De beste digitale piano kopen

Digitale piano kopen advies; waar moet je op letten en wat is de beste digitale piano?

Lijkt het jou geweldig om zelf prachtige muziek te kunnen maken? Ambieer je mogelijk een professionele carrière als succesvol pianist? En wil je op de juiste manier met een goede online pianocursus aan de slag gaan? Dan heb je op voorhand al één ding nodig: een goede digitale piano.

Maar, wat is nou een goede digitale piano? Die vraag staat centraal in dit artikel, waarin ik je graag digitale piano kopen advies geef. Aan de hand van dit advies kun je vervolgens gericht op zoek gaan naar de beste digitale piano die volledig aansluit op jouw wensen. Maar, ook die zoektocht hoef je niet volledig zelfstandig uit te voeren.

Aan het einde van dit artikel bespreek ik namelijk ook nog wat in mijn ogen de beste digitale piano is. Op basis daarvan kun je mogelijk al direct de knoop voor jezelf door gaan hakken. Ik weet in ieder geval één ding zeker: als je die digitale piano aanschaft, ga je jarenlang genieten van een geweldige digitale piano!

Waarom zou je een digitale piano kopen?

Als je interesse hebt om piano te gaan leren spelen, moet je een belangrijke knoop voor jezelf door gaan hakken. Ga je een akoestische piano kopen of gaat je voorkeur toch uit naar een digitale piano? Om meerdere redenen is het interessant om voor een digitale piano te kiezen.

Allereerst is het een groot voordeel dat je uit tal van digitale piano’s kunt kiezen. Je hebt hierdoor onwijs veel keus én je kunt altijd een digitale piano vinden die volledig op jouw wensen aansluit. Bijkomend voordeel is dat je dergelijke piano’s in allerlei prijsklassen terugvindt. Ook de betere digitale piano’s zijn bovendien relatief betaalbaar!

Daarnaast is het een voordeel dat je niks met onderhoud van doen hebt. als je voor een ‘ouderwetse’ piano kiest, moet je deze met enige regelmaat laten onderhouden of stemmen. Bij een digitale piano is dit niet noodzakelijk. Mocht je graag jouw digitale piano willen stemmen, kun je dat alsnog doen door een stemapparaat op jouw piano aan te sluiten. Ideaal!

Ook is het super prettig dat je bij een digitale piano jouw muziekspel direct op kunt nemen. Doordat je jouw spel direct op kunt nemen, kun je dit op een later tijdstip nogmaals terug luisteren. Je hoort dan direct welke snaren je langer of juist korter aan moet raken; op deze manier kun je dus vrij snel leren en jezelf continu verbeteren.

Tevens is het mogelijk om te oefenen op een digitale piano zonder andere mensen daarmee tot last te zijn. Je kunt namelijk een koptelefoon op een digitale piano aansluiten, waardoor je niemand tot last bent. Jij bent de enige die de door jou geproduceerde klanken hoort, waardoor je je aan het begin ook nergens voor hoeft te schamen!

Tot slot geniet je met een digitale piano van nog veel meer handige functies. Zo kun je effecten aan jouw pianospel toevoegen en kun je jouw muziek direct naar jouw computer uploaden. Ondertussen ben je ook nog in staat om overal en altijd gebruik te maken van jouw digitale piano; veel digitale piano’s kun je namelijk moeiteloos met je meenemen!

Waar moet je op letten bij het uitkiezen van een digitale piano?
het mag duidelijk zijn dat de aanschaf van een digitale piano aan te raden is. Maar, hoe kun je nou de beste piano voor jezelf zien te vinden? In mijn ogen is dit een kwestie van vergelijken, vergelijken en nog eens vergelijken. Op welke punten je de verschillende digitale piano’s dan het beste met elkaar kunt vergelijken? Dat bespreek ik graag hieronder!

Met of zonder onderstel?

Allereerst moet je een keuze gaan maken tussen een piano met onderstel of een piano zonder onderstel. Een voordeel van een piano met onderstel is dat een dergelijke piano meestal inclusief pedalen geleverd wordt. Het voordeel van een piano zonder onderstel is echter dat je een stuk flexibeler bent. Wat op dit gebied de beste keus is? Als ik je één advies mag geven: ga voor een digitale piano zonder onderstel!

 

 

Eigenschappen en functies

Ook is het aan te raden om naar tal van eigenschappen en functies te kijken. Aangezien dit een digitale piano kopen advies artikel is, heb ik enkele van deze eigenschappen en functies op een rijtje gezet:

      Aantal toetsen: het is voor de hand liggend om altijd voor 88 toetsen te gaan.

      Type klavier: ga je voor een hammer action klavier? Of gaat je voorkeur toch uit naar een semi gewogen klavier? Op dit gebied is het voor de hand liggend om te kiezen voor een hammer action klavier.

      Maximale polyfonie: ga je voor 32, 64, 90, 120 of 128? Zowel 64 als 120 & 128 zijn vrij populair te noemen.

      Vocal harmony: ja of nee?

      Type display: LCD monochroom, LCD kleur, LED, OLED of een volledig touchscreen? Ook op dit gebied heb je meer dan voldoende keus!

