Kun je piano leren spelen op een elektrische piano?

Als je op zoek bent naar een elektrische piano ben je eigenlijk op zoek naar een digitale piano. Een digitale piano lijkt veel op een echte piano en speelt ook bijna hetzelfde. Hier lees je er meer over.

Leren spelen op een elektrische piano

Als je gaat beginnen met piano spelen heb je de keuze uit 3 mogelijkheden. Je kunt ervoor kiezen om een keyboard, digitale piano of een echte piano aan te schaffen.

In veel huizen is het niet mogelijk om een echte piano neer te zetten. vaak komt dit door een gebrek aan ruimte of geld.

Daarnaast is het vaak ook zo dat investeren in een piano niet direct verstandig is als je net gaat beginnen met piano spelen. Je weet tenslotte nog niet direct of je er ook mee doorgaat en dan zou het zonde zijn als er direct een piano in huis komt.

Een goed alternatief daarvoor is een digitale piano. Deze speelt bijna hetzelfde als een echte piano en geeft je daarmee genoeg ruimte om te kunnen leren. Ook neemt een digitale piano heel wat minder ruimte in beslag. Als je helemaal basis wilt beginnen kun je er ook voor kiezen om eerst een keyboard aan te schaffen. Deze zijn over het algemeen het goedkoopste.

Mijn ervaringen met een keyboard

Zelf vond ik het nooit prettig spelen op een keyboard. De klank zat er nooit echt in en de toetsen waren veel te licht. Telkens als ik dan weer op een piano moest spelen moest ik eerst weer wennen aan het zwaar indrukken van de toetsen. Daarom heb ik besloten om snel over te stappen naar een digitale piano en was dat een wereld van verschil. De klanken waren net als een echte piano en de toetsen gingen vergelijkbaar zwaar aan een piano.

Als je het goed aan wilt pakken en je geen ruimte hebt voor een echte piano is een digitale piano de oplossing.

Piano leren spelen

Piano leren spelen kun je ook op verschillende manieren doen. Als je een elektrische (digitale) piano hebt gekocht kun je jezelf liedjes aanleren via YouTube. Het kan zijn dat je dit makkelijk afgaat maar dat is niet voor iedereen zo.

De meeste mensen leren namelijk het beste piano spelen door les te nemen. Je kunt dan kiezen om les bij iemand te nemen of het online te leren.

Online lessen zijn over het algemeen een stuk goedkoper dan lessen bij iemand of bij een muziek school. Daarnaast kun je deze lessen ook nog zo indelen als je zelf wilt.

Toen ik begon met lessen bij een prive lerares moest ik altijd tijd vrij maken op vaste dagen. Al snel stapte ik over naar online lessen en kwam ik erachter hoe fijn het is als je zelf kan bepalen wanneer je wilt lessen.

Wil jij ook pianolessen via het internet? Via de onderstaande pagina kun je je aanmelden voor een gratis les. Dan kun je eens zien of het echt iets voor je is. Voor mij was dat wel het geval.

Vergelijkbare berichten