HP Pavilion 15-cw1948nd

HP Pavilion 15-cw1948nd review

Is het voor jou de hoogste tijd om een nieuwe laptop aan te gaan schaffen? Gaat jouw voorkeur daarbij uit naar een Windows laptop? Dan heb je in ieder geval méér dan voldoende mogelijkheden. Je hebt immers de keus tussen laptops van allerlei verschillende merken, waardoor je dus de juiste keuze voor jezelf kunt maken.

Maar, wat is nou die juiste keuze? Dat hangt volledig af van jouw eigen voorkeuren, jouw eigen wensen en het beschikbare budget. Heb je budget van pakweg 600 á 800 euro? Dan heb je de keus uit vele interessante laptops; in dit artikel wil ik graag één van de meest interessantste laptops met je bespreken.

In de afgelopen periode heb ik namelijk veel positieve verhalen over de HP Pavilion 15-cw1948nd voorbij zien komen. Via een prettige connectie heb ik tijdelijk deze laptop in bruikleen mogen hebben, waardoor ik de laptop volledig heb kunnen keuren. Al mijn bevindingen vind je terug in deze HP Pavilion 15-cw1948nd review.

In deze HP Pavilion 15-cw1948nd review bespreek ik onder meer wat de specs van deze laptop zijn. Ook bespreek ik wat de voordelen zijn, wat de nadelen zijn, wat de prijs van deze laptop is en wat mijn algehele conclusie is. Aan het einde van deze review heb je in ieder geval een duidelijk en compleet beeld van de HP Pavilion 15-cw1948nd gekregen. Mocht deze laptop jou interessant lijken, kun je deze vervolgens direct via mijn partner Coolblue aanschaffen!

De specificaties op een rijtje

Als je een nieuwe laptop aan gaat schaffen, is het aan te raden om op veel verschillende criteria te letten. Uiteraard spelen de specificaties daarbij de belangrijkste rol; deze specificaties bepalen immers de snelheid en kracht van de laptop. Ook zijn deze specs bepalend voor de manier waarop je de laptop kunt gaan gebruiken.

Voor het overzicht heb ik de specs van de HP Pavilion 15-cw1948nd even op een rijtje gezet:

  • Processor: AMD Ryzen 5
  • Intern werkgeheugen: 16 GB
  • Totale opslagcapaciteit: 512 GB
    • Type opslag: SSD
  • Videokaart: AMD Radeon Vega 8
  • Kloksnelheid: 2,1 GHz
  • Turbo snelheid: 3,7 GHz
  • Cachegeheugen: 6 MB

Mijn eerste bevindingen van deze laptop? Nou, de specs zien er absoluut goed uit. Dat is zéker het geval als ik deze laptop met andere laptops uit deze prijsklasse vergelijk. In dat geval zijn de specs zéér acceptabel te noemen.

Over deze specs vertel ik in het restant van deze HP Pavilion 15-cw1948nd review graag meer. Ik ga namelijk van deze laptop alle voor- en nadelen bespreken, waarbij de specs uiteraard van levensbelang zijn.

Wat zijn de voordelen van de HP Pavilion 15-cw1948nd?

Als ik naar de specificaties van deze laptop kijk, word ik eigenlijk direct blij. De laptop ziet er op het eerste oog namelijk krachtig uit. Met name het werkgeheugen van 16 GB spreekt mij hierbij aan. De meeste laptops uit deze prijsklasse hebben namelijk een werkgeheugen van 8 GB. Ook veel duurdere laptops hebben een werkgeheugen van slechts 8 GB; deze HP laptop heeft dus het dubbele werkgeheugen.

HP Pavilion 15-cw1948nd linkerkant

Samen met de processor is dit werkgeheugen bepalend voor de hoeveelheid taken die de laptop uit kan voeren. Qua processor heeft HP dus gekozen voor een AMD Ryzen 5. Dit is in mijn ogen een zeer krachtige processor, maar hij haalt het niet bij een Intel Core i5 processor in mijn ogen. Toen ik de HP Pavilion 15-cw1948nd uit mocht testen, merkte ik echter dat deze processor echt heel goed is. Het werkgeheugen én de processor zorgen er voor dat je meerdere taken tegelijkertijd uit kunt voeren.

Veelzijdig

Daarmee kom ik direct op het volgende voordeel van de HP Pavilion 15-cw1948nd uit; de veelzijdigheid. Je kunt deze laptop namelijk voor veel verschillende taken uitvoeren, waarbij je al deze taken ook nog eens tegelijkertijd uit kunt voeren. Je kunt probleemloos een internetbrowser, Spotify, Microsoft Word en Microsoft Outlook tegelijkertijd open staan. Deze laptop heeft géén enkele moeite om al deze programma’s draaiende te houden.

