Beste Afwasmiddel

Het beste afwasmiddel, ik wil een perfect glanzende vaat!

Het is waarschijnlijk één van de meest vreselijke karweitjes in het huishouden, afwassen! Gedurende de dag, of soms zelfs meerdere dagen, vormt zich dan ook vaak een grote berg op het aanrecht. Vieze borden, vieze kopjes, gebruikte koffiemokken en ga zo maar door. Iedereen heeft het wel eens meegemaakt dat het hele aanrecht volstaat met een hele berg afwas. Je gaat er altijd met flinke tegenzin mee aan de slag of je stelt het tot ergernis van alles en iedereen steeds verder uit. Ik wil het beste afwasmiddel!

De bedoeling van het doen van de afwas is dat je alle gebruikte borden, glazen en dergelijke weer schoon in de keukenkast kan zetten. Hoe langer je de vuile vaat laat staan, hoe hardnekkiger de vlekken worden. Het wordt steeds moeilijker om de vlekken weg te krijgen. Je kent het vast wel. Je bent meerdere minuten bezig om die ene vlek van dat bord af te krijgen. Na minutenlang proberen begint de moed je in de schoenen te zakken als je die vlek maar niet weg kan krijgen.

De ergernis kan flink toenemen tijdens het afwassen. Dit leidt er dan weer toe dat je de volgende keer met tegenzin begint aan het karweitje en dat je het ook steeds verder uitstelt. En zie hier: je afkeer tegen de afwas is ontstaan.

De frustratie en de ergernis komt iedereen die de afwas wel eens heeft gedaan bekend voor. Zo ook bij mij. Ik heb zelf het hele gebeuren ook meegemaakt en ben mezelf gaan afvragen hoe ik het nou makkelijker en leuker voor mezelf kon maken. Leuke muziek draaien was natuurlijk een optie, maar dat zou nog niet alles verhelpen. De vlekken verdwijnen immers niet door vrolijke muziek, daar is meer voor nodig. Het hebben van een goed afwasmiddel kan daar zeker aan bijdragen en dat is niet het enige voordeel dat een goed afwasmiddel met zich meebrengt.

Waarom is een goed afwasmiddel belangrijk?

Zoals je hierboven al hebt kunnen lezen kunnen vlekken op bijvoorbeeld je servies nogal hardnekkig zijn. Je hebt dan natuurlijk geen zin om hier uren op te poetsen. Vaak heb je de tijd er ook niet voor of je wilt de tijd er niet voor nemen. Een goed middel kan ervoor zorgen dat zulke vlekken sneller zullen verdwijnen. Zo ben je sneller klaar met de afwas, heb je alles weer schoon in de kast en heb je meer tijd voor andere klusjes in het huishouden. Bovendien zit er aan afwasmiddel vaak een lekkere frisse geur. Hierdoor is alles na de afwas niet alleen schoon, maar ruikt het ook nog eens lekker fris. Wie wil dat nou niet?

Waar moet ik op letten als ik afwasmiddel ga kopen?

Er zijn veel afwasmiddelen te koop. Van dure en bekende merken tot goedkopere middelen van huismerken. Je kan het allemaal vinden. Het is echter wel handig om te weten wat je verwacht van een afwasmiddel. Het allerbelangrijkste is natuurlijk dat het afwasmiddel ervoor zorgt dat je alles weer schoon kunt krijgen. Ook de geur is een belangrijke factor. Er zijn verschillende soorten geuren. Denk hierbij aan bijvoorbeeld citroen en appel. Niet iedereen houdt van dezelfde geuren en daarom is het belangrijk om voordat je het afwasmiddel koopt te kijken naar de geur van het afwasmiddel.

De flessen kunnen ook verschillen in formaat. Het is ook belangrijk om daar rekening mee te houden. Als je een afwasmiddel nodig hebt voor de lange termijn kan je beter een grotere fles kopen, terwijl je voor de korte termijn (bijvoorbeeld een vakantie) beter een kleinere fles afwasmiddel kan kiezen. Denk dus goed na voordat je een fles afwasmiddel koopt.

De beste afwasmiddelen

Het vinden van die ene goede fles afwasmiddel kan soms best lastig zijn. Om je een handje te helpen in deze zoektocht heb ik enkele afwasmiddelen op een rijtje gezet die zeer geschikt zijn en ervoor zullen zorgen dat het doen van de afwas nog nooit zo leuk en makkelijk was. Bekijk snel onderstaande lijst en wie weet staat er iets leuks voor je tussen.

