Goed piano leren spelen

Goed Piano leren spelen? Beste manieren

Voor veel mensen is het bespelen van een muziekinstrument een leuke hobby. Sommigen zien het als iets heel anders. Zij willen namelijk de absolute top bereiken van de muziekwereld. Voor die mensen is het dan ook een droom om erg goed te worden in het bespelen van een muziekinstrument.

Een voorbeeld van een erg populair instrument is de piano. Je kent vast wel iemand die de piano kan bespelen of die nog aan het oefenen is om goed piano te kunnen spelen. Of ze ook daadwerkelijk de top van de muziekwereld gaan bereiken of willen bereiken is echter nog maar de vraag.

Toch is het erg goed mogelijk voor iedereen om goed piano te leren spelen. Als je nog geen enkele ervaring hebt met het bespelen van de piano is het ook mogelijk om goed te worden in het pianospelen. Als je benieuwd bent hoe je goed piano kunt leren spelen, dan heb je nu het juiste artikel gevonden. Hier kan je namelijk lezen hoe je goed piano kunt leren spelen. Lees dus snel verder en ontdek alles wat je te weten wilt komen over dit onderwerp.

Goed piano leren spelen

Een instrument bespelen kan je niet binnen één dag leren. Het is ook zeker niet mogelijk om een bepaald instrument meteen onder de knie te hebben, als je dit instrument voor de eerste keer aanraakt. Er is nou eenmaal wat tijd voor nodig om goed te worden met een instrument.

Het ene instrument vergt nog weer meer tijd om onder de knie te krijgen dan het andere instrument. Een piano is best een ingewikkeld instrument om te leren bespelen. Je kan niet na één dag oefenen al hele ingewikkelde stukken spelen. Toch is het voor iedereen mogelijk om goed piano te leren spelen.

Hoe je ervoor kunt zorgen dat je goed piano kunt leren spelen lees je hieronder. Er staan namelijk enkele handige punten voor je op een rijtje die er aan bij zullen dragen dat je goed piano leert spelen.

Het volgen van pianoles

Dit eerste punt is waarschijnlijk een punt dat zeer vanzelfsprekend is. Toch mag je het niet vergeten. Het volgen van pianoles kan er namelijk zeer zeker goed aan bijdragen om piano te leren spelen. Vroeger was het zo dat je nog echt fysiek les kreeg van een docent. Tegenwoordig ligt dat allemaal iets anders.

Je kan er nog steeds voor kiezen om fysieke les te krijgen van een docent. Er zijn ook genoeg andere opties bijgekomen. Met name dankzij de komst van het internet heb je erg veel nieuwe mogelijkheden er bij gekregen. Zo zijn er erg veel websites te vinden met allerlei handige tips voor het bespelen van de piano en ga zo maar door. Je hebt ook platformen zoals YouTube.

Iedereen weet dat het mogelijk is om hier video’s op te plaatsen. Je zult merken dat als je goed zoekt op YouTube, je er ook filmpjes aan zult treffen die je leren hoe je piano moet spelen. Van deze zogenaamde tutorial filmpjes zijn er meer dan genoeg te vinden. Uiteraard zul je van de ene meer opsteken dan van de andere, maar ze zijn wel erg leerzaam.

Eerst de basis leren

Het hebben van een goede basis is altijd belangrijk, zo ook bij het bespelen van de piano. Je wilt waarschijnlijk zo snel mogelijk zo veel mogelijk kunnen op de piano. Het is beter om rustig de tijd te nemen en eerst te beginnen met het leggen van een goede basis.

Waarschijnlijk vraag je je nu af hoe je aan die goede basis kunt komen en dat zal ik je nu dan ook uit gaan leggen. Het antwoord is eigenlijk vrij simpel en is ook al min of meer verklapt in het vorige kopje over de pianolessen. Voor een goede basis kan je namelijk ook terecht op een platform zoals YouTube.

Met behulp van de video’s ben je zeker in staat om een goede basis te leggen voor het bespelen van de piano. Van een goede basis zul je later alleen maar voordeel hebben. Niet alleen omdat je dingen dan sneller oppikt, maar ook omdat het nogal lastig is om dingen af te leren die je jezelf hebt aangeleerd bij een slechte basis.

Je zult zo bijvoorbeeld geen last hebben van het aannemen van een verkeerde zithouding. Met een slechte basis zul je namelijk, vaak zonder dat je dit zelf doorhebt, een verkeerde zithouding aannemen. Dit belemmert uiteindelijk de rest van het proces.

