HP ENVY Laptop 13-aq0912nd review

Bij het uitzoeken van een nieuwe laptop heb je de keus uit behoorlijk veel varianten. Deze verschillende varianten worden door verschillende merken vervaardigd, waarbij onder andere Acer, Toshiba en Lenovo gerenommeerde merken zijn. HP is ook een merk dat al jarenlang goed vertegenwoordigd is in de markt van laptops. Ook bij andere elektronische apparaten is HP één van de betere fabrikanten.

In het huidige assortiment van HP zien we verschillende soorten laptops terug. Sommige laptops zijn specifiek bedoeld voor zakelijke doeleinden, andere laptops leveren onwijs veel kracht en andere laptops zijn weer bedoeld om foto’s en video’s te bewerken. Wil jij graag met een laptop foto’s kunnen bewerken? Wil je daarbij ook een razendsnelle processor en voldoende werkgeheugen hebben? Dan is mogelijk deze HP ENVY Laptop 13-aq0912nd iets voor jou.

In deze review bespreek ik graag alle ins en outs van deze laptop. Ik benoem enkele opvallende eigenschappen, ik benoem de belangrijkste voordelen en kijk uiteraard ook naar de belangrijkste nadelen. Tot slot vind je nog een algehele conclusie waarin ik aangeef of deze laptop aan te raden is of niet. Aan het einde van het artikel vind je ook nog een handige tip met betrekking tot het kopen van een laptop. Meer en meer Nederlanders gebruiken dagelijks een laptop, waardoor de vraag naar laptops flink gestegen is. Ik geef je dan ook een handige tip die je kunt gebruiken bij het kopen van een nieuwe laptop.

Wat zijn de belangrijkste kenmerken van deze laptop?

Allereerst wil ik graag benoemen dat dit een variant uit de welbekende HP Envy serie betreft. Al jarenlang maakt HP veelvuldig reclame voor deze unieke serie. Op de website van het merk wordt deze serie omschreven als ‘krachtig, dun en licht’. Dat is onder andere te danken aan een slank en stijlvol ontwerp + een aluminium behuizing die vrij weinig weegt. Dat zijn in de basis de belangrijkste kenmerken van de laptops uit de HP Envy serie. Ook deze laptop uit de HP Envy serie voldoet aan deze omschrijving. Daarover kan je later meer in deze review lezen.

Ook bij onze partner Coolblue valt een interessante omschrijving van de HP Envy serie laptops te vinden. Coolblue geeft aan dat de modellen er verfijnd uit zien, dat de modellen tegen een stootje kunnen, dat de modellen relatief licht zijn en dat de modellen van laser geëtst aluminium zijn vervaardigd. Ook deze omschrijving sluit naadloos aan op de HP ENVY Laptop 13-aq0912nd.

Als ik specifiek naar dit model kijk, vallen meerdere dingen mij op. Een van de belangrijkste kenmerken van de laptop is ongetwijfeld het compacte formaat. Het beelddiagonaal van deze laptop is 13,3 inch. Door dit compacte formaat kan je van enkele voordelen profiteren. Over die voordelen kan je uiteraard later meer in deze review vinden. Een bijkomend voordeel van deze compacte afmetingen is het feit dat je de laptop overal mee naar toe kunt nemen. Dat heeft ook weer met het minieme gewicht te maken. Deze laptop weegt namelijk slechts 1,2 kilogram. Hierdoor kan je de laptop zonder enige moeite mee op reis nemen, mee naar school nemen, mee naar werk nemen en mee naar vrienden nemen. Schaf een goede laptoptas aan, stop de laptop hierin en neem de sterke doch lichte laptop overal mee naar toe. Onwijs handig.

Om de belangrijkste kenmerken samen te vatten, hebben we deze kenmerken in onderstaand lijstje opgesomd:

  • Beeldschermdiagonaal: 13,3 inch
  • Soort scherm: IPS Paneel, glanzend
  • Processor: Intel Core i5
  • Intern werkgeheugen: 8 GB
  • Videokaart chipset: Intel UDH Graphics 620
  • Type opslag: SSD (256 GB)
  • Geleverd inclusief voedingskabel, een handleiding en 1 jaar gratis Norton 360 antivirus

Aan de hand van bovenstaande kenmerken heb je wellicht reeds een duidelijk beeld van de laptop kunnen krijgen. Voordat ik alle voordelen ga bespreken, wil ik graag de situaties bespreken waarin deze laptop prima van pas komt.

