Hoe oud moet je zijn voor pianoles?

Je wilt graag piano leren spelen. Maar hoe oud moet je eigenlijk zijn voor pianoles? Een lastige vraag is dat niet, er zijn voorbeelden van hele jonge kinderen die de mooiste piano composities spelen. Je moet je overigens wel realiseren dat de een meer aanleg heeft dan de ander. Maar een leeftijd voor het volgen van pianoles is er wie het mij vraagt niet. Ga jij ermee aan de slag? 

Je kunt dus op elke leeftijd pianoles volgen. Natuurlijk wel afhankelijk of de muziekleraar ook aan kinderen les kan geven. Ook dat is een gave die niet iedereen heeft. Maar ook wanneer je al wat ouder ben kun je natuurlijk de stap maken om pianoles te volgen. Aan piano muziekles zit dus geen leeftijd verbonden. Om de eerste stap te maken kun je ook  kiezen voor online pianoles, de lessen zijn gemakkelijk te volgen (ook voor kinderen), bovendien bepaal je zelf het tempo. Het is daarnaast mogelijk om de trainingsvideo’s zo vaak als je wilt te bekijken. 

Hoe snel kan ik piano leren spelen

Wist je trouwens dat kinderen gemakkelijker leren vanaf e-learning dan ouderen. Een uitstekende mogelijkheid dus om met online pianolessen aan de slag te gaan. De leerstof bestaat voornamelijk uit video’s, maar je krijgt veel meer dan alleen video als trainingsmateriaal. Daarover vertel ik je graag meer. 

Kan ik direct beginnen met de online pianolessen? 

Het voordeel van online pianolessen is dat je deze direct kunt volgen. Ze zijn ingedeeld op leer/- en lesstof die belangrijk is om de basis onder de knie te krijgen. Maar online pianolessen volgen kost veel minder tijd dan fysieke lessen. Je leert dus sneller dan op andere manieren. 

De leeftijd waarop je piano leert spelen maakt ook verschil in snelheid waarop je leert. Het blijkt uit verschillende onderzoeken zelfs zo te zijn dat kinderen het spel zonder problemen snel onder de knie krijgen. Het spreekwoord jong geleerd is oud gedaan klopt dus ook zeker bij pianolessen. 

Vaak komt het voor dat ouderen ook een beetje moeten wennen aan de manier van leren. Want je hebt geen interactie met de muziekleraar tijdens de online video cursus. 

Een voordeel dat de pianocursus heeft is de leraar. Die er werkelijk heel veel plezier in heeft. Dat is een grote motiverende factor voor kinderen die aan de slag willen. Hij weet elke stap op eigen wijze met veel enthousiasme te vertellen. Dat kan echt niet iedereen zeggen. 

Tot slot is de enige uitdaging die je te wachten staat de piano, geduld bewaren maar ook de tijd nemen om te leren. Met de online pianolessen gaat je dat zeker lukken! Je wordt werkelijk in alle lessen meegenomen.  

Kan ik mijn kinderen ondersteunen bij de online pianolessen. 

Hoe kun je jezelf piano leren spelen

Dat alles haarfijn uitgelegd is bij de video cursus is een groot voordeel. Je kunt hierdoor kinderen op een gemakkelijke wijze ondersteunen. Zelfs als je er zelf niet veel verstand van hebt. Dan spreken de video’s voor zich. Maar uit de praktijk is merkbaar dat kinderen er ontzettend veel plezier in hebben waardoor ze zichzelf steeds opnieuw verrassen. 

Toch hebben kinderen vrijwel altijd ondersteuning, bevestiging maar ook erkenning of bewondering nodig om echt ver te komen. De perfecte taak voor ouders! 

  • Je kunt kinderen helpen bij uitvoeren van lessen 
  • Je kunt kinderen ondersteunen bij het vertalen van instructies 
  • Je kunt kinderen motiveren door enthousiasme en bewondering 
  • Je kunt kinderen helpen leren door het voor te doen. 

Als je zelf geen piano kunt spelen is het nog leuker om met je kind mee te doen. Door samen lessen door te nemen, uit te voeren en plezier te beleven. Het hebben van succes is vrijwel altijd gebouwd op plezier en vermaak.  

Je kunt verder om te beginnen natuurlijk ook zorg dragen voor fysieke pianolessen. Maar de ervaring leert dat dit kostbaar is. Je bent voor een aantal lessen al snel veel geld kwijt die je beter hand willen besteden. Bijvoorbeeld aan een gerenommeerde pianocursus die je bij ons kunt vinden. 

Wanneer je zelf op zoek gaat naar de kosten voor fysieke pianolessen lees je al snel dat de kosten soms tot wel 1000 euro of hoger gaan. Je krijgt hiervoor circa 32 lessen van 30 minuten, kun jij het je permitteren? Dat is omgerekend boven de 35 euro per uur, best prijzig dus.  

Is piano leren spelen moeilijk

Het leren van pianospelen wordt hierdoor al snel een jarenplan. Wat niet echt motiveert als je het mij maar ook cursisten van de online pianoles cursus vraagt. 

