Een goede grasmaaier vinden? Vind hier de 3 beste grasmaaiers!

Wanneer je een mooi stuk gras in je tuin hebt, dan heb je wel een goede grasmaaier nodig. Je wilt niet uren bezig zijn met het grasmaaien van jouw tuin. Je wilt juist heerlijk kunnen relaxen in de zon. 

Een goede grasmaaier vinden is belangrijk. Anders is hij misschien niet veilig, maakt hij heel wat lawaai of is hij veel te lomp om mee om te gaan. Daarom hebben wij de 3 beste hieronder voor je op een rijtje gezet!

Bosch ARM 32 Grasmaaier

Het merk Bosch is natuurlijk een oude bekende. Er zijn heel wat verschillende apparaten in de tuin die je bij Bosch kan vinden. Hierbij kan je bijvoorbeeld denken aan een bladblazer of in dit geval een grasmaaier. 

De Bosch ARM 32 Grasmaaier is een lichtgewicht apparaat. Hij weegt nog geen zeven kilo, waardoor je hem makkelijk kan verplaatsen. Verder kan je jouw hele tuin makkelijk maaien, omdat er een 31 liter grasopvangbak onder zit. 

Dit apparaat heeft drie verschillende standen, waardoor je altijd wel een goede optie voor jouw tuin hebt. Er zit een noodstop op voor de veiligheid, maar hij is niet draadloos.

Makita DLM382Z 36V

De Makita DLM382Z 36V is een draadloze grasmaaier waar je direct mee aan de slag zal willen gaan! Maktia is net als Bosch een bekend merk. Het is een merk waarvan je weet dat goede kwaliteit geleverd wordt. 

Omdat hij draadloos is, kan je hem makkelijk in allerlei bochten wringen. In elk hoekje en randje kan deze grasmaaier komen. Helemaal met een grasopvangbak van 40 liter kan je aan een stuk door je hele tuin maaien. 

Het voordeel van deze Makita is dat hij 13 verschillende standen heeft. Jouw gras heeft dan ook altijd makkelijk de lengte die jij wilt hebben!

GARDENA – PowerMax™ 1200/32 0

De GARDENA – PowerMax™ 1200/32 0 is een iets minder bekend merk. Dit maakt niet dat het een minder goede grasmaaier is! 

Net als de Bosch grasmaaier, is deze GARDENA niet draadloos. Hij heeft wel tien verschillende standen waar je makkelijk uit kan kiezen. Omdat hij op te vouwen is, kan je hem gemakkelijk en snel vervoeren. 

De grasopvangbak heeft ruimte voor 30 liter. Er is dus voldoende ruimte voor een gemiddelde tuin om het gras te maaien. Bij een wat grotere tuin zal je hem misschien een keer moeten legen. 

Veelgestelde vragen over de grasmaaier

Een grasmaaier is een prijzige aankoop. Alle vragen die je hebt wil je dan wel beantwoord hebben. Daarom hebben wij hier de veelgestelde vragen voor je op een rijtje gezet:

  • Op welke stand stel ik de maaihoogte in?: De ideale maaihoogte per grasveld verschilt. Het beste is om naar jouw eigen wensen te kijken.
  • Is mijn grasmaaier elektrisch of heeft hij brandstof nodig: De bovengenoemde grasmaaiers zijn allemaal elektrisch. Wanneer je dit niet zeker weet, kan je dit in de specificaties van het product vinden.
  • Moet ik mijn grasmaaier schoonmaken na gebruik?: Het beste is om je grasmaaier schoon te maken na iedere keer maaien. Je kan makkelijker met een stoffer even alle resten van het gras eraf vegen.

Conclusie 

Uiteindelijk is elke grasmaaier zeker een goede aanwinst. Persoonlijk gaat mijn voorkeur uit naar de Bosch variant. Hij is namelijk zo ligt dat zelfs je kinderen het gras zouden kunnen maaien! Dat is ideaal als je bijvoorbeeld rugklachten hebt en toch de grasmaaier wilt gebruiken.