In welke situaties is deze laptop geschikt?

Als je op het punt staat om een nieuwe laptop te kopen, moet je de nodige research verrichten. Het aanschaffen van een laptop is hoogstwaarschijnlijk geen dagelijkse bezigheid. Hierdoor weet je niet exact waar je op dient te letten en welke gegevens belangrijk zijn. De belangrijkste kenmerken van deze laptop heb ik in bovenstaand rijtje opgesomd. Naast deze belangrijke kenmerken zorgen ook andere eigenschappen van deze laptop voor brede toepassingsmogelijkheden. Ja, ik durf te stellen dat deze laptop in bijzonder veel situaties prima van pas komt. Kan jij je vinden in één van de volgende situaties? Dan is deze laptop voor jou op het lijf geschreven:

Waarom in de laptop in bovenstaande situaties prima van pas komt, bespreek ik later in deze review. Ik wil hieronder namelijk de belangrijkste voordelen van de HP ENVY Laptop 13-aq0912nd aan je voorleggen. Aan de hand van deze voordelen begrijp je ook hoezo de laptop in bijzonder veel situaties goed van pas komt.

De voordelen van deze laptop

Bij het uitzoeken van een laptop moet je enkele belangrijke keuzes maken. Eén van die keuzes heeft betrekking op het formaat van het beeldscherm. Als je voor een groot formaat gaat, kan je sneller en overzichtelijker werken. Zo is het onder meer handiger om meerdere programma’s naast elkaar open te hebben op een grote(re) laptop. Daarnaast is het met een kleine laptop beter te doen om deze naar elke gewenste locatie mee te nemen. Bovendien neemt de laptop weinig ruimte in beslag en is de laptop behoorlijk licht. Dat is absoluut het geval bij de HP ENVY Laptop 13-aq0912nd. Eén van de belangrijkste voordelen is terug te vinden in de compacte afmetingen en bijbehorend miniem gewicht.

Het beeldschermdiagonaal van deze laptop is dus 13,3 inch. Dat is naar verhouding behoorlijk klein, maar je hebt ongetwijfeld voldoende aan dit beeldscherm. Een gevolg van de afmetingen van deze laptop is het onwijs lage gewicht. De laptop weegt in totaal, dus inclusief de accu, ongeveer 1,2 kilogram. Als je de laptop optilt, voel je dat dus in feite niet. Je kunt de laptop moeiteloos optillen, in jouw tas doen en naar elke gewenste locatie meenemen. Mede hierom is de laptop uitermate geschikt voor mensen die veel op reis zijn, voor scholieren die dagelijks de laptop mee moeten nemen of voor werkende mensen die met het OV naar werk reizen en dagelijks hun laptop mee moeten nemen. Je kunt deze laptop simpelweg zonder ook maar enig probleem met je mee nemen.

Een ander voordeel is terug te vinden in de kracht van deze laptop. De laptops uit de HP Envy serie behoren tot de krachtigste binnen het assortiment van HP. Dat bewijst deze laptop ook met dank aan de krachtige Intel i5 processor. Dankzij deze processor kan je razendsnel werken, kan je meerdere programma’s tegelijkertijd open hebben staan en hoef je eigenlijk nooit op de laptop te wachten. In mijn ogen is het uitermate prettig dat deze compacte laptop toch een dusdanig krachtige processor heft. Je ziet namelijk wel eens dat kleinere laptops ook een lichte processor hebben. Dat is gelukkig niet het geval bij deze laptop van HP.

Bij het opstarten van de laptop hoef je slechts 10 tot 15 seconden te wachten. Na deze korte tijd kan je direct gebruik maken van de laptop. Daarvoor heb je ook de beschikking over een vingerafdrukscanner. Je kunt je vinger op deze scanner leggen, waarna de computer automatisch zich automatisch gaat ontgrendelen. Dit werkt logischerwijs alleen bij jouw vingers; hierdoor is de laptop prima beschermd. Overigens is het ook nog mogelijk om met een wachtwoord in te loggen. Het snelle opstarten is overigens te danken aan de ingebouwde SSD schijf. Deze SSD schijf levert de gewenste power om de laptop razendsnel op te starten.

