Wat leer je tijdens je eerste pianoles?

Als je je eerste pianoles gaat nemen is dat natuurlijk spannend. Je hebt geen idee wat je kan verwachten en besluit het daarom maar even te Googelen. Als je voor het eerst gaat lessen draait het vooral om het kennis maken met de piano en krijg je meestal een uitgebreide uitleg over wat je in de komende weken/ maanden gaat leren.

Je eerste pianoles

Als je begint aan je eerste pianoles komt er direct veel op je af. Je leert direct al kennis maken met de piano en wat je kan verwachten van je volgende lessen. Als je nog nooit eerder hebt gespeeld heb je waarschijnlijk geen idee hoe je je vingers op de toetsen moet plaatsen.

Hier wordt meestal in de eerste les uitgebreid aandacht aan besteedt. Daarnaast moet je ook leren wat het verschil is tussen spelen met je linker hand en spelen met je rechter hand. Met je linker hand speel je meestal akkoorden en met je rechter hand de melodie.

Kennis maken met de piano

Als je kennis gaat maken met de piano, mag je al een beetje proberen te spelen. Het is dan ook helemaal niet erg dat het nog nergens naar klinkt. Je moet het tenslotte nog leren. Als je hebt geleerd hoe je je vingers op de toetsen plaatst wordt alles al een stukje makkelijker.

Als je vervolgens aan de slag gaat met akkoorden leren, speel je al snel je favoriete liedjes mee op de piano.

 

Leren hoe je je vingers plaatst op de piano

Goed leren hoe je je vingers op de piano toetsen plaatst is heel belangrijk. Als je dit goed aanleert heb je straks minder moeite met spelen op snelheid. Wanneer je namelijk je vingers niet goed plaatst op de toetsen zijn bijvoorbeeld sommige akkoorden moeilijker bereikbaar waardoor je niet snel kan spelen of een noot mist.

Doe daarom extra goed je best om dit direct goed aan te leren, want dat scheelt je op lange termijn veel tijd en moeite.

Verschil linker en rechter hand

Zoals hierboven ook al genoemd, speel je met je linkerhand meestal akkoorden en met je rechterhand de melodie. Als je liedjes op de piano wilt spelen raad ik je aan om eerst de akkoorden van het liedje te leren. Als je dit dan goed onder de knie hebt, kun je er de melodie aan toe voegen.

Veel beginners willen zowel de akkoorden als de melodie direct en tegelijk leren. Maar door dit te doen maak je het een stuk moeilijker voor jezelf.

Piano leren spelen

Als jij snel piano wil leren spelen raad ik je aan om eens te kijken naar de online pianolessen die we op onze site aanbieden. Hier leer je namelijk binnen korte tijd goed piano spelen. De online pianolessen worden gegeven door iemand van het conservatorium die veel verstand heeft van piano spelen.

Door te leren via deze online lessen, kun je op je eigen tempo aan de slag met piano spelen. Veel cursisten waren erg blij met deze online lessen en kunnen nu hun favoriete liedjes mee spelen. Ben jij benieuwd wat je allemaal leert? Neem dan eens een kijkje op de pagina van de online piano lessen.

Vergelijkbare berichten