Beste gamingheadsets – Een top 5!

Ken je dat? Je bent lekker fanatiek bezig met een potje Call of Duty, en ineens staat er een tegenstander in je rug. Je kan niks meer doen en moet nog maar weer eens respawnen omdat je weer eens dood bent gegaan. Maar hoe komt het nu toch dat er steeds weer een tegenstander in jouw rug staat, zonder dat je dit door hebt gehad? Dat kan komen door het geluid. Het hebben van goed geluid is namelijk misschien wel de meest belangrijke factor bij het hebben van een goede game-ervaring. Met het gewone geluid van de TV of PC kom je niet ver, daarom is een gaming headset van belang.

Met een goede gaming headset heb je het beste geluid en hoor je jouw tegenstanders altijd aankomen, ongeacht van welke richting. Het uitkiezen van een goede gaming headset kan lastig zijn. Dit omdat het aanbod groot is. Ik heb onderzoek gedaan en schrijf daarom dit artikel. Graag deel ik hierin mijn bevindingen, zodat jij straks op de hoogte bent van de beste gaming headsets.

Bekijk de Video: 

https://youtu.be/Uovl8kzJAGU

Het belang van een goede gaming headset

Ik ben een fanatieke gamer, maar niet per se goed in de games die ik speel. Dit levert soms grote frustraties op. Om te voorkomen dat ik te maken krijg met zo min mogelijk frustraties, ben ik bereid om te investeren in goed materiaal. Vaak zul je zien dat je hierdoor beter wordt in een bepaalde game. Dat was ook in mijn geval zo.

Een aantal jaar geleden gamede ik nooit met een headset op. Ik maakte namelijk iedere keer gewoon gebruik van het geluid van de televisie. Dit was niet ideaal qua geluid, maar ik vond het destijds niet fijn om lange tijd met een headset op mijn hoofd te zitten.

Eerder gaf ik al aan dat ik slecht tegen mijn verlies kan. Om dit enigszins te beperken, ben ik gaan kijken naar de beste materialen. Hieronder viel dus ook een gaming headset. Omdat ik de beste gaming headset wilde kopen, heb ik hier veel onderzoek naar gedaan. Uiteindelijk heb ik er toch één gevonden en hiermee ben ik heel tevreden. Het heeft mijzelf in-game nog niet veel resultaten opgeleverd, maar het geluid is wel fantastisch!

Gaming headset waar op letten?

Voor mij is er persoonlijk niks zo vervelend dan wanneer een product niet aan de verwachtingen voldoet. Je hebt dan altijd een beetje het gevoel dat het een verspilling van geld is geweest. Het is extra zuur wanneer het gaat om iets als een gaming headset. Om dit te voorkomen, zal ik hieronder enkele factoren benoemen waar jij rekening mee zou kunnen houden, voordat je een gaming headset koopt.

Microfoon

Het eerste wat belangrijk is om op te letten, is minstens net zo belangrijk als het geluid dat de headset jou kan bieden. Het gaat dan om de microfoon. Dit is een essentieel element van een gaming headset, omdat je hiermee kunt communiceren. Wanneer dit niet mogelijk is, maak je het een stuk moeilijker voor jou en je teamgenoten. Een gaming headset met goed uitgaand geluid is dus van belang.

Draagcomfort

Heb jij dat ook wel eens gehad? Na het langdurig dragen van een headset last krijgen van bijvoorbeeld hoofdpijn. Dat is erg vervelend. Daarom is het draagcomfort ook een belangrijke factor om naar te kijken wanneer je een gaming headset gaat kopen.

gaming headset

Het draagcomfort is vooral afhankelijk van of de headset on-ear of over-ear is. Zoals de woorden eigenlijk al zeggen, liggen on-ear headsets meer op jouw oren, terwijl over-ear headsets over jouw oren heen zitten. Over-ear headsets zijn over het algemeen comfortabeler. Dit omdat deze minder druk geven op jouw oren. Ook heb je bij zo’n headset minder last van geluid in jouw fysieke omgeving.

Materiaal

Ook het materiaal is een belangrijke factor om rekening mee te houden en is daarnaast ook van invloed op het draagcomfort. Leer zit bijvoorbeeld vaak fijner dan kunststof. Ook schuimrubber kan een goede optie zijn qua materiaal.

Frequentiebereik

Dit is een factor waar je misschien niet meteen bij stil staat, maar zeker belangrijk om ook even mee te nemen. Wanneer je zeker wilt zijn van goede kwaliteit geluid, is het aan te raden om een gaming headset te kopen die beschikt over een zo hoog mogelijk frequentiebereik. Dit wordt uitgedrukt in Hertz (Hz). Zo weet je zeker dat je alle tonen kunt horen. Lage frequenties zorgen ervoor dat je lage geluiden kunt horen, zoals de bas. Om te zorgen dat je ook erg hoge geluiden kunt horen, is het dus aan te raden om een gaming headset aan te schaffen met een zo groot mogelijk frequentiebereik.

Bediening

De bediening van een headset is ook van groot belang. Dit om het jou tijdens het gamen zo makkelijk mogelijk te maken. Zo zitten er op sommige headsets handige knopjes, bijvoorbeeld voor het eenvoudig bedienen van het geluid, of het instellen van de bas.

