beste gaming laptops

Gaming laptops – Dit zijn de beste gaming laptops voor jou!

Na een lange dag werken of veel huiswerk is voor veel mensen even een spel spelen op de laptop een moment van ontspanning. Dan is het niet de bedoeling dat de laptop uitvalt, langzaam is of er uren over doet voordat het spel gedownload is. Maar welke laptops zijn het beste geschikt voor gamen en waar moet je precies op letten bij het aanschaffen?

In dit artikel jees jij alles over gaming laptop en waar jij op moet letten bij het aanschaffen.

Onderaan dit artikel staat een klein overzicht met de top 5 beste gaming laptops van dit moment zodat jij niet lang hoeft te zoeken naar de beste match!

Gaming laptops

Er zijn veel mensen die denken dat elke laptop geschikt is voor elke handeling. Dat zou eigenlijk ook best logisch zijn maar het is toch een fabel. Er zijn bijvoorbeeld laptops die beter geschikt zijn voor boekhoudkundige werkzaamheden, fotografische en film gerelateerde werkzaamheden en gamen.

Er zijn dus toch verschillen in laptops en dat is belangrijk om te weten voor jij een laptop koopt. De verschillen liggen vooral in de videokaart. Een game laptop heeft een betere videokaart nodig dan bijvoorbeeld een boekhoudkundige laptop. Dit komt doordat games afgespeeld worden als een soort live video en dus zijn de frame per second belangrijk. Als de videokaart niet goed genoeg is kan het spel gaan storen. Maar waar moet je op letten als je een gaming laptop zoekt?

Waar moet je op letten bij het aanschaffen?

Voor jij dat nieuwe spel kan spelen heb je een goede laptop nodig. Het is dan niet de bedoeling dat je geld uitgeeft maar niet tevreden bent met de laptop. Let dus goed op de volgende dingen als je een gaming laptop aanschaft:

  • De videokaart
  • De resolutie van het scherm
  • De ververs snelheid
  • Welke spellen speel jij?

De videokaart

De videokaart wordt ook wel gezien als de kaart die de computer met het beeldscherm laat samenwerken. Bij een spel is deze samenwerking dus erg belangrijk. Ga voor een laptop met minimaal een basic dedicated videokaart. Voorbeelden hiervoor zijn de NVIDIA GeForce MX150 of MX250. Sterkere videokaarten zijn onder anderen een RTX-videokaart. Hiermee ben je voorbereid op toekomstige games en kan jouw laptop nog een tijdje mee.

De resolutie

De resolutie van elk scherm is erg belangrijk. Niemand wil de pixels kunnen tellen. Ga daarom voor een laptop die minimaal een Full HD beeldscherm heeft. Hiermee ben jij verzekerd van een scherp beeld voor al jouw games. De beste resolutie die jij kan hebben is 4K. Als jouw laptop dit ondersteund kan die voor een langere tijd mee omdat 4K de toekomstige eis is voor alle tv’s, beeldschermen en laptops.

De ververs snelheid

Hoe snel ververst jouw laptop? Lang wachten vindt niemand fijn. Al helemaal niet als je net dat ene level aan het halen bent. Ga daarom voor een laptop die een ververs snelheid heeft van minimaal 120 hertz. Met deze snelheid ben jij verzekerd van een duidelijke en strak beeld bij elke beweging. Heeft de laptop een ververs snelheid van 144 hertz? Dan heb jij super strak beeld en kan jij nog even verder met de laptop.

Welke games speel jij?

Voor je alle bovenstaande dingen bepaald is het belangrijk dat je bepaald welke games jij speelt. Speel jij lichte of oude games? Of ben jij helemaal up to date en heb jij alle nieuwe games in huis? Dit is een belangrijke vraag die jij jezelf moet vragen want niet elke game kan op elke laptop gespeeld worden.

Soorten gaming laptops

Er is niet maar 1 soort gaming laptop. Voor elke soort game is een andere. Denk aan oudere games of games die ‘licht’ zijn. Maar er zijn ook hele nieuwe games of ‘zware games’. Hier heb je een aparte laptop voor nodig. In totaal zijn er 4 soorten gaming laptops:

  • Laptops voor simpele games
  • Instap laptops
  • Allround laptops
  • Hardcore laptops

De naam van de eerste zegt het al. Deze laptops zijn speciaal ontwikkeld om lichte en oudere games te ondersteunen. Dit ligt aan de videokaart. Deze is minder goed dan die van een hardcore gaming laptop waardoor hij niet alles kan hebben. Een instap laptop is speciaal ontwikkeld voor zwaardere games zoals Fortnite en League of Legends. De videokaart is goed genoeg om zwaardere games te ondersteunen. Heb jij nog grotere games? Dan kom je in een allround gaming laptop. Deze laptops zijn speciaal ontwikkeld voor games als F1 2020 en Call of Duty. Deze videokaart kan veel grote en nieuwere games aan. Maar is dat nog niet goed genoeg? Dan kom je in een hardcore gaming laptop. Deze laptops hebben de beste videokaart en zijn speciaal ontwikkeld voor toekomstige games als Far Cry 6. Met deze laptop ben je verzekerd van een lange toekomst samen met jouw laptop en weet jij zeker dat hij alles aan kan.

