Hoe leer ik eenvoudig piano spelen?

Hoe leer ik eenvoudig piano spelen? Als je snel en makkelijk piano wilt leren spelen kun je dat op verschillende manieren doen. Je kunt ervoor kiezen om via YouTube te leren spelen, naar een muziekschool gaan of les nemen bij een privé docent.

Daarnaast bestaat er sinds de komst van het internet ook nog de mogelijkheid om online pianolessen te volgen. Deze lessen zijn over het algemeen een stuk goedkoper en geeft je veel vrijheid tijdens het oefenen.

Steeds meer mensen kiezen voor een online piano cursus omdat je precies hetzelfde leert als met regulier lessen, alleen is het een stuk goedkoper en vanuit je eigen huis te volgen in je eigen tempo.

Waarom piano leren spelen?

Piano leren spelen brengt veel voordelen met zich mee. Zo werkt piano spelen ontspannend, kun je aan je vrienden en collega’s vertellen dat jij een muziek instrument speelt en geeft het je zelfvertrouwen.

Het mooie aan piano spelen zelf is dat de muziek die je meestal speelt rustig is en je een bijzonder gevoel geeft. Hierdoor kan piano spelen zorgen voor minder stress.

Daarnaast is een piano niet een super moeilijk instrument om te leren. Praktisch iedereen kan piano leren spelen met de juiste begeleiding.

Hoe leer ik eenvoudig piano spelen?

piano akkoorden spelen

Als je eenvoudig piano wilt leren spelen raad ik je aan om niet te starten met het leren van noten. Het is veel makkelijker om eerst akkoorden te leren spelen zodat je snel je favoriete liedjes kunt meespelen.

Akkoorden zijn makkelijk om te leren en als je een beetje oefent heb je ze zo onder de knie.

Na het leren van akkoorden raad ik je aan om jezelf te trainen in het leren spelen met twee handen. Pas daarna kun je dan besluiten of je ook van plan bent om noten te leren lezen.

Piano leren spelen zonder noten

Een van de makkelijkste manieren om piano te leren spelen is door niet eerst te beginnen met het leren lezen van noten. Bij de meeste muziekscholen komen noten leren lezen direct aan bod en daar gaat veel tijd in zitten.

Als je kiest voor online lessen, begin je niet eerst met het leren lezen van noten, maar wordt je eerst geleerd hoe jij zo snel mogelijk je eerste liedje mee kunt spelen op basis van akkoorden.

Akkoorden vormen de basis van ieder lied en daarom is het een goed idee om eerst akkoorden te leren spelen.

Akkoorden zijn een combinatie van meerdere toetsen op je piano of keyboard die gezamenlijk een mooie klank maken.

Zodra je de basis akkoorden kunt spelen, kun je ook al heel wat liedjes meespelen of jezelf begeleiden tijdens het zingen.

Online piano leren spelen

Nog lang niet iedereen weet van de vele mogelijkheden van online piano leren spelen. Toch wordt het steeds populairder en starten steeds meer mensen vanuit huis met een online piano cursus. Dat komt vooral door de vele voordelen dat een online piano cursus met zich mee brengt.

De grootste voordelen van online piano leren spelen zijn:

 • Piano leren spelen waar en wanneer het jou uitkomt
 • Veel lagere kosten dan reguliere lessen
 • Persoonlijke feedback op ingestuurde video’s
 • 24/7 toegang tot de lessen én de community
 • Onbeperkt toegang, of je er nu 12 weken over doet, of 5 jaar…
 • Lessen volgen en oefenen wanneer jij dat wilt
 • Op elke locatie toegankelijk, zolang je internet hebt
 • 100% resultaatgericht
 • Alle belangrijke basistechnieken komen aan bod
 • Te volgen op computer, laptop, tablet en smartphone
 • Sneller leren door duidelijke video’s
 • Meekijken over de schouder van de docent.

Bij het volgen van reguliere lessen krijg je te maken met:

 1. Strenge lessen
 2. Saaie oefeningen
 3. Geen vrijheid in de lessen
 4. Niet de liedjes spelen die jij wilt

Daarom kiezen steeds meer mensen voor online pianolessen. Als je benieuwd bent naar hoe dat werkt raad ik je aan om eens te kijken bij de online pianolessen van René om een gratis proefles aan te vragen. 

Hoe veel uur per dag piano oefenen?

Uiteindelijk maakt het niet veel uit hoe veel uur per dag jij het piano spelen oefent. Het is vooral belangrijk dat jij jezelf er prettig bij voelt.

Wel is het een goed idee om iedere dag minimaal een half uurtje te oefenen zodat je er elke dag mee bezig blijft. Hoe meer je oefent hoe sneller het hele proces van leren spelen gaat.

Zelf speel ik ook piano en probeer ik iedere dag een uur te oefenen. Ik heb gemerkt dat als ik langer dan een uur achter de piano aan het oefenen ben, er soms frustraties ontstaan als een stuk niet lukt.

Daarnaast is het ook belangrijk om oefentijd en speeltijd gescheiden te houden. Als je aan het oefenen bent, richt je dan ook echt op het leren van een nieuw onderdeel. Aan het einde van je oefentijd kun je dan nog een half uur of uur speeltijd inlassen.

Zo weet je zeker dat je iedere dag een stapje dichterbij komt, maar ook tijd neemt om te genieten van het piano spelen zelf.

Beste online piano cursus

Er zijn verschillende keuzes als je op zoek bent naar een online piano cursus. Zelf ben ik van mening dat de beste keuze de online piano cursus van René is.

Hier krijg je namelijk voldoende persoonlijke aandacht en is het mogelijk om René zelf om feedback te vragen.

Naast de online pianolessen van René zijn er ook nog enkele andere online cursussen. Bekijk eens voor jezelf welke pianolessen jou het meeste aanspreken en vertel me in de reacties welke keuze jij hebt gemaakt.

Bij het kiezen van de juiste cursus is het vooral belangrijk dat je het prettig vindt om te luisteren naar de docent.

Hoe beter de docent de onderdelen uitlegt, hoe makkelijker je piano leert spelen. Zelf vind ik de manier waarop René zijn online lessen geeft prettig. Hij is rustig en neemt de tijd om alles goed uit te leggen.

Als je wilt beginnen met de online pianolessen van René raad ik je aan om eerst te starten met de gratis proefles. Zo weet je zeker dat de pianolessen van hem bij je passen en hoef je niet direct geld uit te geven aan een volledige cursus.

Als de proefles je dan is bevallen, kun je er als nog voor kiezen om te starten met de volledige cursus. De kans is groot dat je dan al snel een mooi stukje piano kunt spelen. Bekijk hier de pagina van de Pianolessen van René en vraag een gratis proefles aan.

Vergelijkbare berichten