Dreft Extra Hygiëne Eucalyptus Afwasmiddel – Voordeelverpakking 8x780ml

We beginnen deze lijst meteen met een knaller. Dreft is een zeer bekende naam en verkoopt ook zeer zeker goede producten, waaronder dus afwasmiddel. Dit afwasmiddel van Dreft zal ervoor zorgen dat je vaat straalt als nooit tevoren. Dat is echter nog niet alles. Door gebruik te maken van dit afwasmiddel zorg je er ook nog eens voor dat je spons tot 24 uur lang beschermd tegen de groei van bacteriën. Hierdoor blijft je spons lekker fris en schoon en kan je deze bij de volgende afwasbeurt zonder problemen opnieuw gebruiken.

beste afwasmiddel
Afbeelding van Bol.com

Met dit afwasmiddel hebben vetresten geen schijn van kans en ze zullen verdwijnen als sneeuw voor de zon. Je hebt slechts een druppel Dreft afwasmiddel nodig om te kunnen afwassen. Iedere druppel zorgt er namelijk voor dat je langdurig zeepsop ter beschikking hebt. Bovendien is dit afwasmiddel zacht voor je huid. Hierdoor hoef je geen vervelende rubberhandschoen aan te doen tijdens de afwas.

Iedereen weet dat we tegenwoordig te maken hebben met een pandemie. Om verspreiding van het corona virus tegen te gaan is het veelvuldig wassen van je handen een belangrijke maatregel. Als je even geen handzeep tot je beschikking hebt kan je hiervoor ook Dreft afwasmiddel gebruiken. Je moet er echter wel rekening mee houden dat dit ontworpen is als afwasmiddel en niet als handzeep. Als je kapotte handen hebt of wondjes is het gebruik van Dreft afwasmiddel als handzeep niet aan te raden.
Deze voordeelverpakking Dreft met acht flessen van 780 milliliter is te koop voor €35,92. Als je liever één fles koopt in plaats van een hele verpakking kost je dat €4,49.

Meer informatie over dit Product > 

Neutral Afwasmiddel – Voordeelverpakking 6 x 500 ml

We vervolgen de lijst met afwasmiddel van het merk Neutral. Ook met dit afwasmiddel zal je een schone vaat hebben. Dit afwasmiddel van Neutral heeft een effectieve reiniging van de vaat, waardoor de vlekken geen kans meer maken, en tegelijkertijd is het afwasmiddel ontworpen met een milde formule waardoor je huid niet gaat irriteren. Dit middel heeft 0 procent parfum en 0 procent kleurstof. Het afwasmiddel is dermatologisch getest en is ook goedgekeurd. Je haalt dus absoluut geen onzin in huis met het afwasmiddel van Neutral.

beste afwasmiddel
Afbeelding van Bol.com

De voordeelverpakking met zes flessen met een inhoud van 500 milliliter is te koop voor €16,99. Voor slechts €2,83 beschik je over een losse fles, indien je voorkeur uitgaat naar het kopen van losse flessen. Dit is absoluut geen hoog bedrag voor een afwasmiddel dat zeer zeker doet wat je ervan mag verwachten. Het kopen van Neutral afwasmiddel is dus zeker een goede keuze.

Meer informatie over dit product > 

Ecover Afwasmiddel citroen & aloë Vera – 0,95 liter

Het laatste afwasmiddel op deze lijst is ook zeker een goed afwasmiddel. Ecover Afwasmiddel zorgt voor een grondige reiniging van je vaat zonder rare chemicaliën. Door de combinatie van kokosolie en suiker hebben alle aangekoekte etensresten en vetvlekken geen kans meer. De combinatie van kokosolie en suiker is te sterk en zal alles als sneeuw voor de zon doen verdwijnen. Bovendien is dit middel biologisch afbreekbaar. De fles is daarnaast gemaakt van 100 procent gerecycled materiaal.

beste afwasmiddel
Afbeelding van bol.com

Na gebruik van de fles is het mogelijk om de fles opnieuw te recyclen. Zo heb je een schone vaat en doe je het milieu er ook nog eens een plezier mee. De formule van het afwasmiddel is volledig gebaseerd op plantaardige ingrediënten. Het afwasmiddel is geschikt voor de gevoelige huid en is niet getest op dieren.
Voor €5,84 kan je een fles van dit afwasmiddel van Ecover aanschaffen. Dat bedrag is natuurlijk niets als je ziet welk effect het heeft op je vaat. Je hebt een schone vaat met een milieuvriendelijk middel. Zo sla je twee vliegen in één klap. Ideaal toch?

Meer informatie over dit product > 

Conclusie

Zoals je hebt kunnen lezen zijn er genoeg afwasmiddelen. De bovengenoemde drie zijn nog lang niet alle afwasmiddelen die er zijn en zijn dan ook slechts een kleine selectie. Van grote bekende merken tot iets kleinere, het hoeft niets uit te maken. Ook minder bekende merken kunnen zorgen voor een schone vaat. Sommige zijn zelfs goed voor het milieu, zoals het in dit artikel genoemde Ecover afwasmiddel. Hopelijk heb je iets aan dit artikel gehad en heb je een goed afwasmiddel gevonden, waardoor je binnenkort meer kan genieten van het doen van de afwas en een schone vaat die glimt als nooit tevoren.

Vergelijkbare berichten