Hoe leer ik improviseren op de piano?

Hoe leer ik improviseren op de piano? Als je wilt improviseren op de piano is het een goed idee om eerst meer te leren over akkoorden en toonladders. Als je namelijk akkoorden kunt spelen wordt het een stuk makkelijker om te improviseren. Hier lees je er meer over.

Wat is improviseren op de piano?

Improviseren op de piano betekent dat je zelf bepaalde muziek bedenkt terwijl je aan het spelen bent. Op deze manier kun je je eigen liedjes maken.

https://www.youtube.com/watch?v=aEehPpisv9c

Improvisatie kan een leuke bezigheid zijn omdat je vooraf geen idee hebt wat eruit komt. Maar als je al wat piano kunt spelen, kan improvisatie je mooie klanken opleveren.

Hoe vaker je aan de slag gaat met improvisatie, hoe makkelijker het wordt om tot nieuwe stukken te komen. Vaak worden nieuwe liedjes ook gemaakt door middel van improvisatie.

Wat moet je weten om te kunnen improviseren?

Om te kunnen improviseren is het een goed idee om kennis op te doen van akkoorden en toonladders. In de online pianolessen van Rene leer je akkoorden spelen. Met deze kennis kun je dan binnen akkoorden en toonladders tonen van elkaar onderscheiden en zo bepalen welke tonen goed bij een akkoord passen.

Op deze manier wordt het makkelijk om zelf muziek te maken. Toch lijkt improvisatie makkelijker dan het is. Vaak klinkt het dan niet niet helemaal lekker.

Voordat je aan de slag gaat met improvisatie is het een goed idee om eerst de basis van piano te leren spelen. Als je al wat piano kunt spelen heb je minder moeite om te leren improviseren.

Hoe leer je snel improviseren op de piano?

Als je snel wilt leren improviseren op de piano, is het een goed idee om er gewoon mee aan de slag te gaan. Eerst probeer je een aantal combinaties van akkoorden die leuk bij elkaar klinken.

Als je dan een aantal passende akkoorden hebt gevonden en er een leuk ritme bij hebt gevonden, kun je daarna met je linker hand de akkoorden spelen en met je rechterhand een melodie bedenken. Wel is het belangrijk dat de tonen van de melodie goed aansluiten bij de akkoorden. Hiermee voorkom je dat het vals klinkt op de piano.

Om goed te kunnen improviseren is het belangrijk dat je gebruik maakt van je creativiteit. Voor sommige mensen is het lastig om te improviseren omdat ze nog niet op het niveau zitten om dat te doen.

Als je nog geen piano speelt, of nog maar net begonnen bent, raad ik je aan om eerst liedjes te leren spelen zodat je een idee krijgt van hoe liedjes in elkaar zitten.

Soms kun je bepaalde liedjes die je hebt leren spelen gebruiken en omvormen naar je eigen lied. Zo begin je het beste met improviseren.

Oefen veel en gebruik je creativiteit

Om te leren improviseren moet je natuurlijk veel oefenen. Hoe vaker je even een improvisatie sessie inplant voor je zelf hoe makkelijker het gaat en hoe makkelijker jij tot nieuwe ideeën komt.

Soms luister ik muziek en dan hoor ik in de muziek een bepaalde melodie. Die melodie gebruik ik dan om te gebruiken tijdens het improviseren en voeg ik daar mijn eigen akkoorden bij.

Als ik de melodie en akkoorden goed op elkaar heb afgestemd ga ik aan de slag om de melodie te vervormen.

Toen ik net begon met piano spelen had ik nooit van mezelf verwacht dat ik dat zou kunnen, maar door veel te oefenen leer je klanken op de piano steeds beter herkennen en wordt het steeds makkelijker om te improviseren.

Online piano cursus

Als je nog niet begonnen bent met piano spelen en je wilt dat graag leren, raad ik je zeker aan om een online piano cursus te volgen. Het grote verschil tussen een online piano cursus en pianoles bij een docent of muziek school is dat je bij een online piano cursus eerst akkoorden en liedjes leert spelen in plaats van noten.

Het voordeel hiervan is dat de pianolessen die je online volgt niet zo snel saai worden omdat je continu bezig bent om nieuwe liedjes te leren spelen.

Daarnaast is het vooral fijn dat je met een online piano cursus gewoon aan de slag kunt vanuit je eigen huis. Omdat je er de deur niet meer voor uit hoeft, is het veel makkelijker om ermee aan de slag te gaan en tijd voor vrij te maken.

Ook zijn online pianolessen een heel stuk goedkoper dan wanneer je naar een privé docent of muziekschool gaat.

Online Pianoles van René

Een van de beste online pianolessen die ik heb geprobeerd zijn de pianolessen van René. Hij zorgt ervoor dat je binnen een aantal maanden akkoorden kunt spelen en diverse liedjes.

Op de website van de online pianolessen laat René zien hoe zijn cursisten liedjes spelen van bekende pop artiesten. Dit zijn allemaal beginnende pianisten die tijdens de online cursus al een mooi stukje hebben leren spelen.

Als je snel resultaat wilt en niet eerst noten wilt leren lezen voordat je echt begint met spelen, raad ik je zeker aan om eens naar de online pianolessen van René te kijken.

Je kunt er dan mee aan de slag wanneer jij wilt en hoe vaak je wilt. Als je met de online cursus begint heb je levenslang toegang en kun je bepaalde lessen zo vaak herhalen als je wilt. Bij reguliere pianoles is dat vaak niet het geval.

Daarnaast mag ik je van René ook een gratis proefles aanbieden als je via deze website bij René komt. Je kunt dan eerst rustig voor jezelf bepalen of online pianolessen iets voor je is voordat je de volledige cursus aanschaft.

Zo kun jij ervaren hoe het is om online piano te leren spelen zonder dat het je ook maar één euro kost. De kans is groot dat jij de online pianolessen waardevol vindt. Er zijn namelijk al meer dan 2000 cursisten die de cursus hebben gevolgd of op dit moment nog volgen.

Ben jij benieuwd naar de pianolessen van René? Vraag dan hier een gratis proefles aan.

Vergelijkbare berichten