Beste Badkamerkraan – Perfectioneer je badkamer met deze top 3 badkamerkranen

Je huis is één van de belangrijkste dingen in je leven. Het hebben van een dak boven je hoofd biedt je namelijk veel dingen. Daarom vind je het ook leuk en prettig om een huis te hebben dat er goed uitziet. Zowel van de buitenkant als de binnenkant wil je je huis er mooi uit laten zien. Van de woonkamer tot de slaapkamer, alles zal geperfectioneerd worden en volledig ingericht worden naar jouw persoonlijke smaak. Geen enkele kamer zal hierbij worden overgeslagen. Zo ook de badkamer niet. Daarom behandelen we hier de beste badkamerkranen.

In een badkamer breng je ook de nodige tijd door. Denk bijvoorbeeld maar eens aan de vele uren die je er doorbrengt onder de douche of languit liggend in de badkuip. Je badkamer is echter nog niet compleet als je er slechts een douche en eventueel een bad hebt. In je badkamer hoort ook een wastafel. Bij die wastafel moet je vervolgens weer een goede kraan hebben. Het liefst eentje die goed functioneert en ook nog eens past bij de stijl van de badkamer.

Het aanbod aan kranen is erg groot en daarom kan het lastig zijn om een goede kraan te vinden. Daarom is er dit artikel. In dit artikel vind je meer informatie over kranen voor in de badkamer en kan je een top 3 vinden met kranen waarvan ik overtuigd ben dat ze je badkamer beter zullen maken.

Bekijk de Video: 

https://www.youtube.com/watch?v=QgbXZzLWLpM

Het hebben van een goede badkamerkraan

Het hebben van een goede badkamerkraan is misschien niet iets waar je dagelijks over nadenkt. Het is ook niet bepaald een onderwerp waar je iedere dag bij stilstaat. Toch is het wel degelijk belangrijk om een goede kraan te hebben in je badkamer. Je wilt bijvoorbeeld niet dat de kraan gaat lekken.

Niet alleen is het irritant als je de hele tijd het geluid van vallende druppels water hoort, maar het kan ook nog eens leiden tot allerlei andere problemen. Om die problemen te verhelpen zul je dan weer geld moeten uitgeven. Dat is natuurlijk zonde, want dat kan je simpelweg voorkomen door een goede kraan te kopen. Door slim te werk te gaan bij de aankoop van de badkamerkraan kan je een hoop ellende voorkomen.

Waar moet je op letten bij aankoop van een badkamerkraan?

Je kan natuurlijk zonder enig onderzoek te doen een badkamerkraan kopen. Als je dat wilt doen, dan is dat ook volledig je eigen keuze en er is ook helemaal niets mis mee. Je loopt dan echter wel het risico dat je aankoop doet waarvan achteraf blijkt dat je er eigenlijk weinig aan hebt gehad. Daarom staan er een aantal punten voor je op een rijtje waar je rekening mee zou kunnen houden als je besluit een badkamerkraan te gaan kopen.

Prijs

We beginnen meteen met eentje waar je altijd op moet letten. Je moet namelijk altijd rekening houden met je budget. Als je een leuke kraan ziet, maar je deze niet kunt betalen dan kan je de kraan vanzelfsprekend ook niet kopen. Daarom is het handig om voor je op zoek gaat te bedenken hoeveel je uit wilt geven aan een badkamerkraan. Op deze manier kan je kranen eruit filteren die je niet kunt betalen en kan je gericht zoeken op kranen die wel binnen je budget passen.

 

Kleur

Dit punt waar je op moet letten spreekt eigenlijk voor zichzelf. Je staat eigenlijk vanzelf al stil bij welke kleur de kraan moet hebben voordat je deze gaat kopen. Het is natuurlijk wel belangrijk om rekening te houden met het feit of de kraan wel past bij de rest van je badkamer.

badkamer kraan

Bediening van de kraan

Voor sommige mensen is dit een erg belangrijk punt. De manier waarop je een kraan moet bedienen kan namelijk nog wel eens verschillen. De ene kraan heeft meerdere knoppen waar je aan kunt draaien, voor warm en koud water, terwijl de andere kraan slechts één hendel heeft die je heen en weer kunt bewegen om te wisselen tussen koud en warm water. Bedenk voor jezelf wat je handiger vindt en pas je zoekgedrag aan deze voorkeur aan.

Hoogte van de kraan

Tot slot speelt de hoogte van de kraan nog een rol. Als je maar beperkte ruimte hebt om je kraan te plaatsen, bijvoorbeeld doordat er een spiegel boven de wastafel hangt, dan is het natuurlijk wel handig om een kraan te hebben die in de ruimte past. Let er daarom goed op hoeveel ruimte je ter beschikking hebt. Als ruimte geen rol speelt ga dan na wat je mooi vindt staan in de badkamer.

