Hoe leer ik snel piano spelen?

Hoe leer ik snel piano spelen? Ben je net als zoveel andere mensen gek op muziek? Dan heb je er waarschijnlijk wel eens over gedacht om te beginnen met muzieklessen. Misschien wilde je wel piano leren spelen. De piano is immers bij zoveel mensen geliefd! Misschien ben je zelfs al eens begonnen met pianolessen, maar ben je weer gestopt. De kans is groot dat de lessen gewoon zijn tegengevallen of dat je niet snel genoeg leerde naar jouw zin. Hierdoor kan je enthousiasme voor de piano natuurlijk erg verminderd zijn. Dat is zonde en bovendien nergens voor nodig.


Piano leren spelen kan saai zijn

Als je aan iets nieuws begint, is het vaak nog allemaal leuk en interessant. Dit is ook het geval als je piano leert spelen.

De eerste paar lessen ben je nog hartstikke enthousiast en zie je hoe je in een korte tijd al aardig wat nieuwe dingen leert.

De kans is groot dat dit na een tijdje verandert. Het lijkt misschien alsof je niet echt meer vooruit gaat en je komt erachter dat al die lessen er eigenlijk maar hetzelfde uitzien.

Je was eerst nog zo enthousiast, maar je pianolessen worden nu eentonig. Het wordt saai. Langzaamaan beginnen je lessen te voelen als een verplichting, in plaats van als iets waar je echt naar uitkijkt. Op deze manier leer je natuurlijk niet snel pianospelen.


Geen saaie lessen met je favoriete liedjes

Saaie pianolessen worden vaak veroorzaakt doordat je muziek ‘moet’ spelen die je eigenlijk helemaal niet interesseert.

Het is logisch dat je zo je interesse voor de piano verliest. Als je snel piano wilt leren spelen, is belangrijk dat je geïnteresseerd en enthousiast blijft.

Dit doe je dus onder andere door muziek te spelen die jíj leuk vindt. Als je bijvoorbeeld jouw favoriete popliedjes speelt, zullen je pianolessen niet voelen als een verplichting.

Het allerbelangrijkste is dat je plezier blijft hebben en dat lukt alleen als je zelf kan kiezen welke liedjes je gaat spelen.


Hoge kosten voor pianoles

Saaie lessen zijn dus voor veel mensen een reden om te stoppen met piano leren spelen, terwijl ze er zo lang naar hadden uitgekeken om te beginnen!

Het kan ook zijn dat je je liefde voor de piano dreigt te verliezen door de hoge kosten die pianolessen vaak met zich meebrengen.

Misschien houdt het je zelfs wel tegen om überhaupt te beginnen. Om je motivatie te behouden, is het daarom natuurlijk ook van belang dat je een eerlijke prijs betaalt voor je pianolessen.

Het gevoel dat je wel genoeg uit je pianoles moet halen omdat je er nou eenmaal voor hebt betaald, veroorzaakt stress. Dit gaat ten koste van je doel: snel piano leren spelen.

De nadelen van pianolessen via YouTube

Als je vanwege de hoge kosten van een reguliere pianoles besluit om te proberen piano te leren spelen via YouTube, ben je zeker niet de enige.

Het lijkt een slimme keus, omdat je lekker kan spelen wanneer jij daar zin in hebt. Bovendien heb je geen last van een zeurende pianoleraar die zegt dat je niet genoeg hebt geoefend.

En het kost niets! Maar helaas, schijn bedriegt. Je leert op deze manier namelijk een stuk langzamer.

Daarnaast leer je waarschijnlijk verkeerde technieken aan. Dit kan je belemmeren als je daarna besluit dat je je jezelf naar een hoger niveau wilt tillen.

Als je snel piano wilt leren spelen, is YouTube dus toch geen ideale oplossing.


Piano leren spelen zonder noten

Pianospelen en instrumenten bespelen in het algemeen worden vaak meteen gekoppeld aan notenlezen.

Maar niet iedereen heeft zin om noten te leren lezen of om piano te leren spelen aan de hand van noten.

Maar wist je dat dit helemaal niet persé nodig is? Je kan ook piano leren spelen zónder noten.

En dan ook nog eens met de juiste techniek. Zo kan je dus piano leren spelen op een manier die echt bij jou past.


Voordelen van online pianoles

Dat je misschien snel de neiging hebt om gewoon een poging tot piano leren spelen doet via YouTube, is begrijpelijk.

Helaas zitten hier nou eenmaal veel nadelen aan, zoals je hierboven hebt gelezen. Maar de voordelen zijn natuurlijk ook erg groot.

Want wat is er nou heerlijker dan snel piano te leren spelen terwijl je je deur niet eens uit hoeft!

Daarom bieden online, echte, pianolessen de uitkomst. Je hebt dezelfde voordelen als bij die YouTube tutorials, maar je hebt geen last van de nadelen.

Wist je namelijk dat je ook online persoonlijke begeleiding van een professionele docent kan krijgen? Klinkt dit je interessant in de oren? Lees dan nog heel verder.


Pianoles bij René biedt de oplossing

Thuis piano leren spelenWaarschijnlijk snap je nog niet precies hoe het werkt. Want hoe kan je nou niet de deur uit hoeven en wel de persoonlijke begeleiding krijgen die je nodig hebt?

Nou, eigenlijk is het heel simpel en René biedt deze oplossing. Met pianoles bij René stuur je namelijk video’s in waar je persoonlijke feedback op krijgt.

Je wordt op deze manier dus gecoacht via de e-mail. Ook biedt René onder andere live ‘webinars’, waardoor je toch echte pianoles krijgt.

En dat gewoon lekker in je eigen huis. Bovendien heb je met online pianoles bij René ook nog toegang tot een forum waarop je contact kan maken met duizenden andere cursisten.

Altijd bereikbaar voor vragen

Lijkt het je wel wat, die online pianolessen waarbij je je eigen liedjes kan kiezen, waarbij je geen noten hoeft te lezen en dat tegen lage kosten?

Wacht dan niet langer en probeer eens pianolessen bij René. Omdat persoonlijk contact bij René centraal staat, is hij altijd makkelijk te bereiken via WhatsApp.

Hopelijk ziet René je snel bij je eerste online pianocursus! Daarnaast geeft René je ook de mogelijkheid om eerst een proefles te proberen. Zo weet je zeker of online pianoles iets voor je is en kun je later beslissen om verder te gaan.

Vergelijkbare berichten