Wil je ook ’s avonds laat of in donkere ruimtes van deze laptop gebruik kunnen maken? Dat is mogelijk met dank aan het verlichte toetsenbord. Deze verlichting zorgt ervoor dat je altijd goed zicht op het toetsenbord hebt. Tegelijkertijd zorgt deze verlichting er ook voor dat de laptop een fraaie uitstraling heeft. HP heeft er namelijk voor gekozen om het toetsenbord in een lichte kleur te maken, terwijl de omlijsting van het beeldscherm een donkere kleur heeft. Dit contrast is absoluut fraai doch bijzonder/uniek te noemen.

Tot slot wil ik nog kort de meegeleverde accessoires bespreken. Eén van de accessoires die het meest opvalt, is het gratis Norton antivirus abonnement. Als je deze laptop bij mijn partner Coolblue aanschaft, krijg je dit abonnement voor één jaar volledig gratis. Met dank aan dit abonnement ben je goed beschermd tegen virussen en cybercriminaliteit. Uiteraard wil ik je daarbij wel adviseren om altijd voorzichtig te werk te gaan. Geef nooit je wachtwoord aan andere personen en pas op met linkjes uit mails waarvan je de afzender niet kent.

De nadelen van deze laptop?

Heeft deze laptop ook nog nadelen? Ja, ik moet bekennen dat je bij deze laptop ook met enkele nadelen moet zien te leven. Zo is het soms uitermate vervelend dat de laptop behoorlijk veel lawaai produceert. Als je ‘zware’ programma’s gebruikt, kan de laptop moeite hebben om de temperatuur in de laptop op peil te houden. Het gevolg is dat de koeling onwijs hard aan het werk moet gaan; dat levert het nodige geluid op. Met name als je in alle rust wenst te werken, is dat alles behalve prettig te noemen. Houd hier dan ook goed rekening mee.

Daarnaast moet je rekening houden met het werkgeheugen van 256 GB. Als je foto’s en/of video’s aan het bewerken bent, merk je dat je al snel tekort hebt aan 256 GB aan geheugen. Mijn advies is dan ook om een externe harde schijf aan deze laptop te koppelen. Je kunt de grote bestanden dan op deze externe harde schijf bewaren, zodat het geheugen van jouw laptop vrij blijft voor belangrijke(re) zaken. Het aanschaffen van een grote externe harde schijf kost tegenwoordig gelukkig niet meer al te veel.

Wat kost deze laptop?

Graag wil ik deze review afsluiten met het antwoord op de hierboven gestelde vraag. Als je deze laptop bij mijn partner Coolblue aanschaft, betaal je een bedrag van € 829,00. Voor dit bedrag krijg je dus de laptop inclusief het Norton Antivirus abonnement voor één jaar gratis. Is dit een reële prijs? Ja, absoluut. Is het een marktconforme prijs? Ja, zeker. Kan ik je aanraden om dit bedrag voor deze laptop te betalen? Ja, zonder enige twijfel.

Deze laptop kopen bij Coolblue

Het mag duidelijk zijn: ik ben fan van deze laptop. Wil je graag deze laptop op een snelle manier bij een betrouwbare partner aanschaffen? Dan hoef je niet verder te kijken. Je kunt deze laptop namelijk het beste bij Coolblue kopen. Mijn partner Coolblue heeft een prima klantenservice, hanteert geweldige voorwaarden en hecht veel waarde aan de klanttevredenheid. Dankzij deze factoren is het in principe een feestje om een laptop bij Coolblue te kopen.

Ik wil je dan ook graag aanraden om deze laptop direct bij Coolblue aan te schaffen. Je bent hierbij verzekerd van een prima laptop, van een relatief gunstige prijs en van de service zoals je die van Coolblue gewend bent. Klik direct op deze link om deze geweldige HP Envy laptop aan te schaffen!

Vergelijkbare berichten