Goedkoper laptop of desktop

Is een laptop goedkoper of toch een desktop?

Tegenwoordig is er erg veel apparatuur beschikbaar. Voor werk en/of studie gebruiken we ook steeds vaker allerlei apparaten. Hierbij kan je dan bijvoorbeeld denken aan een laptop of een desktop.

Uiteraard kan je deze niet alleen gebruiken voor werk of je studie, maar ook gewoon om in je vrije tijd leuke dingen op te doen. Je bent dan uiteraard op zoek naar een apparaat met goede prestaties, maar het liefst eentje die niet al teveel geld moet kosten.

Er zitten de nodige verschillen tussen een laptop en een desktop. Welke van de twee is er nou precies goedkoper? Het is vrij lastig om een duidelijk antwoord te geven op deze vraag. Dit komt simpelweg omdat er erg veel verschillende laptops en desktops zijn. Toch gaan we in dit artikel proberen om een zo goed mogelijk antwoord te geven op de vraag of een laptop of desktop goedkoper is.

Het verschil tussen een laptop en een desktop

Voordat je een desktop of een laptop gaat kopen zul je allereerst jezelf een aantal vragen moeten stellen. Deze vragen zijn belangrijk, omdat je op deze manier een betere keuze wilt maken. Denk hierbij bijvoorbeeld aan vragen als waar en wanneer je het apparaat wilt gebruiken.

Een laptop heeft eigenlijk alles in één. Je krijgt een beeldscherm, toetsenbord en muis allemaal bij elkaar. Bij een desktop is dit niet het geval. Dit is altijd een combinatie van meerdere losse dingen. Hierbij kan je denken aan dingen als een PC, beeldscherm, toetsenbord en dus ook een muis.

Als je op zoek bent naar een krachtig apparaat, dan doe je er verstandig aan om te kiezen voor een desktop. Vaak hebben deze namelijk meer kracht dan een laptop. Bovendien kan je bij een desktop ook makkelijker dingen uitbreiden, zoals bijvoorbeeld het werkgeheugen.

Het voordeel van een laptop is dan weer dat je deze makkelijker kunt verplaatsen. Als je in de trein zit kan je makkelijk even gebruik maken van je laptop. Een desktop is niet te gebruiken in de trein. Als je veel aan het reizen bent is de keuze voor een lichte laptop dus beter.

Zoals je ziet zijn er op dit gebied dus genoeg verschillen tussen een laptop en een desktop. Is dit bij de prijs van de apparaten ook het geval? Je ontdekt het snel!

Het verschil in prijzen

Het is om verschillende redenen lastig om te zeggen of een desktop goedkoper is of een laptop. Een erg belangrijke reden hiervoor is het verschil dat er zit in de prijzen van de apparaten.

Je kan bijvoorbeeld een laptop kopen voor een paar honderd euro, terwijl er ook laptops zijn waar je duizenden euro’s voor moet neerleggen. Bij een desktop is dit niet anders. Ook hier is het de ene keer duurder dan de andere. Dit heeft dan weer onder andere te maken met de prestaties van het apparaat.

Het merk is ook sterk van invloed op de prijs. Bij een apparaat van een groot merk zul je ook een deel betalen voor het merk. Je weet namelijk dat het een goed en bekend merk is, dus zul je eerder accepteren dat het wat meer moet kosten dan normaal.

Er is dus niet echt een duidelijke prijs te vinden of te bepalen voor een laptop en een desktop. Het verschil in prijs zal er altijd zijn en dat is dan ook wat het lastig maakt om te bepalen of een laptop of desktop goedkoper is.

Accessoires bij het device

Net heb je kunnen lezen dat je bij een laptop eigenlijk alles in één hebt, terwijl je bij een desktop allerlei losse onderdelen hebt. Hierdoor zul je voor de desktop dus ook nog allerlei accessoires moeten kopen.

Uiteraard kan je voor een laptop ook wel een aantal accessoires kopen. Niet iedereen vindt het namelijk fijn om gebruik te maken van de muis die op de laptop zit. Je kan er dan voor kiezen om een aparte muis aan te schaffen.

Als je gebruik maakt van een desktop zul je dit sowieso moeten doen. In principe ben je bij een desktop dus meer geld kwijt als het gaat om andere onderdelen dan bij een laptop, waar eigenlijk alles al aanwezig is.

Welke van de twee is goedkoper?

Hoewel we je graag een antwoord hadden willen geven op deze vraag zullen we je een duidelijk antwoord schuldig moeten blijven.

Zoals je net hebt kunnen lezen is het namelijk van een groot aantal dingen afhankelijk hoeveel je voor het device moet betalen. Het is het beste om voor jezelf te bepalen welke verwachtingen je hebt bij het apparaat en waarvoor je het wilt gaan gebruiken.

