Dyson V10 VS. V11

Dyson V10 VS. V11 Welke Is De Beste Steelstofzuiger?

Als je kiest voor de Dyson V10 stofzuiger haal je één van de betere apparaten in huis om vuil te verwijderen. Met de sterke V10 motor waar deze stofzuiger over beschikt kun je verwachten dat de zuigkracht hoger is dan bij andere steelstofzuigers. Ook kun je met gemak je hele huis stofzuigen, want de accu gaat, indien je deze volledig opgeladen hebt, tot maar liefst 60 minuten mee.

Als je de Dyson V10 stofzuiger vervolgens ophangt in het oplaadstation en is deze binnen een tijdsbestek van 3,5 uur weer volledig opgeladen. Hij is dan klaar voor alweer de volgende stofzuiger beurt. De stofzuiger is voorzien van een combinatie borstel, waardoor stofzuigen op zowel harde vloeren en op laagpolig tapijt een eitje is.

Ook wordt er standaard een parketborstel meegeleverd voor houten vloeren. Dat maakt deze stofzuiger ideaal om te gebruiken op verschillende ondergronden. Door simpelweg gebruik te maken van een andere borstel kan je in een mum van tijd verder met stofzuigen op een andere ondergrond.

Als je de stang loshaalt heb je snel de beschikking over een krachtige kruimeldief. Zo’n kruimeldief is natuurlijk ideaal voor de kleinere stofzuig klusjes, waarbij je geen grote stofzuiger nodig hebt.

De opvangbak van de Dyson V10 heeft een inhoud van maar liefst 0,75 liter. Door deze grote inhoud is het niet nodig om constant de bak te legen. Je kan voor langere tijd stofzuigen en hoeft niet steeds je klusjes te onderbreken om de stofzuiger te legen. De Dyson v10 stofzuiger is een echte aanrader als je op zoek bent naar een ware krachtpatser als stofzuiger.

[[showindex]]

De krachtige V10 motor van Dyson

De krachtige V10 motor in deze stofzuiger maakt gebruik van een techniek waarbij er constant koude lucht naar binnen komt. De temperatuur van de motor blijft hierdoor stabiel en door de stabiele temperatuur van de motor kan de motor een stabiele zuigkracht genereren.

Hierdoor stofzuig je je hele huis op met dezelfde power. Vuil heeft geen kans meer en verdwijnt allemaal zonder problemen in de stofzuiger. De motor draait gemiddeld 125.000 toeren per minuut en is daarmee een echte krachtpatser die geen enkel stofje laat liggen.

Heb de beschikking over maar liefst drie verschillende zuigstanden

Deze stofzuiger bied je niet maar één stand aan. Je hebt bij deze stofzuiger namelijk de beschikking over drie verschillende zuigkrachtstanden. De standaard stand die je gebruikt is de eco-stand. Voor het stofzuigen van je tapijt kun je het best ervoor kiezen om de middelste stand te gebruiken.

Als je behoefte hebt aan nog meer zuigkracht kun je zelfs nog een stap verdergaan en de turbo stand inschakelen.

Hou er echter wel rekening mee dat wanneer je de turbo stand gebruikt de accu minder lang mee gaat. De stofzuiger verbruikt dan namelijk meer energie, waardoor de accu sneller leeg zal lopen en je deze dus ook sneller weer op zult moeten laden.

Dit wordt standaard meegeleverd

Als je kiest voor de Dyson V10 krijg je naast de stofzuiger zelf ook nog behoorlijk wat accessoires meegeleverd. Naast de stofzuiger zelf vinden we namelijk nog de volgende accessoires: een combiborstel, een parketborstel, een miniborstel en een afstofborstel.

Dit vind je allemaal terug in de doos van de Dyson V10.  Ook is er een 2-in-1 borstel te vinden waarmee je onder andere kieren kunt schoonmaken. Zo kan je je gehele huis tot de laatste kruimel opruimen.

dyson v10 vs v11

Als laatst wordt ook nog de wandoplader meegeleverd.

Hiermee hang je de Dyson V10 op aan de muur. Door simpelweg de stofzuiger op te hangen in de wandoplader zal deze opladen. Je kunt dan snel weer verder waar je gebleven was. Ook ontbreekt natuurlijk de handleiding niet. Het valt aan te raden om deze goed door te lezen voor gebruik, zodat je goed weet hoe de stofzuiger in zijn werk gaat.

 

 

Dyson V11: een echte krachtpatser met veel extra’s

Ben jij een echte stofzuiger freak? Kies dan voor de Dyson V11. Dit is misschien wel de krachtigste stofzuiger van dit moment. Stofzuigen is kinderspel met dit apparaat. Je complete woning stofzuigen doe je met gemak. Je geeft vuil geen kans meer met deze stofzuiger. Je kunt de Dyson V11 een uur lang gebruiken zonder dat je hem moet opladen.

Wil je langer stofzuigen? Dan kan je een tweede accu aanschaffen en langer doorgaan met stofzuigen. De accu van de Dyson V11 is namelijk afneembaar. Zo kan je snel de lege accu vervangen door een volledig opgeladen accu. In de tussentijd kan je de lege dan weer opladen, zodat je die dan weer kunt gebruiken als de andere accu leeg raakt.  De stofzuiger is te gebruiken voor elk type vloer. Niets wint het van deze Dyson en je huis zal er netjes uit zien.

