Goede piano voor beginners; alle informatie op een rijtje

Wil je ontzettend graag leren piano spelen? Ben je bereid om daarvoor te investeren en om er veel tijd aan te besteden? Dan heb je eigenlijk al enkele ingrediënten in huis om piano te leren spelen; je moet namelijk over het nodige doorzettingsvermogen en geduld beschikken. Daarnaast is het ook van belang dat je de juiste piano gaat gebruiken. In het huidige aanbod van piano’s vind je allerlei verschillende piano’s terug; het belangrijkste onderscheid kan daarbij gemaakt worden tussen een elektrische piano en een digitale piano. Aangezien je hoogstwaarschijnlijk niet elke dag een nieuwe piano koopt, kan ik me goed voorstellen dat je ook niet precies weet waar je op moet letten. In dit artikel bespreek ik daarom, speciaal voor jou, wat een goede piano voor beginners is. Ik geef onder meer aan waar je op moet letten bij het uitkiezen van een piano en wat in mijn ogen de beste piano’s voor beginners zijn. Daarbij laat ik je graag ook direct kennis maken met enkele piano’s uit het aanbod van mijn partner Bax-shop. Deze muziekwinkel heeft namelijk meerdere geschikte piano’s voor beginners in het assortiment. Lees dit artikel daarom op je gemakje door en schaf vervolgens direct de beste piano voor jou – als beginner – aan!

Waar moet je op letten bij het uitkiezen van een nieuwe piano?

Als je eenmaal besloten hebt om een nieuwe piano aan te schaffen, sta je voor een behoorlijke uitdaging. Het aanbod is nogal divers en uitgebreid, waardoor het soms lastig is om de juiste piano uit te zoeken. Gelukkig help ik je daar graag een handje bij; hieronder bespreek ik graag op welke criteria je (extra) moet letten bij het uitkiezen van een goede piano voor beginners. Allereerst wil ik je aanraden om een keus te maken tussen één van de volgende varianten; een elektrische gitaar of een digitale gitaar. In mijn ogen zou de voorkeur uit moeten gaan naar een digitale gitaar, aangezien een digitale gitaar meerdere voordelen met zich mee brengt. Meer over deze voordelen kan je lezen in de andere artikelen op mijn website; ik informeer je graag immers zo uitgebreid mogelijk over de beste piano voor beginners. Daarbij is het ook aan te raden om goed op de toetsgevoeligheid te letten. Dit heeft eigenlijk betrekking op het gevoel dat je ervaart als je op één van de toetsen drukt. Het drukken kan erg licht aanvoelen, maar je kunt ook een bepaalde weerstand voelen. Dat laatste is het geval bij de zogeheten ‘Graded hammer action’; een dergelijke toetsgevoeligheid vertoont grote overeenkomsten met een akoestische piano. Als ik zo vrij mag zijn om je een tip te geven, is het wel om voor een piano met Grader Hammer action te kiezen! Uiteraard moet je ook héél goed naar jouw eigen budget gaan kijken. Probeer voor jezelf vast te stellen welk budget je vrij kunt/wilt maken voor de aanschaf van een goede piano voor beginners. Des te hoger dit budget is, des te meer mogelijkheden je hebt. Hierin schuilt echter ook een gevaar; je weet immers niet of je het piano spelen wel heel leuk gaat vinden. Probeer daarom niet direct een piano van duizenden euro’s aan te kopen, maar richt je pijlen echt op een piano voor beginners!
https://www.youtube.com/watch?v=yhuQr4oOG40
Daarnaast is het ook aan te raden om goed naar de vormgeving en het design te kijken. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een losse piano; een piano die je vervolgens op bijvoorbeeld je schoot, op een tafel of op een speciale gitaartafel neer kunt leggen. Je kunt echter ook kiezen voor een piano inclusief een onderstel. Wat is in dit geval de beste keuze? Dat is eigenlijk volledig afhankelijk van jouw eigen voorkeuren; kijk ook hierbij weer goed naar het budget dat je voor jezelf vrij hebt weten te maken. Bij een piano draait het uiteraard uiteindelijk om de klanken die de piano weet te produceren. Mijn advies is daarom om zeer goed naar de geluidskwaliteit van de piano te kijken; je wilt immers dat het geluid van de piano zo goed en zo realistisch mogelijk is. Let hierom goed op de eventuele aanwezigheid van verschillende tonen, zoals orgels en strijkinstrument. Indien je voor een digitale piano kiest, is de kans groot dat dergelijke klanken ‘ingebouwd’ in de piano zitten. In het verlengede van bovenstaande is het ook aan te raden om goed naar de speakers van de piano te kijken. Hoeveel speakers heeft de piano ingebouwd? Wat is de kwaliteit van deze speakers? En op welke plekken in de piano zitten deze speakers ingebouwd? Let daarbij ook nog op de aanwezigheid van een versterker; uiteindelijk is dit allemaal ook deels bepalend voor de geluidskwaliteit van de beste piano voor beginners. Onder aan de streep kan ik één ding met 100% zekerheid concluderen; het uitzoeken van een goede piano voor beginners is absoluut geen gemakkelijke keuze. Je hebt de keus uit een uitgebreid aanbod en je hebt hoogstwaarschijnlijk niet eerder een piano aangeschaft. Bovendien is het een behoorlijke investering, waardoor je wel zeker weten de juiste keuze wilt gaan maken. Nou, voor het maken van die keuze help ik jou graag een handje! Hoe? Dat lees je hieronder!

