Wat zijn de voordelen en nadelen van een goedkope gaming laptop?

Al een lange tijd ben ik een actieve pc gamer en ben ik een tijd geleden overgestapt naar een gaming laptop. Aangezien mijn Budget niet zo hoog was, ben ik op zoek gegaan naar een goedkope gaming laptop. Hier lees je de voor en nadelen ervan. Het voordeel van een goedkope gaming laptop is natuurlijk dat het je minder geld kost. Daarnaast zijn budget gaming laptops prima om aan te schaffen als beginnende gamer. Het nadeel ervan is dat je meestal net niet alle games op ultra instellingen kunt spelen. Een goedkope gaming laptop is niet altijd de beste keuze, maar sommige budget gaming laptops werken heel goed ondanks de prijs. In dit blogbericht ga ik dieper in op het kopen van een goedkope gaming laptop.

Wat zijn de voor en nadelen van een goedkope gaming laptop?

Als je op zoek gaat naar een gaming laptop heb je daarin natuurlijk een ruime keuze. Niet alleen zit er heel veel verschil in prijzen van de laptops, ook de specificaties van verschillende gaming laptops verschillen enorm. Als je een goedkope gaming laptop koopt, heeft dat veel voor en nadelen.

De voordelen van een goedkope gaming laptop

Een van de grootste voordelen van een goedkope gaming laptop is natuurlijk dat de prijs van de laptop een stuk lager ligt. Vaak kun je een goedkope gaming laptop al voor 500 euro kopen. Daarnaast is het ook een voordeel dat de meeste budget gaming laptops nog de mogelijkheid hebben om uit te breiden. Als je momenteel niet veel geld hebt, kun je na het kopen van een budget gaming laptop nog even door sparen om je laptop als nog te upgraden.
Daarnaast is het ook een voordeel dat de meeste games prima te spelen zijn met een gaming laptop die eigenlijk niet 100% geoptimaliseerd is. Mijn Budget Gaming laptop: Acer Nitro 5 AN515-42-R72M is eigenlijk net niet 100% geoptimaliseerd om alle spellen op ultra instellingen te spelen. Ondanks dat heb ik geen last van Lag tijdens het spelen en werkt het over het algemeen prima. Bekijk hier de Acer Nitro 5 Toch zou ik nog wel graag wat dingen upgraden om de games op maximale instellingen vlekkeloos te kunnen draaien. Mijn conclusie is dat je ook met een goedkope gaming laptop prima kunt gamen.

Waar moet je op letten bij het aanschaffen van een goedkope gaming laptop?

Als je op zoek gaat naar een goedkope gaming laptop is het vooral belangrijk om te kijken naar de specificaties. Het is daarbij belangrijk dat de gaming laptop minimaal 8gb aan werk geheugen heeft en de laptop voorzien is van een videokaart die getest is op het spelen van de nieuwste games. Als je namelijk een laptop koopt met een oude videokaart die eigenlijk niet geschikt is voor nieuwere games, is de kans groot dat je last krijgt van lag (haperend beeld). Vooral bij Shooters is dat vervelend omdat je dan al beschoten wordt terwijl je het zelf nog niet ziet (slechte ervaringen mee).
Daarnaast is het ook belangrijk dat de laptop beschikt over voldoende opslagruimte. De games van deze tijd zijn gigantisch groot en als je dan niet voldoende opslagruimte hebt, is je harde binnen no-time vol en kun je geen nieuwe games meer installeren voordat je een andere verwijderd. Zelf heb ik een SSD harde schijf van 512 GB en kun je daarmee voldoende games installeren voordat je harde schijf vol is. Hoewel het natuurlijk geen must is, vind ik het zelf prettig als de laptop ook een lange accuduur heeft. Zo kan ik ook even doorgaan met gamen als ik niet in de buurt van een stopcontact ben.

Wat zijn je beperkingen als je een goedkope gaming laptop koopt?

Een van de grootste beperkingen die je hebt met een budget gaming laptop is dat je eigenlijk alles net niet voor elkaar hebt. Zo speel ik mijn spellen niet op de maximale instellingen om ervoor te zorgen dat het spel vlekkeloos gespeeld kan worden. Daarnaast is ook het beeldkwaliteit van een goedkopere laptop vaak een stuk minder. Hoewel ik daar met mijn gaming laptop geen last van heb, hoor ik ook vaak dat goedkopere gaming laptops vaak sneller warm worden.

