Beste instant camera

Instant camera- Jouw foto’s direct in je handen!

Het maken van foto’s is inmiddels alweer geruime tijd mogelijk. De kwaliteit van de foto’s is door de jaren heen steeds beter geworden. Er zijn verschillende apparaten waarmee je een foto kan maken. Denk bijvoorbeeld, maar eens aan je mobiele telefoon. Iedereen maakt er foto’s mee of de welbekende selfies. Uiteraard zijn er ook nog de fotocamera’s waar men gebruik van maakt.

Als je een foto hebt gemaakt wil je natuurlijk het resultaat zien. Dit kan via het schermpje van bijvoorbeeld je mobiele telefoon of van je digitale camera. Als het niet bevalt dan kan je de foto weer verwijderen. Bevalt de foto je wel dan bewaar je deze. Als je de foto echt leuk vindt dan kan je er zelfs nog voor kiezen om de foto af te laten drukken en bijvoorbeeld in te laten lijsten. Het is echter veel leuker dan je het resultaat fysiek vast kan houden.

Met behulp van een instant camera is dat mogelijk. Je maakt de foto, wacht heel even en je kan het resultaat fysiek vastpakken. Of de foto nu lelijk is of niet, je hebt voor altijd een fysieke herinnering aan dat ene moment. Er is natuurlijk niets leuker dan dat. Om jou meer informatie te geven over het gebruik van een instant camera schrijf ik dit artikel. Lees snel verder en kom snel alles te weten wat je weten wil.

 

 

Waarom is een goede instant camera handig?

Het fysiek vast kunnen houden van een foto blijft natuurlijk erg leuk. Gelukkig is dit allemaal mogelijk met een instant camera, zoals je in de inleiding al hebt kunnen lezen. Je moet dan echter wel een goede camera hebben. Aan een camera die kwalitatief slechte foto’s maakt of kwalitatief slechte foto’s afdrukt heb je natuurlijk vrij weinig. Vooral als je een leuke foto maakt dan wil je dat deze er goed uitziet. Al met al blijft het natuurlijk leuk om snel een fysiek resultaat van je foto te hebben. Een instant camera is daarom ook een leuke aankoop, als je houdt van het maken van foto’s en snel resultaat wil zien.

Waar moet ik op letten bij aankoop van een instant camera?

Je kan natuurlijk een instant camera kopen zonder eerst enige vorm van onderzoek te verrichten. Hierdoor heb je echter wel de kans dat je een aankoop doet waar je achteraf spijt van krijgt. Het valt dan ook ten zeerste aan te raden om eerst het een en ander te onderzoeken en te bepalen, voordat je een instant camera gaat kopen. Denk bijvoorbeeld aan het formaat van de camera.

Als je een dagje weggaat of als je op vakantie bent zit je er natuurlijk niet op te wachten dat je de hele tijd met een groot apparaat moet rondlopen, waar je meer last van hebt dan profijt. Ook de kleur van de instant camera is een factor waar je rekening mee moet of kunt houden. Er zijn verschillende kleuren camera’s te koop en het is handig een kleur te kiezen die jij leuk vindt. Uiteraard zul je ook rekening moeten houden met je portemonnee.

Een instant camera is, hoewel je dit graag zou willen, namelijk niet gratis. Bedenk daarom goed hoeveel geld jij uit wil geven aan een instant camera. Als je met al deze punten rekening houdt kan je gerichter op zoek gaan naar een camera en kan je snel genieten van de voordelen van een instant camera.

De top 3 instant camera’s

Om je een eindje op weg te helpen in je zoektocht naar instant camera heb ik een lijstje voor je samengesteld. In deze lijst vind je drie instant camera’s waarvan ik denk dat het een geschikte aankoop is. Als je nu in spanning bent en graag wilt weten welke instant camera’s er geschikt zijn om te kopen dan moet je snel verder lezen. Bekijk de lijst hieronder en wie weet maak jij straks met één van die drie camera’s wel de mooiste foto’s.

