Dyson V8

Dyson V8 Absolute+ Review Een Aanrader!

Net als alle Dyson modellen is ook de V8 Absolute een goed doordachte en ontworpen stofzuiger. Daarnaast beschikt de stofzuiger over een reeks aan ingebouwde technologieën. Dit model biedt een complete schoonmaakoplossing voor zowel zachte als harde vloeren, met 15 Radiale cyclonen die verdeeld zijn over twee lagen in een poging om de luchtstroom te verhogen en fijne stofdeeltjes op te vangen. De Dyson V8 Absolute slaagt erin om een diepe en krachtige reiniging te bieden terwijl hij zacht blijft voor uw vloeren. Zo maakt u uw huis schoon en blijven uw vloeren er netjes uit zien. Krassen op je vloer door het stofzuigen zijn verleden tijd, als je gebruik maakt van de Dyson V8 Absolute.

Afvalbak legen zonder aanraken

Het meest vervelende onderdeel van het gebruiken van een stofzuiger is misschien nog wel het leegmaken van de stofzuiger wanneer deze vol zit. Iedereen heeft wel eens meegemaakt dat je dan met je handen in alle viezigheid zit te graaien die je in de dagen ervoor hebt opgezogen. Vanaf nu is het leegmaken van je afvalbak nog nooit zo simpel geweest dan met de Dyson V8 Absolute.

De stofzuiger wordt namelijk geleverd met een zeer handige en bovendien hygiënische stof uitwerper. Wanneer het reservoir vol is, kan je het legen met slechts één enkele schakelaar zonder je handen vuil te maken. Een rubberen kraag schuift ook langs de zijkanten om meer vuil te verwijderen. Je hoeft het vuil niet meer aan te raken en eenvoudigweg te trekken aan de hendel om het in je vuilnisbak te gooien.

De vuilnisbak van de V8 is vrij klein, omdat het hele toestel klein is, maar hij is groot genoeg om het hele huis schoon te maken zonder dat hij halverwege moet worden geleegd. Voor bijzonder vuile klussen moet hij misschien worden geleegd voordat je klaar bent. Een ideale stofzuiger voor als je geen last meer wil hebben van vieze handen.

Minder geluidsoverlast

Stofzuigers maken over het algemeen veel lawaai. Iedereen heeft wel eens meegemaakt ergens rustig te willen werken, maar dat dat onmogelijk werd gemaakt door de herrie van een stofzuiger. De DysonV8 Absolute is een veel stillere stofzuiger dan vele andere op de markt, wat te danken zou kunnen zijn aan zijn HEPA-filter. Dit filter vangt niet alleen allergenen op, maar blijkbaar helpt de stofzuiger ook het geluid te dempen. Dit is een pluspunt als je op zoek bent naar iets wat stiller is of als je jouw huisgenoten niet wil storen. Zo kan jij rustig stofzuigen zonder je zorgen te hoeven maken om anderen. Er is voor beide partijen alleen maar voordeel bij deze stofzuiger.

Filtratie systeem

Net als andere Dyson modellen wordt de V8 geleverd met filtratie voor de hele machine. In de praktijk betekent dit dat twee lagen radiale cyclonen stof en vuil naar buiten dwingen totdat ze worden opgevangen door een filter.

dyson v8 absolute
Afbeelding van Coolblue.nl

Reiniging voor alle soorten taken

Het apparaat werkt met een Dyson digitale V8 motor en is even bedreven in het reinigen van hardhouten vloeren als tapijt. Dankzij deze stofzuiger ben je in staat om alles op te vangen van het fijnste vuil tot de langste dierenharen. De Dyson V8 Absolute zal je vloeren schoner achterlaten dan ooit tevoren. Je kan het gemakkelijk draaien en vergrendelen om het reinigen onder meubels te vergemakkelijken. Je hoeft niet meer te bukken om te zien of alles wel goed gaat!