Welke budget gaming laptops zijn het beste?

Toen ik op zoek ging naar een gaming laptop om voor mezelf te kopen heb ik een aantal verschillende laptops bekeken en getest. Uiteindelijk waren er 4 laptops die voor mij het beste waren:
  1. Acer Nitro 5 AN515-42-R72M
  2. Lenovo IdeaPad L340-17IRH 81LL0039MH
  3. Lenovo Legion Y540-15IRH 81SX00KEMH
  4. MSI GF63 9SC-045NL (iets boven mijn budget)
Een voorwaarde voor het kopen van een goedkope gaming laptop was dat ik er niet meer dan 1000 euro voor wilde uitgeven. Daarmee kwam de MSI laptop net iets boven mijn budget uit, maar heb ik hem wel in overweging genomen omdat deze mij tijdens het test heel goed beviel. Een goede goedkope gaming laptop onder de 1000 euro is best moeilijk te vinden. Uiteindelijk heb ik gekozen voor de Acer Nitro omdat deze nog veel uitbreidingsmogelijkheden heeft en ik bij de aanschaf minder geld kwijt was. Met alle bovenstaande budget gaming laptops kun je prima gamen en kun je met veel games gewoon op hoge resolutie spelen. Ook hebben alle bovenstaande laptops nog de mogelijkheid om uit te breiden. Dat was een grote voorwaarde voor mijn nieuwe laptop.

Is een goedkope gaming laptop de moeite waard?

Nu ik al een tijdje op een goedkopere gaming laptop speel ben ik eigenlijk best tevreden over mijn laptop. Ik had eerlijk gezegd niet verwacht dat je met een budget gaming laptop nog zo kon genieten van gamen. Als je weinig geld hebt is het zeker aan te raden om op zoek te gaan naar een goedkopere gaming laptop. Als ik nu opnieuw moest kiezen had ik liever de MSI laptop gekocht. Deze lag boven mijn budget maar is net even wat krachtiger. Toch mag ik niet klagen met mijn gaming laptop en kom ik tijdens het spelen goed mee in de game. Games zoals Fortnite, World of Warcraft en Call of Duty zijn geen enkel probleem om te spelen met de laptop.

Is zelf een gaming laptop samenstellen goedkoper?

Naast een kant en klare gaming laptop kun je er natuurlijk ook voor kiezen om zelf je laptop samen te stellen. Als je veel verstand hebt van laptop onderdelen is de kans groot dat je goedkoper een goede laptop kunt samenstellen. Zelf heb ik ervoor gekozen om een kant en klare laptop te kopen omdat je er dan geen moeite voor hoeft te doen. Ook hebben de makers van de laptop ervoor gezorgd dat ondanks de lage prijs alle onderdelen van de laptop zo goed mogelijk op elkaar afgestemd zijn.
Als je zelf een gaming laptop wilt samenstellen raad ik je aan dat te doen als je een ruim budget hebt. Je kunt dan namelijk gaan voor het allerbeste. In mijn ogen is het dan pas echt interessant om je eigen laptop samen te stellen.

Budget gaming laptop of door sparen

Als je geen haast hebt voor het kopen van een nieuwe Gaming laptop, raad ik je wel aan om nog even door te sparen tot je genoeg geld hebt voor een goede gaming laptop. Met een wat duurdere gaming laptop weet je zeker dat je alle spellen op de hoogste resolutie kunt spelen. Als je nu direct een gaming laptop wilt is het een goed idee om een budget gaming laptop te kopen die in ieder geval de mogelijkheid heeft om nog uit te breiden. Hierdoor kun je langer door met de laptop en hoef je niet direct een nieuwe te kopen als er een nieuwe game uitkomt die net iets te zwaar is voor je laptop.

Waar kun je een goedkope gaming laptop kopen?

Als je op zoek bent naar een goedkope gaming laptop kun je daar terecht bij online shops zoals Bol.com of Coolblue. Ook kun je natuurlijk naar de media markt voor een gaming laptop. Mijn laptop heb ik gekocht bij Coolblue en ben ik zeer tevreden over de service van Coolblue.