Een katten drinkfontein? Deze top 3 fonteinen maken je kat gelukkig!

Een kat is een van de meest gehouden huisdieren, daarom is een katten drinkfontein voor jouw kat zeker een goed idee. Als je geen kattenliefhebber bent, ben je waarschijnlijk wel een hondenliefhebber. De eeuwige strijd tussen welk huisdier beter is zal nooit ophouden. 

Wanneer je een kat hebt, zal je merken dat ze uit de meest rare dingen drinken. Ze drinken uit je glas, de vijver of je koelbox. Om jouw kat gelukkig te maken is een drinkfontein de ideale oplossing. Ook honden kunnen uit een drinkfontein drinken.

Wat maakt een kattenfontein een goed idee?

Het is helemaal niet gek als jij je nu afvraagt “Wat moet ik met een drinkfontein in mijn huis”. Gelukkig hebben we het niet over een grote fontein. We hebben het over een fontein die je vrij makkelijk ergens op de grond neerzet voor je kat. 

Niet alleen je kat, maar ook jij haalt er plezier uit. Je hoeft niet steeds de waterbak bij te vullen of te verschonen. Dit komt doordat het stromend water is. Hieronder hebben we enkele punten neergezet om rekening mee te houden bij het kopen van een katten drinkfontein: 

  • Hoeveel water kan er in het reservoir?
  • Heeft de katten drinkfontein verschillende standen? 
  • Kan je het filter vervangen om het water schoon te houden?
  • Is het mogelijk om hem in de vaatwasser te zetten?

De top 3 katten drinkfonteinen!

Voor je geliefde beestje wil je natuurlijk het beste. Wij hebben daarom de 3 beste katten drinkfonteinen voor je op een rijtje gezet. Zo wordt de keuze een heel stuk makkelijker!

Petsafe Drinkwell Mini

De Petsafe Drinkwell Mini is een katten drinkfontein die je makkelijk in de hoek neerzet. Jijzelf zal er niet zo snel last van hebben. Het reservoir wordt gevuld met maar liefst 1,2 liter. Je kat kan dus zeker voldoende water drinken. 

De drinkfontein heeft maar een rustige stand. Maar hij heeft wel verschillende filters die je kan vervangen, zodat het water altijd schoon blijft! De hele fontein kan eenvoudig in de vaatwasser, zonder dat hij kapot gaat.

PetSafe Drinkwell 360 katten drinkfontein

De PetSafe Drinkwell 360 katten drinkfontein is helemaal een makkelijke optie voor je kat. Hij kan aan alle kanten water drinken! Vandaar de naam 360. Het reservoir kan aangevuld worden tot 3,8 liter, dus daar hoef je niet naar om te kijken. 

Daarnaast heeft de fontein maar liefst vijf verschillende waterstanden, waardoor hij voor iedere kat geschikt is. De filters kunnen eenvoudig vervangen worden en de rest van het apparaat kan in de vaatwasser. Alleen de pomp mag niet in de vaatwasser. 

Catit Senses Drinkfontein Mini Bloem

De Catit Senses Drinkfontein Mini Bloem is een schattige toevoeging voor de woonkamer. Hij kan overal neergezet worden, omdat hij wat kleiner is. Er kan in dit kleine fonteintje maar liefst 1,5 liter water voor jouw kat. 

Dit fonteintje heeft maar een stand. Gelukkig kan je wel alle filters vervangen. Op die manier voorkom je bacteriën in het drinkwater van jouw kat. Het is niet verstandig om deze fontein in de vaatwasser te zetten. Dan kan er al snel iets mis gaan. 

Conclusie 

Als je goed gaat kijken naar alle drie de drinkfonteinen, zal ik zelf het eerst kiezen voor de Petsafe Drinkwell 360. Een kat vindt het namelijk heerlijk om aan alle kanten bij zijn water te kunnen en deze katten drinkfontein heeft maar liefst 5 standen!