Bovengenoemde zaken zijn slechts een kleine opsomming van alle mogelijke eigenschappen en functies van een piano. Als je bijvoorbeeld via Bax-shop een nieuwe digitale piano aan gaat schaffen, kun je aan de linkerkant gebruik maken van handige filters. Met deze filters kun je razendsnel de beste digitale piano voor jezelf vinden. Klik direct hier om naar de webshop van Bax-shop te gaan! 

Uitstraling van de piano

Uiteraard is het ook nog aan te raden om goed naar de uitstraling van de digitale piano te kijken. Wil je voor een stijlvolle en ietwat ouderwetse uitstraling gaan? Of gaat jouw voorkeur toch echt uit naar een strakke en moderne uitstraling? Ook op dit vlak heb je de keus uit meer dan voldoende soorten digitale piano’s!

Prijskaartje

Hoeveel geld wil je uitgeven aan jouw nieuwe digitale piano? Als ik je nog een digitale piano kopen advies mag geven: durf te investeren in een goede digitale piano.

Voordeel is sowieso dat de prijzen van de digitale piano’s relatief laag liggen. Als je een budget van bijvoorbeeld 300 of 500 euro hebt, heb je echt ongekend veel keus.

Richt je pijlen echter niet volledig op het prijskaartje van de digitale piano. Graag heb ik nog een digitale piano kopen advies voor je: kijk goed naar het totaalplaatje. Dit betekent dat je naar zowel de prijs als naar de kwaliteit en de mogelijkheden moet kijken. Zijn al deze facetten volledig naar jouw wens? Dan heb je de perfecte digitale piano gevonden!

Merk

Tot slot wil ik je ook nog aanraden om goed naar het merk van de digitale piano te kijken. Waarom ik je dit aan kan raden? Omdat het naar mijn bescheiden mening verstandig is om altijd te kiezen voor een digitale piano van een gerenommeerd merk.

Dit betekent dat je bijvoorbeeld voor een piano van het merk Fazley, Yamaha, Roland of Casio kunt kiezen. Ook merken zoals Korg, Dexibell en Medli zijn in grote getalen vertegenwoordigd in het assortiment van Bax-shop. Mocht je een digitale piano via de Bax-shop aanschaffen, weet je overigens sowieso dat het merk van de piano hoogstaand is.

Wat is in mijn ogen de beste digitale piano?

In dit artikel heb je veel digitale piano kopen advies kunnen vinden. Graag wil ik dit artikel op een waardige manier afsluiten. Dit doe ik enerzijds door de beste digitale piano te bespreken en anderzijds ook nog door je een gouden tip te geven. Een gouden tip waarmee je direct op de meest ideale gebruik van jouw nieuwe digitale piano kunt gaan maken.

Yamaha P-125; de beste digitale piano

Wil je graag een geweldige digitale piano zonder onderstel aanschaffen? Ben je bereid om daarvoor iets meer dan 500 euro aan uit te geven? Wil je voor dat bedrag simpelweg het beste van het beste hebben? Dan kun je in mijn ogen het beste kiezen voor de Yamaha P-125.

Deze digitale piano is in de afgelopen uitgegroeid tot een ware verkoopknaller. Als ik naar de specificaties van deze piano kijk, kan ik me dat maar al te goed voorstellen.

Zo heeft deze piano bijvoorbeeld een geweldig ingebouwd luidsprekersysteem, heeft deze piano 88 Grader Hammer Action toetsen en vind je in de piano maar liefst 24 standaardklanken.

Ook over de vormgeving, ingebouwde functies en prijskaartje ben ik zeer te spreken. Het enige waar je wel rekening mee moet houden, is dat je 550 euro voor deze piano neer moet tellen. Naar mijn mening is dat bedrijf volledig marktconform, maar ik kan me ook voorstellen dat je dit als beginnende pianist niet zomaar voor een nieuwe piano gaat betalen.

Hoe dan ook; ik kan de aanschaf van deze digitale piano van harte aanraden. Wil je graag de Yamaha P-125 direct voor de best mogelijke prijs aanschaffen? Klik direct op deze link om deze geweldige piano aan te schaffen. Via deze link vind je bovendien meer informatie over de eindeloze mogelijkheden en functies van de Yamaha P-125!

Digitale piano kopen advies; slotwoord

Zo, in dit artikel heb je veel digitale piano kopen advies kunnen vinden. Ben je overtuigd van de hierboven genoemde digitale piano? Dan is mijn advies om die piano direct aan te schaffen. Weet je nog niet zeker of die piano volledig op jouw wensen aansluit? Dan weet je dankzij dit artikel ook precies waar je op moet letten bij het vergelijken van verschillende digitale piano’s.

Om dit artikel zo waardig mogelijk af te sluiten, heb ik nog één tip voor je: ga de cursus Pianoles van Rene volgen. Met deze cursus krijg je de basis en alle fijne kneepjes van het gitaarspel perfect onder de knie. Deze cursus is volledig afgestemd op beginnende pianisten met een digitale piano, waardoor je direct optimaal gebruik van jouw piano kunt maken. Wil je meer weten over deze cursus? Klik dan direct hier.

Vergelijkbare berichten