Het leren van akkoorden

Je wilt natuurlijk het liefst zo snel mogelijk piano kunnen spelen op een goed niveau. Hoe je dit kan doen is misschien nog lastig te bepalen voor jezelf. Je zou misschien denken dat het leren lezen van muzieknoten een goed begin is. Als je noten kunt lezen dan ben je zeker al een heel eind op weg, maar er is een manier waarop je nog iets makkelijker kunt leren pianospelen.

In plaats van te beginnen met noten leren lezen kan je beter ervoor kiezen om akkoorden te leren spelen.

De best verkochte digitale piano top 10

Akkoorden zijn namelijk een stuk makkelijker te lezen dan noten en zullen er bovendien voor zorgen dat je sneller je favoriete liedjes mee kunt spelen.

Het leren lezen van noten neemt behoorlijk wat tijd in beslag, als je dit echt goed onder de knie wilt krijgen. Het is daarom aan te raden om te beginnen met het leren lezen van akkoorden. Zodra je het lezen van akkoorden onder de knie hebt kan je er altijd nog voor kiezen om noten te leren lezen. Misschien leer je het noten lezen op die manier ook wel sneller dan anders.

Pianoles van René

Pianoles kan je dus fysiek volgen, maar tegenwoordig kan dat dus ook online.

Je kan ervoor kiezen om op YouTube op zoek te gaan naar een goede leermeester. Een andere zeer goede optie die je hebt is gebruikmaken van de Pianolessen van René. Wat deze pianolessen precies inhouden en wat je er precies aan hebt zal ik je nu allemaal gaan uitleggen.

Wie is René van de Pianolessen van René?

Het is natuurlijk handig om kennis te maken met misschien wel je toekomstige pianoleraar. René zit al erg lang in het vak en heeft dan ook veel ervaring. Al ruim 25 jaar geeft hij les in het spelen van de piano en keyboard. Daarnaast is hij ook erg lang de directeur geweest van een muziekschool.

Zoals je al ziet is er dus sprake van meer dan genoeg muzikale ervaring. René kwam erachter dat veel mensen denken dat het niet voor hen mogelijk is om piano te leren spelen. Hiervoor hebben ze erg uiteenlopende redenen, van leeftijd tot aan het ontbreken van het benodigde talent.

Er zijn echter voor iedereen mogelijkheden als het gaat om het leren spelen van de piano en dit is dan ook wat René wilt bereiken met de Pianolessen van René. Met zijn handige online pianolessen heeft hij inmiddels al ruim 5000 mensen weten te begeleiden. Je zult dus zeker niet de eerste zijn die ervoor kiest om piano te leren spelen met behulp van de Pianolessen van René.

Pianoles van René

Inhoud van de Pianolessen van René

Bij de Pianolessen van René krijg je erg veel video’s tot je beschikking, in totaal zijn dit 130 video’s. Deze video’s zijn verdeeld onder verschillende cursussen. Je begint met de Piano geheimen Starterscursus. Vervolgens ga je door met de Beginnerscursus, de Vervolgcursus en tot slot nog de Notencursus.

Dit is echter nog lang niet alles, want er wordt je nog veel meer aangeboden. Zo krijg je bijvoorbeeld de beschikking over Webinar opnames, de workshops ‘Je eigen pianospel opnemen’ en ‘Blues Piano’.

Gedurende zes weken zul je via je mail coaching krijgen van René. Je krijgt toegang tot een interactieve online community, met daarin alle mede-cursisten en mensen die de pianolessen eerder gevolgd hebben.

Voor de rest van je leven zul je toegang krijgen tot het forum, het lesmateriaal en de video’s. Er is de mogelijkheid tot onbeperkt contact via de mail, persoonlijke begeleiding en er is ook nog een app waar je gebruik van kunt maken.

De kosten van de Pianolessen van René

Het was natuurlijk erg leuk geweest als je over al deze dingen gratis de beschikking kreeg. Met een beetje logisch nadenken had je zelf natuurlijk ook wel kunnen bedenken dat de kans hierop niet erg groot was. Je zult namelijk wel een vergoeding moeten betalen voor de Pianolessen van René.

Heel erg moet dit niet kunnen zijn voor je, want als je ervoor kiest om in fysieke vorm pianoles te krijgen zul je je pianoleraar of pianolerares ook moeten betalen. Het grote verschil is dat je voor deze lessen vaak nogal veel moet betalen. Dit is natuurlijk niet erg, want je leert er ook veel.

Toch kan je beter kiezen voor de Pianolessen van René. Hier krijg je namelijk meer en je hoeft er minder voor te betalen. Je krijgt voor het bedrag van 497 euro toegang tot alle mooie dingen die de Pianolessen van René je te bieden hebben.

Vergelijkbare berichten