Dyson Cyclone V10 Absolute Review

Dyson Cyclone V10 Absolute Review – Snoerloos stofzuigen!

Op het eerste gezicht lijkt de Dyson Cyclone V10 Absolute veel op zijn voorgangers. Het uiterlijk van de stofzuiger schreeuwt zoals altijd om gedurfde innovatie en  toont veel verfijning. Deze stofzuiger is de opvolger van de V8-reeks. Deze stofzuigers hebben de beschikking over een langere werktijd die tot maar liefst 60 minuten kan gaan en daarnaast beschikt de stofzuiger over een grotere stofcapaciteit dan zijn voorgangers uit de V8 reeks. Het verschil is vooral merkbaar wanneer je de trekker overhaalt die de motor zal laten starten. Je zult dan namelijk merken dat het vermogen veel hoger klinkt en dat het zeer krachtig is. Het is dan ook niet zo gek dat we erg nieuwsgierig waren naar wat deze stofzuiger allemaal in zijn mars zou hebben.

 

Snoerloos stofzuigen

Iedereen kent wel de stofzuigers met de snoeren. Die snoeren blijven vaak overal achter vastzitten.  De Dyson Cyclone V10 Absolute is een snoerloze stofzuiger. Dit zorgt er niet alleen voor dat je geen last meer hebt van een snoer dat overal achter blijft zitten, maar is de stofzuiger ook nog eens makkelijker te gebruiken. Je hoeft nu namelijk niet meer in de buurt te zijn van een stopcontact om te stofzuigen.

Lichte stofzuiger

De Dyson Cyclone V10 Absolute is een zeer lichte stofzuiger. Met een gewicht van slechts 2,66 kilogram is de stofzuiger makkelijk te vervoeren. Zonder al te veel moeite kan je hem meenemen de trap op en ook de bovenverdieping voorzien van een stofzuigbeurt. Je hoeft niet meer bang te zijn voor zwaar gesleep en gesleur, de Dyson Cyclone V10 Absolute is zo licht dat dit je op dit gebied geen problemen meer zult ervaren.

Laag geluidsniveau

Met een laag geluidsniveau wordt in dit geval bedoeld dat het stofzuigen geluidloos kan gebeuren. De Dyson Cyclone V10 Absolute is zo ontworpen dat hij trillingen zal absorberen en geluid zal dempen. Hierdoor houdt deze slimme stofzuiger het geluidsniveau laag en zal hij zorgen voor een minder storende zuigervaring dan andere stofzuigers. Dit is ideaal voor bijvoorbeeld het schoonmaken in een omgeving vol met kantoren. Het stofzuigen zal niemand in de omgeving storen, doordat het geluidsniveau erg laag is. Ook is dit handig wanneer je de stofzuiger thuis wil gebruiken. Bijvoorbeeld wanneer je een gezin hebt met kinderen. Met deze stofzuiger kan het stofzuigen op elk moment van de dag, ook wanneer de kinderen liggen te slapen.

Dyson Cyclone V10
Afbeelding van Coolblue.nl

 

Geschikt voor elke stofzuigbeurt

Met de keuze uit drie verschillende vermogensstanden kan je er zeker van zijn dat elke schoonmaakklus goed wordt aangepakt. Kies voor de eco-stand bij het stofzuigen van harde ondergronden, zoals je parketvloer. Bij het stofzuigen van tapijt kan je beter kiezen om gebruik te maken van de middelste stand.

Als het vuil erg hardnekkig is en absoluut niet weg wil kan je nog overschakelen op de turbostand. Deze zal er echter wel voor zorgend dat de accu sneller leegloopt, maar je moet er iets voor over hebben om hardnekkig vuil te kunnen verwijderen. Het eindresultaat mag er dan ook zeker zijn. Dit model is ook snel om te bouwen van een grote vloerstofzuiger naar een kleinere handstofzuiger. Dit kan allemaal in slechts één klik. Dit is handig voor het eenvoudig schoonmaken van bijvoorbeeld een huis of auto.

Opzetstukken voor elke klus

Je moet ervoor zorgen dat je altijd het juiste opzetstuk hebt voor de klus. De Dyson Cyclone V10 wordt geleverd met vier verschillende opzetstukken. Dit is ideaal voor wanneer je van oppervlak verandert tijdens het stofzuigen. Je ontvangt een combinatie- en spleetzuigmond die je kan helpen om oppervlakken en randen schoon te maken en tot in de kleinste gaatjes stof te zuigen. Zo krijg je ook op moeilijke plekken het vuil weg.

Daarnaast is er een zachte afstofborstel die geschikt is om voorzichtig af te stoffen op delicate oppervlakken. De zachte rollerkop is het meest geschikt voor harde vloeroppervlakken, zoals hardhouten vloeren. Dit specifieke apparaat heeft een zachter rollend pad dat in staat is om een enigszins polijstend effect te geven terwijl het vuil ook wordt opgezogen. De krassen op je vloer die voorkomen tijdens het stofzuigen zijn volledig verleden tijd. De Dyson Cyclone V10 krast niet en zal naast een schoon huis er ook voor zorgen dat je vloer niet beschadigd zal raken.

Ten slotte ontvang je een mini motorkop die geschikt is om de haren van huisdieren op bekleding, trappen en in de auto aan te pakken. Ook die plekken moeten natuurlijk schoon kunnen zijn. De gemotoriseerde reinigingskop maakt gebruik van het meer traditionele agitatieproces. Verschillende stevige borstelharen zijn hierbij langs de borstelrol geplaatst en verwijderen vuil op alle soorten oppervlakken binnenshuis alvorens het op te zuigen. Dit zorgt voor een zeer schoon resultaat.

