Hoe kun je een laptop sneller maken?

Hoe laptop sneller maken? Als jij je laptop sneller wil maken zijn daarvoor een aantal mogelijkheden. Zo kun je je laptop opschonen of upgraden. Bij de meeste laptops kun je dit een paar keer doen voordat je daadwerkelijk aan een nieuwe laptop toe bent

Hoe laptop sneller maken?

Als je je laptop sneller wil maken kun je beginnen met het opschonen van de computer. Als je dat een lange tijd niet doet, slaat je computer allerlei onbelangrijke bestanden op. Voor je het weet staat dan je hele laptop vol met troep dat je eigenlijk helemaal niet nodig hebt. Er zijn een aantal manieren om je computer op te schonen.

Je kunt het eerst proberen door naar de eigenschappen van je harde schijf te gaan en hier te klikken op schijfopruiming. Je laptop gaat dan een berekening doen van hoeveel MB’s of misschien wel GB’s je kunt opschonen. Als je dit hebt gedaan merk je direct al dat je laptop wat sneller is. Je laptop heeft dan als ware weer wat meer ademruimte.

Ook kun je ervoor kiezen om het programma’s C-cleaner te installeren. Hiermee kun je met een druk op de knop je computer opschonen. Ook kun je ervoor kiezen om dit programma het automatisch te laten doen, eens in de zoveel tijd.

Als je laptop daarna nog steeds langzamer is dan kun je de prestaties van je computer aanpassen.

De prestatie instellingen van je computer

Als je een laptop koopt staat hij standaard ingesteld op de beste prestaties. Dit vraagt veel van je laptop, maar gelukkig kun je een aantal grafische elementen uitschakelen zodat je laptop weer wat sneller is.

Hiervoor druk je op de Windows toets en klik je op instellingen wijzigen. Vervolgens ga je naar prestatie instellingen en selecteer je beste prestaties als dit nog niet is ingeschakeld. Je laptop gaat dan een aantal aanpassingen doen zodat alles grafisch niet meer zo zwaar is. Als het goed is merk je hierna direct verschil.

Je laptop upgraden

Ook kun je ervoor kiezen als het mogelijk is om meer Intern geheugen in je laptop te laten plaatsen, of een betere videokaart. Daarnaast kun je bij sommige laptops ook een nieuwe processor installeren. Toch zie je vaak dat dit het niet waard is om deze upgrades uit te voeren omdat je dan bijna net zo veel geld kwijt bent aan de upgrades als aan een nieuwe laptop.

Laptops gaan over het algemeen best lang mee maar aan alles komt een eind. Als je alle bovenstaande mogelijkheden al hebt geprobeerd is het een idee om eens te kijken naar een nieuwe laptop. Je kunt dan direct weer een paar jaar vooruit.

Een nieuwe laptop kopen

Als je een nieuwe laptop gaat kopen is het natuurlijk wel belangrijk dat je er een koopt met betere specificaties dan de laptop die je nu hebt. Zo weet je zeker dat je een laptop gaat kopen die een stuk sneller is dan de laptop die je nu hebt.

Er zijn heel veel verschillende laptops en ze hebben allemaal hun eigen voordelen. In onze shop vind je laptops met hele uitgebreide informatie zodat je precies weet wat je gaat kopen. We proberen je alles zo makkelijk mogelijk uit te leggen zodat jij precies weet waar je aan toe bent.