Hout voor buiten behandelen

Hout voor buiten behandelen in 5 eenvoudige stappen

Hout voor buiten behandelen? Hout is een natuurlijke en hernieuwbare hulpbron, maar vanwege zijn milieutoestand moet het worden behandeld. Er zijn een paar redenen waarom men hout zou moeten behandelen.

Ten eerste ben je door het behandelingsproces in staat om de veiligheid en levensduur van je meubels en andere houten voorwerpen die je in huis en rondom het huis hebt te garanderen. Ten tweede kunt je door het behandelingsproces de kwaliteit en levensduur van je meubelen verhogen en ervoor zorgen dat het langer meegaat dan oorspronkelijk het geval zou zijn geweest.

Je kunt ook de levensduur verlengen van hout dat wordt gebruikt voor buitenprojecten of andere dingen door het te behandelen voordat het wordt blootgesteld aan zware omstandigheden zoals regen of zonlicht.

Het behandelen van hout is belangrijk omdat het een product van betere kwaliteit oplevert dat langer meegaat dan wat het oorspronkelijk zou hebben gedaan, wat op zijn beurt zal helpen het afval van bouwmaterialen te verminderen

In dit blogbericht lees je hoe je hout stap voor stap behandelt en welke middelen je het beste kunt gebruiken. Lees daarom zeker verder.

Stap 1: Identificeer houtsoort

Hout is een poreus natuurlijk materiaal en moet worden behandeld om vochtopname te voorkomen. Het kan op verschillende manieren worden behandeld, afhankelijk van de houtsoort die je hebt

Verschillende houtsoorten hebben verschillende behandelingen nodig. Als je hardhout heeft, moet je een behandeling op oliebasis gebruiken om het hout vochtbestendiger te maken. Voor zacht hout is het het beste om een alkalische reiniger te gebruiken voor hetzelfde doel en om het oppervlak van het hout te desinfecteren.

Er zijn veel andere behandelingen voor uw houten meubels en andere oppervlakken in je huis die onderhoud nodig hebben. Maar ook houtsoorten voor buiten hebben de juiste houtbehandeling nodig.

Stap 2: Bepaal de staat van het hout

Allereerst is het belangrijk om de staat van het hout te bepalen. Soms kun je het hout beter eerst schuren voordat je het hout gaat behandelen, maar soms is dat ook niet nodig.

Er zijn veel manieren om hout in de beste staat te krijgen. Een daarvan is om het eerst te schuren. Het verwijdert alle stof of onzuiverheden die mogelijk zijn veroorzaakt door het zaagsel en deeltjes die zijn achtergebleven na het zagen van het hout.

Er zijn ook twee verschillende manieren om hout te behandelen: eerst behandelen en dan schuren, of direct behandelen zonder eerst te schuren. Als u een snel resultaat wilt, kunt u eerst behandelen, maar u moet overwegen om wat meer te schuren voordat u beslist of u opnieuw wilt behandelen of niet.

Stap 3: Verwijder oppervlakteschimmel, korstmossen en andere oppervlakken die schadelijk zijn voor het verse hout

Oppervlakteschimmel, korstmos en andere oppervlakken die schadelijk zijn voor hout kunnen met een paar eenvoudige trucs worden verwijderd.

Zorg er eerst voor dat de grond niet vochtig is in de buurt van het houtoppervlak. Dit maakt het voor je gemakkelijker om te zien wat je aan het doen bent en voorkomt dat je per ongeluk je hout nat maakt en rot.

Gebruik vervolgens schuurpapier om de oppervlakteschimmel op het houtoppervlak voorzichtig te verwijderen voordat je een behandeling aanbrengt.

Breng tot slot een fungicide of een fungicide-conserverende oplossing zoals tungolie of gekookte lijnolie aan om je hout te beschermen tegen verdere schade veroorzaakt door schimmels en korstmos.