Wat is in mijn ogen de beste piano voor beginners?

Zoals ik hierboven al aangaf, is het uitzoeken van een goede piano voor beginners alles behalve makkelijk. Mede daarom ben ik speciaal voor jou op zoek gegaan naar een goede piano voor beginners. Ik heb daarvoor het gehele aanbod van mijn partner Bax-shop aan een uitgebreide keuring onderworpen, waarna ik uiteindelijk drie piano’s heb weten te selecteren. De onderstaande piano’s zijn wat mij betreft prima piano’s voor beginners!

Fazley FSP-500-W digitale piano wit

Deze digitale piano van het merk Fazley is om meerdere redenen zéér interessant voor een beginner. Allereerst spreekt het prijskaartje mij heel erg aan; voor deze digitale piano betaal je een bedrag van nog geen 300 euro inclusief BTW. Voor dat relatief lage bedrag krijg je een piano waar je prima mee uit de voeten kunt. De piano heeft een ingebouwd luidsprekersysteem, maar je kunt ook nog een hoofdtelefoon op de piano aansluiten. Handig voor als je graag alleen van de prachtige pianoklanken wilt genieten. Daarnaast heeft deze 88 gewogen toetsen, waardoor je het gevoel hebt alsof je op een echte akoestische piano aan het spelen bent. Om het nog mooier te maken, heeft deze piano ook nog 16 verschillende klanken; variërend van strijkers tot aan een compleet orgel! Al met al is deze piano voor beginners absoluut aan te raden. Niet helemaal onder de indruk van de witte kleur? Je kunt deze piano ook in het zwart aanschaffen!

Korg B2-BK digitale piano (zwart)

Ook het wereldberoemde merk Korg heeft een interessante piano voor beginners op de markt gebracht; de Korg B2-BK. Deze digitale piano heeft gewogen toetsen, ziet er fraai uit, heeft meerdere effecten die je naar eigen smaak kunt gebruiken en je kunt de respons van de piano ook naar eigen wens instellen. Bovendien heeft Korg voor hoogwaardige luidsprekers gekozen, waardoor je van de best mogelijke geluidskwaliteit weet te genieten.
https://www.youtube.com/watch?v=eqsUvmZobn4
Met name de eenvoud is één van de redenen waarom ik zeer te spreken ben over deze Korg B2-BK. Doordat deze piano niet al te veel functies en poespas kent, is het behoorlijk makkelijk om deze piano snel onder de knie te krijgen. Ideaal voor een beginner!

Roland FP-10 digitale piano

https://www.bax-shop.nl/digitale-piano-s/roland-fp-10-digitale-piano Deze top 3 met beste digitale piano’s voor beginners sluit ik graag in stijl af. Dat doe ik met deze digitale piano van het wereldberoemde merk Roland. Dit merk heeft in het verleden meerdere piano’s voor beginners op de markt gebracht, maar geen enkele van die piano’s kan tippen aan de Roland FP-10. Deze piano heeft een strakke vormgeving, heeft een unieke klankbron, heeft 2 hoogwaardige speakers ingebouwd en is bijzonder makkelijk te bedienen. Dat laatste is mogelijk gemaakt doordat Roland voor zo min mogelijk knoppen heeft gekozen; dit komt de bediening voor elke beginner uiteindelijk alleen maar ten goede.
https://www.youtube.com/watch?v=HrWA6amGumU
Voor de Roland FP-1o betaal je iets meer dan voor de twee hierboven genoemde varianten, maar hij is zijn prijskaartje dubbel en dwars waard. Onder aan de streep ben ik in ieder geval zeer te spreken over de prijs-kwaliteitsverhouding van deze digitale piano voor beginners!

Hoe kan je het beste piano leren spelen?

Heb je eenmaal één van bovengenoemde piano’s in huis gehaald? Dan ben je eigenlijk klaar om piano te gaan leren spelen. Maar, hoe kan je dat nou het beste doen? Je kunt je hiervoor aanmelden bij een muziekschool, maar je kunt ook een online pianocursus gaan volgen. In mijn ogen is het zéér verstandig om een online pianocursus te gaan volgen; kies daarbij zeker voor de cursus ‘Pianoles van René’.
https://www.youtube.com/watch?v=E-HunD4FaFM
Deze pianocursus is volledig ontwikkeld voor beginners en sluit dus perfect op jouw huidige niveau aan. In deze cursus krijg je de juiste technieken aangeleerd, waardoor je relatief snel volledig zelfstandig allerlei liedjes op jouw piano kunt spelen. Wat wens je nog meer? Met één van bovengenoemde piano’s én de cursus ga je ongetwijfeld snel flinke stappen zetten!

Vergelijkbare berichten