Om het opzuigen van stof verder te verbeteren, heeft Dyson ook een direct aangedreven reinigingskop toegevoegd. De borstel is gemaakt van nylon borstelharen en drijft de borstel dieper in de vezels. Dit helpt ook om gemakkelijk dierenharen en vastzittend vuil te verwijderen en gemakkelijk vuil in krappe ruimtes weg te zuigen. Zo heeft ook het meest hardnekkige en meest verstopte vuil geen kans. Het verdwijnt allemaal in de Dyson V8 Absolute.

Daarnaast is een van de grote voordelen van de V8-serie dat het kan worden omgebouwd van een steel- naar een handstofzuiger met slechts één klik. Door de buis los te maken, wordt het model een krachtige handstofzuiger die kan worden gebruikt voor het schoonmaken van trappen, oppervlakken boven de vloer en voor kleine ongelukjes zoals morsen.

De handstofzuiger is ook handig voor het stofzuigen in de auto. Met zijn reeks gereedschappen en handstofzuiger-modus is hij ideaal voor het schoonmaken van moeilijk bereikbare plaatsen of hoger gelegen plaatsen in huis. Een stofzuiger die op verschillende manieren in te zetten valt en ook nog eens goed is in het verwijderen van vuil. Dat is toch wat iedereen wil?

Dyson V8 Absolute
Afbeelding van Coolblue.nl

Zuigkracht

De 14 cyclonen in het V8-model creëren sterke centrifugale krachten, om microscopisch vuil op te vangen. Je kan daarnaast kiezen tussen twee verschillende vermogens. Zo kan je dus schakelen naar de MAX-stand dat de looptijd tot slechts zeven minuten reduceert. Het is dus niet geschikt voor lange schoonmaak sessies, maar het is perfect wanneer je extra zuigkracht nodig hebt voor hardnekkig vuil, stof of dierenharen. Daarnaast kan je kiezen voor de Powerfull-stand dat je helpt om langer schoon te maken. Je kan dus afhankelijk van de situatie de benodigde zuigkracht bepalen. Zo kan je alles op jouw manier en op jouw eigen tempo doen, zonder dat het ten koste gaat van de schoonmaakkwaliteit van de stofzuiger.

Verschillende zuigmonden

De Dyson V8 Absolute heeft verschillende zuigmonden ter beschikking. Voor het stofzuigen van harde vloeren is er de vloer zuigmond met zachte roller. Voor het stofzuigen van zachte ondergronden, denk hierbij aan tapijt, vloerkleden et cetera, is er de gemotoriseerde vloer zuigmond.

dyson v8 absolute
Afbeelding van Coolblue.nl

Gemakkelijk op te bergen

Bij de V8 wordt een dockingstation geleverd. Hierop kunnen zowel de machine als de hulpstukken worden geplaatst. Dit is echter niet alles wat het dockingstation kan, want ook de accu van de stofzuiger wordt opgeladen wanneer je deze in het station plaatst. Het docking station kan aan een muur worden bevestigd. Zo heb je ook geen last meer van een stofzuiger die je overal in de weg ligt.

Je kan het overal aan de muur bevestigen. Je kan de plek kiezen die voor jou het handigste is of een plek waar de stofzuiger buiten het zicht hangt en je er dus niet de hele tijd tegen aan hoeft te kijken. Het voordeel van dit dockingstation is dat je niet alleen je Dyson V8 Absolute kunt opbergen, maar dat je hem tegelijkertijd ook oplaadt voor de volgende klus. Berg je Dyson V8 Absolute stofzuiger netjes op en laadt hem op, zodat hij altijd klaar is voor gebruik.

