beste hogedrukreiniger

Hogedrukreinigers – Welke hogedrukreiniger is het beste voor jouw klus?

Stel je voor, jij zit lekker in de tuin of op het balkon te genieten van de zon. Maar zodra jij jouw ogen opendoet zie jij dat alle tegels groen zijn. Dan wordt dat genieten snel afgekapt. En een sopje met een bezem doet zijn werk ook niet goed genoeg. Dan heb jij dus een hogedrukreiniger nodig. Maar wat is een hogedrukreiniger precies en waar welke zijn de beste op dit moment?

Met dit artikel leer jij alles over hogedrukreinigers en waar je op moet letten bij het aanschaffen.

En geen zorgen! Onderaan dit artikel staat een handig overzicht met de top 5 hogedrukreinigers van dit moment. Dan kan jij snel genieten van jouw balkon of tuin!

Wat is een hogedrukreiniger en hoe werkt deze?

Iedereen kent die grappige filmpjes van kinderen met een bladblazer of hogedrukreiniger en wij lachen er elke keer weer om. Maar wat is een hogedrukreiniger nou precies en hoe werkt deze? Deze vragen beantwoord ik voor jullie!

De naam zegt het eigenlijk al: een hogedrukreiniger is een apparaat wat oppervlaktes onder hoge druk schoon spuit met water. Dit apparaat kan je gebruiken om groene aanslag te verwijderen van jouw balkon of tuin tegels, om verwering van het dak te verwijderen en om jouw riool mee door te spuiten.

Er zijn zelfs reinigers die de auto kunnen reinigen! Het is dus een erg handig apparaat, maar zoals de filmpjes laten zien, niet voor iedereen gemaakt. Het is dus ook erg belangrijk dat jij weet hoe een hogedrukreiniger werkt.

Met onderstaand stappenplan gebruik jij jouw toekomstige hogedrukreiniger op de juiste manier waardoor jij jouw oppervlaktes goed schoon krijgt!

Stappenplan

Begin met het aansluiten van de slang aan de hogedrukreiniger. Kijk goed waar de aansluiting zit want per reiniger is dit anders.

Zodra de slang is aangesloten kan de spuitkop op de spuitslang geplaatst worden. Kijk goed welke spuitkoppen jij bij de reiniger krijgt en welke geschikt is voor het werk wat jij wilt doen.

Aan de meeste reinigers zit ook een reservoir gevestigd. Deze kan jij eventueel vullen met reinigingsmiddel mocht dit nodig zijn.

Dit is een belangrijke stap. Draai eerst de kraan open en steek dan pas de stekker in het stopcontact! Dit moet in deze volgorde anders kan het apparaat beschadigen.

Stel de druk in via de instel knop en jij bent helemaal ready to go!

Nog 1 tip: richt een hogedrukreiniger nooit op een persoon of breekbare oppervlakte. Als jij de stevige ondergrond goed wilt schoonmaken, houdt dan 20 tot 30 cm afstand met de kop van de spuitslang tot de ondergrond. Dit geeft het beste resultaat.

Waar moet je op letten bij het aanschaffen?

Nu jij weet wat een hogedrukreiniger is en wat hij kan doen wil jij er misschien wel 1 aanschaffen. Maar niet elke hogedrukreiniger is goed voor elke handeling of ze zijn veel te duur voor wat jij krijgt. Let daarom goed op de volgende dingen als jij een hogedrukreiniger gaat aanschaffen.

Bepaal jouw budget

Bij alles wat jij koopt is het belangrijk dat jij voor jouzelf bepaald hoeveel jij voor dit product wilt uitgeven. De prijzen van hogedrukreinigers liggen tussen de 50 en 500 euro. Maar iet elke goede reiniger is direct zo duur. Bepaal jouw budget en kijk wat jij daarvoor kan krijgen.