Als dat allemaal nog niet genoeg was dan biedt dit schoonmaak monster nog veel meer. Zo is er een geïntegreerd lcd-scherm die je voorziet van allerlei real time informatie. Hierbij kan je denken aan de accuduur, maar ook bijvoorbeeld de algemene status van je stofzuiger. Wanneer de stofzuiger foutmeldingen geeft kan je deze ook simpelweg van het lcd-scherm aflezen. Makkelijker kan je het niet krijgen.

Meerdere standen voor een super schoon huis

De Dyson V11 kent drie verschillende standen. Bij algemeen gebruik kun je het beste kiezen voor de automatische stand. Mocht je je accu willen besparen dan kan je het beste kiezen voor de eco stand. Deze stand gebruik je ook voor het stofzuigen van laminaatvloeren. Heb je huisdieren en wil je snel de dierenharen uit bijvoorbeeld de bank zuigen? Kies dan voor de turbo stand. Hiermee ben je verzekerd van een huisdier haar vrije huis. Let wel op dat door gebruik te maken van deze stand je accuduur sneller achteruit zal gaan.

 

Kies voor extra lang stofzuigen met de afneembare accu

De accu van de Dyson V11 gaat verbazingwekkend lang mee. Zo kun je ononderbroken tot wel 60 minuten lang stofzuigen. Wil jij het apparaat gebruiken voor de wat grotere klussen? De stofzuiger biedt jou dam de optie om de gebruiksduur met nog eens een extra uur te verlengen. De accu is namelijk afneembaar waardoor je een tweede accu kunt aansluiten. De accu vervangen doe je eenvoudig door gebruik te maken van het kliksysteem. Accu’s zijn op meerdere plekken te koop. Je kan kiezen voor het origineel van Dyson, maar ook van andere merken zijn er genoeg accu’s te vinden. De accu’s van andere merken zijn vaak een stuk voordeliger geprijsd. Ze zijn al verkrijgbaar vanaf € 29,00. Voor accu’s van Dyson zelf betaal je al snel €150,-. Dat is een wereld van verschil.

dyson v10 vs v11

Een geïntegreerd scherm in de Dyson V11

De Dyson V11 bied je een fantastische mogelijkheid om real time meldingen te ontvangen met het geïntegreerde lcd-scherm. Je kunt in de gaten houden wat de accuduur is en of je die ene kamer extra ook nog even snel kan stofzuigen. Dit wordt tot op de seconde nauwkeurig weergegeven. Zo weet je precies hoe lang je nog hebt en kan je voor jezelf de inschatting maken wat er allemaal nog mogelijk is. Wanneer de stof bak van de stofzuiger vol zit krijg je automatisch een melding dat je hem moet legen. Ook als er iets niet goed gaat zal de Dyson je de foutmeldingen weergeven zodat je deze eenvoudig kunt oplossen.

Geen gedoe meer met de torque vloer zuigmond

De Dyson V11 beschikt over een automatische torque vloer zuigmond. Dit is een nieuwe en tevens slimme techniek van de fabrikant. Het betekent dat wanneer je de stofzuiger in de automatische stand zet dat hij dan automatisch de zuigkracht aanpast aan de ondergrond die je aan het stofzuigen bent. Ben je je laminaat aan het stofzuigen en ga je richting je vloerkleed? De Dyson V11 zal automatisch de kracht aanpassen. Dit scheelt niet alleen een hoop gedoe, maar ook kost dit minder energie voor de accu.

Dit zit er in de doos

Als je de Dyson V11 gaat uitpakken vinden we natuurlijk het apparaat zelf en de daar bijbehorende handleiding. Daarnaast krijg je ook nog eens een zestal accessoires erbij geleverd.

dyson v10 vs v11

Een combinatie accessoire, afstofborstel, miniborstel, hardvuil borstel, kierenzuiger en een wand clip waarmee je accessoires aan de stofzuigerslang kan vastmaken. Zo heb je de accessoire die je nodig hebt altijd bij de hand! Bij de Dyson V11 wordt er standaard geen oplaadstation geleverd. Deze zijn los te koop en zijn beschikbaar voor zo’n €125,-.

De Dyson V10 versus de Dyson V11

De Dyson V10 en de Dyson V11 stofzuigers zijn allebei ware krachtpatsers. We zetten de belangrijkste verschillen voor jou op een rij. We starten met de prijs. De V10 is duidelijk een stuk goedkoper dan de V11. De V10 is namelijk verkrijgbaar vanaf € 499. De V11 daarentegen start vanaf een prijs van € 649.

Ook vinden we bij de V10 standaard een oplaadstation. Bij de andere moet je deze nog los kopen, wat weer extra kosten oplevert. Het grote voordeel van de V11 is natuurlijk de torque vloer zuigmond. Met deze intelligente techniek past de stofzuiger automatisch de zuigkracht aan. Je hoeft dan niet zelf de standen aan te passen. Daarnaast heeft de Dyson V11 een lcd-scherm waarop je de accuduur en foutmeldingen op kan aflezen, iets waar de Dyson V10 dus niet over beschikt.

Een fijne toevoeging maar of je dit in de praktijk daadwerkelijk gebruikt is aan jou. Tevens is de accu afneembaar en kun je een tweede accu gebruiken. De Dyson V10 is een fantastisch instapmodel. Wil je liever wat extra’s kun je kiezen voor de V11. Met beide apparaten ga je fluitend het huis door.
Als je liever kiest voor iets goedkoper is de V10 echt iets voor jou. Als je wat meer geld te besteden hebt is de V11 misschien een betere optie. Met beide stofzuigers hoef je echter niet bang te zijn voor vuil in je huis.

 

Vergelijkbare berichten