Beste Digitale piano van bol.com?

Hoe kun je de basis van piano leren spelen? Handige tips!

Voor veel mensen is het één van de grootste dromen: het leren spelen op een piano. Heb jij die droom ook? Zou jij ook graag de mooiste liedjes zelf op een piano kunnen spelen? Dan is het ongetwijfeld goed voor je om te weten dat je nú direct kunt beginnen met jouw carrière als pianist(e).

Door de jaren heen zijn er allerlei hulpmiddelen op de markt gekomen. Dankzij deze hulpmiddelen is het een stuk beter mogelijk om zelf piano te leren spelen. Je hoeft je daarvoor dus niet meer aan te melden bij een dure muziekschool, maar je kunt geheel zelf aan de slag gaan.

In dit artikel wil ik je graag informeren over het zelf aanleren van het pianospel. Het is namelijk hierbij onwijs belangrijk dat je eerst de basis goed onder de knie gaat krijgen. Wat de basis precies is van piano spelen? Dat lees je in dit artikel. Ook bespreek ik in dit artikel hoe je de basis onder de knie kunt krijgen én waarom het zo belangrijk is om de basis onder de knie te krijgen.

Ben je dus van plan om piano te gaan leren spelen? Dan biedt dit artikel onwijs veel waardevolle informatie voor je. Dat is zeker het geval als je het artikel tot het einde doorleest: aan het einde vind je namelijk nog een handige tip met betrekking tot de beste online piano cursus!

Waarom is het belangrijk om eerst de basis te leren?

Heb je nog enig idee wat je als eerste leerde toen je op een kinderfiets stapte? Ongetwijfeld was dit het bewaren van jouw evenwicht, waardoor je niet om zou vallen. Aangezien dit voor veel kinderen vrij lastig is, starten veel kinderen met zijwieltjes. Door die zijwieltjes zijn vervolgens alle kinderen in staat om de basis onder de knie te krijgen. Als zij eenmaal met zijwieltjes kunnen fietsen, kunnen zij ook geheel zelfstandig op hun fiets van A naar B fietsen.

Waarom ik dit voorbeeld geef? Omdat precies dit óók van toepassing is op het leren spelen op een piano. Je kunt pas echt goed piano gaan spelen als je de basis onder de knie hebt. Heb je de basis niet onder de knie? Dan heb je daar in jouw verdere carrière als pianist(e) last van. Daar ben ik van overtuigd.

Als je eenmaal de basis onder de knie hebt, kun je vandaaruit jezelf ook verder gaan ontwikkelen. Daardoor ben je ook in staat om nieuwe technieken te leren, om nieuwe liedjes te gaan spelen en om nog meer controle over jouw piano te krijgen. Ook op dit vlak is het dus van cruciaal belang om over de juiste basis te beschikken.

Het mag duidelijk zijn: in mijn ogen ben je zónder de juiste basis bijzonder beperkt. Heb je eenmaal de basis onder de knie? Dan ben je juist in staat om Jezelf snel en goed te ontplooien? Je kunt dan snel nieuwe technieken onder de knie krijgen én je kunt ook moeiteloos nieuwe liedjes gaan leren.

Bijkomend voordeel is dat je ook beter kunt gaan improviseren. Als je eenmaal de juiste basis onder de knie hebt, kun je moeiteloos zelf met nieuwe liedjes aan de slag gaan. Je hoeft hierbij niet altijd bestaande liedjes na te spelen, maar je kunt ook zelf liedjes gaan schrijven en op de piano gaan spelen. Mogelijk word jij wel één van de bekendste songwriters en pianisten van ons land. Durf te dromen!

Hoe kun je de basis gaan leren?

In mijn ogen is het voor elke pianist van cruciaal belang om de basis onder de knie te krijgen. Als je eenmaal die basis onder de knie hebt, kun je jezelf verder gaan ontwikkelen. Maar, hoe kun je die basis nou onder de knie gaan krijgen? In principe zijn daar drie mogelijkheden voor.

Deze drie mogelijkheden bespreek ik graag in het restant van dit artikel met je. Daarbij trap ik af met de mogelijkheid die in mijn ogen het minst geschikt is. Aan het einde van dit artikel vind je uiteindelijk wat in mijn ogen de beste mogelijkheid is om de basis onder de knie te krijgen.

 

Mogelijkheid 1: zelf aan de slag gaan

In de afgelopen jaren zijn er op YouTube allerlei tutorials en hulpvideo’s geplaatst.

Dankzij die video’s zou je in principe in staat moeten zijn om zelf de basis van het piano spel onder de knie te krijgen. Is het verstandig om op deze manier aan de slag te gaan? Nee, in mijn ogen is dit echt de minst geschikte manier.

Dat komt met name doordat je door niemand begeleid wordt. Je kunt alleen maar een beroep doen op de video’s, maar er is niemand die jou tussentijds bij kan sturen. Indien je niet op de juiste manier bijgestuurd wordt, leer je jezelf mogelijk complete verkeerde technieken aan.