Prijs

Tenslotte is het natuurlijk altijd goed om te kijken naar de prijs. Vaak is het namelijk zo, dat een headset uit een goedkopere categorie net zo goed kan zijn als een gaming headset uit een duurder prijssegment. Soms is de prijs-kwaliteitverhouding dus niet al te best.

De 5 beste gaming headsets

Inmiddels is het tijd dat we gaan kijken naar de beste gaming headsets die op dit moment op de markt zijn. Bij het samenstellen van deze lijst is er rekening gehouden met de eerdergenoemde factoren.

HyperX Cloud Orbit Gaming Headset

Een onbetwiste kanshebber op de titel beste gaming headset. Deze koptelefoon heeft namelijk alles wat jij van een goede headset mag verwachten. Hij beschikt namelijk over fantastische audio. Dit wordt mogelijk gemaakt door de beste drivers van de nieuwste technologie. Ook beschikt de headset over een speciale 3D-audiotechnologie. Hierdoor is het mogelijk om geluid perfect te positioneren.

HyperX Cloud Orbit Gaming Headset - PC - Zwartgaming headset

 

Op ieder moment ben jij dus op de hoogte van waar het geluid vandaan komt in-game! In principe is deze headset geschikt voor de PC, maar hij wordt geleverd met 3 verschillende kabels, waardoor jij hem ook kan gebruiken op bijvoorbeeld de xBox of PlayStation. Mocht het geluid toch nog niet helemaal naar jouw tevredenheid zijn, heb je de beschikking over geavanceerde opties voor het instellen hiervan. Al met al een fantastische headset. Denk jij dat dit voor jou dé headset is? Dan kun je hem hier vinden.

HyperX Cloud II – Gaming Headset


De volgende op de lijst is een headset van het merk HyperX. Bij deze headset heb je de garantie over zowel optimale audio, als een optimale microfoon. Op grote afstand kun je alles al horen, waardoor je altijd op de hoogte zult zijn van jouw in-game omgeving. Hij beschikt over een geavanceerde kast voor de geluidsbesturing. De microfoon beschikt over geavanceerde technologie, waardoor onder andere ruis kan worden onderdrukt.

HyperX Cloud II - Gaming Headset - PS4 / Xbox One / Nintendo Switch / Windows / Android - Red

gaming headset

 

Gamen is dus fantastisch met deze koptelefoon op, omdat je letterlijk alles zult horen. De oren van deze gaming headset zitten fijn en irriteren niet. Daarnaast sluit het alle geluid van buitenaf. Deze headset is niet alleen fantastisch voor gamen, maar ook voor bijvoorbeeld het luisteren van muziek. Zoek jij een veelzijdige headset van uitstekende kwaliteit? Dan is deze echt iets voor jou.

Turtle Beach Ear Force Recon 50X Gaming Headset


Mijn uitspraak dat een goede gaming headset niet per se duur hoeft te zijn, wordt bevestigd door deze headset. Voor een zacht prijsje krijg jij een koptelefoon die alles doet wat jij ervan mag verwachten. Hij is licht van gewicht en je krijgt de beschikking over kristalhelder geluid.

Turtle Beach Ear Force Recon 50X Gaming Headset - Xbox One & Xbox Series X|S

gaming headset

 

De microfoon is ook van uitstekende kwaliteit, en deze kun je verwijderen wanneer je bijvoorbeeld een film aan het kijken bent. Nadeel is dat deze headset wat kwetsbaarder is dan anderen, door de vele plastic componenten. Als jij op zoek bent naar een écht goede budget headset, is deze echt iets voor jou!

 

Astro A40 TR Gaming Headset

De vierde op de lijst is enorm high-tech. Deze koptelefoon produceert een ruimtelijk geluid, waardoor jij precies door zult hebben waar jouw tegenstanders vandaan komen. Bij deze gaming headset wordt een soort los kastje geleverd voor de bediening.

Astro A40 TR Gaming Headset + MixAmp Pro TR PS5, PS4 - Zwart Main Image

gaming headset

 

Hiermee kun jij tijdens het gamen de instellingen van de audio aanpassen naar keuze. Hij spant niet te hard op je hoofd, wat als resultaat heeft dat hij comfortabel zit. Ben jij een fanatieke gamer en op zoek naar een gaming headset die jou alles kan bieden? Neem dan zeker een kijkje bij deze headset.

Logitech G635 7.1 Surround Sound LIGHTSYNC Gaming Headset

We zijn dan alweer aangekomen bij de laatste headset van de lijst. Ook deze mag hierop zeker niet ontbreken. Hij beschikt namelijk over een geweldige geluidskwaliteit. De over-ear headphones zorgen voor een groot draagcomfort, waardoor jij urenlang kunt gamen zonder klachten.

Logitech G635 7.1 Surround Sound LIGHTSYNC Gaming Headset Main Image

gaming headset

 

De headset beschikt over 3 programmeerbare knoppen. Zo bepaal jij zelf welke functies je altijd bij de hand hebt. Goed om te weten is dat deze headset de beste kwaliteit levert op de PC. Op consoles levert hij namelijk enkel stereo-geluid. Lijkt deze headset jou iets? Klik dan hier.

Conclusie

Aan alles komt een einde en zo ook aan dit artikel. We hebben gekeken naar de beste gaming headsets en waar jij op moet letten als jij er eentje aan wilt schaffen. Als het goed is ben jij hiervan nu op de hoogte en wie weet ben jij straks ook wel aan het gamen met het beste geluid!

 

Vergelijkbare berichten