De beste gaming laptops voor jou!

Nu jij weet waar je op moet letten heb ik voor jou op een rijtje gezet welke laptops het beste zijn voor jou! Voor iedereen staat er wel een laptop tussen. Zo hoef jij niet lang te zoeken naar de beste match voor jou.

Simpele gaming laptops

Deze laptop is het beste geschikt voor oudere en lichtere games.

ConceptD 5 Pro

Deze 15,6 inch gaming laptop met Intel i7 processor en RTX 3000 videokaart is echt iets voor mensen die oudere en lichtere games spelen. Door de 32 GB interne werkgeheugen en totale opslagcapaciteit van 1000 GB kan jij al jouw games downloaden en extra bestanden opslaan zonder je druk te hoeven maken over de opslag.

ConceptD 5 Pro CN517-71P-72T0 rechterkant
Afbeelding van Coolblue.nl

Zonder problemen de zwaarste programma’s draaien is waar deze laptop voor gemaakt is. Daarnaast heeft de laptop 4K resolutie en stootschade vast. De laptop ziet er strak uit en heeft ook nog een vingerafdruk scanner waardoor wachtwoorden verleden tijd zijn. Dat is prettig gamen!

Bekijk deze laptop en recensies bij Coolblue > 

 Instap gaming laptop

Deze laptop is het beste geschikt voor zwaardere games en voor mensen die veel multiplayer games spelen.

 MSI GL75 Leopard 10SER-269NL

Deze i7 core, 144 hertz, Full HD laptop is de perfecte laptop voor Fortniters en andere zwaardere multiplayer games. Met 16 GB interne geheugen en een totale opslag van 1512 GB kan jij alles opslaan en uitbreiden tot jij tevreden bent.

MSI GL75 Leopard 10SER-269NL - Gaming Laptop - 17.3 Inch (144Hz)
Afbeelding van Bol.com

Daarnaast heeft deze laptop een lekker groot scherm van 17,3 inch waardoor jij alles goed en haarscherp kan zien. Dat is niet alleen goed voor jouw ogen maar maakt het games ook leuker. En met deze laptop kan jij jouw vrienden echt jaloers maken. Door het lichtgevende toetsenbord kan jij namelijk zelfs in het donker gamen. En de rode letters zijn zeker een pluspunt. Dat wordt echt leuk gamen!

Allround gaming laptop

Deze laptop is het beste geschikt voor de nieuwste games en voor mensen die veel single player games spelen.

HP OMEN 15-en0175nd

Ben jij toch meer van de zwaardere multiplayer games of singleplayer games? Zoek niet verder! Deze HP-laptop verzekerd jou niet alleen van de kwaliteit van HP, maar beschikt

Daarnaast over een 25,6 inch, Full HD beeldscherm, 1000 GB totale opslag, RTX 2060 videokaart en 144 hertz ververs snelheid. Zo kan jij al jouw zware games doen en uitbreiden zonder je zorgen te maken of zonder te storen.

HP OMEN 15-en0175nd - Gaming Laptop - 15.6 Inch (144Hz)
Afbeelding van Coolblue.nl

De laptop is binnen 10 seconden opgestart waardoor jij snel kan genieten van jouw games en je hoort niks. De SSD is volledig stil waardoor het genot alleen maar groter wordt. Dan kan jij het ook makkelijker volhouden en kan jij met volle concentratie het level halen. Wanneer kom jij online?

 

Hardcore gaming laptop

Deze laptop is het beste geschikt voor de toekomstige games en gaat nog lang mee.

MSI GS66 Stealth

Jij wilt het liefst het nieuwste van het nieuwste en met deze laptop kan dat! Met het 15,6 inch, Full HD beeldscherm met een ververs snelheid van 300 kan jij alle graphics van de aller nieuwste games zien. En de videokaart? Dat is en RTX 3060.

MSI GS66 Stealth 10UE-204NL voorkant
afbeelding van Coolblue

Hiermee ben jij gegarandeerd van een toekomst vol nieuwe en grote games zonder storen of lang wachten. Maar dat is nog niet alles. Want deze laptop garandeert jouw 7,5 uur speelplezier. Dan kan jij echt genieten van de games met jouw vrienden of toch liever alleen. Dat geeft een fijn gevoel!

Bekijk deze laptop en recensies bij Coolblue > 

Conclusie

Eerst dacht jij misschien dat elke laptop geschikt was, maar met dit artikel weet jij dat dat dus niet klopt. Kijk goed naar de videokaart en resolutie en bepaal welke games jij speelt om de beste laptop voor jou te vinden. Zo koop jij geen langzame laptop maar juist de beste. Maar nu jij precies weet waar jij op moet letten bij het aanschaffen hoef jij nog niet ver te zoeken. Bepaal voor jezelf welke games jij speelt en kies de beste laptop voor jouw makkelijk en snel uit het overzicht. Dat scheelt tijd en geld en zo geniet jij sneller van jouw games.

Vergelijkbare berichten