Hoe snel kun je piano leren spelen?

Wanneer je op een goede manier wil leren om een piano te bespelen heeft dat tijd nodig. Zelfs de beste pianisten oefenen elke dag vele uren. Maar de eerste melodieën heb je wellicht sneller onder de knie. Dat hoeft echt geen jarenplan te zijn met de juiste trainingen.

Zijn pianolessen de moeite waardNog voor je piano leert spelen is het kunnen lezen van de noten natuurlijk belangrijk. Daar zit dus ook de nodige tijd om te begrijpen in. Aan de hand van noten kun je later gemakkelijker piano leren spelen. Hoe lang piano leren duurt hangt samen met hoe snel je in staat bent om het te leren. De een vliegt er in ongekende snelheid doorheen, waar de ander meer tijd nodig heeft om het te kunnen leren. Het leren van piano spelen kun je op verschillende manieren gaan aanpakken. Je kunt op fysieke cursus gaan, waarbij je momenten neemt om het te gaan leren. Of gebruik maken van een online piano cursus. Waarmee je altijd, op elk moment, vanaf je mobiel, tablet of laptop toegang hebt tot cursusmateriaal. Zo leer je op je eigen wijze het spelen van piano. 

De een leert het spelen van piano snel. Waar de ander er meer moeite voor moet doen. Daarop heb ik met mijn artikel geen directe invloed. Behalve dat ik je kan vertellen dat je er meer tijd aan moet besteden. Manieren om piano leren te versnellen lees je verder in dit artikel.

Je hebt misschien al een eerste pianoles gehad, rondgekeken op het internet of vrienden die je het een en ander al hebben geleerd. Dan heb je de eerste stap om piano te leren spelen al gehad. Het is dan zaak om door te gaan met oefenen. Want zelfs de beste pianisten leren nog elke dag door de piano te bespelen. Kijk jij nog elke dag youtube filmpjes om het te leren? Daar moet je dan echt mee stoppen. Kies liever voor een online training met duidelijke uitleg. Daardoor leer je sneller het spelen van piano

Waarom niet iedereen piano kan spelen?

Je kunt het je misschien voorstellen hoe intensief piano spelen kan zijn. Je ziet met regelmaat de pianisten die naast hun kruk vallen. Zij zitten helemaal in de klanken waarvan jij en ik elke keer opnieuw genieten. Dat weerspiegeld hoe intens piano spelen kan zijn. Dat het veel meer is dan een aantal prachtige klanken combineren. Het is een intens gevoel, grootse beleving maar vooral de passie die je bij anderen probeert over te brengen.

piano leren spelenBlijf dus vooral doen wat je al die tijd al deed. Blijf oefenen om de piano te bespelen. Leer van elke toon die je zet, het gevoel dat het geeft, de bewegingen die het in je losmaakt. Alleen op die manier kun jij piano leren sneller onder de knie krijgen.

Wat zijn de voordelen van een online piano cursus.

Ga jij in deze tijd nog wachten tot je naar pianoles mag? Dat kan toch veel gemakkelijker. De reden dat steeds meer beginnend als ervaren pianisten kiezen voor de online cursus variant. Je kunt vanaf nu leren wanneer je wilt, het grote voordeel ten opzichte van fysieke cursussen. 

Op jouw vraag hoe snel je piano kunt leren spelen. Je hebt het met de online cursus piano spelen helemaal zelf in de hand. Natuurlijk kun je de online lessen perfect combineren met fysieke les bij een pianoleraar. Zo ga je nog sneller in het leerproces. 

Kan iedereen zelf piano leren spelen?

Sokkels zijn gemaakt om trillingen van de piano te absorberen. Door deze techniek toe te passen trilt de piano minder door op de vloer en muren waardoor je buren er direct minder last van hebben als jij piano speelt. Hoewel het al heel veel helpt bestaat de kans dat je buren er geen genoegen mee nemen.  Goed dat jij je dat afvraagt. Wanneer ik kijk naar hoe goed de online pianolessen in elkaar zitten zie ik geen enkel probleem. Wat ik zie is de uitdaging om niet te snel door de cursussen te gaan. Zodat je het muziekstuk daadwerkelijk leert begrijpen, voelen of overbrengen. Je kunt het dus zeker zelf leren, eigenlijk kan iedereen dat wel. Zeker als jouw interesse gericht is op piano leren spelen. Je kunt de keuze maken voor dure muziekscholen, waar je beperkte tijd instructies krijgt. Of de online lessen die altijd voor je klaarstaan. Welke je ook kiest, iedereen kan piano leren spelen.