In mijn ogen is deze laptop ook voor een brede doelgroep zeer interessant. Je kunt bijvoorbeeld deze laptop als student gebruiken, maar ook voor basic gebruik is deze laptop uitermate geschikt. Wat bedoel ik in dit geval met ‘basic gebruik’? Nou, dat je de laptop uitsluitend voor het verwerken van bestanden, het sturen/ontvangen van e-mails en het surfen op het internet gebruikt.

https://www.youtube.com/watch?v=PaMFOFrvzlM

Foto’s bewerken

Het is daarnaast ook mogelijk om op deze laptop foto’s te bewerken. Kijk je het liefste elke avond naar Netflix? Ook dat is mogelijk; dit is puur te danken aan het geweldige beeldscherm van deze laptop. HP heeft bij deze laptop namelijk gekozen voor een Full HD (1080p) 15,6 inch beeldscherm. Dit beeldscherm is anti reflecterend, heeft een IPS paneel en heeft een verversingssnelheid van 60 HZ. Dankzij dit beeldscherm geniet je van prachtig beeld, terwijl het beeldscherm dus ook nog relatief groot is.

Verder ben ik ook te spreken over het design van een laptop. Je zou denken dat dit van ondergeschikt belang is, maar ik ben zelf van mening dat een laptop er óók fraai uit moet zien. HP heeft bij deze laptop over duidelijk gekozen voor een stijlvol design. De behuizing is van aluminium, waardoor de laptop ook nog tegen een stootje kan. Mede daardoor ben ik ervan overtuigd dat deze laptop een lange levensduur heeft.

Wil je graag jouw laptop naar verschillende plekken toe nemen? Ben je bijvoorbeeld student en moet je elke dag jouw laptop mee naar colleges nemen? Dan is deze laptop ook geschikt; de laptop weegt immers slechts 1,85 kilo. Doordat de laptop ook niet overdreven groot is, kun je ‘m probleemloos in bijvoorbeeld jouw rugtas of schoudertas meenemen.

Hoogwaardige webcam

Ook alle ‘randzaken’ zijn bij deze laptop dik in orde. De laptop heeft bijvoorbeeld een prima webcam (handig voor alle videocalls), heeft prima ingebouwde speakers en het toetsenbord typt ook zeer aangenaam. Bovendien is het toetsenbord verlicht, waardoor je óók ’s avonds moeiteloos gebruik kunt maken van deze laptop.

Als je een laptop aanschaft, wil je daar uiteraard zo lang mogelijk van genieten. Bij deze HP laptop ben ik overtuigd van een ongekend lange levensduur; dat komt puur door alle bovengenoemde voordelen. Daarnaast biedt HP ook nog een 2 jaar on-site garantie aan. Mocht jouw laptop in de eerste twee jaar kuren gaan vertonen, komt een monteur bij jouw thuis langs. Deze HP monteur herstelt graag alle problemen voor je, waarna je weer optimaal kunt genieten van deze laptop.

Het mag duidelijk zijn; de HP Pavilion 15-cw1948nd biedt echt onwijs veel voordelen. Van al deze voordelen kun je genieten voor een bedrag van slechts 699 euro. Je hoeft dus niet súper diep in de buidel te tasten, terwijl deze laptop wel onwijs veel gemak en plezier op gaat leveren. Daar ben ik persoonlijk van overtuigd!

 

Wat zijn de nadelen van de HP Pavilion 15-cw1948nd?

Je hebt hierboven kunnen lezen dat de HP Pavilion 15-cw1948nd, in mijn ogen, onwijs veel voordelen biedt. Heb ik – tijdens het testen van deze laptop – ook nog problemen c.q. nadelen geconstateerd? Ja, slechts enkele.

Allereerst vind ik het deels jammer dat er voor de AMD Ryzen 5 processor gekozen is. Deze processor is op zich niet verkeerd, maar toch zou een AMD Ryzen 7 processor in mijn ogen meer aansluiten op de rest van de specificaties. Doordat HP voor de AMD Ryzen 5 processor heeft gekozen, is het bijvoorbeeld niet mogelijk om video’s op deze laptop te bewerken. Mocht je dat wel graag willen doen, kun je het beste uitkijken naar een laptop met een AMD Ryzen 7 processor.

