laptop nat geworden

Laptop nat geworden – Wat te doen?

Eigenlijk kunnen we in ons dagelijks leven bijna niet meer zonder laptop. De ene heeft hem nodig voor werk of school, terwijl de ander er graag games op speelt. Het is in ieder geval een item dat in bijna ieder huishouden wel aanwezig is. Helaas kan een laptop ook kwetsbaar zijn. Vaak komt het voor dat mensen bij de reparateur binnenstappen en vertellen dat hun laptop om de één of andere reden nat is geworden. Erg vervelend natuurlijk, maar wat moet je doen in zo’n situatie?

Is het jou ook overkomen dat je laptop nat is geworden? Dan moet je zeker even dit artikel lezen, want hierin staat zo goed mogelijk beschreven wat je moet doen wanneer jouw laptop toevallig nat is geworden.

  • Is je laptop nat geworden, zet hem uit en zet hem ondersteboven
  • Laat hem drogen en dep eventueel de buitenkant droog
  • Bekijk later wat de schade is
  • Laat hem repareren of koop een nieuwe

Verder zul je er soms niet aan ontkomen om een nieuwe te kopen. Misschien was je laptop al oud, of valt de reparatie erg duur uit. Daarom zullen we ook aandacht besteden aan enkele goede laptops die je zou kunnen kopen. Laten we dus snel het artikel induiken en ontdek wat je kan doen als je laptop nat is geworden! Laptop nat geworden?Geen paniek en lees rustig dit artikel.

Bekijk de YouTube video:

Leuke video? Abonneer dan op ons YouTube kanaal!

Wat te doen als je laptop nat is geworden?

Natuurlijk is het erg vervelend als je laptop schade op heeft gelopen doordat hij nat is geworden. Het is wel belangrijk dat je niet boos wordt of in paniek raakt, maar probeert om in oplossingen te denken. Daarom staat hieronder een stappenplan dat je kunt volgen wanneer je laptop waterschade heeft opgelopen.

Laptop uitzetten en ondersteboven houden
Het belangrijkste is dat jij je laptop uitzet wanneer deze nat is geworden. Op die manier kan je namelijk kortsluiting voorkomen en voorkom je tegelijkertijd dat er extra schade onnodig ontstaat. Daarna is het belangrijk dat je de laptop ondersteboven houdt. Op die manier kan je voorkomen dat het water verder de laptop binnendringt. Daarna kan je zelf droogmaken wat je droog kunt maken, bijvoorbeeld de buitenkant droog deppen.

Laten drogen
Daarna is geduld een schone zaak. Door even te wachten en de laptop zoveel mogelijk te laten drogen, kan het zijn dat de schade meevalt. Heb dus even geduld en bekijk later hoe het ervoor staat. Het is niet aan te raden om zelf te gaan sleutelen aan de laptop, omdat dit vrijwel altijd ten koste gaat van de garantie.

Wat is de schade?
Dat brengt ons direct bij de volgende stap. Uiteindelijk zal je namelijk toch moeten kijken naar de schade. Heb je een tijdje gewacht, kijk dan of de laptop nog iets doet. Op die manier kan je ook beter uitleg geven aan de reparateur. Doet hij helemaal niks meer? Dan is een bezoekje aan de reparateur onvermijdelijk. Soms is het dan zelfs beter om een nieuwe aan te schaffen. Gelukkig kan het in sommige gevallen ook zo zijn dat de laptop weer werkt nadat hij nat is geworden. Dan heb je geluk en is er maar een beetje water binnengedrongen.

Reparateur bezoeken
Deze stap wil je natuurlijk het liefste vermijden. Echter soms ontkom je er gewoon niet aan om de laptop te laten repareren als je zelf ook geen verstand hebt van laptopreparaties. Het is aan te raden om je laptop te brengen naar de plek waar je deze hebt gekocht. Misschien zit er namelijk nog garantie op.

Nieuwe laptop kopen
Is de laptop niet meer te repareren of vind jij de reparatie te duur? Dan is het aan te raden om een nieuwe laptop te kopen. Hieronder zal in het artikel nog aandacht worden besteed aan enkele laptops waar je veel plezier aan kunt beleven.

Laptop nat geworden tips

In een vervelende situatie is het handelen niet altijd even makkelijk. Daarom heb ik hieronder een klein lijstje gemaakt met enkele tips die belangrijk zijn om in het achterhoofd te houden als je laptop nat is geworden.

