Macbook

Laptop kopen Apple? Dit zijn de beste Apple laptops!

De eeuwige discussie… Ga je voor een laptop met het besturingssysteem van Windows, of kies je toch maar voor een laptop die draait op IOS? Hoewel er veel voorstanders zijn van Windows, zijn er toch ook heel veel mensen fan van de MacBooks die Apple op de markt brengt. MacBooks zien er veel beter uit qua design en presteren ook echt super! Bovendien heeft Apple extra aandacht besteed aan het ontwikkelen van hun beeldschermen.

Hoewel er heel veel mensen fan zijn van de MacBook, zijn er ook velen die het net te duur vinden. De vraag is natuurlijk of een Apple laptop echt te duur is? Is een Apple laptop zijn geld waard? Deze vraag gaan we hier proberen te beantwoorden. Waarom denk ik dat een MacBook meer mag kosten dan een gewone laptop?

Zodra je de keuze hebt gemaakt voor een laptop met een IOS-besturingssysteem, zal je al snel merken dat er nog heel wat keuze is. Het aanbod blijft namelijk vrij groot. Welke MacBook kan je dan best kopen? Waar moet je op letten bij de aanschaf van een Mac, en welke Apple laptop past bij jou? Om jou te kunnen helpen, hebben we ons verdiept in de producten die Apple aanbiedt. Aan de ene kant ben ik zelf een trouwe MacBook gebruiker en aan de andere kant heb ik ook nog eens heel wat extra informatie voor jullie samen gezocht. Lees zeker tot het einde, want daar zullen we jou vertellen, welke Apple laptop je volgens ons best kan kopen!

Waarop moet je letten bij het kopen van een Apple laptop?

Hier zal ik voor jullie enkele belangrijke zaken opnoemen, waarop je zeker moet letten als je een MacBook aanschaft.

Jaartal

Net alsof we over dure wijn spreken, moeten we ook bij het aankopen van een MacBook kijken naar het jaartal. Praktisch elk jaar brengt Apple nieuwe laptops op de markt. Standaard ontwikkelen ze daarvoor een MacBook Air en een MacBook Pro. Mocht je zomaar een MacBook Pro bestellen, dan zou het wel eens kunnen zijn dat je een model van vorig jaar hebt. Als je dit zou doen om de prijs te drukken, is het verder geen probleem. Als je je echter vergist van model, dan is het natuurlijk wel een probleem. Let daarom steeds goed op het jaartal dat erbij staat.

Processor

Tot voor kort, moest je niet te zeer kijken naar de processor die in de MacBook verwerkt zat. Meestal ging het om een Intel I5 of een I3 processor. Sinds dit jaar, werkt Apple niet meer uitsluitend met chips van Intel. Tegenwoordig heeft Apple ook zijn eigen computerchip ontwikkelt, de M1. Wanneer je nu een nieuwe laptop wil kopen, is ook dit iets waar je rekening mee moet houden. Op het eerste zicht zijn computerspecialisten heel erg onder de indruk van de prestaties die de nieuwe M1 chip levert. Mocht je toch liever een Intel processor hebben, dan zal je voor een ouder model moeten kiezen.

Grootte beeldscherm

Apple heeft niet zo heel veel variatie in de grootte van de beeldschermen. Op dit moment zijn er slechts 3 verschillende groottes te koop. Je kan kiezen uit een laptop met een scherm van 13, 15 of 16 inch. Afhankelijk van waarvoor je de laptop wil gebruiken, kan je misschien beter een groter of een kleiner scherm kiezen. Apple staat bekend om de kwaliteit van zijn beeldschermen. Ze zijn superscherp en zijn ideaal voor het bewerken van foto’s of video’s. Daarnaast beschikken ze over heel veel levendige kleuren, waardoor alles veel natuurlijker lijkt.

Opslagruimte

De laatste Apple MacBooks beschikken allemaal over SSD-opslagschijven. Aan de ene kant is dat een groot voordeel, want SSD werkt veel sneller dan de vroegere HDD-variant. Aan de andere kant, is het wel zo dat SSD duurder is om te produceren. Om die reden, zit er standaard vaker een kleinere SSD-schijf in de laptops verwerkt. Heb je toch nood aan meer opslagruimte, dan kan je ervoor kiezen om een grotere opslagruimte te nemen. Elke Macbook beschikt over ten minste 128 gigabyte opslagcapaciteit, maar ook 256 gigabyte of 512 gigabyte is een optie.

