadloos te verbinden via jouw mobiel of laptop. Dit kan  met Wifi-Direct, Android Print Service Plug-in, Airprint, iPrint&Scan en Mopria™.

De MFC-L2730DW beschikt over de volgende voordelige functies:

 • Automatisch documentinvoer (ADF)
 • Automatisch dubbelzijdig
 • Kan per minuut vierendertig pagina’s uitprinten!
 • Drukt af in zwart-op-wit
 • Automatisch invoercapaciteit is vijftig pagina’s
 • Standaard invoercapaciteit is tweehonderdvijftig pagina’s
 • Is een all-in-one printer
 • Draadloos

Een USB-kabel wordt niet standaard meegeleverd. De toner en drum unit voor de toner zijn wel standaard inbegrepen.

De HP LaserJet pro M148fdw

De HP LaserJet pro M148fdw is een zwart-wit 4-in-1 printer. Deze printer is nuttig voor thuis- en/of kantoorgebruik want deze printer is vlot in gebruik. De machine heeft namelijk een afdruksnelheid van achtentwintig pagina’s per minuut en drukt daarnaast automatisch dubbelzijdig af. Dit maakt de HP LaserJet pro M148fdw de snelste printer in deze lijst. Daarnaast heeft de HP LaserJet pro M148fdw een maximale invoercapaciteit van tweehonderdvijftig vellen.

De HP LaserJet pro M148fdw is draadloos te gebruiken. Je kunt deze printer simpelweg verbinden aan jouw mobiel, laptop of tablet via de Wifi.

laserprinter

De HP LaserJet Pro M148fdw beschikt over de volgende eigenschappen:

 • Print in zwart-op-wit
 • Draadloos printen
 • Kan achtentwintig vellen afdrukken per minuut
 • All-in-one printer
 • De maximale invoercapaciteit is tweehonderdvijftig pagina’s.

Standaard worden er een toner, een printer drum, een datakabel en een stroomkabel meegeleverd.

De Brother HL-L5100DN

Deze laserprinter kan afdrukken in kleur en zwart-wit. De afdruksnelheid voor pagina’s in kleur is vijfentwintig pagina’s per minuut. In zwart-op-wit afdrukken is de afdruksnelheid veertig pagina’s per minuut. Deze machine is voorzien van beveiliging zoals de Secure Function Lock 3.0 en Internet Protocol Security (IPsec). Daarnaast is deze robuust, energiezuinig en milieuvriendelijk.

Deze printer kan worden bediend via het LCD-scherm.

De papierlade is geschikt voor duizend tweehonderdnegentig vellen. Ook kan deze printer automatisch dubbelzijdig printen.

De Brother HL-L5100DN beschikt over de volgende eigenschappen:

 • Print in zwart-op-wit
 • Draadloos
 • Automatisch dubbelzijdig printen
 • Kan vijfentwintig pagina’s afdrukken per minuut in kleur
 • Kan zwart-op-wit veertig vellen afdrukken per minuut
 • Beveiligd met Function Lock 3.0
 • Beveiligd met Internet Protocol Security.
 • De maximale invoercapaciteit is duizend tweehonderdnegentig.

Standaard wordt er een toner meegeleverd met een drum unit voor de toner. Een USB-kabel is niet inbegrepen.

De Kyocera Ecosys M5521cdw/KL3

De Kyocera Ecosys M5521cdw/KL3 is geschikt voor op een groot kantoor. Deze printer is prijzig, maar je krijgt er heel wat voor terug. Deze machine is een 4-in-1 printer. Naast het printen, scannen en kopiëren van documenten kun je faxen. Ook kan de Kyocera Ecosys M5521cdw/KL3 in kleur en zwart-wit afdrukken. De afdruksnelheid voor printen in kleur is per minuut eenentwintig pagina’s. De afdruksnelheid voor printen in zwart-op-wit is hier gelijk aan.

laserprinter

Je kunt automatisch via de ADF een stapel documenten tegelijkertijd kopiëren of scannen. De automatische invoercapaciteit is vijftig pagina’s terwijl de standaard invoercapaciteit van de invoerlade tweehonderdvijftig is. De uitvoercapaciteit van de uitvoerlade is vijfhonderdvijftig. De automatisch dubbelzijdige printfunctie heeft deze printer niet.

De printer kan zowel bedraad of draadloos verbonden worden via Wifi of Wifi Direct.

De Kyocera Ecosys M5521cdw/KL3 heeft een hoogte en breedte vanaf veertig centimeter, dus deze is van groot formaat.

De all-in-one printer beschikt over de volgende voordelige functies:

 • Automatisch documentinvoer (ADF)
 • Kan per minuut eenentwintig pagina’s uitprinten
 • Drukt af in zwart-op-wit en in kleur
 • Automatisch invoercapaciteit is vijftig pagina’s
 • Standaard invoercapaciteit is tweehonderdvijftig pagina’s
 • All-in-one printer

De vier benodigde toners, een stroomkabel, datakabel en de handleiding worden standaard meegeleverd.

De Canon i-Sensys LBP621Cw

Voor een klein kantoor of voor in huis, is de Canon i-Sensys LBP621Cw geschikt.

Deze machine heeft een afdruksnelheid van achttien pagina’s per minuut. Daarnaast heeft deze printer een maximale invoercapaciteit van tweehonderdvijftig pagina’s.

laserprinter

Het is mogelijk om een pincode in te stellen zodat deze goed beveiligd is. De instellingen van de printer zijn aan te passen via het scherm. Die makkelijk te bedienen is via de fysieke knoppen.

Daarnaast is de printer draadloos waardoor je de Canon i-Sensys LBP621Cw via Wifi Direct kunt verbinden.

De voordelen van een Canon i-Sensys LBP621Cw zijn:

 • Afdruksnelheid van achttien pagina’s per minuut
 • Tweehonderd vellen als maximale invoercapaciteit
 • Beveiligde pincode

Standaard worden er vier toners en een stroomkabel en meegeleverd.

Conclusie

Ondanks dat bijna alles nu digitaal gaat is het toch handig om een printer tot je beschikking te hebben. Er zijn enkele eigenschappen die we boven hebben besproken waar je rekening mee moet houden bij zo’n aanschaf.

 

 

 

 

 

Vergelijkbare berichten