  • Blijf rustig en doe geen impulsieve dingen
  • Ga niet zelf sleutelen!
  • Geef de laptop een beetje tijd om te herstellen
  • Is reparatie nodig, ga dan naar de plek waar je de laptop hebt gekocht
  • Wanneer de reparatie erg duur is, is het een betere keuze om gewoon een nieuwe te kopen

Op zoek naar een nieuwe laptop?

Heeft je laptop de geest gegeven? Dan moet je op zoek naar een nieuwe. De zoektocht naar een nieuwe laptop kan best wat tijd in beslag nemen. Waar let je op, hoeveel mag het kosten en welk merk? Dat zijn slechts enkele voorbeelden van vragen die jij jezelf kan stellen bij het aankopen van een nieuwe laptop. Om je een beetje te helpen bij je zoektocht naar een nieuwe laptop staan hieronder enkele tips.

HP 15s-eq2038nb – Laptop – 15.6 Inch – Azerty

De eerste laptop die jou je oude laptop kan doen vergeten is deze laptop van het merk Acer. Hij kan namelijk alles wat je ervan mag verwachten en is daarom perfect geschikt voor school of werk. Wil je zware games afspelen dan zal je zien dat hij er wel wat moeite mee heeft, daar heb je namelijk wel echt een gaming laptop voor nodig. Echter moeten lichte games zoals Minecraft wel eenvoudig kunnen worden afgespeeld.

De processor van deze HP laptop is krachtig, waardoor ook lastige taken makkelijk uitgevoerd kunnen worden. Ook het beeldscherm laat weinig te wensen over en geeft kleuren prachtig weer. Daardoor is hij goed geschikt voor bijvoorbeeld het kijken van films. Gebruik jij je laptop veel en vind je het vervelend dat de batterij snel leeg gaat? Deze laptop kan je binnen 45 minuten weer voor 50% opladen, waardoor je snel verder kunt werken!

Apple MacBook Air (2020) MGN63N/A Space Gr

Apple staat bekend om hun geweldige kwaliteit en ook de Apple Macbook Air uit 2020 stelt zeker niet teleur. Eigenlijk is het een alleskunner. De Macbook beschikt over een krachtige chip die is ontwikkeld door Apple zelf. Met deze chip heb je de mogelijkheid om ook erg zware programma’s zonder moeite af te spelen. Daarnaast staat dit model erom bekend dat hij erg licht is. Hierdoor neem je hem dus erg makkelijk overal mee naartoe.

Dankzij het beeldscherm worden kleuren altijd prachtig weergegeven. Het is duidelijk dat deze laptop absoluut de investering waard is en hij je zeker niet teleur zal stellen. Het enige minpunt dat benoemd kan worden is misschien de beperkte opslagruimte, maar dit is makkelijk te verhelpen door middel van een extern geheugen.

Lenovo IdeaPad 5 82FG00M7MH – Laptop – 15.6 Inch

Tenslotte is deze laptop van Lenovo ook nog het benoemen waard. Je kan met deze laptop zorgeloos werken en voor school bezig en daarnaast is hij ook nog eens perfect voor het bekijken van films en series. De goede kwaliteit kan worden benadrukt door het prachtige Full HD beeldscherm. Met fotobewerking heb je aan deze laptop ook een goede, want dat kan hij namelijk ook moeiteloos.

Zoals eerder ook al gezegd, heb je voor zware games echt een gaming laptop nodig, want laptops zoals deze zullen daar wel enige moeite mee hebben. Gelukkig zal deze laptop je echt niet teleurstellen als het gaat om andere taken. Hij beschikt bijvoorbeeld over een goede processor die zorgt voor snel opstarten en het moeiteloos en snel uitvoeren van taken. Daarom is dit ook echt een laptop die ik aan kan raden, mede omdat ik deze laptop ook in mijn bezit heb.

Conclusie

We zijn aan het einde gekomen van dit artikel. We hebben vooral gekeken naar wat te doen als je laptop nat is geworden. Een erg vervelende situatie en soms ontkom je er niet aan om een nieuwe te kopen. Daarom hebben we in het artikel ook gekeken naar enkele goede opties voor een nieuwe laptop. Hopelijk heb jij iets aan dit artikel gehad en is de schade meegevallen! Zo niet, dan hoop ik dat je veel plezier zult beleven aan je nieuwe laptop. Dan rest me verder niets meer dan je een fijne dag te wensen en tot de volgende keer bij een nieuw blogbericht!

Vergelijkbare berichten