 

De beste Apple laptops die je kan kopen

Wat zijn de beste MacBooks die je op dit moment kan kopen? Dat kom je hier te weten!

Apple MacBook Pro 13″ (2020) MYD82N

Het eerste toestel dat ik geselecteerd heb voor jullie, is een MacBook Pro. Allereerst zal ik jullie uitleggen over welke MacBook Pro het hier precies gaat. We zien meteen dat deze MacBook dateert uit 2020. Meer bepaalt gaat het om de eerste MacBook Pro die gebruik maakt van de nieuwste M1 chip. Je kan de MacBook Pro kopen in twee kleuren: Space gray en zilver.

Wanneer je deze computer besteld via Coolblue, kan je kiezen uit 8 gigabyte ram of 16 gigabyte ram. Belangrijk is dat het hier gaat over het werkgeheugen van de computer en uiteraard niet over de opslagcapaciteit. Het werkgeheugen bepaalt eigenlijk hoeveel taken de computer tegelijk kan uitvoeren. Ook zullen zwaardere programma’s, zoals programma’s voor videobewerking, vlotter draaien wanneer je meer werkgeheugen beschikbaar hebt.

Waarom denk ik dat de MacBook Pro een van de beste toestellen is? Wel, dat is heel eenvoudig: de MacBook Pro beschikt over alle functies die de meeste mensen nodig hebben. Hij beschikt over een gloednieuwe processor, wat betekent dat hij met de nieuwste software aan de slag kan. Daarnaast beschikt hij ook over een enorme batterijduur van meer dan 15 uur.  De computer weegt slechts iets meer dan 1 kilogram, waardoor je hem makkelijk overal mee naartoe kan nemen.

Apple MacBook Pro 13" (2020) MYD82N/A Space Gray Main Image

Deze Apple laptop beschikt meteen ook over de zogenaamde touchbar. Daarmee kan je allerlei zaken regelen, zoals je volume aanpassen of het scherm helderder zetten. Doordat dit nu een touch display is, zijn er zelfs nog veel meer mogelijkheden. Je kan er ook kleuren aanpassen of emoticons vinden.

Tot slot moeten we natuurlijk ook het fantastische retina display vermelden. Apple verwerkt dit display in de meeste van zijn laptops. Het retina display geeft kleuren heel helder en op een natuurlijke wijze weer. Daarnaast kan het scherm zelf ook heel helder, waardoor je zelfs kan werken in het zonnetje.

Zoals eerder aangehaald, is de MacBook Pro geschikt voor de meeste mensen. Zowel om op te werken, als om te gebruiken in je vrije tijd, is deze laptop ideaal. Ook voor mensen, die vaak moeten multitasken, is de MacBook Pro een ideaale laptop!

Wil je de MacBook Pro met de Apple M1 chip graag meteen bestellen? Dan kan je dat doen via onze link naar Coolblue!

Apple Macbook Pro (2019) – 16 inch – Intel Core i7

Ben je op zoek naar een echte krachtpatser? Een laptop die werkelijk alles aankan? Dan is de Macbook Pro met een ingebouwde I7 processor waarschijnlijk wel iets voor jou. Het model dateert al van 2019, maar heeft enkele belangrijke verschillen met de toestellen van 2020.

Zo beschikt deze MacBook Pro over een beeldscherm van 16 inch, in plaats van 13 inch. Daardoor is het nog makkelijker om op het scherm te werken. Je kan namelijk heel makkelijk meerdere tabbladen naast mekaar plaatsen. Net zoals de vorige Apple laptop die ik besproken heb, beschikt ook dit model over de Apple touchbar.

Deze laptop beschikt ook over een van de beste processors die Intel ooit op de markt heeft gebracht, de Intel core I7. De combinatie van deze razendsnelle processor, met 16 gigabyte werkgeheugen, zorgt ervoor dat je zelfs zware programma’s naast mekaar kan gebruiken. De computer kan werkelijk heel veel tegelijk aan!