Bepaal de werkzaamheden

Niet elke reiniger is geschikt voor elke handeling. Zo zijn er reinigers die niet op warm water aangesloten kunnen worden of die net niet hard genoeg kunnen spuiten. Bepaal waar jij de reiniger voor wilt gebruiken en wat je hiervoor nodig hebt. Heb je warm water of een hoge druk nodig? Kijk dan of jouw reiniger hiervoor gemaakt is.

Bekijk de werkdruk

Hiermee komen wij bij het volgende punt: de werkdruk. Als jij groene aanslag of verwering wilt verwijderen is de juiste werkdruk erg belangrijk. Kijk welke maximale werkdruk de reiniger heeft en of dit goed genoeg is voor jouw werkzaamheden.  De regel die hierbij geldt is ‘hoe hoger het aantal bar, hoe grote de werkdruk en hoe beter hij reinigt’.

Bekijk de wateropbrengst

Hiermee wordt bedoeld, kijk hoeveel water de reiniger per uur verbruikt. Niemand houdt van verspilling en als de reiniger veel water verbruikt wordt hij uiteindelijk alleen maar duurder. Echter geldt wel de regel ‘meer water verbruik betekend betere reiniging’.

Kijk naar de lengte van de slang

Stel je voor, jij hebt een reiniger met een primalengte slang, denk je, en net dat ene groene hoekje kan jij niet schoonmaken. Dat zou echt balen zijn. Kijk daarom goed naar de lengte van de slang. Zo kan jij bepalen of hij lang genoeg is voor jouw tuin of balkon en weet je zeker dat je niet te veel slang hebt.

Kijk naar de opzetstukken

Veel reinigers komen met verschillende opzetstukken. Bekijk goed welke erbij zitten en welke jij nodig gaat hebben. Gebruik jij de reiniger voor een terras? Zorg dan dat jij een terrasreiniger erop hebt zitten. Of toch liever een schone auto? Kijk dan of er een auto borstel bij zit!

Kijk of de reiniger aangesloten kan worden op warm water

Voor hardnekkig vuil gebruik je het liefst heet of warm water. Maar niet elke reiniger is gemaakt om op warm water aangesloten te worden. Kijk dus goed of jouw reiniger dit wel kan en bepaal voor jouzelf of jij dit nodig hebt.

Last but not least: de aansluitwaarde

Ook dit is een belangrijk punt om naar te kijken. Kijk goed hoeveel kilowatt energie de reiniger verbruikt. Ook energie wil jij niet verspillen maar ook hierbij geldt ‘hoe meer energie er verbruikt wordt, hoe beter de reiniging zal zijn’.

Bekijk deze hogedrukreiniger bij Coolblue > 

Beste hogedrukreinigers van dit moment

Nu jij alles weet over hogedrukreinigers en hoe handig zo’n reiniger eigenlijk wel niet is, wordt het tijd dat jij de beste reiniger vindt voor jouw tuin, auto of terras. Maar zoeken hoef jij niet. Ik heb voor jou de top 5 hogedrukreinigers op een rijtje gezet zodat jij verzekerd bent van kwaliteit tegen een mooie prijs!

#1 Kärcher K2 Universal Basic

Ik begin klein maar fijn! Deze reiniger is zeer geschikt voor lichte en kleine klusjes rondom het huis. Daarnaast is hij zelf ook lekker klein en licht waardoor hij niet in de weg zal staan of zwaar is met verplaatsen. Hij spuit 110 bar en heeft een oppervlakteprestatie van 20 m2 per uur. Daarnaast beschikt deze reiniger over een krachtige vuilvrees. Hierdoor wordt jouw balkon weer mooi schoon!