Het in elkaar zetten van de stofzuiger is eenvoudig en verloopt bovendien snel omdat de opzetstukken met een snel sluitmechanisme gemonteerd en verwijderd kunnen worden. Elk scenario is anders tijdens het stofzuigen, dus je moet er zeker van zijn dat je het juiste gereedschap kiest wanneer je een reinigingscyclus uitvoert met een van deze vloerkoppen.

Dyson Cyclone V10
Afbeelding van Coolblue.nl

De juiste modus voor elke klus

De Dyson Cyclone V10 heeft drie verschillende schoonmaakstanden om elke taak aan te pakken op alle oppervlakken in je huis. Elk van deze standen verhoogt of verlaagt de totale zuigkracht, zodat je zelf kan bepalen hoe sterk de zuigkracht moet zijn voordat je gaat schoonmaken. Elk van deze standen zal er ook voor zorgen dat de accu op een andere manier leegloopt. Als je op een hogere intensiteit stofzuigt verbruik je immers meer en sneller energie dan wanneer je op een lagere intensiteit aan het stofzuigen bent.

Je kan kiezen voor een sterke zuigkracht die veelzijdig zal reinigen op moeilijk bereikbare plaatsen, op harde vloeren en kortpolig tapijt. De tweede zuigkracht is geschikt voor de dagelijkse reiniging van alle vloertypes. De laatste zuigstand is de boost-modus die speciaal ontworpen is voor incidentele, intensieve reiniging.

 

Hygiënisch legen van de grote stofbak

De stofbak van de Dyson Cyclone V10 is tot 40 procent groter dan de stofbakken van zijn voorgangers. Dankzij deze capaciteit zal je de afvalbak minder snel moeten legen, waardoor je langer aan een stuk zal kunnen zuigen en je dus niet steeds je klus hoeft te onderbreken. Bij het leegmaken van de stof bak hoef je je ook geen zorgen meer te maken over het aanraken van het vuil. Het kan namelijk allemaal op een zeer hygiënische manier gebeuren.

Met het ‘point and shoot’-mechanisme in de V10 Absolute worden stof en vuil in één handeling hygiënisch in je vuilnisbak geworpen. Door deze stofzuiger zal je vanaf nu nooit meer in aanraking komen met het vuil bij het leegmaken van de afvalbak. Zo voorkom je vieze handen en kan je meteen na het legen verdergaan of rustig op de bank gaan zitten.

Dyson Cyclone V10
Afbeelding van Coolblue

 

Batterij capaciteit

Een van de handigste toevoegingen aan de snoerloze Dyson serie is de batterij-indicator op de handgreep. Met de Dyson batterij-optimalisatie technologie en energiebesparende trigger kan je langer stofzuigen dan dat je eerder kon.

Het toestel gaat aan wanneer je het nodig hebt en gaat uit wanneer je deze niet meer gebruikt. Zo bespaar je de batterij van je toestel en kan je voor een langere werktijd gaan. Als je de stofzuiger in de normale modus gebruikt met een van de passieve reinigingsapparaten zou de stofzuiger meer dan 60 minuten moeten meegaan. Dit is echter niet van toepassing als je gebruik maakt van het motorapparaat.

Langer dan 60 minuten stofzuigen is meer dan voldoende. Dit is ruimschoots voldoende voor een gemiddelde woning en waarschijnlijk ook veel langer dan je überhaupt achter elkaar wil stofzuigen. Doordat de batterij zo lang meegaat kan je eerst een goede schoonmaakklus uitvoeren. Daarna is het een kwestie van het plaatsen van de stofzuiger in de dock, zodat deze op kan laden, en de opzetstukken weer opbergen. Zo kan je er de volgende keer weer snel tegenaan en je huis weer grondig schoonmaken.

 

Dyson Cyclone V10
Afbeelding van Coolblue.nl

Filtratie

Soms komt tijdens het stofzuigen vuile lucht vrij die was verdwenen en jammer genoeg wordt deze lucht dan weer verspreid in de woning. Dat is bij de Dyson Cyclone V10 Absolute echter niet het geval. De snoerloze stofzuigers van Dyson hebben namelijk een volledige filtratie die 99,99% van het stof opvangt en er voor zorgt dat er een schonere lucht uitgestoten wordt. Dyson staat bekend om zijn radiale cycloonfilters en de V10 Absolute maakt ook nog steeds gebruik van dit proces. De geavanceerde cycloontechnologie zorgt voor een sterke, consistente zuigkracht van begin tot eind. Zo kan je je huis schoonmaken en hoef je je geen zorgen te maken over de verspreiding van vieze luchtjes.

Conclusie Dyson Cyclone V10 Absolute

De Dyson Cyclone V10 Absolute is over het algemeen een geweldige snoerloze steelstofzuiger met een lange werktijd en grotere opslagcapaciteit. Hij is geschikt voor een groot aantal verschillende klussen, omdat hij gemakkelijk kan worden geconfigureerd tot een handmodel om op moeilijk bereikbare plaatsen te komen, zoals de binnenkant van je auto.

Hij wordt ook geleverd met een groot aantal gespecialiseerde opzetstukken en borstels, zoals een 180-graden verlengstuk. Hij kan zonder al te veel problemen allerlei soorten vuil op vloeren opzuigen en doet het ook uitstekend op laag- en hoogpolig tapijt. De ideale steelstofzuiger.

 

Vergelijkbare berichten