De top 3 badkamerkranen

Genoeg gekletst over koetjes en kalfjes. Het belangrijkste punt van deze hele tekst, hoogstwaarschijnlijk ook het punt waar je het meest naar uitgekeken hebt, is dan eindelijk hier. Ik heb het over de top 3 badkamerkranen. Uiteindelijk wil je natuurlijk weten welke kranen er erg geschikt kunnen zijn om in jouw badkamer te plaatsen. Ik zal je niet langer in spanning houden en zal daarom snel beginnen met de top 3. Lees snel verder en ontdek de badkamerkranen die in deze top 3 staan. Wie weet heb je na het doornemen van deze top 3 wel inspiratie opgedaan en heb jij binnenkort ook een erg mooie kraan in je badkamer tot je beschikking.

LOMAZOO Wastafelkraan Zwart Hoog Juno – Zwarte Wastafelkraan – Badkamerkraan Zwart – Zwarte Badkamerkraan

We beginnen deze top 3 met een erg mooie kraan van het merk LOMAZOO. Deze kraan functioneert erg goed en draagt zeker bij aan een mooie uitstraling van je badkamer. Dankzij de mooie matzwarte afwerking is deze kraan zeker een blikvanger in je badkamer. Met deze kraan zorg je bovendien voor maar liefst 30% waterbesparing. Dit is mogelijk door de ingebouwde Neoperl Aerator. Mocht de kraan er een beetje vies uit komen te zien, dan is dat ook geen probleem.

badkamerkranen

 

badkamer kraan

 

De kraan is namelijk voorzien van een speciale CleanPlus coating. Hierdoor is het schoonmaken van de kraan binnen een mum van tijd gebeurt en ziet je kraan er weer uit alsof je deze net nieuw uit de verpakking hebt gehaald. Het is erg makkelijk om de kraan te bedienen en makkelijk te wisselen tussen warm en koud water.

Bovendien is de kraan voorzien van dubbele keramische schijven. Hierdoor ben je voor een langere periode verzekerd van goede prestaties van je kraan en hoef je deze niet snel te vervangen of te laten repareren. Het installeren van de kraan is ook erg gemakkelijk. Dit komt ook doordat er een handleiding meegeleverd wordt. In deze handleiding wordt erg duidelijk uitgelegd hoe je de kraan kunt monteren. De kraan heeft een totale hoogte van 27 centimeter. Al met al een zeer geschikte kraan om deze top 3 mee af te trappen.

LOMAZOO Wastafelkraan Cupid – Chroom

De tweede kraan op deze lijst is opnieuw een kraan van het merk LOMAZOO. Deze keer gaat het echter om een ander model kraan en de kraan heeft ook een andere kleur. De LOMAZOO Cupid wordt namelijk in het chroom geleverd. Deze kraan staat mooi in iedere badkamer, welke stijl je badkamer ook heeft. Net als met de vorige kraan van LOMAZOO heb je bij deze kraan de mogelijkheid om het milieu een handje te helpen.

badkamerkranen

 

badkamer kraan

 

Ook deze kraan beschikt namelijk over de Neoperl Aerator. De CleanPlus coating en dubbele keramische schijven zijn ook weer aanwezig. Het is dus eigenlijk een soort kopie van de vorige kraan, maar toch zeker wel uniek. De kraan is eenvoudig zelf te installeren en heeft een totale hoogte van 24,5 centimeter. Op deze kraan zit tien jaar aan fabrieksgarantie. Mocht er onverhoopt iets kapot gaan, dan is dat dus ook absoluut geen probleem.

SCHÜTTE Carneo Wastafelkraan – Mengkraan – met Waste – Chroom

We sluiten de lijst af met een kraan van een ander merk dan de voorgaande twee kranen. De laatste kraan uit deze top 3 is namelijk een kraan van het merk Schütte. Deze kraan wordt ook geleverd in chroom. De kraan heeft een mooie uitstraling en misstaat in geen enkele badkamer. Ook in jouw badkamer kan deze kraan zijn plekje veroveren en je zult er absoluut geen spijt van krijgen.

badkamerkranen

badkamer kraan

 

Door middel van twee draaiknoppen aan de zijkant kan je kiezen voor warm water, koud water of zelfs voor beide. Je kan eenvoudig draaien aan de knoppen totdat je de ideale temperatuur gevonden hebt. De uitloop van de kraan kan je bovendien bewegen. Hierdoor kan je de kraan op verschillende plekken richten. Bij de kraan zit een ketting waar je een stop aan kunt bevestigen. Je hebt een garantie van vijf jaar als je besluit deze kraan te kopen. Binnen die vijf jaar hoef je je dus geen zorgen te maken als er iets kapot gaat aan deze kraan van Schütte.

 

Conclusie

Als je je badkamer nog aan het inrichten bent dan zul je er al snel achter komen dat je ook een kraan nodig hebt voor bij de wastafel. Hopelijk heb je iets aan dit artikel gehad. Door rekening te houden met de punten uit dit artikel voorkom je een miskoop.

Vergelijkbare berichten