Wat zijn de voordelen van piano spelen?

Ben je van plan om te gaan piano spelen vraag je jezelf af welke voordelen dat met zich meebrengt? In dit blogbericht ga ik je meer vertellen over de voordelen die ik heb ervaren en waarom het zeker de moeite waard is om te proberen.

Mijn voordelen van piano spelen

Voor mij is piano spelen eigenlijk altijd al een uitlaatklep geweest. Telkens wanneer ik even tijd nodig had voor mijzelf ging ik naar mijn kamer om piano te spelen. Zelf speel ik sinds mijn 6e levensjaar al piano en heb ik dat met veel plezier gedaan.

Een van de grootste voordelen van piano spelen is voor mij dat het rust creëert in mijn hoofd. Op het moment dat ik begin te spelen kan ik namelijk alles om mij heen los laten en genieten van de klanken die uit de piano klinken.

Daarnaast geeft het ook een goed gevoel als je na lang oefenen dat ene liedje kan spelen en het trots aan iedereen om je heen kan laten horen. De meeste mensen zullen lang niet zo enthousiast zijn als jij zelf maar ze zullen wel blij voor je zijn. Dat gaf me altijd een goed gevoel.

Piano spelen in het openbaar

Sinds ongeveer 2017 staan er op heel veel plekken in Nederland overal en nergens piano’s waarop je zo mag spelen. Vaak worden deze geplaatst op drukke openbare plekken zoals het treinstation of op het vliegveld.

Wat hier een groot voordeel aan is, is dat als je kan piano spelen, je direct een groot publiek om je heen verzamelt. Dat geeft een echte kick!

De grootste voordelen van piano spelen

De allergrootste voordelen die piano spelen met zich meebrengen is dat je daadwerkelijk ergens naar toe werkt. Je bent dagelijks bezig om jezelf iets nieuws aan te leren en daar kun je alleen maar beter van worden.

Leren piano spelen is niet alleen leuk maar ook heel goed voor je. Je stimuleert daarmee je hersenen en werkt elke dag aan je coördinatie. Vooral als je verder komt met piano spelen kan het zijn dat je een lied moet spelen waarbij je linkerhand vooral vaak naar links gaat en je rechterhand alle kanten op.

Het is mooi om te zien dat als je veel oefent, je dit ook daadwerkelijk kan en nog zonder na te denken ook. Het leerproces dat je meemaakt als je piano gaat spelen is al een van de grootste voordelen op zich. Ook geeft het een goed gevoel als je kan zeggen dat je piano kan spelen. Niet veel mensen kunnen dat zeggen en dat maakt je dus uniek.

Online piano les

Als je snel piano wil leren spelen kun je daar voor lessen. Vroeger moest je daarvoor naar pianoles, maar tegenwoordig kun je het ook gewoon online leren. Dit is veel goedkoper dan traditioneel lessen en een van de grootste voordelen van online piano leren spelen is dat je het helemaal op je eigen tempo kan doen.

Wil jij bekijken of online pianoles iets voor je is?

Lees dan hier alle succesverhalen over de online pianocursus.

Vergelijkbare berichten