HP Pavilion 15-cw1948nd achterkant

Verder vind ik het jammer dat het toetsenbord vrij gevoelig is. Wat ik hiermee bedoel? Nou, HP heeft voor een lichte kleur gekozen. Dat brengt een fraaie uitstraling met zich mee, maar je ziet wel al snel vlekken op het toetsenbord terug. dat is zeker het geval als je niet goed jouw handen wast; jouw handen geven dan al snel af op het lichte toetsenbord.

Ook is het spijtig dat je Microsoft Office niet standaard meegeleverd krijgt bij de HP Pavilion 15-cw1948nd. Dat is overigens bij veel andere laptops ook niet het geval, maar dat was dus nog een mogelijkheid voor HP om zich met deze laptop te onderscheiden. Daarentegen krijg je wél gratis een 1-jarig abonnement op Norton 360 antivirus. Dankzij dat programma kun je veilig surfen op het internet!

Eigenlijk ben ik daarmee al klaar met het benoemen van de nadelen. In mijn ogen wegen deze nadelen dus zéker niet op tegen alle voordelen. Je kunt dus met een gerust hart de HP Pavilion 15-cw1948nd bestellen; dat is alvast mijn voorzichtige eindconclusie.

Wat kost de HP Pavilion 15-cw1948nd?

Heb je interesse om de HP Pavilion 15-cw1948nd aan te schaffen? Dat kan ik maar al te goed voorstellen. Ik heb met veel plezier – tijdelijk – gebruik mogen maken van deze laptop. De snelheid, het design, de mogelijkheden en het gemak van deze laptop spreken stuk voor stuk voor de verbeelding. Is het dan zo dat je de hoofdprijs voor deze laptop moet betalen? Nee, dat is zeker niet het geval.

Bij mijn partner Coolblue betaal je namelijk een bedrag van 699 euro voor deze laptop. Zo op jouw beeldscherm klinkt dit misschien als veel geld, maar je moet het in verhouding zien tot andere laptops. Als je een vergelijkbare laptop van een ander merk aan wilt schaffen, ben je vaak al meer geld uit. Daarnaast krijg je bij die laptops hoogstwaarschijnlijk ook niet nog 2 jaar een unieke garantie; dat is bij deze laptop wel het geval.

Over de prijsstelling van de HP Pavilion 15-cw1948nd ben ik dus ook zeer te spreken. Ja, 700 euro is veel geld, maar je krijgt bij deze laptop een hele hoop waar voor je geld. Al met al ben ik over de prijs-kwaliteitsverhouding dus bijzonder onder de indruk.

Wat vinden andere mensen van de HP Pavilion 15-cw1948nd?

Zoals ik eerder in deze HP Pavilion 15-cw1948nd review al aangaf, vind je op het internet veel positieve beoordelingen over deze laptop terug. Om jou een duidelijk beeld van deze beoordelingen te geven, heb ik enkele beoordelingen er tussen uit gepikt:

Deze twee beoordelingen laten in mijn ogen duidelijk zien wat de voordelen van deze laptop zijn. Ook is het voor mij een duidelijk teken dat veel andere gebruikers tevreden zijn over deze laptop. Dat blijkt ook wel uit het gemiddelde beoordelingscijfer op Coolblue; er zijn 401 reviews achtergelaten, waarbij het gemiddelde cijfer een 8,8 op een schaal van 1-10 is. Ook dat is veelzeggend!

Kan ik de HP Pavilion 15-cw1948nd aanraden?

Ja, ik kan zonder enige twijfel de HP Pavilion 15-cw1948nd aanraden. In mijn ogen klopt – nagenoeg – alles aan deze laptop. De laptop ziet er subliem uit, heeft een geweldig beeldscherm, weegt niet overdreven veel, heeft prima specificaties, wordt geleverd inclusief 2 jaar garantie en kost ook niet overdreven veel.

Al deze voordelen zorgen ervoor dat ik persoonlijk onder de indruk ben van de HP Pavilion 15-cw1948nd. Wil jij nou ook graag van alle voordelen van deze HP laptop gaan genieten? Dan kun je het beste deze laptop via mijn partner Coolblue aanschaffen; zij bieden deze laptop immers aan voor de scherpe prijs van 699 euro. Nadat je deze laptop gekocht hebt, heb je ongetwijfeld geen moment spijt van jouw aankoop. De HP Pavilion 15-cw1948nd biedt immers onwijs veel mogelijkheden én werkt uitermate prettig.

Vergelijkbare berichten