Hoelang gaat een laptop mee bij intensief gebruik?

Hoelang gaat een laptop mee bij intensief gebruik? De laptop is een steeds belangrijker onderdeel van ons bestaan geworden. Voor steeds meer doeleinden maken we gebruik van dit apparaat. We gebruiken een laptop voor school, werk, maar ook gewoon voor wat ontspanning.

Een vraag die veel te horen is, is dan ook: hoelang gaat een laptop mee bij intensief gebruik? Over het algemeen moet je hierbij uitgaan van zo’n 3 jaar. Nadien is het echter nog niet geheel gedaan met de laptop.

In dit artikel ga je een uitgebreid antwoord vinden op de vraag hoelang een laptop mee kan gaan met intensief gebruik. Lees dus snel verder en kom snel achter het antwoord op deze brandende vraag!

De leeftijdsduur van een laptop

Het geven van een specifieke levensduur voor een laptop kan per laptop anders zijn. Dit heeft te maken met alle specificaties van de laptop. Hoe beter die zijn, hoe langer de laptop waarschijnlijk ook meegaat.

Over het algemeen gezien kan je het beste rekenen op een levensduur van ongeveer 3 jaar. Na die 3 jaar is het nog niet meteen gedaan met de laptop. Vanaf dat moment gaat wel de gebruiksvriendelijkheid van het apparaat achteruit.

Hierbij moet je denken aan het slomer worden van de laptop, het verslechteren van de batterij en ga zo maar door. Dit hoeft niet per se een probleem te zijn, want je kan het in veel gevallen met enkele handige trucjes oplossen.

Repareren of vervangen?

Zodra de drie jaar voorbij zijn en de eerste problemen zich voor beginnen te doen, is het tijd om na te gaan denken. Is deze laptop nog steeds wel geschikt voor jou? Dat is een vraag die je alleen zelf kan beantwoorden.

Het is namelijk mogelijk om de laptop te laten repareren. In sommige gevallen is dit goedkoper dan het halen van een nieuwe laptop. Het is dan echter niet gezegd dat de laptop op andere gebieden dan ook nog een hele tijd verder kan.

Dat is het grootste nadeel van deze hele kwestie. Je kan de batterij wel laten vervangen, maar dat kan natuurlijk niet voorkomen dat je laptop alsnog crasht. Risico’s blijven dus altijd op de loer liggen.

Het makkelijkste is het om de laptop te vervangen voor een nieuwe. Dit kost je meer geld dan je lief is, maar het is wel de veiligste optie. Alles wat je gemaakt hebt op je oude laptop blijft dan ook goed bewaard, omdat je het kan overzetten naar de nieuwe laptop.

Het belangrijkste bij een laptop kopen

Het belangrijkste bij het kopen van een laptop is dat de laptop in je behoeften moet voorzien. Als dat niet het geval is, dan kom je namelijk al snel bedrogen uit. Dat wil zeggen: de laptop doet niet waar je de laptop voor gebruiken wil.

Let er bij de aankoop goed op dat de specificaties van de laptop aansluiten op de behoefte die jij hebt. Denk dus goed na of je de laptop wil gebruiken om te gamen of dat je de laptop alleen koopt zodat je kunt internetten.

Zowel van gaming laptops als normale laptops zijn meer dan genoeg goede voorbeelden te vinden. Voor gamers is er bijvoorbeeld de MSI Gaming GF63 10UC-476NL, terwijl voor de normale gebruiker de ASUS X515EA-BQ1396T geschikt is.

Conclusie

Een fijne laptop wil je natuurlijk zo lang als het kan blijven gebruiken. Helaas wordt dat een lastig verhaal. Op den duur zal namelijk iedere laptop gebreken beginnen te vertonen. Tijd voor vervanging dus.

Het gebeurt meestal na ongeveer 3 jaar dat de laptop gebreken begint te vertonen. Zeker als de laptop intensief gebruikt wordt is dat het geval. Per laptop kan de levensduur wel enigszins verschillen, maar over het algemeen klopt 3 jaar wel.

Je merkt dan dat de laptop slomer wordt of dat de batterij niet meer zo goed is. Dat is natuurlijk erg vervelend, maar wel op te lossen. Dit los je op door de laptop te laten repareren of te vervangen.

Hierbij is het vervangen van de laptop het verstandigst. Je begint dan op een nieuw apparaat en hebt niet te maken met steeds een ander probleem. Bij reparaties los je het ene probleem op, maar je kan een ander probleem er weer voor terugkrijgen.

Het belangrijkste om te onthouden is dat de laptop aan moet sluiten bij je behoeftes. Zolang de laptop nog goed werkt kan je de laptop dan met veel plezier gebruiken.

Hopelijk heeft dit artikel een goed antwoord gegeven op de vraag over de levensduur van je laptop.