Als je eenmaal de verkeerde technieken geleerd hebt, is het héél moeilijk om deze technieken weer af te leren. Mede daarom is het advies om deze mogelijkheid zo veel mogelijk links te laten liggen. Met één van de twee andere mogelijkheden (die ik hieronder bespreek) ben je veel beter in staat om de basis onder de knie te krijgen!

 

Mogelijkheid 2: lessen volgen bij een muziekschool

Heb jij enig idee hoe pianisten in het verleden de juiste technieken hebben geleerd? Destijds was er nog geen internet, dus zij konden bijvoorbeeld geen cursus gaan volgen. Nee, in plaats daarvan gingen zij pianolessen volgen bij een muziekschool. Ook dat is hedendaags nog een prima mogelijkheid om de basis van het piano spel te gaan leren.

Ongetwijfeld is er bij jou in de buurt ook wel een muziekschool te vinden. Een muziekschool waar je je aan kunt melden en waar je vervolgens de pianolessen kunt gaan volgen. Deze pianolessen worden hoogstwaarschijnlijk wel op een vaste dag/tijdstip gegeven, waardoor je niet al te flexibel bent.

Wel kun je er zeker van zijn dat je de basis op de juiste manier aangeleerd krijgt. Het is namelijk zo dat de muziekdocenten bij een muziekschool vaak zelf ook ervaren pianisten zijn. Zij weten dus precies hoe en wat je moet leren als beginnend pianist.

Is dit dan de beste mogelijkheid om de basis van het piano spelen te leren? Nee, in mijn ogen niet. Dat komt enerzijds door het gebrek aan flexibiliteit (zie hierboven) en anderzijds ook door de kosten. Als je de lessen bij een muziekschool gaat volgen, moet je simpelweg met een behoorlijke investering rekening houden. Die investering heb je níet als je voor de laatste mogelijkheid kiest.

 

Aan de slag met de pianolessen van rene? Klik hier > 

Mogelijkheid 3: een online pianocursus volgen (de beste mogelijkheid)

Ja, in mijn ogen is het verstandig om met een online pianocursus aan de slag te gaan. Een online pianocursus kost niet al te veel, terwijl je wel alle basisprincipes van het piano spel op de juiste manier aangeleerd krijgt. Bovendien geniet je van veel flexibiliteit en heb je ook de keus uit allerlei verschillende cursussen. Je kunt dus altijd wel een cursus vinden die op jouw wensen aansluit.

Voor een goede online piano cursus hoef je bovendien niet zoveel te betalen als voor een goede muziekschool. Daarbij is het ook een voordeel dat je niet gebonden aan plaats en tijd bent. Nee, als je een internetverbinding én een piano hebt, kun je op elk gewenst moment de lessen gaan volgen. Ook als je ’s avonds laat nog graag op jouw piano wilt spelen: je bent eigenlijk van niemand afhankelijk.

Heb je wel interesse om met een online pianocursus aan de slag te gaan? Wil je dankzij de online pianocursus de fijne kneepjes van het vak gaan leren? En wil je zeker weten dat je direct de basis op de juiste manier gaat leren? Dan wil ik je hieronder graag kennis laten maken met de beste digitale piano cursus. De onderstaande piano cursus kan ik om meerdere redenen absoluut aanraden.

 

Pianoles van René – Pop Pianist Training

Onwijs hoog niveau, leuk om te volgen, voordelig geprijsd en super leerzaam. Dat zijn in een notendop toch wel de belangrijkste voordelen van de online cursus ‘Pianoles van René’. Met deze pianoles leer je eigenlijk de basis van het pianospel onwijs goed. Je weet precies hoe je de toetsen aan moet gaan slaan, je gaat het principe van een piano begrijpen en je weet al snel jouw pianokwaliteiten te verbeteren.

Klikt dit bij jou als muziek in de oren? Dan kan ik het nóg aantrekkelijker voor je maken: de kosten voor deze cursus vallen echt heel erg mee. Als je op deze link klikt, kun je direct de kosten van deze cursus bekijken. Spreken de kosten je ook aan? Dan kun je je eigenlijk – zonder enige twijfel – direct voor deze cursus aan gaan melden.

In mijn ogen is dit in ieder geval de beste cursus. Ik ben ervan overtuigd dat óók jij de basis van het pianospel met deze cursus onder de knie kunt krijgen. Velen cursisten zijn jou al voorgegaan en beschikken nu over het gewenste basisniveau. Lijkt jou dat ook iets? Meld je dan direct voor deze online pianocursus aan en leer de basis op de perfecte manier!

Steeds meer mensen vinden het vooral leuk om pop muziek te leren spelen. Het is daarom ook goed om te weten dat René Knops van jou een goede pop pianist kan maken. Bekijk hier de cursus om aan de slag te gaan met het leren spelen van pop muziek!

Vergelijkbare berichten