Batterij

De Dyson V8 Absolute snoerloze stofzuiger neemt alles wat goed was aan de toch al indrukwekkende V6 Absolute over en voert de zaken bovendien nog een stukje verder op. Hierdoor krijg je een nog betere ervaring dan dat je al gewend bent. Het grote verschil tussen de V8 en de V6 is dat de nieuwe snoerloze Dyson claimt tot 40 minuten batterijduur te hebben. De batterij van de V6 ging daarentegen ‘slechts’ twintig minuten mee. De batterijduur is dus verdubbeld, waardoor jij langer achter elkaar kunt schoonmaken en je sneller klaar bent met je schoonmaakklusjes. Je moet de stofzuiger echter wel minstens vier uur opladen voordat je deze weer opnieuw kan gebruiken als de batterij leeg is. Hoewel de werktijd kan variëren afhankelijk van de gekozen zuigstand en de toestand van de vloer. Je verbruikt immers meer vermogen bij een hogere zuigstand, waardoor de batterij ook sneller leeg zal raken.

Andersom gaat de batterij natuurlijk langer mee als je stofzuigt op een lager vermogen. Bedenk wel dat de tijd ook afneemt afhankelijk van het gebruikte gereedschap. Wanneer je bijvoorbeeld de gemotoriseerde vloer zuigmond gebruikt, gaat deze ongeveer 25 minuten mee. Dit klinkt misschien als weinig en wellicht enigszins tegenvallend, maar toch is dit een redelijke batterijlevensduur in vergelijking met veel andere snoerloze modellen. Met de 40 minuten die de Dyson V8 Absolute vol moet kunnen houden heb je meer dan genoeg de tijd voor een volledige schoonmaak van je huis. Met de nieuwe batterij-technologie van de Dyson V8 zuigkracht kan je nog meer van je huis schoonmaken met één keer opladen. Geniet zo sneller van een schoon huis en een voldaan gevoel, omdat alles er netjes uit zal zien na gebruik van deze stofzuiger.

 

dyson v8 absolute
Afbeelding van Coolblue.nl

Wat vinden we terug in de verpakking?

Wie de Dyson V8 Absolute koopt, koopt niet alleen een stofzuiger. De Dyson V8 Absolute beschikt namelijk over behoorlijk wat accessoires die bij de stofzuiger in de verpakking zitten. Zo vinden we de eerder benoemde vloer zuigmond met zachte roller en de gemotoriseerde vloer zuigmond terug in de verpakking. Daarnaast zal je een combinatie-accessoire, kierenzuiger (voor het vuil op moeilijk bereikbare plekken), gemotoriseerde miniborstel (geschikt voor het verwijderen van haren en ander vuil van meubels en autostoelen), zachte afstofborstel (voor oppervlakken die extra zachte reiniging vereisen), lichtgevende kierenzuiger, oplaadstation en wandbevestiging. Tot slot mag natuurlijk de handleiding niet ontbreken, een zeer cruciaal onderdeel voor als je voor het eerst een apparaat gaat gebruiken.

Dyson V8 Absolute kopen

Er bestaat geen twijfel over het feit dat de V8 Absolute een dure machine is. Hij heeft een uitstekende zuigkracht, veel accessoires en geweldige vloerkoppen… maar dit gaat gepaard met een aanzienlijke meerprijs. Ondanks het hoge prijskaartje is het een uitstekende snoerloze machine die een echte vervanging is voor modellen met een snoer. Je moet dus wel een hoge prijs betalen, maar de stofzuiger die je ervoor terug krijgt is meer dan ideaal.

Conclusie

De V8 Absolute is de meest flexibele, gebruiksvriendelijke en handige stofzuiger die ik ooit heb gebruikt. Eerdere modellen deden niet altijd het hele huis op één lading; De V8 Absolute bleek in staat om zonder problemen van harde vloeren naar tapijt te gaan, waardoor het een zeer veelzijdige stofzuiger is en zeker in staat is om het hele huis schoon te maken met de verbeterde levensduur van de batterij. Het werkt echt goed, het is licht en het is veelzijdig.

Vergelijkbare berichten