Dat kan dus anders, jij staat op het punt om de juiste keuze te maken. Het leren van pianospel met een online piano cursus. Waarmee je veel sneller kunt leren, kunt terugkijken of zoeken als je al een stap verder bent. Maar ook nog eens honderden euro’s kunt besparen. 

Werkt de online pianoles ook bij kinderen van jonge leeftijd? 

De meeste kinderen krijgen ook via school al lessen via de computer. Het is dus zeker niet nieuw voor kinderen. Waardoor ze de methode eigenlijk al kennen. Hierdoor pakken kinderen de online pianolessen sneller op. Bovendien is de leerstof ontzettend duidelijk ten opzichte van andere online cursussen die er zijn. 

Het volgen van de online pianolessen sluiten dus helemaal aan bij deze tijd. Waarin iedereen online leert over wat hem of haar aanspreekt. Er is niet voor niets een cursus. Van tekenen tot het leren van hondengedrag of gitaarspelen.  

Er is voor jongeren dus niets makkelijker dan ook thuis op een methode trainen en leren die ze al op school hebben ervaren. Wist je trouwens dat e-learning zo populair is dat veel bedrijven er ook gebruik van maken voor interne trainingsdoeleinden. 

Wel is het belangrijk “zoals ik eerder al heb aangegeven” dat kinderen onder een bepaalde leeftijd een stukje extra ondersteuning krijgen. Dat zorgt dat ze gemotiveerd zijn en blijven.  

Je kunt gemakkelijk een tablet op of bij de piano plaatsen. Dat zorgt dat je de lesstof altijd dichtbij hebt, binnen handbereik. Daardoor leer je direct wat je moet doen om weer een stap verder te kunnen komen. 

Wat nog wel even genoemd moet worden is de wijze waarop kinderen leren, deze is doorgaans heel anders dan hoe ouderen leren. Namelijk door te doen en luisteren. Waar wij volwassenen vaak eerst alles willen weten over aanslagen, noten of andere zaken. Wat zorgt dat kinderen makkelijker leren dan volwassenen. 

Wat is het verschil tussen fysieke of online pianoles? 

Er zijn veel verschillen tussen fysieke of online pianolessen. Waarbij het eerste verschil voornamelijk de muziekkeuze betreft. Hoe leuk is het als je moderne pianospel leert spelen. Precies, dat spreekt jongeren natuurlijk veel meer aan dan de klassieke keuze bij fysieke pianolessen.  

piano leren spelen met letters

Maar er zijn meer verschillen dan de soorten composities die er zijn. Je kunt bijvoorbeeld denken aan het kunnen terugkijken van lessen, soms heb je eenmaal wat meer moeite met technieken of aanslagen dan andere keren.  

Echter, het grootste verschil merk je in de kosten. Daarover heb je al gelezen, was jij er ook van geschrokken? Gelukkig kost de online pianocursus een stuk minder, je kunt deze al volgen voor een bedrag van 37 euro.  

Ik durf zelfs voor dit kleine bedrag garantie te beloven. Want als je niet tevreden bent, betaal ik je het geld gewoon terug. Dat doe ik, omdat ik geloof in de methode waarvan vele honderden jonge en oudere mensen al succesvol gebruik hebben gemaakt. 

Op de cursus pagina kun je voorbeelden vinden van video’s die mensen mij met trots hebben gestuurd. Zeker leuk om te bekijken, misschien stuur jij mij over een tijdje ook een leuke video waarin je laat zien wat het je hebt gebracht, ik ben in iedergeval benieuwd! 

Wat moet ik nog weten over piano leren spelen op jonge leeftijd? 

Tja, volgens mij weet je er al heel veel over. Maar wat misschien ook leuk is om te weten. Jouw kinderen zijn niet de enige die de online pianolessen met succes volgen. Er zijn aardig wat hele leuke voorbeelden van kinderen die nu al een aardige noot kunnen spelen. 

Verder is het natuurlijk belangrijk dat piano leren spelen bij kinderen een spel is, waaraan zij op hun eigen manier veel plezier aan mogen beleven. Zelfs als het wat langer duurt om te spelen. 

Het is bovendien een zeer betaalbare manier om in aanraking te komen met piano leren spelen in tegenstelling tot fysieke cursussen die veelal minder leuk zijn.  

Als laatste wil ik afsluiten met een stukje over de leraar. Want de cursus is er een in het bijzonder dankzij de kennis, ervaring maar vooral heldere uitleg. Het is zeker bewonderingswaardig wanneer je tijdens de eerste les al direct voor de piano zit. 

Dat is trouwens iets waar je bij fysieke lessen rekening mee moet houden. De eerste lessen vinden de muziekleraren het altijd belangrijk dat je eerst leert over de piano. Zonde, dat kun je beter tijdens de lessen zelf leren, thuis uitvinden of ontdekken. 

Sluit je aan bij de cursisten die nu elke dag tevreden gebruik maken van de online pianolessen uit deze cursus. Zodat je straks ook aan de slag kan op jouw unieke manier.  

Vergelijkbare berichten