Hoe krijg ik Excel op mijn laptop?

Tegenwoordig heeft vrijwel iedereen wel een laptop in huis, waarschijnlijk ook jij. De ene persoon heeft hem nodig voor werk en/of school, terwijl de ander er games op speelt. Hoe dan ook, er zijn een aantal programma’s die altijd handig van pas komen. Eén van deze programma’s is Excel. In dit artikel staat dan ook de volgende vraag centraal: Hoe krijg ik Excel op mijn laptop?

Het installeren van Excel op een laptop is eenvoudig. Heb je al een account met licentie, download je het programma van de website van Microsoft en log je daarmee in. Heb je geen account, kun je het ook van de website downloaden en daarna een licentie aanschaffen en een account creëren.

In dit artikel vertel ik je precies hoe je Excel kunt installeren en hoe je aan een Microsoft Office-licentie komt.

Waarom Excel installeren?

Excel is een programma dat onderdeel is van Microsoft office. Daar zijn ook applicaties zoals Word onderdeel van. Excel wordt gezien als één van de meest nuttige en handige applicaties van dit pakket, maar ook in het algemeen.

Met Excel kan je namelijk veel. Het programma heeft veel functies, waarmee jij tijd kunt besparen. Je kan bijvoorbeeld denken aan het uitvoeren van berekeningen en formules, maar ook aan het maken van schema’s en planningen.

Dankzij de vele mogelijkheden, wordt Excel voor veel verschillende dingen gebruikt in veel verschillende omgevingen. Voor een groot bedrijf kan het van pas komen, maar ook voor jou persoonlijk kan Excel uitkomst bieden, als je jouw maandelijkse inkomsten en uitgaven bijvoorbeeld overzichtelijk weer wilt geven.

Voordelen van Excel

Mocht je benieuwd zijn naar de voordelen die Microsoft Excel jou kan bieden, kan je deze hieronder vinden.

  • Excel betaalt zich uit; uit onderzoek is gebleken dat werknemers met Excel-vaardigheden vaak beter worden betaald
  • Met Excel bespaar je tijd
  • Geld kan worden bespaard met Excel
  • Heb je Excel-vaardigheden? Dan verhoogt dit jouw kansen op de arbeidsmarkt.

Excel op je laptop installeren

Mocht jij willen weten hoe jij gebruik kunt gaan maken van Excel op je laptop, lees dan vooral verder. Hieronder kun je namelijk een duidelijk stappenplan vinden hoe je dit kunt doen.

  • De eerste stap die je neemt, is het daadwerkelijke aanschaffen van het product. Je kunt dit direct doen via de site van de aanbieder (Microsoft), maar je kunt er ook voor kiezen om een licentie te kopen bij bol.com. Daar zijn ook regelmatig aanbiedingen te vinden. Het kan zijn dat je voordat je Excel kan installeren, een account moet maken. Vul je gegevens in en controleer of deze kloppen. Heb je al Microsoft office al een keer aangeschaft of heb je al een account met licentie? Dan kun je gewoon deze gegevens gebruiken.
  • Vervolgens kun je het programma gaan downloaden. Klik op ‘installeren’. Als er wordt gevraagd of het programma wijzigingen toe mag brengen aan je laptop, klik dan op ‘ja’ of op ‘toestaan’. De installatie zal nu beginnen.
  • Als je U kunt aan de slag! Office is nu geïnstalleerd, te zien krijgt, is de installatie voltooid. Je kunt nu op ‘sluiten’ klikken.
  • Vervolgens open je het inmiddels geïnstalleerde Excel. Vervolgens moet je de licentieovereenkomst accepteren. Heb je dit gedaan, dan kun je direct beginnen met het gebruiken van Excel op je laptop! Het kan zijn dat je moet inloggen of een activatiecode in moet vullen, maar als het goed is beschik jij hierover. Als je problemen ondervindt met Excel, is het aan te raden om de website van Microsoft te raadplegen.

Conclusie

Je bent alweer aan het einde gekomen van dit artikel. Zoals je hebt kunnen lezen is het installeren van Excel op je laptop enorm eenvoudig. Slechts met het volgen van een paar stappen kun jij aan de slag en genieten van de voordelen van het programma.

Hopelijk was dit artikel nuttig voor jou en heb je gevonden waar je naar op zoek was en kan jij snel aan de slag met Excel!