Door op deze manier te werk te gaan kan je alsnog bij de goedkoopste optie voor jou uitkomen. Let echter niet alleen maar op de prijs van het product. Het mag dan wel goedkoop zijn, maar dit wil absoluut niet zeggen dat het ook de beste optie is.

Kijk gewoon goed naar wat er belangrijk is voor jou en bepaal aan de hand van die punten welke keuze je gaat maken. Alleen op deze manier zul je de beste keuze kunnen maken en dat is waar het uiteindelijk allemaal om draait. De prijs is namelijk niet het enige waar het om moet draaien.

Waarom je een desktop moet kopen

desktop

Een desktop in huis halen kan je om verschillende redenen doen. Met de keuze voor een desktop maak je ook een keuze voor een zeer krachtig apparaat. Over het algemeen beschikken deze apparaten namelijk over zeer krachtige processors.

Als je een laptop vindt met dezelfde prestaties als een desktop, dan zal in de meeste gevallen de desktop goedkoper zijn dan de laptop. Als je gaat kijken naar het prijsplaatje dan is het dus interessant om dan voor de desktop te kiezen. Het moet dan uiteraard wel passen bij de manier waarop je het apparaat wilt gaan gebruiken.

Het grote voordeel van een desktop is dat je de mogelijkheid hebt om uit te breiden. Zonder al teveel moeite kan je eenvoudig het werkgeheugen uitbreiden, meerdere beeldschermen aansluiten en updates uitvoeren. Hierdoor kan het gebruiken van de desktop makkelijker en sneller worden.

De desktop heeft ook een erg lange levensduur. Dankzij de vele updates die je uit kunt voeren zal de desktop altijd de beste prestaties kunnen leveren.

Het gebruik van een desktop is in sommige gevallen ook beter. Zo hoef je bijvoorbeeld je hoofd niet te buigen als je gebruik maakt van een desktop en vaak is ook het toetsenbord fijner om te gebruiken.

Waarom je een laptop moet kopen

laptop

Het gebruiken van een desktop heeft dus de nodige voordelen, maar datzelfde kan gezegd worden van het gebruiken van een laptop. Het is dus eigenlijk maar net afhankelijk van wat je zelf wilt hebben.

Laten we beginnen bij het feit dat een laptop erg licht is qua gewicht. Hierdoor kan je de laptop dus makkelijk meenemen als je op reis gaat. Het kan dan gaan om korte tripjes, bijvoorbeeld naar het huis van een vriend, maar ook om langere afstanden. De laptop weegt weinig en je zult er dus ook maar weinig last van hebben.

Met het kopen van een laptop ben je eigenlijk ook al meteen klaar. Je hoeft niet nog op zoek naar allerlei aanvullingen, zoals een beeldscherm, muis en toetsenbord. Alles is namelijk al aanwezig. Op deze manier hoef je dus eigenlijk maar één keer een uitgave te doen. Je kan er wel nog voor kiezen om een aparte muis te kopen. Dit kan het gebruiken van een laptop iets beter maken.

Een laptop biedt je ook nog veel andere voordelen, want je kan er ook erg veel mee. Foto’s en video’s bewerken is ook mogelijk met een laptop. Hiervoor zul je dan wel een krachtige en sterke laptop nodig hebben. Dit is dan ook weer te merken aan de prijs, want deze laptops kosten meer dan de wat simpelere laptops.

Koop een desktop bij Coolblue

Als je voor jezelf de keuze hebt weten te maken en je hebt besloten voor een desktop te gaan dan moet je alleen nog op zoek naar een plek waar je deze kunt kopen. Bij Coolblue verkopen ze erg veel desktops en deze zijn allemaal van hoge kwaliteit. Met het kiezen voor een desktop maak je ook absoluut een goede keuze. Je hebt dan de beschikking over een krachtig apparaat, met erg veel mogelijkheden en je kan het apparaat bovendien makkelijk uitbreiden en updaten om de prestaties altijd hoog te houden.

Koop een laptop bij Coolbue

Liever toch geen desktop maar een laptop? Geen probleem. Ook met een laptop maak je een meer dan goede keuze. Naast het grote aanbod aan desktops hebben ze bij Coolblue ook een groot aanbod aan laptops. Er zijn zoveel laptops te vinden dat het voor iedereen wel mogelijk is om er een laptop te vinden die volledig aansluit bij hun persoonlijke wensen. Maak jij binnenkort gebruik van een handige en makkelijk mee te nemen laptop? Bij Coolblue vind je er vast eentje.

Vergelijkbare berichten