Kärcher K2 Universal Basic Hogedrukreiniger - 110 Bar - 20 m² per uur
Afbeelding van Bol.com

Eigenschappen:
▪ Werkdruk: 110 bar
▪ Wateropbrengst: 360 l/u
▪ Oppervlakteprestatie: 20m2/u
▪ Vermogen: 1400 Watt
▪ Slanglengte: 3 m
▪ Snoerlengte: 5 m

 

#2 Eurom Force 2000 plus

Deze mooie en handige reiniger is niet alleen geschikt voor de kleine klusjes, maar ook voor de wat grotere klussen. Hierdoor kan jij jouw terras mooi schoonmaken. Want ook een terrasreiniger en vuilfrees krijg jij bij deze reiniger. Met de haspel houd jij de slang netjes en op door het automatische start/stop systeem gaat de motor lekker lang mee. Met de 150 bar die hij spuit en de vernieuwde haspel hoef jij de slang niet helemaal af te draaien. Draai hem uit zo er als nodig is en spuiten maar. Dat is prettig schoonmaken!

Eurom Force 2000 Plus Main Image
Afbeelding van Coolblue.nl

Eigenschappen:

 • Werkdruk: 150 bar
 • Wateropbrengst: 400 l/u
 • Oppervlakteprestatie: 35 m2/u
 • Vermogen: 2000 Watt
 • Slanglengte: 8 m
 • Snoerlengte: 5 m

Bekijk deze hogedrukreiniger bij Coolblue > 

 

#3 VONROC Hogedrukreiniger

Dit is de reiniger voor regelmatig gebruik. Deze reiniger heeft een druk van 170 bar en is super makkelijk te verplaatsen door de wielen en handel die aan de reiniger bevestigd zijn. En bij deze reiniger kan jij zelfs de reinigingsmiddelen doseren.

Afbeelding van Bol.com

Dan bespaar jij pas echt. Daarnaast beschikt hij ook over het automatische start/stop systeem wat goed voor de motor is. Zo kan jij nog lang genieten van een schoon terras!

Eigenschappen:

 • Werkdruk: 170 bar
 • Wateropbrengst: 450 l/u
 • Oppervlakteprestatie: 60m2/u
 • Vermogen: 2200 Watt
 • Slanglengte: 8 m
 • Snoerlengte: 5 m

#4 Nilfisk E160.1-10 PAD H X-TRA

Ben jij meer van het regelmatig, grondig reinigen van tuin en terras? Dan is dit de reiniger voor jou! Deze reiniger is speciaal ontwikkeld voor alle klussen en door de meegeleverde terrasreiniger, vuilfrees, was borstel, rioolslang en waterfilter kan jij echt alles reinigen.

Nilfisk E160.1-10 PAD H X-TRA Main Image
Afbeelding van Coolblue

Deze reiniger is daarnaast te bestellen in 2 uitvoeringen, namelijk 160 bar en 180 bar. Bepaal voor jezelf welke jij nodig hebt en krijg het beste resultaat! Van terras tot zwembad, deze reiniger kan het aan. En door de haspel gaat de slang lang mee waardoor jij er langer van kan genieten! Win-win.

Eigenschappen

 • Werkdruk: 160 bar
 • Wateropbrengst: 500 l/u
 • Oppervlakteprestatie: 55m2/u
 • Vermogen: 2300 Watt
 • Slanglengte: 10 m
 • Snoerlengte: 4,5 m

Bekijk deze hogedrukreiniger bij Coolblue > 

#5 Karcher K7 Smart Control

Dit is de top van de top als het gaat om reinigers. Deze 180 bar reinigers kan water aan tot 60 graden en is te bedienen via een app! Zo stel jij gemakkelijk en snel de waterdruk in zoals jij dat wenst. En er zit nog eens een extra bediening op de spuitlans voor extra gemakt.

Karcher K7 Smart Control Main Image
Afbeelding van Coolblue

Door de lange en handige slang hoef jij je geen zorgen te maken of jij elk hoekje wel kan bereiken en is in een mum van tijd zelfs jouw boot helemaal weer spik en span! Dat wil toch iedereen?

Eigenschappen:

 • Werkdruk: 180 bar
 • Wateropbrengst: 600 l/u
 • Oppervlakteprestatie: meer dan 60m2/u
 • Vermogen: 3000 Watt
 • Slanglengte: 10 m
 • Snoerlengte: 5 m

Bekijk deze hogedrukreiniger bij Coolblue > 

Vergelijkbare berichten