Sommige van deze schadelijke oppervlakken zijn moeilijker te detecteren omdat ze diep in de structuur van het hout zijn ingegroeid. Om beschadiging van je handen te voorkomen, wikkelt je ze in een dikke handdoek wanneer je ermee werkt.

Hout voor buiten behandelen

Stap 4: Reinigen met zuiveringszout en heet water

Zuiveringszout is een veelgebruikt huishoudelijk product dat kan worden gebruikt om hout te reinigen en te ontgeuren.

Zuiveringszout is gemaakt van natriumbicarbonaat en heeft een pH-waarde van 9. Dit betekent dat het zuren of basen kan neutraliseren, afhankelijk van de hoeveelheid die nodig is in een bepaalde oplossing.

Op zichzelf is het minder effectief dan chloorbleekmiddel voor reinigingsdoeleinden. In combinatie met heet water wordt zuiveringszout echter krachtiger en effectiever in het verwijderen van vuil en geuren van meubels of andere houtproducten.

Reinigen met zuiveringszout en heet water is de beste manier om hout er op zijn best uit te laten zien.

Stap 5: Behoud van uw behandelde hout

Er zijn veel verschillende methoden om voor behandeld hout te zorgen, waaronder het reinigen en beschermen van het oppervlak tegen druppels en morsen.

Bij het verzorgen van behandeld hout is het belangrijk om het gebruik van chemische reinigingsmiddelen en oplosmiddelen te vermijden.

Chemicaliën kunnen ervoor zorgen dat het oppervlak uitdroogt of de poriën aan het oppervlak van het hout verstoppen, wat kan leiden tot een doffe afwerking. Probeer in plaats daarvan alleen een zachte doek en water te gebruiken.

Als er een probleem is met morsen of vlekken op het hout, gebruik dan pastawas of autowas om verdere schade te voorkomen en de behandelde oppervlakken te beschermen.

Behandelde houtsoorten hebben doorgaans hun eigen specifieke zorg- en onderhoudsvereisten die variëren afhankelijk van het type behandeling dat is toegepast.

Omdat elk type behandeling verschillende eigenschappen heeft die van invloed zijn op de hechting op andere oppervlakken, is het belangrijk om eerst goed uit te zoeken welk houtsoort je hebt en welke behandelingen daarbij horen en passen.

 

Top 5 beste middelen voor houtbehandeling

Hieronder vind je een lijst van de top 5 beste middelen om je hout te behandelen voor buiten

Woodseal Pro – Hout impregneermiddel | Hout waterdicht maken | Hout behandelen – 2,5 Liter

Woodseal Pro is de perfecte houtsealer voor iedereen die op zoek is naar een langdurige, duurzame en duurzame oplossing voor de behoefte aan houtbescherming.

Het product is zo gebruiksvriendelijk dat iedereen geweldige resultaten kan behalen zonder dat hij veel geld hoeft uit te geven aan een professional.

In tegenstelling tot andere houtverzegelaars op de markt, zal Woodseal Pro uw hout niet uitdrogen of krimpen!

Hout voor buiten behandelen

 • Beschermt hout tegen vocht, regen, sneeuw of zelfs kinderen.
 • Beschermt hout langdurig met het parelmoer effect en duurzame bescherming.
 • Eenvoudig aan te brengen in slechts enkele minuten.
 • Milieuvriendelijk zonder toevoeging van schadelijke chemicaliën

Woodseal Pro biedt twee essentiële voordelen voor meubelbezitters: onmiddellijke bescherming en langdurige duurzaamheid. Dit houtimpregneermiddel wordt geleverd in een gebruiksklare spuitbus om nieuw of oud hout te beschermen tegen vocht, damp en insectenschade. Onmiddellijke bescherming is zo eenvoudig als maar kan

 

Uulki Pure Lijnolie voor de behandeling van Hout Binnen en Buiten

Uulki Pure Lijnzaadolie is een extra zuivere lijnolie die perfect is voor uw houtbewerking. Je kan deze houtolie gebruiken op zowat alle houtsoorten: teak, beuken, ceder, walnoot, grenen, … en jezelf. Het is ook een universele olie die je voor zowat elke toepassing kunt gebruiken: meubelrestauratie, houtafwerking en polijsten.