De online pianolessen zijn stapsgewijs opgebouwd. Dat heeft als voordeel dat iedereen een begin kan maken met piano leren spelen. Je hebt er dus echt geen voorkennis voor nodig. Maar ook als je al het een en ander weet zijn deze basisstappen handig om door te nemen. 

De online pianolessen zijn dus voor elk niveau. Iedereen kan aan de hand van de duidelijke stappen leren om de piano te bespelen. Wat daarnaast ontzettend fijn is, je kunt elke les nog eens terug kijken op je telefoon, tablet of computer. Dat heb je met fysieke pianoles bij een dure muziekschool niet. Je moet elke keer opnieuw vragen hoe het ook alweer moest. Dat kost je tijd, waardoor je achter raakt met waar je eigenlijk al had willen zijn. 

Persoonlijke aandacht, ook met de online pianolessen. 

Soms ben je op zoek naar persoonlijke aandacht. Je wilt natuurlijk laten horen, zien of weten hoe ver je al bent met pianoles. Daarvoor kan online pianoles niet direct zorgen. Toch geeft René je met de online lessen een persoonlijk, vriendelijk maar vooral vertrouwd gevoel. Vanaf het eerste moment dat je de lessen zal volgen tot de laatste les. Dit komt omdat René vol passie verteld over pianospel. Je leert hierdoor veel meer dan bij menig muziekschool. 

Je mist de persoonlijke aandacht die je bij een dure muziekschool wel krijgt niet. Elke video is keer op keer gemaakt om je te motiveren. Te vertellen over de volgende stap die je gaat maken. Maar vooral om je vertrouwen te geven dat jij die stap kunt maken. Zo krijg je ook 

het resultaat van de lessen te horen. Een fijne toevoeging als ik voor mijzelf mag spreken.

Door de wijze waarop René je piano leert spelen raak jij zeker gemotiveerd om door te gaan. Dat zie je terug in hoe weinig mensen uiteindelijk afhaken. Vrijwel iedereen blijft gemotiveerd om door te gaan tot het einde. Wat zorgt dat René steeds opnieuw met verrassende frisse moed op je beeldscherm verschijnt om je alles te leren.

Wat heb ik nodig om snel piano te leren spelen?

Laten wij snel piano leren spelen even vergeten. Dat klinkt zo als moeten. Laten wij het hebben over of jij piano kan leren spelen. Daarop is het antwoord dat jij dat zeker kan. Maar zoals ik nogmaals wil zeggen is piano spelen zeker geen moeten. Het is een passie die je graag tot uiting brengt in de vele prachtige tonen. Je hebt dus zeker geen drang nodig maar een gevoel van passie om piano te leren bespelen. 

Heb je al je goede moed verzameld? Dan is het tijd om aan de slag te gaan. Om te leren waar je een heel artikel over gelezen hebt. Tijd om je eerste toetsaanslagen te maken, de tonen te beleven maar vooral om je eerste pianoles te beginnen.

Naast zelf piano leren spelen is luisteren naar het spel van anderen ook belangrijk. Op die manier heb je vergelijkingsmateriaal. Je kunt als je wat verder bent jezelf ook opnemen. Aan de hand van een video opname ben je in staat je eigen fouten te zien, verbeteren waarna je weer een stap verder bent gekomen. Het klinkt misschien gek om jezelf te verbeteren, toch is dit de manier om sneller piano te leren spelen. Zonder dat je piano snel moet leren spelen.

Online pianolessen volgen, start vandaag nog!

Ik ben een groot voorstander van online pianolessen volgen. Ik heb dan ook met eigen ogen gezien tot waar de online cursus in staat is. Daardoor kan ik je verklappen dat je echt niet de enige bent. Als je echt piano wilt leren spelen, je eigen tijd wilt indelen, toegang wilt hebben tot het terugkijken van de cursus video’s maar vooral piano wilt leren spelen is de online cursus een echte aanrader.

Met de online cursus krijg je toegang tot videomateriaal van René. Hij zorgt ervoor dat jij het op een goede manier zal leren. Ik heb je al meerdere keren verteld over de voordelen. Maar ik heb je nog niet verteld over hoe ontzettend leuk de cursus is vormgegeven. Sinds de eerste video van René ben ik een groot fan. Hij brengt elke cursus opnieuw vanuit zijn kennis, ervaring met persoonlijke aandacht.

Want volgens René draait het niet om hoe serieus je bent. Het is veel belangrijker om ergens plezier in te hebben. Want met goede moet, plezier of vermaak bereik je veel meer. Door de druk laag te houden, genieten voorop te stellen samen met een goede uitleg ben ook jij in staat piano te leren spelen. Vaak zelfs sneller dan je verwachting.

Vergelijkbare berichten