Apple Macbook Pro (2019) Touch Bar MVVJ2 - 16 inch - Intel Core i7 - 512 GB - Spacegrijs

Daarenboven beschikt deze variant van de MacBook Pro ook meteen over voldoende opslagruimte. Met een SSD-opslag van 512 gigabyte, kan je al jouw bestanden zeker een plaatsje geven. Voor de veiligheid is het steeds aan te raden om ook een externe schijf te gebruiken. Op die manier heb je altijd een back-up van je gegevens. Mocht het zo zijn dat je te weinig plaats krijgt op je interne schijf, dan kan je de oudste bestanden ook verwijderen, want ze staan toch nog op jouw externe schijf. Het gebruiken van een externe schijf is niet alleen aan te raden bij een Apple laptop, maar eigenlijk bij alle computers, ook desktops.

Voor mensen die dagelijks bezig zijn met hun laptop voor het werk, is deze uitvoering van de MacBook Pro vast en zeker de beste keuze! Ook voor mensen die aan foto en videobewerking doen, of die zich gespecialiseerd hebben in grafisch design, zal er waarschijnlijk geen betere laptop bestaan!

Wil jij je nieuwe MacBook Pro 2019 met een Intel I7 processor meteen bestellen? Dan kan je dat doen via onze partner Bol.com.

Apple MacBook Air (2020) MGN93N

Wil je graag gebruik maken van de nieuwe Apple M1 chip, maar wil je niet zoveel betalen aan je laptop? Of gebruik jij je laptop niet om zware berekeningen uit te voeren? Dan is een MacBook Air waarschijnlijk beter geschikt voor jou.

Veel verschil tussen de specificaties van de MacBook Air en de MacBook Pro is er eigenlijk niet. Ze beschikken beiden over dezelfde processor. Ook beschikken ze alletwee over een SSD-opslagschijf, die je in verschillende capaciteiten kan krijgen. Een klein verschil zit hem in de batterijduur. De MacBook Pro zou net wat langer moeten meegaan dan de MacBook Air.

Apple MacBook Air (2020) MGN93N/A Zilver Main Image

Nog een verschil tussen de twee, is het feit dat de MacBook Air niet beschikt over een touchbar. Of je dat een groot nadeel vindt, moet je zelf uitmaken! Deze laptop weegt ongeveer 1,3 kilogram, waardoor je hem makkelijk kan meenemen.

Voor de rest is de MacBook Air identiek aan de MacBook Pro die ik eerst heb besproken. Afhankelijk van waarvoor je het toestel wil gebruiken, kan je beter voor een Air of een Pro kiezen. Studenten zou ik steeds aanraden om gebruik te maken van een MacBook Air, maar voor zakenlui zou ik eerder kiezen voor de MacBook Pro. Alles hangt natuurlijk ook af van jouw te besteden budget.

Wil je graag meer informatie over dit toestel? Dan kan je meteen doorklikken naar de website van Coolblue. 

Conclusie

Zoals ik hiervoor uitvoerig heb besproken, zal de keuze voor een bepaalde Apple laptop vooral afhangen van waarvoor je de laptop wenst te gebruiken. Omdat ik me niet tot iedereen persoonlijk kan richten, zal ik voor mijn keuze van de beste laptop rekening houden met een gemiddelde situatie.

Hoewel de MacBook Pro nog enkele extra functies heeft ten opzichte van de Macbook Air, denk ik toch dat de MacBook Air voor de meesten zal volstaan. De extra functies zijn naar mijn mening eerder leuke gadgets, maar geen echte noodzaak. Beide laptops beschikken over de nieuwste chip, waardoor ze beiden beschikken over veel rekenkracht!

Wil je een van de toestellen graag nog een keertje bekijken? Dan kan je dat makkelijk doen, door op bovenstaande links te klikken! Kom je er niet helemaal aan uit? In dat geval, kan je via de website van Coolblue of Bol.com ook makkelijk aanvinken wat jij belangrijk vindt aan een Apple laptop. Daarvoor kan je het lijstje dat ik hierboven gemaakt heb, met betrekking tot zaken waarop je moet letten, zeker in het achterhoofd houden! Veel succes met jouw keuze!

Vergelijkbare berichten