Fujifilm Instax Square SQ1 – Terracotta Orange

De eerste instant camera op de lijst is van het merk Fujifilm. Dankzij de automatische belichting in deze camera zal niemand meer naar de achtergrond verdwijnen op de door jou gemaakte foto’s. Op deze camera zit ook een functie voor het maken van selfies. Hierdoor kan je ook de mooiste selfies maken en deze na een korte periode van wachten bewonderen. De Fujifilm Instax Square SQ1 zorgt voor mooie en heldere beelden. Foto’s die je maakt met deze instant camera zullen nooit overbelicht of onderbelicht zijn, waardoor je enkel de beste foto’s zult krijgen. Iedereen zal bovendien ook goed te zien zijn op de foto’s.  De Fujifilm Instax Square SQ1 zorgt er namelijk voor dat de helderheid van de foto’s automatisch aangepast wordt.

instant camera

Het duurt ongeveer 90 seconden voordat de foto ontwikkeld is en je deze kunt bekijken. De foto’s die je met deze instant camera maakt hebben een afmeting van 62 bij 62 millimeter. Dat betekent dat je dus foto’s krijgt van 6,2 centimeter bij 6,2 centimeter.
De Fujifilm Instax Square SQ1 is verkrijgbaar voor een prijs van 129 euro. Dat is absoluut geen hoge prijs voor een instant camera die deze kwaliteiten heeft. Als je geen fan bent van de terracotta Orange kleur, dan is er nog geen man overboord. Je kan deze instant camera van Fujifilm namelijk ook in andere kleuren kopen. Hierbij gaat het dan om de kleuren chalk white en glacier blue.
Deze is instant camera is absoluut een aanrader.

Polaroid Now Zwart

We vervolgen de lijst met de Polaroid Now camera. Ook deze instant camera is een goede aankoop om te doen. De Polaroid Now camera beschikt over twee verschillende focusgebieden. Dit zal ervoor zorgen dat voorwerpen of personen op zowel de voorgrond als de achtergrond goed te zien zullen zijn. De foto’s die je met deze instant camera maakt krijgen bovendien een creatief effect. Dit effect ontstaat als gevolg van de dubbele belichtingsfunctie van de camera. Door de zelfontspanner van de camera is het ook mogelijk om foto’s te maken waar je zelf ook op te zien zal zijn.

instant camera

Bovendien beschikt de camera over twee lenzen voor het vaststellen van de autofocus. Dankzij de optische zoeker kan je het fotokader bepalen. Op deze manier weet je zeker dat alles en iedereen wat je op je op de foto wilt zien ook daadwerkelijk te zien zal zijn. Vooral bij het maken van een groepsafbeelding is dit een handige functie en komt dit goed van pas. Het is niet mogelijk om je telefoon via bluetooth te verbinden aan de camera, maar dat mag de pret niet drukken.
Voor een prijs van € 133,99 kan jij beschikken over deze Polaroid Now. De camera is ook verkrijgbaar in de kleuren zwart en wit en blauw. Er is dus keuze genoeg en je zult absoluut geen spijt krijgen van de aankoop van deze instant camera.

Polaroid 300 – Black

De laatste instant camera op deze lijst is de Polaroid 300, in de kleur zwart. Deze instant camera is de vernieuwde versie van de klassieke Polaroid instant camera. De foto’s die je maakt met deze camera zullen er meteen na het schieten uitkomen. De camera beschikt over een flitser, waardoor je altijd goede foto’s kunt maken. Deze Polaroid 300 kan je dus ook in het donker of in minder goed belichte ruimten gebruiken. De camera werkt op AA-batterijen.

instant camera

De foto’s die je maakt met de instant camera Polaroid 300 hebben een afmeting van 46 bij 62 millimeter, met andere woorden 4,6 bij 6,2 centimeter. Een handig detail is dat er voor deze camera allerlei tasjes beschikbaar zijn. Zo kan je de camera makkelijk en veilig vervoeren.
De Polaroid 300 is te koop voor een bedrag van € 79,99. Dit bedrag past goed bij de prestaties die de instant camera levert. Het is absoluut een goede camera en het gebruik en de aankoop ervan valt ook zeker aan te raden.

Conclusie

Het gebruik van een instant camera zorgt voor een leuke ervaring tijdens het maken van foto’s. Er zijn uiteraard nog wel meer instant camera’s te koop dan degenen die benoemd zijn in dit artikel. Hopelijk heb je wel iets aan dit artikel gehad.

Vergelijkbare berichten