Hout voor buiten behandelen

 • De beste kras- en slijtvaste coating, waardoor elk oppervlak bestand is tegen dagelijks gebruik.

 • Waterafstotend en gemakkelijk te verwijderen met water en zeep, zodat je in een handomdraai opruimt.

 • Geen kwaststrepen, dus makkelijk aan te brengen vanuit elke hoek.

 • Geen kunstmatige ingrediënten of geuren, dus je weet zeker dat het bureau van je kind veilig is.

 • 100% kras- en slijtvast

 • Waterafstotend

 • Geen penseelstrepen

 • Eenvoudig aan te brengen

 • Ruikt goed

De lijnzaadolie van Uulki is zo puur als het maar kan zonder toevoegingen, kleurstoffen of andere toevoegingen. Bovendien is de formule vrij van conserveringsmiddelen om ervoor te zorgen dat de lijnolie veilig en niet-toxisch is. Onze lijnolie is ook niet giftig voor mens en milieu, in tegenstelling tot de meeste lijnolie op de markt die giftig is met mogelijk kankerverwekkende effecten.

Eukalyptus hout vernieuwings olie, behandelings olie

Eucalyptusolie is een natuurlijke olie die al eeuwenlang wordt gebruikt om hout te behandelen. Eucalyptusolie verjongt en herstelt hout door het te beschermen tegen de elementen van buitenaf. De voordelen van Eucalyptusolie zijn niet beperkt tot meubels en kunnen op alles worden gebruikt.

Hout voor buiten behandelen

 • Gemaakt van 100% natuurlijke ingrediënten. Uitstekend geschikt voor het behandelen van hout, meubels en metalen meubelen.

 • Geeft een mooie afwerking met een gladde glans en glanzende kleur.

 • Helpt uw meubels te beschermen tegen vlekken, krassen, barsten en uitdrogen.

 • Goed voor je gezondheid door het hoge gehalte aan essentiële oliën die erin zitten

Herstel oude houten meubelen in hun oude schoonheid met onze Eucalyptus Wood Renewal Oil! Deze natuurlijke olie, die is afgeleid van de eucalyptusboom, is zeer effectief in het genezen van hout en voorkomt dat het barst. Onze olie vereist geen verf of andere behandelingen, zodat u uw meubelen in zijn oude glorie kunt herstellen zonder het milieu of uw budget te schaden.

Conclusie

Hoewel het geen noodzaak is, is houtbehandeling belangrijk voor de levensduur van meubels en andere houten voorwerpen. Het helpt de levensduur van meubels te verlengen door vocht, vuil en bacteriën te verwijderen die structurele schade kunnen veroorzaken.

Houtbehandeling beschermt ook tegen kromtrekken, barsten, splijten en splinteren. Houtbehandeling voorkomt ook verkleuring door ouderdom of weersinvloeden en kan zelfs vervaagde kleuren terugbrengen naar een meubelstuk.

Het behandelen van hout kan op verschillende manieren, afhankelijk van het soort materiaal waarmee je het wilt behandelen – olie, was, verf of lak – en of je kleur wilt toevoegen of niet.

Eucalyptus Wood Renewal Oil is een natuurlijk houtverzorgingsproduct dat kan worden gebruikt voor meubels, kasten en meer. Het heeft een frisse, schone geur die een bosachtige sfeer in je huis aanmoedigt.

Eucalyptus Wood Renewal Oil geeft oude en droge houten meubels weer leven zonder het gebruik van schadelijke chemicaliën of agressieve ingrediënten. De olie beschermt ook tegen vlekvorming en geeft je meubels een extra beschermingslaag tegen de elementen.

Dit product is gemaakt met volledig natuurlijke ingrediënten zoals aloë vera-gel en jojoba-olie om het hout er zo goed als nieuw uit te laten zien!

 

Vergelijkbare berichten